Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: massachusetts  (Okunma Sayısı 3198 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2008, 10:13:19 ÖÖ »

Ahmetcim, dogru istanbul'da tanismistik degil mi.. Ama o kadar kalabalıktı ki bireysel tanisma firsati olmadi.. Simdiden ben kim kimdi unuttum melek

Bu arada Cluster B derken Ulaş'in da dedigi gibi kısa sureli gorusmelerle tani koymak mumkun degil ama USMLE basamaklarina hazirliklarinda da ezberleyecegin uzere Cluster B - "Dramatic, Emotional, Erratic" diye genel olarak gruplandirilir. Simdi bir sure bu adamlarla muhabbetten sonra bariz olanlar dikkatini ceker, özellikle "erratic, dramatic" yönler gozune carpabilir. En azindan "deferred" diyebilcegin kadar da olsa bir anormal kisilik ozelligi hissedebilirsin. Bu konularda sadece dikkatli olmani tavsiye ediyorum, bu tur adamlarla ayni eve dusersen de iliskilerini cok derinlestirme derim. Dislamadan da yuzeysel bir bag kurman en guzeli olur. Amerikada bu tur kisilik bozukluklari bizim Turk toplumuna gore cok daha yaygin ve bariz oldugu gozume carpiyor benim belki de Turkiyede aile ve tanidiklardan gelen "sosyal destegin" cok daha etkili olmasinin bunda onemi vardir. Tabi bunu birkac aylik gozlemcilik tecrubemle cok kesin bir sekilde soylemem dogru olmaz. Benimkisi uyari, biraz psikiyatrik arastirma hastalariyla gecirdigim zamandan kapdiklarim, biraz gozlemcilikte yogun olarak gordugum B karakterleri ve cok daha onemlisi hayat dersi denebilcek sekilde bu sorunlu tiplerle ayni evi paylasmis olup da sonrasinda basimin agrimis olmasi beni sana uyariya yoneltiyor. Wink

Bu arada Bostonda uzunca sure yasamis, hala da yasiyor olsa gerek, psikiyatrist bir arkadasin baglantisini verebilirim sana eger ev icin uygun mahalle vs gibi spesifik bilgilere ihtiyacin olursa.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Francisco
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2008, 11:31:37 ÖS »

Merhaba Ahmetcan,

Oncelikle seni kutluyorum. Bu yola erken basliyor olman cok iyi. Su an ben BWH'te research yapiyorum. Sorularin olursa elimden geldigi kadar sana yardim etmek isterim.

Sevgilerle.
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2008, 05:48:59 ÖS »

Merhaba Francisco..Ben sana bir özel mesaj attım umarım eline geçmiştir..Şimdiden teşekkür ediyorum ilgine
Sevgiler
Ahmet
Amherst
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Nisan 29, 2008, 02:18:03 ÖS »

Merhaba Arkadaslar,

Ismim Tugba. Ben Fall 2008 icin University of Massachusetts Amherst te doktora programina kabul edildim ve her yeni kabul edilen ogrenci gibi kalacak yer sorunum var. Amherst te yakin bir yerde eve cikmak isteyeniniz yada eve cikmak isteyen tanidiginiz bir bayan arkadasiniz var mi? Bu konuda bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
burcu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2008, 12:41:19 ÖÖ »

merhaba tugba,

ben de aynen senin gibi Fall 2008 de doktora egitimi icin UMass e gidiyorum. ben de bir ev ve ev arkadasi ariyorum. eger sende hala bir ev arkasi ariyorsan bana mail adresimden ulasabilirsin.
selamlar...
drcolakoglu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2008, 04:19:24 ÖS »

arkadaşlar merhaba.. bende bu agustos ve belki eylul ayı için bostonda kalacak yer arıyorum. harvardda clerkshipe kabul edildim. nerden başlamam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2008, 10:18:46 ÖS »

Merhaba drcolakoglu,
Bu konu basliginin ilk mesajlarinda cok iyi tartisilmis bu konu. Onlari bir incele istersen...
Kolay gelsin... Smiley
drcolakoglu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2008, 07:03:34 ÖS »

merhabalar!

arkadaşlar yılın tecrubesini sizinle ben paylaşıcam sanırım Cheesy
pazartesi sabah 6 da uçağım kalkıyor ve beni bostonda karşılayacak arkadaşıma ulaşamadım. işin daha güzeli craglistte buldugum haftalık 110 dolar olan bi room vardı. onunda ilanını kaldırmışlar.. iki valizimle, boston sokaklarında sabahlıycam gibi görünüyor Cheesy umarım arkadaşımı bulurum.. ahmetcan bu arada sen ev arkadaşı buldun mu ? bende en az 2 ay orda olucam gibi görünüyor. tavsiyelerinizi bekliyorum!! şu saat itibariyle dua etmekten başka yapılabileek bi şey var mı Smiley? craglisti araştırıyorum hızlı hızlı şu an..
nur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Temmuz 26, 2008, 10:32:58 ÖS »

Merhaba,

Amerika'da Turkiye'den farkli olarak otellerdeki oda fiyati sabit. Yani otel 60 dolar ama iki kisi kalabiliyorsun. Eger arkadas bulursan hotels.com veya priceline.com dan bir oda bulup belli muddet ikiniz beraber kalabilirsiniz.Sonucta verecegin fiyat yariya duser. Sonra isterseniz oda arkadasi falan bulursaniz ayrilirsiniz.
Benim aklima acil cozum bu geldi..Kolay gelsin..

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: