Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: clerkship  (Okunma Sayısı 1421 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayça
Acemi
*

« : Mayıs 13, 2008, 10:52:24 ÖÖ »

ben haziran ayında radioloji stajı yapıcam..benden report of vaccination istediler..daha önce gidenler ne vermişlerdi? bana yardımcı olurmusunuz? Aşıları tamdır diye enfeksyon hocasına kaşeletsem olurmu? ne yazması gerekir? çok teşekkur ederim
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2008, 04:02:35 ÖS »

"Report of Vaccination" ile asi karnesini kastediyorlar. Tahminen sende bu yoktur, Turk asi takvimini onune acip ordan faydalanarak kendine bir asi karnesi yaratip bunu hocana imzalatman yeterli olsa gerek.

Ama senden sonra "immunization" raporu isterler ise bu defa kanindaki antikor seviyelerine baktirman gerekir. Staj icin tasdiklenmis ingilizce asi karnesi isini gorecektir cogunlukla.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
ayça
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2008, 12:54:03 ÖÖ »

Tesekkkur ederim.. Smiley
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 12:27:11 ÖS »

Ben de bu yaz icin bi labarotuvarda gozlemci olarak bulunacaktim,vize basvurusunu da bugun yaptim.Aldigim davetiye mektubunda hoca -he will be assisting my research fellows in their studies- yazdigi icin adam tutturdu sen j-1 vizesi alacan diye.Adama bi sürü dil döktüm,ya dedim herkes turist vizesi ile gidiyor ben orada öğrencilik yapmayacağım gözlemcilik yapacağım diye.Anlamamakta ısrar etti haliyle.Yeşil bi kağıt verdi elime dedi buradaki işaretli belgeleri gönder ups ile;başvurunu tekrar yapmana gerek yok.DS 2019 ve Sevis fee istiyormus.Ben acikcasi bu j1 isine hic bulasmayi dusunmuyorum.Hocadan bi belge daha isteyecem bu adamın B1/B2 vizesi ile gelmesini istiyoruz diye bişeyler yazan.Onu yollayacağım.Şuan vize başvurumu askıya almış durumdalar yani.
Bu konuda bi önerisi olan var mı?Sizce o tarz bi mektupla B1/B2 vizesi alabilirmiyim?
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2008, 04:49:15 ÖS »

evet ahmet, eğer harvard in vizelerle ılgılenen burosundan sana durumunu açıklayan resmi belge ulaşırsa b1/b2 vizesini rahatlıkla alırsın. j1'i hiç düşünmene gerek yok; zaten gittiğin okul senden istemedikçe j1 için başvuramazsın.
serkanbe
Ast Üye
**

« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 12:11:53 ÖÖ »

merhabalar ,
clerkship icin bazi yerler 'good standing letter' bazi yerler de 'deans letter' istiyor.Sanirim ayni seyler.Tecrubeli arkadaslar ellerinde guzel bir ornek varsa siteye koyabilirler mi acaba.Kendime gore uyarlayip yakin bir zamanda dekana onaylatmam gerekiyor.Sanirim pek cok kisinin de ihtiyacini da karsilayacak bir paylasim olur.Herkese tesekkurler.
independent
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2008, 05:48:25 ÖS »

merhabalar,
  ben clerkshıp basvurusu yapmak ıcın ugrasıyorum.hastanelerden hocaların maıl adreslerıne ulasamıyorum ama:( ogrencı ıslerının falan maıl adreslerı var.hocaların egıtım durumu adreslerı herseyı yazıyor ama maıl adreslerını bulamıyorum.
  sızler nasıl buldunuz???
  onerılerınızı beklıyorum....

eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2008, 10:25:08 ÖS »

www.pubmed.com adresinden o doktorun ilk isim oldugu yayinlari incelerseniz (ozellikle de son donemlerde yayimlanmis - 2007 ve ya 2008 yili icinde) buyuk olasilikla iletisim icin e-posta adresi olarak kendi e-posta adresi vardir.
Daha once forumda bahsetmistim. (Lutfen bakiniz,  ==> Genel USMLE Forumu ==> clerkship basvurulari ??)  Wink

Simdi diyeceksiniz ki hocalarin e-postasina nerden ulastin. 3 yol var (genel olarak). 1) Hastanenin internet sayfasinda doktorun e-posta adresi vardir 2) Doktorun yayinlarini pubmed' den arastirirsiniz (en fazla 10 dk nizi alir), birinci isim oldugu yayinlarda  muhakak e-postasini bildirmistir, yayin ile ilgili herhangi bir soru olabilecegi icin. 3) Ulas abi, Gamze abla, Bora abi ve ya forumdaki tecrubeli insanlardan yardim istersiniz.

Ucuncu yolu denemeden once LUTFEN 1 ve 2 yi deneyin. Arastirmaci yonunuz sonucsuz kalirsa 3. yolu deneyin.

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
independent
Acemi
*

« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2008, 10:46:50 ÖS »

hastane sitelerınden dr un profıl sayfasına ve pubmed yayınlarınada bakmıstım aslında ama mesela dr mehmet oz gıbı bazı dr lerın bulamadım adreslerını oralarda<ama ılk ısım deılldi baktıgım yayınlarda sanırım bıraz daha arastırmam gerekıyor.bu ıslerın  yolu boyleyse<<<
  tesekkur ederım ..
ogur
Ast Üye
**

« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2008, 02:08:19 ÖS »

Buranin da faydasi olur belki :

http://www.ama-assn.org/ama/pub/category/2997.html
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2008, 04:25:18 ÖÖ »

Simdi diyeceksiniz ki hocalarin e-postasina nerden ulastin. 3 yol var (genel olarak). 1) Hastanenin internet sayfasinda doktorun e-posta adresi vardir 2) Doktorun yayinlarini pubmed' den arastirirsiniz (en fazla 10 dk nizi alir), birinci isim oldugu yayinlarda  muhakak e-postasini bildirmistir, yayin ile ilgili herhangi bir soru olabilecegi icin. 3) Ulas abi, Gamze abla, Bora abi ve ya forumdaki tecrubeli insanlardan yardim istersiniz.

Ucuncu yolu denemeden once LUTFEN 1 ve 2 yi deneyin. Arastirmaci yonunuz sonucsuz kalirsa 3. yolu deneyin.

www.pubmed.com adresinden o doktorun ilk isim oldugu yayinlari incelerseniz (ozellikle de son donemlerde yayimlanmis - 2007 ve ya 2008 yili icinde) buyuk olasilikla iletisim icin e-posta adresi olarak kendi e-posta adresi vardir.

Baksana nasil anlatmis, detaylara bak, algoritma kurmus adam yahu ! Bu adam bu isin uzmanidir. Her sene dunya capinda bir iki kurumda staj yapar.  Zonguldak Karaelmas Tip fakultesinin adini cok yakin gelecekte dunyaya duyuracak adamdir. Ne diyorsa dinleyin derim.
(Bu arada bana "abi" der. Onu soyleyeyim.  Cheesy)

drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2008, 06:01:54 ÖÖ »

arkadaslar harvard bana bi hesap açtı hasta bilgilerine ulaşabilemem ,hocalarla yazışmam için fln... şu an tum hocaların araştırma çaışmalarına, mail adreslerine, telefon numaralarına (bostondaki)rahatlıkla ulaşabiliyorum site aracılığıyla.. yardım isteyen varsa bu konuda elimden geleni yaparım.. hoşçakalın!!!
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2008, 03:41:19 ÖÖ »

arkadaslar harvard bana bi hesap açtı hasta bilgilerine ulaşabilemem ,hocalarla yazışmam için fln... şu an tum hocaların araştırma çaışmalarına, mail adreslerine, telefon numaralarına (bostondaki)rahatlıkla ulaşabiliyorum site aracılığıyla.. yardım isteyen varsa bu konuda elimden geleni yaparım.. hoşçakalın!!!

Salihcim zaten http://whitepages.med.harvard.edu/ adresinden tum harvard'a ulasabilirsin. Tum hastaneler, tum affilye kuruluslarda calisan tum kisiler burda kayitlidir. Eposta adresleri gzli olanlar icin de yontem eger "partners" sistemine uye ise yani BWH ve MGH de ise kisinin ilk adinin ilk harfi + son isim@partners.org, childrens ise isim.soyisim@childrens.harvard.edu,  Bethisrael ise  isim.soyisim@bidmc.harvard.edu , tum ana hastaneleri kapsadim herhalde. Oralarda az dirsek curutmedik biliriz yani... Wink

independent
Acemi
*

« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2008, 07:53:28 ÖS »

Tesekkür ederim hepinize yol gösterdiğiniz için.isteyince ve tavsiyelere uyunca ulaşılabiliyormus:)

eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2008, 09:11:42 ÖS »

Baksana nasil anlatmis, detaylara bak, algoritma kurmus adam yahu ! Bu adam bu isin uzmanidir. Her sene dunya capinda bir iki kurumda staj yapar.  Zonguldak Karaelmas Tip fakultesinin adini cok yakin gelecekte dunyaya duyuracak adamdir. Ne diyorsa dinleyin derim.
(Bu arada bana "abi" der. Onu soyleyeyim.  Cheesy)

Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim Ulas abi. Insallah senle konustuklarimizi da bir bir yerine getirecegim Wink

Cuma gunu vize gorusmesine gidiyorum, hadi hayirlisi. Benim icin kucuk, ama dunya icin buyuk bir adim Wink

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: