Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6100 Mesaj 560 Konu- Gönderen: 1051 Üye - Son üye: tqrL
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amerikada Diş Hekimliği  (Okunma Sayısı 993 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ébru
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 19, 2007, 12:42:35 ÖS »

Merhaba,
Ben yakin bir zamanda amerikaya gidecegim.Fakat oradaki tip egitimi konusunda cok cok az bilgim var.
Tıp egitimi icin oncelikle 4 senelik bir lisans egitimi alinmasi gerektigini ogrendim.Ben turkiye de bilgisayar muhendisligi okudum.Bu durumda abd de diş hekimligine basvuru yapmam mumkun mu?
Yani ongordukleri 4 yillik lisans egitimi olarak bilgisayar muhendisligini kabul ederler mi ?
Cok tesekkurler.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2007, 01:27:07 ÖS »

Merhaba,
Ben yakin bir zamanda amerikaya gidecegim.Fakat oradaki tip egitimi konusunda cok cok az bilgim var.
Tıp egitimi icin oncelikle 4 senelik bir lisans egitimi alinmasi gerektigini ogrendim.Ben turkiye de bilgisayar muhendisligi okudum.Bu durumda abd de diş hekimligine basvuru yapmam mumkun mu?
Yani ongordukleri 4 yillik lisans egitimi olarak bilgisayar muhendisligini kabul ederler mi ?
Cok tesekkurler.
http://forums.studentdoctor.net/forumdisplay.php?f=55
Wink
ébru
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2007, 02:03:10 ÖS »

gonderdiginiz linki inceledim sanirim sorumun tam olarak yaniti burada yok Sad
Bir baska sorum olacakti.4 yillik disçilik egitiminden sonra turkiye de diş hekimligi yapabilir miyim ?
tesekkurler
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2007, 02:04:23 ÖS »

gonderdiginiz linki inceledim sanirim sorumun tam olarak yaniti burada yok Sad
Bir baska sorum olacakti.4 yillik disçilik egitiminden sonra turkiye de diş hekimligi yapabilir miyim ?
tesekkurler
Orada yoksa hiçbir yerde yoktur Smiley forumda bu konuda bilgisi olan birisi var mıdır bilemem ama varsa cevap vereceklerdir.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2007, 02:28:10 ÖS »

Sevgili Ebru.. keske TRdeki dis hekimligi de Amerikada kabul olsa ama hatirladigim kadariyla bu mumkun degildi. Eski Kirtok forumda bu konu tartisilmisti ve ordan umutsuz bir izlenim edinmistim, bana yakin birini ilgilendirdigi icin arastirmistim bu konuyu.

Dedigin gibi Amerikada 4senelik "predent" lisans programi okuyorsun oncelikle daha sonra MCAT(veya benzeri bir sinav ile) dis hekimligi fakultelerine basvuruyorsun..

Tahminimce Amerikada yaptigin dis hekimligini YOK kabul edecektir ama dedigim gibi bu bir "tahmin".

Bu konuda arastirmalarini sen kendin yapacaksin.. o kadar zor degil internetteki forumlardan bu konulari arayip bulmak.. google'dan "international graduate american dentistry school" gibi bir arama yaparak belli forumlara ulasabilir ve daha sonra oralardan okuyabilirsin.. 1 gunluk arastirma sonucunda istedigim bilgilere ulasirsin. Daha sonra burdan bizi de aydinlatirsan sevinirim.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
ébru
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2007, 10:53:43 ÖÖ »

Tesekkurler Bora Bey,
Bahsettiginiz Kirtok formunu inceledim, benim icin yararli olabilecegini dusunuyorum.
Bu konuda fazla bilgi sahibi degiliz ama , benim sorum aslinda suydu :
"predent" egitimi icin herhangi bir lisans programi gerekli oldugunu ogrendim.(Tabi bunun biyoloji, kimya , matematik agirlikli olmasi avantaj oluyormus)Bu turkiyeden alinmis bir lisans programi olabilir mi acaba?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2007, 02:09:47 ÖS »

Kirtok forumu yenilenince eski icerigini kaybetti, tüm eski yazilar gitti, bu sitede bazi Kirtok yazilari mevcut ama Dis Hekimligiyle ilgi yazilar zannetmiyorum ki olsun. Evet lisans programi dedikleri sey "predent".. bu lisans programindan sonra "dental school"a gidiyorsun. Ama TRde okudugum universiteyi Amerikada "predent" olarak kabul ettirebilir misin onu bilemiyorum.. arastirirsan internetten eminim bulabilirsin rahatlikla.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
ébru
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2007, 03:14:51 ÖS »

tesekkur ederim
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2007, 09:45:15 ÖÖ »

Ya da en kolayı, başvurmayı planladığın üniversitenin öğrenci alım bölümüyle irtibata geç, en kesin bilgiyi onlar verirler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: