Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6448 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usmle vs Tus  (Okunma Sayısı 538 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
piranha
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 18, 2007, 10:40:36 ÖÖ »

Merhaba,

9 ay sonra tıp fakültesinden mezun olacağım, kendimi balık gibi hissediyorum. Bu küçük akvaryumdan çıktığımda beni neler bekliyor bilmiyorum ama görünen o ki iki seçenekle karşı karşıyayım ve bundan sonraki çalışmalarımı alacağım karar göre şekillendireceğim için merak ettiğim bazı konularda cevaplarınızı bekliyorum, yardımcı olur ve beni aydınlatırsanız memnun olurum.

1-) USMLE sonunda elde edeceklerim, sadece uzmanlık eğitimimi yurt dışında tamamlayıp, orada doktorluk yapabilmemle mi sınırlı yoksa bana getireceği ek yararları var mı? Eğer varsa neden herkes TUS'un peşinde ve çoğu arkadaşım USMLE konusuna yabancı ve ben sorduğumda o ne ki cevabını alıyorum?
2-) Önce TUS'u kazanmak ve bitirdikten sonra USMLE kazanarak US'e gitmeye çalışmak hayalleri fazla zorlamak ve zaman kaybı mı olur?
3-) Sınavlara çalışma açısından bir değerlendirme yaptığınızda ne gibi çıkarımlarınız var?
4-) USMLE konusunda çoğu doktorun çekimser kalmasının nedeni karşılaşılan zorluklar mı ve ne gibi zorluklar bekliyor beni (sınavın dışında)?

İlk paragraftada belirttiğim genel durumumu göz önüne alarak ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Saygılarımla,
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2007, 01:31:57 ÖS »

aslında tek bir hedefe odaklanıp ona çalışmak daha kolay ama zaten tus çalışırken usmle de çalışmış oluyorsun. tanıdığım birçok kişi tusdan 1 hafta veya 1 ay sonra step 1 e girdi. 90 ın üzerinde aldılar. asistanlığa başladıktan sonra da sınavları alabilirsin veya burdan uzmanlığını aldıktan sonra da oraya gidebiirsin bunların hepsi bir seçim meselesi hepsinin avantajları ve dezavantajları var. sen yola çıktıktan sonra bunlara karar vereceksin. bence şimdiden bunları düşünme.
ben internken gittiğim sağlık acağındaki pratisyen hekimler bana "tus DÜŞÜNÜYOR musun" diye sormuşlardı? bana o kadar garip gelmişti ki ilk başta anlamadım. zannettim ki "çok kafana takıyor musun " diye soruyorlar. meğerse "tusa girmeye o kadar çalışmaya ne gerek var, pratisyen olarak ömrünü idame ettir" diyorlarmış. yani birçok kişinin usmle den haberi bile yok haklısın ama bu bir seçim meselesi birçok kişi daha başlamadan vazgeçiyor. bilgi bile edinmiyor.
ama burdaki birçok kişi gibi ben de sürüye ayak uyduran koyun olmak istemiyorum. herkesin düşündüğü gibi düşünemem herkesin kurduğu hayalleri kuramam. kendi tercihlerimin hayallerimin peşinden giderim. bu benim hayatım. sen de kendi hayatın için bir karar vermelisin ve de kararının arkasında durmalısın.
elbette ki "hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez." zorluk olmazsa zafer de olmaz. usmle öyle birkaç ayda halledebileceğin bir sınav değildir. en az 2 yılını alır hatta daha da fazlasını. bir süre formalite var. onları da yolda öğreneceksin.
imkansız diye bir şey yok tus da olur usmle de olur ikisi birden de olur önünde yol çok sana tavsiyem forumu okuyarak başla.
yolun açık olsun
mehmet

hiçbirşey imkansız değildir
piranha
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2007, 04:49:25 ÖS »

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Forumu sabahtan beri geziyorum USMLE hakkında, vizeler hakkında, sınavlar ve kapsamları hakkında öğreniyorum ve öğreneceğim. Ancak şu noktada takıldım ve sizde bahsedince açmak istedim, diyelimki Türkiye'de 5 yıllık bir uzmanlığı kazandım, bu 5 yıl içinde uzmanlık eğitimi alırken gerekli olan USMLE sınavlarınıda verdim (bu sınavların geçerliliği ne kadar bilmiyorum yani 3-4 sene korunuyor mu bilmiyorum?) daha sonra yapmış olduğum bu uzmanlık bana orası için 1 yıl mı kazandıracak ya da ne gibi kazanımları olacak (sanırım bir forum mesajında okumuştum burada yapılan uzmanlıkların muhakkak artısı oluyor) ve orda tekrar bir asistan eğitimine mi tabi olacağım, eğer durum bundan ibaretse en mantıklısı buradaki asistan eğitimini sadece maddi gelir açısından düşünüp hedefi net olarak USMLE şeklinde belirlemek gerek, siz ne dersiniz?
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2007, 05:58:32 ÖS »

burda yaptığın asistanlık amerikada sayılmaz
uzmanlığını alırsan eyaletlere göre değişir bazılarında sayılır bazılarında sayılmaz

hiçbirşey imkansız değildir
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: