Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6727 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1141 Üye - Son üye: damla
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarAmerika'da İmkanlarTürkiye'de uzmanlik eğitimi alıp Amerika'da çalışma
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de uzmanlik eğitimi alıp Amerika'da çalışma  (Okunma Sayısı 3700 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
drkara
Ziyaretçi
« : Mayıs 09, 2006, 06:37:09 ÖÖ »

mrb.. . ben turkiyede herhangi bir ihtisas dalinda asistanlik egitimi aldiktan sonra amerika veyA ALMANYA GIBI ULKElerde kendimi gelistirmek icin neler yapabilirim
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2006, 01:55:31 ÖÖ »

fellowluk deneyebilirsin
doktorcihat
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2007, 09:34:27 ÖS »

bende 20 gün sonra mezun olacağım burada devlet hastaneleri uzmanlık alınca denklik goruyor mu board sınavınıda geçersen
uzman olarak
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2007, 10:47:19 ÖS »

1- Uzmanlığınızı ABD'de almadıysanız, orada bağımsız olarak klinisyenlik yapmanız -özel durumlar dışında- mümkün değil.
2- Türkiye'de yaptığınız uzmanlığın sayılması da söz konusu değil, ama burada yaptığınız uzmanlık sayesinde 1 sene kazanabilme "ihtimali"niz var.
3- Türkiye'de tıp fakültesini bitiren / uzman olan birisinin önünde, ABD'de hekimlik açısından iki seçenek var :
a) ABD'de yeniden uzmanlık yapmak.
b) Uzmansanız yan dal yapmak (fellowship).
Eğer hastaya dokunmadan yan dal ( bilimsel yan dal gibi birşey diyorlar buna)yapacağım diyorsanız USMLE sınavlarına gerek yok ama klinik yan dal yapacağım diyorsanız gerek var.
caan
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2007, 02:22:56 ÖS »

Selamlar... siteyi yeni keşfettim ve bazı sorularım olacak.
Ben 50 yaşında bakteriyolojı enfeksiyon hast. uzmanıyım.Yıllar önce çok yıllık muracatıma bu yıl Green card lotary çıktı.Ben bu yaştan sonra Amerika ya gidip ne iş yapabilirim.Yabancıdilim de pek fazla değil şu anda. Hayatımı sürdürecek ne iş yapabilirim.Önerisi yada bilgisi olan varmı acaba?  Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
drdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2007, 03:38:58 ÖS »

merhabalar greencard ınız hayırlı olsun...
'Medical doctor' olarak çalışmak için mutlaka ecfmg sertifikası onun içinde Usmle de başarılı olmak gerekiyor.
Ama sanırım siz research fellow luk olanaklarını araştırabilrsiniz...
Öncelikle turk doktorlardan internetten yardım şsteyebilrisniz.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2007, 04:18:00 ÖS »

Enfeksiyon hastalıkları Amerika'da dahiliye üstüne yapılan bir üst uzmanlık. Bunun üzerine de daha sonra bakterioloji, viroloji gibi üstüst uzmanlıklar yapılıyor. Şuanki işinizi Amerika'da yapabilmeniz için en baştan USMLE sinavlarını almanız gerekir bu da enaz 2-3senenizi alir çünkü birçok aşamalı bir sınav. Bunlari aldiktan sonra bir Dahiliye uzmanlik programina kabul alip 3sene orda uzmanliginizi alip enfeksiyon üst uzmanligina basvurmaniz gerekecektir.
  Klinik değil de preklinik çalışma imkanları araştırırsanız daha kolay ve çabuk bulabilirsiniz. Bunlar GRE sinavi istiyorlar genelde fakat genel olarak prosedürler hakkında çok bilgim yok. Amerikadaki doktorlarla bağlantıya geçmek en mantıklısı, özellikle de Türk enfeksiyon doktorlariyla. Ayşegül Nalca var amerikada mikrobiyolog kendisi, ona ulaşıp bilgi istiyebilirsiniz.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
caan
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2007, 10:34:09 ÖS »

Çok teşekkürler.
caan
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2007, 10:38:52 ÖS »

PunK ve drdr yardımlarınız için teşekkürler.
drpink
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2007, 10:11:42 ÖÖ »

merhaba,
 efx yukarda uzmanlığınızı amerikada almadıysanız bağımsız klinisyenlik yapmanız mümkün değil demişsin; USMLE sınavlarını alıp fellowluk yaptıktan sonrada mı bu mümkün değil?
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2007, 02:07:08 ÖS »

merhaba,
 efx yukarda uzmanlığınızı amerikada almadıysanız bağımsız klinisyenlik yapmanız mümkün değil demişsin; USMLE sınavlarını alıp fellowluk yaptıktan sonrada mı bu mümkün değil?
Evet, ortada standart dışı bir durum olmadığı müddetçe mümkün değil.
drdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2007, 03:27:12 ÖS »

standart dışı derken neyi last ediyorsun...
Çok fazla araştırmadığım halde mesala cleveland kardiyoda reseach fellowluk yaptiktan sonra klinikte calisan ve university of washinghtonda fellowluk yapip simdi orada hocalik yapan drler taniyorum... Simdi adlarini tam hatirlayamadim...
Bide mesala bizim bir hocamiz vardi, Orhan bukulmez oda uzmanligini turkiyede aldi ama su anda tekrar uzmanlik yapmadan calisiyor. Tamam bu son ornek hoca ama
ozellikle radyolojide bu fellowluktan sonra amerikada kalmak daha mumkun mus diye duymustum. Bence bazi ayrintilari biz bilmiyoruz. Birkac iyiniyetli arkadas haricinde Amerikaya giden arkadaslarin herseyi cok zor ve utopikmis gozterdiklerini ama normal sartlar altinda pekde oyle zor olmadigini dusunuyorum
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2007, 04:49:27 ÖS »

Çok fazla araştırmadığım halde mesala cleveland kardiyoda reseach fellowluk yaptiktan sonra klinikte calisan ve university of washinghtonda fellowluk yapip simdi orada hocalik yapan drler taniyorum...
Fellowluk bittikten sonra, üniversite özel izin çıkartıp sadece o üniversitede çalışmanı sağlayabilir.

Bide mesala bizim bir hocamiz vardi, Orhan bukulmez oda uzmanligini turkiyede aldi ama su anda tekrar uzmanlik yapmadan calisiyor. Tamam bu son ornek hoca ama ozellikle radyolojide bu fellowluktan sonra amerikada kalmak daha mumkun mus diye duymustum.
2006 yılında yayınlanan bir makalede Orhan Bükülmez'in hala fellow olarak çalıştığı yazıyor (En azından google ile aratıldığında başka bir Orhan Bükülmez çıkmıyor):
Alıntı
http://new.masson.es/imgbooks/primeraspaginas/978844581692.pdf
ORHAN BUKULMEZ, MD, Fellow and Assistant Instructor, Division of Reproductive Endocrinology and Infertility, Department of Obstetrics and Gynecology, The University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas, Dallas, Texas

Birkac iyiniyetli arkadas haricinde Amerikaya giden arkadaslarin herseyi cok zor ve utopikmis gozterdiklerini ama normal sartlar altinda pekde oyle zor olmadigini dusunuyorum
Bu konuda yorum yapamam ama şunu söyleyebilirim; bizim sitemizde, bir iki münferit olay dışına, iyi niyet dairesi dışına çıkan kimse olmadı. Kendi tecrübelerini paylaşarak kimsenin bir menfaat elde edeceği de yok. Sonuçta buraya birşeyler yazanlar kendi bilgi ve tecrübelerini paylaşıyorlar ve bunlar kesinlikle bir kaç kişi değil.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2007, 06:28:29 ÖS »

Bu forumda degil ama genel olarak Amerika'nın çok zor ve imkansızmış gosterildigine ve göz korkutulduğuna ben de katılıyorum. Amerika'da imkansız diye birşey yok gerçekten, deyin ki ben Harvard'a Rektör olacam, çok çalışın didinin olabilirsiniz! TR'deki imkansizlar çok daha fazla, babanız İhsan Doğramacı degilse, bilmem anlatabiliyor muyum  Grin Aynı mantıkla uzmanlığını TRde almış biri gerçekten isterse Amerikada çalışabilir ama "ECFMG-certified" olmadan yani tekrardan asistanlığını Amerikada almadan ya o hastaneye/eyalete sınırlı çalışabilir veya çok çalışır zeki de bir çocuktur kendini iyi gösterir ve o özel insanlar arasina girip ayrıcalıklı vize alır. Bu işler sabır ve uğraş isteyen işler ama yapılabilir cinsten. Bizim burda forumda önerdigimiz hiç bu riski taşımayın, 30undan sonra stress ve gelecek kaygısı yaşamayın direkt asistanlığa amerikada başlayın. Sonra gelim derseniz işler zor olabilir hem sosyal hem de iş hayatında.   

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
drdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2007, 06:40:42 ÖS »

Aman ha arkadaslar sakin yanlis anlasilmasin...
Benm dedigim bu sitedeki arkadsşlar degil, kendimdem suphe ederim Grin buradaki arkadaslardan asla, farkndaysin hep arkadas diyorum, buradan kimseyi gormesemde herkesi gercek arkadas olarak goruyorum... CAmsarim, balzamin, efx punk akkaya cok cok faydalandigim arkadaslar... Hepsine hazir sirasi gelmisken tekrar tesekkur ediyim Wink
dedigim gibi bu benim soyledgim bu site disinda , su anda amerikada olan benim arkadaslarim hakkinda yaptigim bir yorumdu.
Google da arastirldiginda mesala orhan hoca ecfmg certificied cikiyor, iste mesala Murat tuzcu da ayni sekilde uzmanligini Turkiye de almis.
http://www.webmd.com/content/Biography/8/109095.htm

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: