Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6100 Mesaj 560 Konu- Gönderen: 1051 Üye - Son üye: tqrL
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarAmerika'da İmkanlarABD'de Observershiplik yapabilmenin yolu nedir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ABD'de Observershiplik yapabilmenin yolu nedir?  (Okunma Sayısı 997 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
youngdr
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 21, 2007, 01:55:56 ÖÖ »

Merhaba.Ben Temmuz 2007'de mezun oldum.Tabiki zorunlu hizmet nedeniyle diplomam yok.Sadece çıkış belgem var.Şu an Usmle'e calısıyorum.Abd'de bir yada birkaç kez Observership yapmamım yararlı olacağını söylediler.Hiç torpilim de yok.Nasıl başvurulacağını da bilmiyorum.Mezun olmamım bir dezavantajı olurmu?
Lütfen bana yardım edin.Tşkler.
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2007, 02:14:10 ÖÖ »

http://www.usmleturk.com/forum/kirtok_forumdan_aktarilan_yazismalar/observership_yazan_henry-t30.0.html
http://www.usmleturk.com/forum/kirtok_forumdan_aktarilan_yazismalar/observership_nasil_ayarlanir_yazan_alice8-t190.0.html
youngdr
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2007, 02:05:29 ÖS »

Cok tsk ederim Hakan.Linkleri ayrıntılı okudum ve artık daha bilgiliyim.Yalnız formun birinde örnek bir başvuru formundan söz ediyor,sitede çok aradım ama bulamadım,linki gönderirseniz sevinirim.Tskler.
progeria
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 10:26:25 ÖS »

selam arkdaslar ben anestezi asistanıyım, observership icin yapılacak yazısmalarda belli bi format yada sablon yada vurtgulanması gereken noktalar var mı karsı tarafa ? tesekkurler...
GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2007, 06:14:16 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar,

ben de gozlemcilik ayarlayabilmek icin 15 gundur ugrasiyorum. 100 kadar hastanenin program direktorlerine yazip departmanlarinda 1 ay sureyle gozlemci olarak bulunmak istedigimi belirttim. Bircok program 'observer' kabul etmediklerini yazdilar. Olumlu olarak sayilabilecek 2 cevap Georgetown Universitesi ve Yale'den geldi. Georgetown haftalik 1250 dolar, Yale ise 2 ay orda bulunabilmem icin toplam 2000 dolar odemem gerektigini yazdilar.

Gorusmeler oncesi 1 ay gozlemcilik yapabilmeyi cok istiyorum( Kain-Dogum veya Pediatri'de). Bu konuda fikir verebilecek arkadaslar yardim ederse cok sevinirim. Bu gozlemcilik ayarlamanin daha efektif bir yolu var mi?

'Cleveland Clinic Observership Application Form'a da baktim. Orda gerekli belgeler arasinda ECFMG sertifikasi da istiyor. Sertifikam en erken 1 ay sonra elimde olur, belki daha da gec. Sertifika olmadan gozlemcilik yapilamiyor mu?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Gulden
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: