Ahmetcim, dogru istanbul'da tanismistik degil mi.. Ama o kadar kalabalıktı ki bireysel tanisma firsati olmadi.. Simdiden ben kim kimdi unuttum
Bu arada Cluster B derken Ulaş'in da dedigi gibi kısa sureli gorusmelerle tani koymak mumkun degil ama USMLE basamaklarina hazirliklarinda da ezberleyecegin uzere Cluster B - "Dramatic, Emotional, Erratic" diye genel olarak gruplandirilir. Simdi bir sure bu adamlarla muhabbetten sonra bariz olanlar dikkatini ceker, özellikle "erratic, dramatic" yönler gozune carpabilir. En azindan "deferred" diyebilcegin kadar da olsa bir anormal kisilik ozelligi hissedebilirsin. Bu konularda sadece dikkatli olmani tavsiye ediyorum, bu tur adamlarla ayni eve dusersen de iliskilerini cok derinlestirme derim. Dislamadan da yuzeysel bir bag kurman en guzeli olur. Amerikada bu tur kisilik bozukluklari bizim Turk toplumuna gore cok daha yaygin ve bariz oldugu gozume carpiyor benim belki de Turkiyede aile ve tanidiklardan gelen "sosyal destegin" cok daha etkili olmasinin bunda onemi vardir. Tabi bunu birkac aylik gozlemcilik tecrubemle cok kesin bir sekilde soylemem dogru olmaz. Benimkisi uyari, biraz psikiyatrik arastirma hastalariyla gecirdigim zamandan kapdiklarim, biraz gozlemcilikte yogun olarak gordugum B karakterleri ve cok daha onemlisi hayat dersi denebilcek sekilde bu sorunlu tiplerle ayni evi paylasmis olup da sonrasinda basimin agrimis olmasi beni sana uyariya yoneltiyor.

Bu arada Bostonda uzunca sure yasamis, hala da yasiyor olsa gerek, psikiyatrist bir arkadasin baglantisini verebilirim sana eger ev icin uygun mahalle vs gibi spesifik bilgilere ihtiyacin olursa.