mrb arklar
ben marmara un.de okuyorum, 4 veya 5.sinifta 1 sene ABDde staj yapmaya ve okul bitince de uzmanlik icin oraya yerlesmeye karar werdim ancak bunun icin neler gereklidir, ortalama, okul derecesi, fiyat, hangi sinavlar? kisacasi abd de egitim icin gerekli tum basamaklari soylersenz sewinirim

Arkadaslar, lutfen guzelim
"v" yerine
"w" yazmayalim. Hekim olacak birine bu tip dejenere olmus internet argolari yakismiyor. V yerine W yazmanin nasil soylu ve mantikli bir aciklamasi olabilir? Amerika'ya daha ayagini basmadan yerlesmeye karar verdiyse bile insan, kullandigi alfabenin harflerinde degisiklere baslamak icin hic olmazsa -el insaf- yerlesmeyi bekler degil mi !
Begenilmeyip hor gorulen Turkce'nin guzelim
V si kullanilarak Turkiye'de tip okunup da, daha diploma alinmadan
W ile ihanete baslanirsa, ayak bile basilmadan yerlesilmeye karar verilen Amerika'ya gelindiginde daha ne gibi ihanetler beklemeli Turkiye ve Turkce acaba?
Biraz daha dikkat ve biraz daha hekim duyarliligi, biraz daha dil bilinci lutfen...
BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM STAJ İÇİN NE ZAMAN UĞRAŞMAYA BAŞLAMAK GEREKİYOR
MESELA 3.SINIF VEYA 2.SINIF HANGİSİ
Staj ile ilgili soru soran arkadasa :
2. sinifta staj pek mantikli degil, cunku o sinifta henuz pratik asamaya gelinmemis oluyor. Bana sorarsan 3 bile erken. Daha Turkiye'de hic staj almadan burda staj yapmanin cok anlami yok ama yine de yakalanmissa bir firsat kullanirim ben olsam. Bence en guzel zaman 4. ve 5. siniflardir. Hem uzmanlik planlarinin yavas yavas olgunlastigi donemlerdir, hem de staj tecrubesi olarak bellib ir seviyeye gelinmistir. Tam o sirada boyle bir staj ayarlamak ya da 2 yaz ust uste yapmak, bu aralarda da teorik USMLE sinavlarini ardan cikarmak cok guzel olur. Ustelik Amerika konusunda da bir karar verme sansi olabilir. Hic Amerika gormeden, dahasi hic Amerika'da hastane gormeden Amerika'da tahsil yapma karari vermek , daha da ileri gidip yasamini Amerika'da surdurme karari vermek olgunlasmamis , dogaclama verilen karardir ve bedelini cok sonradan odetir insana ,is isten gectikten sonra.
Ne aradigini bilmeyen ne buldugunu anlayamaz ( Mevlana )Forumda cok tecrubeli , cok degerli arkadaslarimiz var, onlarin da fikirlerinden de yararlanmak lazim tabii ama ben kendi dusuncelerimi ozetlemek istiyorum ve sana
ornek bir taslak veriyorum. 1- 3. sinifa kadar derslerini iyi calis, iyi ogren, ingilizce ogren, varsa bile gelistir,her durumda isine yarar, cok iyiyse gelistirilecek bir halde degilse, baska bir dil ogren
2- 4. sinifta amerika-ecfmg sinavlari ile ilgili bilgi almaya basla, soru sor, forumalri takip et, bir tek kisinin dusuncelerini asla guvenme, bu yolda ilerleyenlerin en mutsuz olduklari ve en mutlu olduklari seyleri sormaya basla, sinavlarin icerigini ogren, o yaz da bir staj ayarlamaya bak, hem tecrube icin hem tanimak icin, hem gezmek icin.
3-Dondukten sonra kararini olgunlastir, yavas yavas 5. sinifin sonuna dogru bir uzmanlik alani secmeye calis, en azindan kendini tip tahsillerinin 3 ana dali olan cerrahi-dahiliye-psikiyatri koklerinden birine daha yakin hissetmeye calis artik. Ve imkanin varsa 5"i 6'ya baglayan yaz bir staj daha ayarla amerika'da, sonra don Turkiye'ye ve intornlugun sirasinda USMLE sinavlarni al , bitirdikten sonra Amerika'ya gelir birkac gozlemcilik yaparsin pratik sinavi alirsin, ve mezun olur olmaz yerlesme sansin var ( 1 sene sonra baslarsin).
Bu ornek bir taslakti. Sanirim sana bir fikir vermistir.