Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ABDde tip staji ve uzmanlik  (Okunma Sayısı 5264 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : Mart 29, 2008, 09:43:14 ÖS »

Forumu biraz karistirirsan , sordugun sorularini cevaplarini zaten bulacaksin.

Lutfen asagidaki yazimi oku. Daha once bu konuyla ilgili detayli yazmistim :

http://www.usmleturk.com/forum/residency_uzmanlik_egitimi/amerikadaki_ilk_sene_asistanlik_deneyimim-t493.0.html

Amerika'da Uzmanlik egitimi basligi altinda, bircok baska arkadasin da karsilastirmalari vardir. Baska ozel sorularin olursa onlara cevap veririm memnuniyetle. Basarilar dilerim.

kardiyolog13
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : Mart 30, 2008, 02:09:52 ÖS »

Foruma yeni üye olduğum için pek karıştırma fırsatım olmamıştı.Yardımların için teşekkürler.
arman
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2008, 10:44:49 ÖS »

Herkese selam. Ben de foruma yeni katıldım ve uzun zamandır cevabını aradığım çoğu soruya cevap buldum. Ancak şu staj konusunda biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Ben 3. sınıftayım. Geçen sene turkmsic'la polonya'ya gitmiştim genel cerrahi stajına. Bu sene de üst sınıfların tavsiyesiyle ABD'de staj ayarlamak için CV ve motivasyon mektubu yazıp farklı üniversitelerde yaklaşık 15-20 kişiye gönderdim ama hepsinden intern olmak geretiği cevabı geldi. Siz bu stajı nasıl ayarladınız? Daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.
emre külahcıoğlu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Haziran 22, 2008, 12:40:28 ÖS »

selam arkadaşlr.ben de forumunuza yeni latıldım.ankara üniversitesi 2.sınıfı bu sene bitirdim.john hopkinste ya da benzeri biyerde yaz stajı düşünüyorum.çok basit olarak anlatırsanız yapmam gerekenleri sevinirim.cevabınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Haziran 25, 2008, 08:23:34 ÖS »

Hosgeldiniz "arman" ve "emre külahcioğlu",

Sorulariniza cevaplarinizi forumda bulabilirsiniz, yanlis hatirlamiyorsam bu baslik altinda dahi cevaplar var.

Hatta ben detayli sekilde "observership" - gozlemcilik nasil ayarlamistim, onu anlatmistim.

Biraz karistirmak ve "Ara" dugmesini kullanmak yeterli olur  Wink

Saygilar

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
emre külahcıoğlu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Haziran 26, 2008, 12:38:38 ÖÖ »

tesekkurler,yalnız forumda adres olarak veya yapılması gerekenler adı altında bi başlık bulamadım.bana başvuruları kabul edebilecek bi kaç yerin adresini verirsen çok sevinirim,şimdiden teşekkürler
emre külahcıoğlu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : Haziran 30, 2008, 02:47:40 ÖS »

arkadaşlar tekrar selam,bahsedilen nih sadce amerikan vatandaşlarını kabul ediomuş,onun haricine ben bikaç yerle daha yazştm ,elinizde ulaşabileceğim bir klinik veya hastanenin adresi ,irtibata geçebileceğim birilein adresleri varsa sevinirim.
independent
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Temmuz 24, 2008, 02:52:16 ÖÖ »

iyi günler cok değerli paylaşımlarınız icin cok teşekkür ederim.3.sınıfı bitirdim ve  4.sınıfın yazında ABD de yaz stajı yapmayı çok istiyorum.Baş örtüsü konusunda ABD deki hastanelerin tutumu nasıl,CV imde önceden bu durumu belirtmem gerekirmi,??? EmbarrassedBeni bu konuda aydınlatabilirseniz gerçekten cokkkkkk minnettar kalırım;)

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : Temmuz 24, 2008, 06:26:39 ÖÖ »

iyi günler cok değerli paylaşımlarınız icin cok teşekkür ederim.3.sınıfı bitirdim ve  4.sınıfın yazında ABD de yaz stajı yapmayı çok istiyorum.Baş örtüsü konusunda ABD deki hastanelerin tutumu nasıl,CV imde önceden bu durumu belirtmem gerekirmi,??? EmbarrassedBeni bu konuda aydınlatabilirseniz gerçekten cokkkkkk minnettar kalırım;)

Merhaba , hos geldin !

Soruna yanit vereyim.

Bas ortusu / turban Amerika'da sorun degil gibi gorunuyor.  En azindan kendi calistigim hastanede sorun olmadigindan eminim. Tum eyaletleri ve hastaneleri bilemiyorum. En azindan sorun olduguna sahit olan biri varsa aramizda o devreye girer herhalde. Ama ben pek zannetmiyorum. Yine de tum Amerika'yi kapsayamiyorum, sayet Amerika'da yabanci doktorlara bile acikca tavir alan programlar ve hastaneler var iken, turban konusunda tum Amerika'da bir gorus birligi olmadigi kesindir herhalde.

Benim asistanlik yaptigim hastanede (Cleveland Clinic, Ohio) turbanlilar var, diger dini kiyafetler ile ilgili de cok fazla ozgurluk var.

Diger soruna geleyim. Bunu CV de belirtmene gerek yok. Ama istersen CV'ye fotograf ekleyebilirsin. Bu senin bilecegin bir is. Hic onyargiya neden olmaz diye genellemek cok zor, olabilir de, olmayabilir de. Kime gnderdigine bagli. Din konusunda ve irk konusunda cok ayrim yapilmiyor gorunse de ayrintilarda bunun hic olmadigini iddia etmek cok zor olsa gerek.

ERAS basvurusu yapacagin zaman, yani okulu bitirdiginde, resmi bir asistanlik basvurusu yaptiginda zaten fotografini ayri olarak yollaman gerekecek. Ordan kacis yok.

Yine de gelmek istedigin yerde calisan birisini bulup onceden zemin yoklamasi yapmak faydali olabilir. Kolay gelsin , iyi sanslar.

nur
Ast Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #39 : Temmuz 24, 2008, 09:51:29 ÖÖ »

Merhabalar,

Amerikalilarda 9/11'den sonra Musluman insanlara karsi bakis biraz degismis. Ancak yine buyuk cogunlugu on yargisiz yaklasmayi dogru buluyor. Hatta Amerikalilar arasinda boyunlarina basortusu, turban, hatta filistinlilerin veya araplarin o kirmizi-beyaz kareli ortusunu baglayanlar var ki, sadece destek verdiklerini belirtmek icin. Yani kisiden kisiye gore degisiyor.

Amerika herkese ozgurluk sloganiyla yola cikan ama ayni zamanda "christian" degerlere sahip oldugunu altina basa basa soyleyen bir ulke. Ama bu dusunce onlarin diger dinlere negatif bakmasina pek yol acmiyor. Acik acik insanlarin dininden veya herhangi bir degisik ozelliginden dolayi ayrimcilik yapmak ciddi ve ayip bir suc. Bu nedenle genelde onyargisiz davraniyorlar. On yargisi olsa bile oyle pat diye belli etmiyor. Zaten boyleleri sen ister kapali ister acik ol, senin musluman oldugunu duyunca senden hoslanmamaya basliyor. Kimisi de her turlu yabanciya karsi ve bu nedenle agzinla kus tutsan yaranamiyorsun.

Sozun kisasi, bence cok buyuk bir cogunluk senin kisisel tercihlerine saygi duyuyor veya duymasi gerektigine inaniyor.Bu nedenle basortu de senin kisisel tercihin olduguna gore ona da saygi duyacaktir. Bence CV'de belrtmeye gerek olan birsey yok. Cunku ona benim saclarim kivircik veya ben hippi tarzini severim gibi gereksiz bir aciklama gibi gelecektir. Eger istenmedigi surece ,ki bazen senden resimli bir kimlik istiyorlar, resmini gondermeye de gerek yok. Bu nedenle bence sen sadece stajina ve derslere odaklan.Gereksiz detaylarla vaktini harcayip kendini uzme..

Tabi ki bunlar benim kisisel goruslerim. Eger negatif deneyimleri olan varsa onlar da paylasirsa cok yarali olacagi kanaatindeyim.
Sevgi ve saygilarimla...
independent
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #40 : Temmuz 24, 2008, 09:56:59 ÖS »

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Sabah bir heyecanla açtım siteyi ama yinede hemen cevalanacağını düşünmemiştim tekrardan teşekkürler.Korkularımdan yaşayarak emin olacağım sanırım.İyi tecrübeler yasamamızı ümit ediyorum herkes adına.Bu siteyi tesadüfen buldum ve süper diyebilirim.Yarım dönemdir aklımda olan sorularım ve hayallerimin bir kısmı burada mevcut en azından taslakları melek.Biraz inceledim ama sitede bir cv ve clerkship başvurusu için faydalanabileceğim bir motivasyon mektubu varmı  bilgilendirebilirisiniz<<Şimdiden teşekkürler dört gözle bekliyorum Roll Eyes
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #41 : Temmuz 25, 2008, 06:32:31 ÖÖ »

http://www.usmleturk.com/forum/genel_usmle_forumu/clerkship_basvurulari-t161.0.html;msg773#msg773

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : Temmuz 26, 2008, 02:03:05 ÖÖ »

Arkadasim merak etme. Amerika bircok kisilik haklari konusunda Avrupa'ya kiyasla tutucu ve geri olsada (mesela escinsel haklari, kurtaj, polisin cok baskici ve fazla yetkili olmasi, medyanin kismen bagimli olmasi, marijuana kullanimina yaklasim, buna karsilik her elini kolunu salliyanin silah alma hakkina sahib olmasi, devletin laik olmamasi vs), dinsel ozgurlukler konusunda cok ozgurdur. CV'ne resmi ister ekle ister ekleme tamamen senin tercihine kalmis. Sana kesinlikle onyargili davranamazlar. Bu Amerika'da suctur.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: