Merhaba arkadaslar,
Cevaplarin gecikmesinden dolayi ozur dilerim. Siteye arada girmeme ragmen bu bolume bakmak hic aklima gelmedi

UCLA, Cedar Sinai, UCSF veya digerleri..Farketmez. Sonucta burada dogudaki gibi oyle cok cok fazla hastane yok. Zaten UC buranin bir numarasi. Cedar da oyle. Yuzdeler hakkinda istatistiki bir bilgim pek yok. Ama dogu yakasi kadar "immigrant friendly" degiller. Cerrahi branslar hakkinda cok bilgim yok. San Francisco daki hastanelerin daha IMG'lere yakin oldugunu duydum. Sonucta yapilacak sey ayni.Basvurmak. Ve beklemek. Malum bir de Stanford olayi var. Ondan hic bahsetmiyorum. Gerci web sitelerinde Iranli veya Arap kokenli baya doktor var. Buradaki IMG'ler genelde cekikler. Cunku siz de farkedeceksiniz ozellikle San Francisco'da asyali hakimiyeti var. Bu da IMG olarak bizim de girebilecegimizi gosterir.
Burada observer olmak biraz daha zor. Cunku California'nin birkac sene once cikan extra yasalari nedeniyle insalarin gozunu korkutmuslar. Bu nedenle kimi yerler biraz uzak duruyor.
Gelelim PTAL konusuna. Buradaki bircok hastane PTAL denen, California Medical Board tarfindan verilen bir belgenin varligini veya en azindan isleme sokulmus olmasini istiyor. PTAL icin neler lazim.
Siteden indirilecek formlar doldurulmali. Bunlardan en zor olani, step basvurularinda da istenen ama doldurulmasi zorunlu olmayan clerkship bolumu. Hangi dersi ne kadar aldigini tek tek yazmani istiyorlar. Ayrica diger formlari, transcriprtini, diplomani, elbetteki bir miktar parani( yaklasik 500 dolar), parmak izi kartini falan istiyorlar. Basvurularda Social Security Number'ini istiyorlar. Bu olmazsa ne olur bilmiyorum. BU numara buranin kimlik numarasi.
Isin kotu tarafi bu islemler uzun suruyor. Yani 3-6 ay arasi. Ve eger bir problem cikarsa iptal olabiliyor veya senden bilmem ne stajini su kadar hafta tekrar surada yapacaksin gibi bir sonuc cikabliyor. Ben bizim okullar 6 sene oldugu icin bir problem cikacagini sanmiyorum.
Cumle dusuklukleri ve eksik kalan bilgiler icin ozur dilerim. Sorulariniz olursa tekrar cevaplamaya calisirim.
Benim anladigim arkadaslar " California'ya herkesin gelmesini istemiyoruz. sunlar sunlar sunlar lazim, su kadar surer falan mantigiyla caydirma politikasi. Tamam zaman aliyor ve biktiriyor bu islemleri yapmak ama sonucta Turkiye'deki okullarin hepsi eminim "over qualified".Kim tutar bizi