Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6727 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1140 Üye - Son üye: martip
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: massachusetts  (Okunma Sayısı 3114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
residency
Ziyaretçi
« : Mart 24, 2007, 07:38:49 ÖS »

"harvard university i" ve onun bünyesindeki "harvard medical school u" içinde barındıran eyalet

http://hms.harvard.edu/hms/home.asp

ve harvard medical school a bağlı hastaneleride unutmamak gerek

http://www.massgeneral.org/

http://www.cha.harvard.edu/

http://www.bidmc.harvard.edu/sites/bidmc/home.asp  2006 nın en iyileri arasındaymış

http://www.massmentalhealthcenter.org/

http://www.brighamandwomens.org/ buda 2006 nın en iyileri arasına girmiş

http://www.harvardpilgrim.org/portal/page?_pageid=213,65233&_dad=portal&_schema=PORTAL

hepsini yazmayayım zaten siteye girince sağ tarafta affiliye hastaneler var

ayrıca "massachusetts institute of technology de" bu eyalette kısa adı mit

http://web.mit.edu/

burdada oktay sinanoğlunun hatıraları var yine ekşideki bilgiye göre

---oktay sinanoglu nun kimya muh. master programini 7 ayda birincilikle bitirdigi okul. o yillarda isvecli hatunlara merak saldigi icin kendisi bu sureyi "cok uzun" diye nitelemiş

massachusetts ile ilgili daha detalı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz

http://tr.wikipedia.org/wiki/Massachusetts

katkılarınızla dahada zenginleşecektir ben bulabildiklerimi naçizane derlemeye çalıştım

funda
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2007, 01:57:30 ÖS »

Harvard'a BWH'da bir yıllık eğitim için gideceğim. Kalacak yer konusunda hangi siteler yardımcı olabilir?
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2007, 05:01:56 ÖS »

http://boston.craigslist.org/ 'dan rooms veya apartments olarak bakabilirsin.

Ayrica HMS binasinin karsisinda Vanderbilt Hall var. Biraz tuzlu olabilir ama hem BWH'e cok yakin hem de guvenlidir. Adresi:
http://www.hms.harvard.edu/operations/vh/

Kolay gelsin... Cheesy
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2007, 12:07:26 ÖÖ »

Harvard'a BWH'da bir yıllık eğitim için gideceğim. Kalacak yer konusunda hangi siteler yardımcı olabilir?

Merhaba Funda,  :-)

Amerika'da kalacak yer konusunda en cok kullanilan site,

craigslist.com

ayrica

www.apartments.com

1 yillik bir sure icin gittigine gore, "sublet" tarzi yerlere de bakabilirsin, yani 1 yilligina evi bos kalacak kisilerden evlerini dayali doseli halde kiralayabilirsin. Bu da seceneklerden biri olabilir.

Boston genel olarak biraz pahali bir sehir. Kalacak yerler aylik 600 ile 1500 arasinda degisiyor. Brigham and Women's Hospital, Harvard Tip binalarinin buyuk bolumunun yerlesmis oldugu Longwood Medical Area icinde bulunuyor. Buralarda pek kalacak yer yoktur. Buralar metronun YESIL hatti uzerinden gecer ve metro ile 10 dakikalik mesafelerde kalacak yer bulabilecegin mekanlar vardir.

Bir bayan olarak guvenlik, cevre , alisveris imkanlari gibi seyler acisindan kalbur ustu bir yerde kalmak isteyecegini varsayiyorum ve aylik en az 800 dolar gibi bir parayi kalacka yer icin goden cikarmak durumunda oldugunu dusunuyorum

Boston'da arabaya ihtiyacin olmayacak, ama alisveris mekanlarina yakin olmak sartiyla. Onun icin tutacagin evin cevrsinde alisveris mekanlari var mi onu mutlaka dikkate almak zorundsasin, araba almayacaksan. Ama araba almak istersen durum degisebilir.

1 sene kalacagini hesaba katarsak, ben senin yerinde olsam, oncelikle kisa sureli bir yere kapagi atardim, 1 alik falan bir oda bulurdum, ondan sonra orda kendi gozlerimle gorerek, cevreyi arastirarak, daha uzun vadeli kalacak yer planlari yapardim.

Brigham and Women's Hospital cok guzel bir hastane, ulasim imkanlari olarak cok zengin bir mevki icinde bulunuyor. Hemen kapisinin onunden  BWH - Mass General "Shuttle Service" calisir ve bu da snei sehir merkezine goturur, ucretsizdir, BWH kimlik karti ile bunu kullanabilirsin. BWM ve MGH Partners Healthcare System icinde olduklari icin hemen tum "shuttle" olanaklarini BWH calisani olarak kullanabilirsin.

BWH karsisinda buyuk bir "fast food" yiyecek merkezi var. Tum Longwood bolgesi orda yemek yiyor oglenleri.

Yine o bolgede Harvard Kutuphanesi, Harvard Medical School merkez ussu, Harvard Children's Hospital Boston, Harvard Beth Israel Deaconess Medical Center, Dana Farber Cancer Institute, Boston Museum of Art, Boston Symphony Orchestra Hall gibi sehrin onemli tip ve sanat ikonlari da bulunuyor.

BWH Harvard Tip Fakultesi'ne affiliye olan ikinci buyuk hastane. En buyugu Massachusetts General Hospital, o da boston sehrinin tam merkezinde, nehir kiyisinda bulunuyor. BWH yatak sayisi olarak 1000 yatak altinda, daha kucuk bir hastane. Senin alanin olan nefrolojide Amerikada en prestijli yerlerinden birisi (Barry Brenner nedeniyle). 

Simdiden kolay gelsin diyorum, baska sorularin olursa yardimci olmaya calisiriz.

Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2008, 05:34:08 ÖÖ »

Ulas'cim kiralar konusunda ,her konuda oldugu gibi, iyimser davranmissin yine. Bu fiyat araligi elektrik-su- isinma ("utilities") eklendiginde giderek artiyor. Kalacak yer bakarken bu ayrintiya dikkat etmek lazim. Bir de bilmem neresi "yurume mesafesinde" diyor mesela, onu da "google earth'den kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bu arada 3-4 gundur Boston'dayim. McLean Psikiyatri Hastanesi'nde  gozlemcilik yapiyorum.  Zaman gectikce ben de sehir icin ekleme yaparim.
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2008, 01:00:44 ÖS »

Arkadaslar bu yaz donemi icin BWH de observer ve research fellow assistant olarak bulunacagim 1,5-2 aylik bi sure.Ev arastirmalari yapiyorum suan,ama tek oda fiyatlari bile minimum 500 dolar tutuyor.O da elin Amerikalıysa oda arkadaşı olursan.Stüdyo tipi daireler daha bir pahalı,ama en azından kendime ait bir yerim olmuş olur.
Bu yaz Boston'da olan,oda arkadaşı olmak isteyen,Boston'da tanıdığı biri olan veya kira açısından uygun bir yer ayarlamam da bana yardımcı olabilecek biri var mı?Tarih aralığı Temmuz 15-Eylül 15 gibi.
Şimdiden teşekkürler
Ahmet
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2008, 04:57:03 ÖS »

Ahmetcan, ben de MGH ve Mclean' de bulundum cok yakin zamanda. Iki bucuk aylik surede bile arada ev degistirmek durumunda kaldim, bu ev isleri sikintili, hele ki bir baskasiyla -ustelik hic tanimadigin, ustelik "elin Amerikalisi"  bir baskasiyla Smiley- paylasilacak bir ev daha da sinir bozucu oluyor. Fakat Boston oldukca pahali bir sehirdir -cok da guzeldir-, kisa donemli kiralar daha da fahistir. "Ben bunlari cekemem, kendi evimin efendisi olacagim" dersen hastaneye yakin ortalama bir studyo daire icin ayda $ 2000-3000 i gozden cikarman gerekir. Bunlari finanse edecek gucun olsa da, iki ayligina EGITIM icin geldigin bir sehirde TURIST mantigiyla hareket etmemeni tavsiye ederim. Kaldigin yer dunyanin en kotu evi de olsa -olabileceklerin en kotusunu dusunsen bile- sen oraya BWH gibi kalburustu bir merkezde bulunmaya gidiyorsun; varsin en iyisi olmasin kalacagin yer, Eylul 16'da bitip gidecek sikintilarin ama kazandigin tecrube ve BWH hayat hikayende yerini hep koruyacak. Ne zaman canin sikilacak olsa bunu hatirlat bence kendine. Bir de boyle dusunerek arama yap bakalim.  'Longwood Medical Area' ya yakin, uygun fiyatli - $700-800- guzel bir yer kesin bulursun. Daha once  cesitli site isimleri vermisti arkadaslar. Benim en cok kullandigim sekilde http://boston.craigslist.org/ 'da "housing" basligi altinda, sublets/ temp; rooms/ shared  seklinde arama yapabilirsin. "apt/ housing" e de bir bakarsin ama kisa zamanli, istedigin gibi bir seyler ayarlamak zor olabilir.

Bunun disinda BWH de irtibatta oldugun sekreterden yardim isteyebilirsin, onlar bu iste cok tecrubelilerdir.

Harvard, MIT gibi okullarin Turk ogrenci dernekleri ile irtibata gecebilirsin.

Dedigim gibi ev isi nasil olsa hallolur, sen BWH den iyi bir tecrube cikarmaya, zamanini en iyi sekilde degerlendirmeye bak. Boston' a gidis amacin "cok iyi bir evde kalmak" olsaydi sana baska onerilerim olurdu ama ortalama bir evde kalip cok iyi islerle ugrasacaksin. Kendine onceliklerini hatirlatirsan, sikintilarinin biraz olsun azalacagini dusunuyorum.

Simdiden basarilar dilerim,

Iyi sanslar,

Gamze
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2008, 05:52:26 ÖS »

Gamze öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.Dediğin gibi,hocanın davetiye mektubunu bana sekreteri yolladı,ben de ona bir e-mail attım housing konusunda bakalım ne cevap verecek.Bu arada craiglistten de araştırmalar yapıyorum,aylığı 600 dolar olan bir studio daire bile buldum.Adres olarak Longwood bölgesine yakın gözüküyor,S. Huntington Ave. Boston-Mission Hill olarak geçiyor.BWH ye ne kadar yakındır tam olarak bilemiyorum,eminim bu konuda sen daha bilgilisindir.Ama ulaşımın sorun olacağını da düşünmüyorum çok.Sadece endişelendiğim konu bu kadar süre önceden orayı nasıl ayırtacağım,depozit isterler mi vs.Bakalım onu da emlakçıyla konuşacağız.
Ev konusunda fiyat benim açımdan çok önemli,çünkü ben daha tıp 3 teyim.Bunun önümüzdeki senesi var,ondan sonrası var..Hepsi birleşince total rakam daha bir büyüyor haliye Smiley.Minimum giderle nasıl yaşarım,ona bakıyorum ben de.Walla mümkünse 3 öğün yemeği bile hastanede yemeyi düşünüyorum. Cheesy
Eğer buradan tanıdığınız oralarda yaşayan bir Türk olsaydı,oda arkadaşı olayını da kabul edebilirdim,ama şimdi hiç tanımadığım insanlarla gidip oda arkadaşı olmak istemiyorum.Saçma sapan insanlar değildir muhakkak,çoğu ilanda ya grad student ya da o tarz kariyeri olan insanlar var ama ben gene de güvenemedim açıkcası.
Gene de seninde aklında bulunsun Gamzeciğim,diğer arkadaşlara da sesleniyorum tekrardan..15 Temmuz-15 Eylül arası Boston da bulunacak olan ve ev arkadaşı arayan arkadaşlar benimle kontağa geçebilirler Smiley
Herkese sevgiler
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2008, 07:00:00 ÖS »

Ahmet'cigim, buldugun evlerin BWH 'ye yakinligini google haritalarinda kontrol etmeni oneririm. Ulasim icinse "http://www.mbta.com/" sitesinde her bir evin adresini ve BWH in adresini kullanarak "plan a trip" dersin.

Ev icin "Craigslist"te bir cozum bulacagindan eminim. Ilanlarda solda ust kosede "reply to" yazan linke tiklayip -ya da kopyala-yapistir yaparak" ilan sahibine ileti gonderip, ayrintilar hakkinda konusabilirsin. Kimisi depozit ister, kimisi kisa zamanli vermez, ayrica kiraya nelerin dahil oldugunu sormayi unutma, bunlar genelde emlakci degiller, kendileri yziyorlar ilani, o yuzden pazarlik da yapmani oneririm. Bir de faturalarin da onemli, "All utilities are included" dese bile sen tek tek sor, elektrik, su, internet icin, kis doneminde gitmedigin cok iyi, isinma giderleri oldukca sorunlu olabilirdi.

Yalniz, sen galiba hastane calisanlarina Turkiyede oldugu gibi ucretsiz yemek verildigi gafletindesin Smiley Ne yazik ki boyle bir uygulama yok ama kafeteryada cuzi bir indirim yapiliyor olabilir.

Benim Boston' da sana yardimci olabilecek Turk arkadasim olmadigi icin uzgunum ama halledecegini umuyorum.
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2008, 08:33:00 ÖS »

Rica ederim Gamze yazdığın bilgiler bile benim için çok önemli..Bak bu yemek olayından hiç haberim yoktu mesela..Hayallerim suya düştü şimdi Cheesy
Ben ev konusunda araştırmalara devam ediyorum.Daha önümde uzun bi zaman var-iyi bişeyler bulacağıma inanıyorum,ümitliyim Smiley
Yardimlarin için çok teşekkür ederim..Ulaş abiye de çok selamlar bu arada Smiley

neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2008, 05:12:36 ÖÖ »

Merhaba Ahmet (adas),
Oncelikle tebrikler, iyi is yapmissin, erken baslamakla. Gamze cok iyi bir sekilde anlatmis, senin asil amacin BWH olmali, yaz tatilini Boston'da guzel bir evde iki ay gecirmek degil. Ev isini fazla abartma bence. Hem o evlerde kalanlarin acisindan baktiginda, (sen onlara elin amerikalisi diyorsun ya) bizler de "elin Turk'uyuz", yani aslinda daha cok dusunulmesi gereken bir sey. Senin evine Etiyopya'dan kalmaya gelecek birini dusun bakalim Wink. Sozlerimi sakin yanlis anlama, sonucta bizler ayni taraftayiz Smiley.

Ama ille de kalacagin yein sana ozel olmasini istiyorsan Vanderbilt Hall'u deneyebilirsin, bir arkadas 3 sene once kalmisti, o zamanlar ayligi $1000'di. Simdi nasil bilmiyorum. HMS'in (BWH ile HMS'in ana binasi arka arkayadir) tam karsinda burasi. Yukaridaki mesajimda adresini vermistim, yine vereyim:
http://www.hms.harvard.edu/operations/vh/
Bu adresten basvurunu yapiyorsun, bildigim kadariyla.

Ben de zamaninda BWH'de calistim, benim kaldigim yer "elin amerikalisi"nin yaniydi. Merak etme cogu zaman cok kotu insanlar cikmiyor. Yalniz Gamze'nin de dedigi gibi craigslist'teki ilanlarda "grad student, medical student, professional" vb gibi aranan kisinin yapmasi gereken is belirtilir. Onlari tercih etmeye calis. Beraber kalacagin insanlar buyuk ihtimalle doktora ogrencileri, postdoc'lar, visiting scholar'lar gibi orada zaten is icin bulunan insanlar olacak. O insanlarla ayni evde kalmak da ayri bir tecrube katar sana. Bazen BWH'te dort ayda ogrenemeyecegin seyleri o insanlarin tecrubesinden iki gunde ogrenirsin. Bunlar da onemli, degil mi? Hatta birak BWH'i Amerika'da yasamayi asil o insanlarla beraber yasayarak ogrenirsin. Bu da sana ilerideki planlarini yapmanda yardimci olacaktir.

Forum uyelerinden Boston'da kalan varsa yardimci olacaktir zaten.

Kolay gelsin, bir sorun olursa buralardayiz...

Tekrar tebrikler...

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2008, 10:16:31 ÖÖ »

Ben de zamaninda BWH'de calistim, benim kaldigim yer "elin amerikalisi"nin yaniydi. Merak etme cogu zaman cok kotu insanlar cikmiyor. Yalniz Gamze'nin de dedigi gibi craigslist'teki ilanlarda "grad student, medical student, professional" vb gibi aranan kisinin yapmasi gereken is belirtilir. Onlari tercih etmeye calis. Beraber kalacagin insanlar buyuk ihtimalle doktora ogrencileri, postdoc'lar, visiting scholar'lar gibi orada zaten is icin bulunan insanlar olacak. O insanlarla ayni evde kalmak da ayri bir tecrube katar sana. Bazen BWH'te dort ayda ogrenemeyecegin seyleri o insanlarin tecrubesinden iki gunde ogrenirsin. Bunlar da onemli, degil mi? Hatta birak BWH'i Amerika'da yasamayi asil o insanlarla beraber yasayarak ogrenirsin. Bu da sana ilerideki planlarini yapmanda yardimci olacaktir.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta ilk defa Amerikaya gelen arkadaslara tavsiyem 3-4 odali evlerde diger Amerikalilarla birlikte yasamalari. Ben son gittigimde ilk kaldigim ev 6 odaliydi, cok da iyi gecindik diger 5'le ve cok eglendik bu insanlarla. Senin yasitin adam da varsa orda herseyi ona sorabiliyorsun ve cok faydali oluyor. Tabi bazen sorunlu tiplerle ayni evi paylasman da gerekebiliyor bu durumda oncelikle evdeki odalarin anahtarli olmus olmasina dikkat etmeni tavsiye ederim. Ve ilk tanistiginda bazi "Cluster B" egilimleri goruyorsan uzak durmani tavsiye ederim, bu da tecrubeyle sabittir Wink Ama istisnalar kaideyi bozmaz, genel olarak Amerikalilarla ev paylasarak sana cok fayda sagliyacaktir yasadigin seyler olumsuz tecrubeler dahi olsa; insani öldürmeyen şey onu güçlendirir Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2008, 12:59:42 ÖS »

Ve ilk tanistiginda bazi "Cluster B" egilimleri goruyorsan uzak durmani tavsiye ederim, bu da tecrubeyle sabittir Wink

Olaya bak ya, cevher budur iste !  Smiley Uc gunluk seyisligiyle kirk yillik at ..u  karistirmaya baslamis bile  şeytan  Bu Bora'nin psikiyatride 1 aylik observer tecrubesi ile, artik asistanlik aylarinda seyreyleyin gumburtuyu    Cheesy

ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Nisan 18, 2008, 04:31:13 ÖS »

Adaşım neuro(Ahmet) çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Ya abi erken başlamamak gibi bir seçenek bırakmadınız ki bize..Çıtayı o kadar yükseğe çektiniz ki skorlarla ve kabul olduğunuz yerlerle,haliyle bizim alttan gelenler olarak aynı seviyeyi korumak veya daha üste çıkarmak için baya bir kasmamız gerekiyor.Stres oluyoruz yani Cheesy
Bora bu arada Cluster B ne demek diye internetten baktım-Antisocial,Borderline, Histrionic and Narcissistic PD diyor..Ya aslında bu konuda endişelerimiz aynı yönde..Adamın verdiği ilandan bu özelliklerini nasıl çıkarabilirim ki?Yoksa benim Amerikalılarla falan problemim yok yani yanlış anlaşılmasın.Hatta çok isterim sizin tanıdığınız veya referans verebileceğiniz Amerikalılarla da ev paylaşmayı-illa Türk olması gerekmez yani..Bu arada İstanbul buluşmasında tanışma fırsatımız oldu,ben çok memnun oldum tanıştığımıza..Buluşma resmen kongre havasında geçti-bir dahaki sefer artık duvara projeksiyonla slide show falan bekliyoruz Cheesy
Bütün fikirlerini paylaşan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum..Yalnız olmadığımızı hissetmek bile çok güzel Smiley
Görüşmek üzere
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Nisan 19, 2008, 04:15:01 ÖS »

Bora bu arada Cluster B ne demek diye internetten baktım-Antisocial,Borderline, Histrionic and Narcissistic PD diyor..Ya aslında bu konuda endişelerimiz aynı yönde..Adamın verdiği ilandan bu özelliklerini nasıl çıkarabilirim ki?

şeytan Ahmetcan, tahmin ederim ki Bora latife yapmis, verilen ilandan, kisa sureli gorusmelerden falan, ozellikle de bu alanda profesyonel egitimin olmadan bu tip ozellikleri cikarman/yakalaman mumkun degildir. Kisilik degerlendirmeleri pskiyatride AXIS II degerlendirmeler olarak gecer ve uzun vadede islenir. Birak verilen ilani, ilk psikiyatrik gorusmede bile AXIS II kismina kisilik ozellikleri kural olarak islenmez, ("deferred", yazilir) hastanin ilk sunumunda -cok dramatik ozellikler olmadigi surece- pek konusulmaz bile, zamana birakilir.

Bu konuda arastirma yapmis olman cok guzel, ama yuzeysel bilgilerle bu tip kisilik analizlerene girmek pek akillica degil, cok yaniltici olabilir. Bora'nin bu cesaretini, henuz baslamadigi halde psikiyatriye duydugu heyecana veriyorum, sayet psikiyatride kisilik teshisleri o kadar zor ogrenilen ve o kadar tecrubeye dayali bir yetidir ki, asistanligin ilk yillarinda pek beklenmez bile.  Smiley

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: