Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6824 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ABDde tip staji ve uzmanlik  (Okunma Sayısı 5300 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
drugba
Ziyaretçi
« : Haziran 10, 2007, 12:07:27 ÖÖ »

mrb arklar
ben marmara un.de okuyorum, 4 veya 5.sinifta 1 sene ABDde staj yapmaya ve okul bitince de uzmanlik icin oraya yerlesmeye karar werdim ancak bunun icin neler gereklidir, ortalama, okul derecesi, fiyat, hangi sinavlar? kisacasi abd de egitim icin gerekli tum basamaklari soylersenz sewinirim Smiley
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2007, 11:41:57 ÖÖ »

http://www.usmleturk.com/forum/usmleturkcom_yazilari-b16.0/
http://www.usmleturk.com/forum/kirtok_forumdan_aktarilan_yazismalar-b11.0/
http://www.usmleturk.com/forum/search.html
rd.nhl
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2007, 05:01:37 ÖS »

BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM STAJ İÇİN NE ZAMAN UĞRAŞMAYA BAŞLAMAK GEREKİYOR
MESELA 3.SINIF VEYA 2.SINIF HANGİSİ
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2007, 05:30:11 ÖÖ »

mrb arklar
ben marmara un.de okuyorum, 4 veya 5.sinifta 1 sene ABDde staj yapmaya ve okul bitince de uzmanlik icin oraya yerlesmeye karar werdim ancak bunun icin neler gereklidir, ortalama, okul derecesi, fiyat, hangi sinavlar? kisacasi abd de egitim icin gerekli tum basamaklari soylersenz sewinirim Smiley

Arkadaslar, lutfen guzelim "v" yerine "w" yazmayalim. Hekim olacak birine bu tip dejenere olmus internet argolari yakismiyor. V yerine W yazmanin nasil soylu ve mantikli bir aciklamasi olabilir? Amerika'ya daha ayagini basmadan yerlesmeye karar verdiyse bile insan, kullandigi alfabenin harflerinde degisiklere baslamak icin hic olmazsa -el insaf- yerlesmeyi bekler degil mi !

Begenilmeyip hor gorulen Turkce'nin guzelim V si kullanilarak Turkiye'de tip okunup da, daha diploma alinmadan W ile ihanete baslanirsa, ayak bile basilmadan yerlesilmeye karar verilen Amerika'ya gelindiginde daha ne gibi ihanetler beklemeli Turkiye ve Turkce acaba?

Biraz daha dikkat ve biraz daha hekim duyarliligi, biraz daha dil bilinci lutfen...

BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM STAJ İÇİN NE ZAMAN UĞRAŞMAYA BAŞLAMAK GEREKİYOR
MESELA 3.SINIF VEYA 2.SINIF HANGİSİ

Staj ile ilgili soru soran arkadasa :

2. sinifta staj pek mantikli degil, cunku o sinifta henuz pratik asamaya gelinmemis oluyor. Bana sorarsan 3 bile erken. Daha Turkiye'de hic staj almadan burda staj yapmanin cok anlami yok ama yine de yakalanmissa bir firsat kullanirim ben olsam. Bence en guzel zaman 4. ve 5. siniflardir. Hem uzmanlik planlarinin yavas yavas olgunlastigi donemlerdir, hem de staj tecrubesi olarak bellib ir seviyeye gelinmistir. Tam o sirada boyle bir staj ayarlamak ya da 2 yaz ust uste yapmak, bu aralarda da teorik USMLE sinavlarini ardan cikarmak cok guzel olur. Ustelik Amerika konusunda da bir karar verme sansi olabilir. Hic Amerika gormeden, dahasi hic Amerika'da hastane gormeden Amerika'da tahsil yapma karari vermek , daha da ileri gidip yasamini Amerika'da surdurme karari vermek olgunlasmamis , dogaclama verilen karardir ve bedelini cok sonradan odetir insana ,is isten gectikten sonra.

Ne aradigini bilmeyen ne buldugunu anlayamaz ( Mevlana )

Forumda cok tecrubeli , cok degerli arkadaslarimiz var, onlarin da fikirlerinden de yararlanmak lazim tabii ama ben kendi dusuncelerimi ozetlemek istiyorum ve sana ornek bir taslak veriyorum.

1- 3. sinifa kadar derslerini iyi calis, iyi ogren, ingilizce ogren, varsa bile gelistir,her durumda isine yarar, cok iyiyse gelistirilecek bir halde degilse, baska bir dil ogren
2- 4. sinifta amerika-ecfmg sinavlari ile ilgili bilgi almaya basla, soru sor, forumalri takip et, bir tek kisinin dusuncelerini asla guvenme, bu yolda ilerleyenlerin en mutsuz olduklari ve en mutlu olduklari seyleri sormaya basla, sinavlarin icerigini ogren, o yaz da bir staj ayarlamaya bak, hem tecrube icin hem tanimak icin, hem gezmek icin.
3-Dondukten sonra kararini olgunlastir, yavas yavas 5. sinifin sonuna dogru bir uzmanlik alani secmeye calis, en azindan kendini tip tahsillerinin 3 ana dali olan  cerrahi-dahiliye-psikiyatri koklerinden birine daha yakin hissetmeye calis artik. Ve imkanin varsa 5"i 6'ya baglayan yaz bir staj daha ayarla amerika'da, sonra don Turkiye'ye ve intornlugun sirasinda USMLE sinavlarni al , bitirdikten sonra Amerika'ya gelir birkac gozlemcilik yaparsin  pratik sinavi alirsin, ve mezun olur olmaz yerlesme sansin var ( 1 sene sonra baslarsin).

Bu ornek bir taslakti. Sanirim sana bir fikir vermistir.

rd.nhl
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2007, 03:22:13 ÖS »

gerçekten aradığım taslaktı harika çok teşekkür ederim
denizözmen
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2007, 07:50:56 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Ben Deniz Özmen. İstanbul Tıp'ta üçüncü senem bitti... Aslında bu forumu görene kadar aklımda Amerika'ya staj için bile gitmek fikri yoktu fakat burada paylaşılanları gördükten sonra bilmediğim çok şey olduğunu farkettim desem yalan olmaz.

Bu senenin ortalarından beri acaba kendime nasıl bir staj ayarlayabilirm fikriyle uğraşıp durmuştum. Johns Hopkins öğrenci bürosu bana cevap veren nadir yerlerdendi.Johns Hopkins'te yazın "research elective" yapabilmem için gerekli belgeleri bana yollamışlardı, ben de hepsini doldurup gerisin geri postalamıştım. Bu arada gerkli belgelerden biri de şu meşhur "dean's letter" idi, belki Ulaş Abi hatırlar; bana kendi mektubunu yollamıştı örnek olarak...

Ve ben iki hafta önce, Ağustos ve Eylül ayları için JH'den kabul mektubu aldım! Telaş içinde kendimi ve vizemi hazırladım ve cuma günü eğer bir aksilik olmazsa Baltimore'dayım... Bir araştırma projesinin içine balıklama atlayacağım:)İlk ciddi girişimimin olumlu sonuçlanmasından gayet memnunum:)

Buradan söylemek istediğim şu: Forumda yazılı olan herşey ama herşey çok yararlı bizler için ve bence bu paylaşım ortamı tıp öğrencilerinin gururu olmalı. Umarım bundan sonra benim de paylaşacak birşeylerim olur burada(en azından amerika deneyimlerim, sonuçta hiç bilmediğim bir yere gidiyorum bakalım sevecek miyim, herşeyden önemli sanırım bu!)

Forumda bizimle bildiklerini paylaşan herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum...

Güzel günler!
sermet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2007, 01:25:18 ÖÖ »

Selam Deniz,
  Bahsettiğin "Dean's letter" örneği nerede acaba? Bana bu taslağın sitenin hangi başlığında olduğunu açıklarsan çok memnun olurum.
   Şimdiden teşekkür ederim.
mud
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2007, 01:40:46 ÖÖ »

dean's letter hakkında birkaç sorum olacaktı arkadaşlar...Öncelikle bu mektubu biz örneğini taklit ederek yazsak sonra da dekanlığa imzalatsak olur mu? Yoksa kendilerine 'dean's letter?' diye sorunca hemen 'Al kardeş senin istediğin bu ... ' diyip çıkarıcaklar mı?Ayrıca bu dean dekan mı oluyor yoksa öğrenci işleri şefi mi?Şimdiden teşekkürler...

akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2007, 02:09:41 ÖÖ »

Sen ornegini  goturuyorsun.Rica  ettiginde  onlar  imzalıyorlar.Yoksa  onlarda  boyle  bir belge  bulamazsın.
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2007, 02:10:46 ÖÖ »

DEAN Dekan  tabii Angry
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2007, 02:30:11 ÖÖ »

Sen ornegini  goturuyorsun.Rica  ettiginde  onlar  imzalıyorlar.Yoksa  onlarda  boyle  bir belge  bulamazsın.

Zaten ben bu insanlari anlamadim gitti. Yeni fakulte de olsa (yasadiklarimdan) eski fakulte de olsa (duyduklarimdan) hicbirsey bulunmuyor. Hani belgelerin kopyalarini aliyorlar ya arsiv icin. Onlar sirf laf olsun diye. Neyse bak yine sinirlendim Tongue

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
denizözmen
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2007, 11:19:33 ÖS »

Merhaba arkadaslar:
Gelecek yaz tatilini arastirma stajiyla degerlendirmek isteyenler icin Amerika National Institutes of Health'den guzel bir imkan:

http://www.training.nih.gov/student/srfp/
Fuzuli
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 21, 2007, 11:28:58 ÖS »

Merhaba arkadaslar:
Gelecek yaz tatilini arastirma stajiyla degerlendirmek isteyenler icin Amerika National Institutes of Health'den guzel bir imkan:

http://www.training.nih.gov/student/srfp/

"The Summer Research Fellowship Program is for students currently enrolled in an accredited medical/dental college or university in the United States. To be eligible, you must be a U.S. citizen or permanent resident."

Maalesef bizler için geçerli değil...
denizözmen
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2007, 11:29:23 ÖS »

biraz geç bir cevap olacak ama haklısın tam incelemeden yollamışım yazıyı...
yine de bana göre abd de imkansız hiçbirşey yok.
her sorunuza, başvurunuza olumlu ya da olumsuz bir cevap veriliyor.
bir fikrinizi, geliştirilse ne güzel olur dediğiniz bir planınızı, ilgili olduğunuz bir tıp alanını nih'teki proflardan biriyle paylaşsanız belki hiç umut etmediğiniz bir şekilde kendinize abd'nin kapısını açmış olursunuz.
çünkü orada en ufak başarılar bile ayakta alkışlanıyor.
d.a_007
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ocak 20, 2008, 02:41:52 ÖÖ »

selam deniz,
ben johns hopkins stajını merak ettim.Nasıl geçti izlenimlerini filan yazmamışsın ya da ben bulamadım.Ben de şuan 3.sınıftayım yazın benzer birşey yapmak istiyorum kliniğe geçmeden staj erken olur diye..Sen ne konuda araştırma yaptın?

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: