Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tıp Sonrası Doktora  (Okunma Sayısı 1554 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fahirs
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 04, 2007, 11:45:48 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Bir sorum olacaktı, Tıp fakültesi sonrası Avrupa'da bir biyomedikal branşta doktora programına girmek istiyorum diyelim. Fakat biliyorsunuz PhD için birçok yer -ben aksine henüz rastlamadım- MSc degree istiyor. Bu yoldan geçmiş, ya da geçmiş birini tanıyan -hatta ve hatta bu yoldan geçmiş birinin tanıyan birini tanıyan dahi olsa kabul- varsa aranızda, bu konuda birkaç tavsiyesi de varsa üstüne üstlük, memnuniyetle dinlemek isterim. Hatta ben yardımcı olmak, lafı açmak için somut bir soru da sorayım. Dekanlıklardan buna benzer bir belge düzenlettirilebilir mi? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 05, 2007, 01:14:14 ÖÖ »

Tıp mezunu isen, yüksek lisans yapmış olmanı istemeyeceklerdir - en azından Avrupa'da istemiyorlar. Zaten ABD'de tıp eğitimi "graduate" - 4 sene lisans artı üzerine 4 sene tıp-  Wink
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 05, 2007, 09:05:36 ÖS »

Nerede olursa olsun, herhangi bir PhD programına başvuracaksan, tıpı bitirdikten sonra direkt olarak başvurabilirsin. Zaten MD oldugun için işin MSc yapanlara göre daha kolay ve rahat olacaktır.
fahirs
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 08, 2007, 06:33:03 ÖS »

İlginiz için teşekkürler, tatmin edici cevaplar aldım. İyi çalışmalar...
drlucifer85
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2007, 04:07:56 ÖS »

merhabalar
MSc degree nedir bilmiyorum
acaba bilgi verir misiniz
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2007, 06:25:56 ÖS »

merhabalar
MSc degree nedir bilmiyorum
acaba bilgi verir misiniz

yüksek lisans
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mart 09, 2007, 10:05:04 ÖS »

"Master of Science". Genelde iki senede tamamlanan, Türkiye'de 4 yıllık lisans programından sonra, doktora (PhD) yapmadan önce yapılan yüksek lisans. USA'de ise PhD yapmak için buna gerek yoktur(Lisans programını orada tamamladıysan). Ancak Türkiye'de bir lisans programından mezun olduysan, USA'de PhD yapabilmek için gereklidir. Tabii eğer tıp mezunuysan direkt olarak PhD'ye (eğer istersen) başlayabilirsin. Türkiye'de kanuni olarak tıp mezunu yüksek lisans mezunu ile aynı seviyede sayılır. USA'de ve tüm dünyada ise MD ile PhD denk kabul edilir.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mart 10, 2007, 01:01:58 ÖÖ »

"Master of Science". Genelde iki senede tamamlanan, Türkiye'de 4 yıllık lisans programından sonra, doktora (PhD) yapmadan önce yapılan yüksek lisans. USA'de ise PhD yapmak için buna gerek yoktur(Lisans programını orada tamamladıysan). Ancak Türkiye'de bir lisans programından mezun olduysan, USA'de PhD yapabilmek için gereklidir. Tabii eğer tıp mezunuysan direkt olarak PhD'ye (eğer istersen) başlayabilirsin. Türkiye'de kanuni olarak tıp mezunu yüksek lisans mezunu ile aynı seviyede sayılır. USA'de ve tüm dünyada ise MD ile PhD denk kabul edilir.

Amerika'da da , Turkiye'den mezun olsaniz bile direk PhD ye baslayabilirsiniz.

neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mart 10, 2007, 09:09:51 ÖÖ »

Ama Ulas abi,
Burada dört yıllık lisans programını bitiren arkadaşlar genelde burada veya orada "master" yapıp daha sonra orada PhD'ye başlıyorlar. Yani genelde olan bu. Ancak tabii istisnalar vardır. Tabii bu söylediklerim tıp dışı dallardan olanlar için. Ayrıca kabul etmek gerekir ki sizin tecrübeniz daha fazla olduğu için daha iyi biliyorsunuzdur. Ben sadece çoğunlukla olanı söyledim.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mart 13, 2007, 02:26:05 ÖÖ »

Sevgili Neuro, sen olayin genelinde hakli olabilirsin, ben sadece "o da mumkun" demek istedim. Onu da kardesimden bildigim icin. Yoksa cok hakim oldugum bir konu degil. Sen yanlis yazmissin demek istemedim, ben sadece katki yapmak istedim. Aman yanlis anlamayasin.

Ayrica senin desteksiz bir sey yazmayacagini senin yazdiklarini takip eden herkes biliyor bu forumda. Lutfen degerli katkilarina devam et.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: