Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumGenel ForumlarAmerika'da İmkanlarTürkiye'de uzmanlik eğitimi alıp Amerika'da çalışma
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de uzmanlik eğitimi alıp Amerika'da çalışma  (Okunma Sayısı 4000 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2007, 10:03:45 ÖS »

Arkadaslar bende  bu konuyu cok dusundum ve acıkcası mumkun olmayacak birsey  gibi  gozukmuyor.Cunku  Turkiye de  uzmanlıgını bitiren bir kisi hemen hemen 30 una geliyor.Sınavları ver "match" ol derken  31-32 .Uzmanlıgı  bitireyim derken 37-38  i bulur yas.Buda biraz zor  gelebilir.Ama  research fellow olarak gidip kalmayı  denemek bir  secenek olabilir.İlke Sipahi adında  bir  arkadas İstanbul  Kardiyoloji Enstitüsünü 2003  te bitirdi  ve research  fellow  olarak Cleveland  Clinic  e  gitti.Ve  4  ylıdır  orada  calısıyor.Gelseydi  simdiye kadar  gelirdi  herhalde.
Ulas  belki  daha  iyi  yardımda  bulunabilir!!!
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2007, 08:39:37 ÖÖ »

Sevgili Arkadaslar,
Yazilanlari okudum bir iki katkida ben yapayim.

1-Amerika'da hicbir uzmanliginizi yapmadan Amerika'da uzman olarak calisabilirsiniz. EYALETINE GORE DEGISIR !.Ornegin Ohio eyaleti imkan verir ama Massachusetts vermez. Bilmem anlatabildim mi? Cleveland Clinic'te uzmanligini ve yan dalini , yani egitiminin tamamini amerika disinda yapip da burada "attending = hoca" olarak calisanlarin sayisi 5 elin parmaklarindan fazla. Yani AMERIKA DISINDA UZMANLIGINI ALMIS KISILERIN AMERIKADA UZMANLIKLARINI TEKRARLAMADAN AMERIKADA CALISAMAYACAKLARI SOYLENTISI YANLISTIR (EYALETINE GORE DEGISMEKLE BIRLIKTE).

Not: Akcardionun bahsettigi kardiyoloji enstitusunu bitiren arkadasi ben taniyorum , kendisi de bahsettigim gibi tum uzmanligini turkiyede yapmis Cleveland Clinic'te kardiyolojinin yan dallarindan biri olan kalp yetmezligi yan dalinda klinik uzmanlik ogrencisi olarak devam ediyor. Bu surecin sonunda kardiyonun kalp yetmezligi yan dali haric hicbir uzmanligini amerikada yapmamis olmasina ragmen Cleveland Clinic, ya da ohio sinirlari icin de kardiyoloji icin "board eligible" olabilecek veya hastanede kalabilecek. Zaten hedefi de bu olmasi lazim, ben de kendisini sahsen taniyorum. Buna benzer olarak bir diger doktor arkadas, de turkiyede dokuz eylulde beyin cerrahisini bitirmis,amerikada ya da turkiye disinda hicbir uzmanlik egitimi olmadigi halde su anda cleveland clinic'te hoca olmak uzere. Onu da sahsen taniyorum. Yine cleveland clinic'teki basarili turk kardiyoloji hocamiz da kendisi sahsen bize soyledigi uzere ic hastaliklari uzmanligini saydirmis, o surecin zorlugundan falan da kendisi bahsetti. Yani ornek olarak soyluyorum, Ohip eyaletinde calismak icin uzmanligi burda yapma sarti yok, bunun gibi baska eyaletlerde var.

2-Ecfmg-certified olmak asistanliginizi amerikada yaptiginiz anlamina gelmez ! Tum uzmanliginizi amerika disinda yaparsiniz sonra gelir ecfmg alirsiniz, size ertesi sene tam lisans verirler, "board eligible" yaparlar, "board" sinavina girer "board certified" olursunuz calismaya baslarsiniz.
Yineleyelim ; "board certified" olmak icin "board eligible" olmak sarttir. "board eligible" olmak icin amerikada ihtisas yapmak sart degil ama "ecfmg certified" olmak sarttir.

3-Calisip elbette her yere gelmek mumkun o acidan Bora'ya tamamen katiliyorum  tabii , hele Amerika'nin zor gosterildigi konusuna cok guzel parmak basmis. O konuda cok haklidir, ozellikle amerikayi zor gosteren meslektaslarimizin cogunun amerikada tutunmus ve bu surecleri yasamis ve artik huzura ermis  Turk doktorlar  oldugunu dusunuyorum. Ama boyle kisilerin hicbiri bu sitede yoklar zaten de olamazlar, ben efx'in bahsettigi o  munferit olaylari bile gormedim acikcasi.

Yanliz Bora'nin Harvard Rektoru ornegine muhalefet etmek istiyorum izninizle.  Grin Bence gereksiz hedefler belirlemenin de alemi yok, yanlis miyim? Ornegin Harvard'a rektor olmayi hedefleyecegime, Turkiye'de bir universiteye rektor olmayi hedeflerim.Neden yabanci bir universitede rektor olmayi hedefleyeyim ki? Bu birincisi bence bir Turk icin cok gereksiz bir hedef diyorum, ikincisi zorluk derecesi sizin caliskanliginiz ve sizin degerlerinizin otesinde bir zorluk derecesi, cunku bizzat yabanci olmak bile yeterli derecede bir engeldir harvard'a rektor olmak icin. Istanbul Universitesinin , Ege Universitesinin kac yabanci rektoru olmus ki Harvard'in yabanci  rektoru olsun? Yani demek istedigim, kazakistanli biri Ege Univeristesine rektor olmak istese, bu cok gercekci bir hedef midir? Bunun caliskanlikla ilgisi var midir?  Huh

4-Kendi dusuncelerimi toparlarsam, bu dunyada isini iyi yapmakla, ders calismakla isinde uzmanlasmakla yapilabilecek isler var, yaptigin isten bagimsiz olarak politika, ikna kabiliyeti ve insan muhendisligi ile yapilabilecekler var, her ikisinin ya da her ucunun etkili olduklari ile elde edilebilecekler de var,  bunlardan cok baska meziyetlerle (!) elde edilebilecekler de var muahkkak. diye dusunuyorum. Salt calisin her istediginiz yaparsiniz gibi bir dusuncedense, ne istediginizi ve gercekcilik derecesini belirledikten sonra onun kendi gereklerini yerine getirin demeyi tercih ediyorum , ek olarak. Harvard rektorlugunden gidersek yine, bence koydugunuz hedef itibariyle bastan kaybetmek de var bu isin icinde. Oyle bir hedef koyan varsa bence simdiden vazgecsin yav Grin

Meshur hikaye vardir, adamin biri dikis ignesine 1 metre uzaktan iplikle nisan alip ignenin deliginde gecirmek icin ugrasmis yillarca sonra padisahin karsisina cikmis marifetini gostermek icin, padisah demis ki " bu herife yuz altin verin , yuz de kotek atin, bu kadar zor bir isi yaptigi icin yuz altini hak eder, bu kadar gereksiz bir zirva ile ugrastigi icin de yuz kotegi hak eder" buyurmus. 

drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2007, 01:42:50 ÖS »

Buyuksun ulas abi, cok sagol...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2007, 06:16:17 ÖS »

Nasil yani Harvard'a rektör olamiyacak miyim  Grin yahu Ulaşcım Harvard'a rektörlük derken "isterseniz Mars'a da cikarsiniz siz..." "Ver çoşkuyu" modunda bir laftı. Tamam Mars'a cikalamayabilir ama en azindan bir Ay'a ayak basabilir bizim aramizdan birisi Grin
  Cleveland Clinic kardiyolojiye genç yaşında direktör olunabilmişken belki bir dekanlık çok uzak görünmüyor bana. Tabiki o aşamada engellemeler bir asistanliga kabul almaya çalışırken karşılaşılanlardan çok daha sert olacaktır ama şuana kadar bunun olmamış olması da olmıyacak olmasını göstermez gibime geliyor. Medikal başarı ve İnsan ilişkilerinde başarı ile yapılabilir. Tabi burdan kimseye kendinize böyle bir hedef de koyabilirsiniz demek istemiyorum, koyarsanız çok büyük ihtimalle başarısız olacaksınızdır ama hoca olursunuz, prof olur bolum başkanı olursunuz, karakterinizle sevilen birisinizdir ve işler o aşamaya gelince de çok zor olur mu acaba bir dekanlık... Birgün tanışırsam Murat Hocaya sormak isterim.
  Tabi burdan benim böyle bir hedef çizdiğim gibi yanlış bir sonuç çıkmasın ortaya, bir kere "Harvard'a rektör olacağıma TR'de bir fakülteye hoca olurum" fikrimi biliyorsun Ulaşcım. Sonuçta toprak çekiyor, toprağa yakınlaştıkca da iyice çekecek. Tamam şimdi genciz deliyiz atladık geldik ama ilerde dönüş kaçınılmaz diye düşünüyorum.
  Hudson nehrinin kıyısına oturup Edgar Alan Poe'nun hudson hikayelerini okuyacagima, İstanbul boğazına karşı oturup nargilemi tüttürürken topragimin insaniyla iki tavla atarim.  Wink   

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #19 : Temmuz 04, 2007, 06:42:29 ÖS »

Hudson nehrinin kıyısına oturup Edgar Alan Poe'nun hudson hikayelerini okuyacagima, İstanbul boğazına karşı oturup nargilemi tüttürürken topragimin insaniyla iki tavla atarim.  Wink  

Abi budur iste, baska birsey demiyorum. Kucakliyorum seni. Ayrica sen Harvard'a da rektor olursun onu da soyleyeyim, durduramayiz biz seni,  Wink senin kadar duzgun, caliskan, akilli bir adami Harvard bulsa daha ne ister.

Ben yine muhalefet edecek birsey buldum yalniz, huyum boyle naparsin,  genclere nargileyi/sigarayi ozendirmeyin bakayim, ben guzel bir kalecik karasi sarap icerek bogazda takilacagim.

(duman cekmeyin alkolik olun hadi bakalim (!) Grin)

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #20 : Temmuz 05, 2007, 12:02:28 ÖÖ »

Tamamdir Ulaşcım, o zaman bana Boğazda bir tavla sözün var Wink Kalecik karasindan bir kadeh de ben demlenirim  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
drpink
Acemi
*

« Yanıtla #21 : Temmuz 08, 2007, 06:08:35 ÖS »

sorumu soralı foruma girememiştim, teşekkür edemedim. sonra demeyin bi teşekkür de etmiyo bunlar Cheesy çok açıklayıcı cevaplar yazmışsınız çok çok teşekkür ederim efx, ulaş abi,punk.. herkese kolay gelsin
rd.nhl
Acemi
*

« Yanıtla #22 : Temmuz 17, 2007, 04:09:20 ÖS »

MRB YANLIŞ ANLAMADIYSAM USMLE SINAVLARI 2-3 YIL SÜRÜYOR DEMİŞSİNİZ BU İLERİ DERECEDE İNGİLZCE BİLEN BİRİ İÇİNDE GEÇERLİ Mİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #23 : Temmuz 17, 2007, 04:44:52 ÖS »

MRB YANLIŞ ANLAMADIYSAM USMLE SINAVLARI 2-3 YIL SÜRÜYOR DEMİŞSİNİZ BU İLERİ DERECEDE İNGİLZCE BİLEN BİRİ İÇİNDE GEÇERLİ Mİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Benim şahsi kanaatim (başkasının kanaatini yazacak değilim ya, anlatım bozukluğu yaptım ama olsun, fena durmadı Smiley ) böyle bir genelleme yapmanın doğru olmadığı. Sınava hazırlanan kişiye bağlı bir sürü paramatre var. Mezun mu, okuyor mu, çalışıyor mu, maddi açıdan ne durumda vs vs vs.
rd.nhl
Acemi
*

« Yanıtla #24 : Temmuz 17, 2007, 04:50:20 ÖS »

TEŞEKKÜR EDERİM EFX

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: