Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kaplan Biochemistry 2004  (Okunma Sayısı 4777 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« : Mart 18, 2007, 08:45:10 ÖS »

Sayfa sayısı: 352

Bölümler:

Molecular Biology & Biochemistry

Nucleic acid structure and organisation
DNA replication and repair
Transcription and RNA processing
The genetic code, mutations and translation
Genetic regulation
Recombinant DNA
Genetic Testing
Amino Acids, Proteins, and Enzymes
Hormones
Vitamins
Overview of energy metabolism
Glycolysis and Pyruvate Dehydrogenase
Citric Acid Cycle and Oxidative Phosphorylation
Glycogen, Gluconeogenesis, and the Hexose Monophospate Shunt
Lipid synthesis and storage
Lipid metabolism and catabolism
Amino acid metabolism
Purine and Pyrimidine metabolism

Medical Genetics

Single-gene disorders
Population genetics
Cytogenetics
Gene mapping and cloning
Genetics of common diseases
Genetic diagnosis and Gene therapy

Aslında Biyokimya, moleküler biyoloji ve medikal genetik konularını kapsayan bir kitap. Şimdilik yarısını bitirdim, webprep'le beraber daha anlaşılır oluyor. Tavsiyem, önce webprep'den dinleyip ardından notları okumak.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 12:13:33 ÖÖ »

Ben Kaplan Biyokimyayı okudum ama cok begenmedim.TUS a calıstıgım donemlerde Lipincot's tan okumustum biyokimyayı.Ve Lipincot's daha  kolay anlasılır bence(veya yıllar benden anlama kapasitemi calmıs olabilir!!!)
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2007, 08:03:55 ÖÖ »

Selam efx,

Biokimyayi bitrdin mi? Birkac gun once bsaladim Kaplan 2006-2007 notlarini okumaya. ilk konular baya zor ve detayli geldi. O kadar detaya gerek var mi. Son zamanlarda sinava girenler Biokimyada ozellikle enzim eksiklikleri gibi klinikte gorulecek seylerin agirlikta oldugunu soyluyor. Bu konudaki fikrin nedir.

Sevgilerle..
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2007, 11:03:12 ÖÖ »

Ben 2004 notunu okudum, o yüzden 2007 notlarıyla karşılaştırma yapmam zor(imkansız Smiley ). Bendeki biyokimya kitabı moleküler biyoloji ile başlıyor, diğer konulara kıyasla biraz daha yoğun. Sadece kitaptan okuyarak mı çalışıyorsun yoksa webprep'den de dinliyor musun?
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2007, 01:39:00 ÖÖ »

web prep den de dinliyorum. Benim ki de molekulr biyolojiden basliyor. Ama bana baya detay geldi. Bunlari biofizikteyken gormustuk. Benim sikayetim cok yavas ilerlemesi..Acaba biraz atlayip ziplasam mi...
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2007, 11:58:57 ÖÖ »

web prep den de dinliyorum. Benim ki de molekulr biyolojiden basliyor. Ama bana baya detay geldi. Bunlari biofizikteyken gormustuk. Benim sikayetim cok yavas ilerlemesi..Acaba biraz atlayip ziplasam mi...
Smiley)
Yavaş ilerlemesi konusunda haklısın, webpreplerle ilgili genel şikayet bu zaten, bazen bazı noktalarda acayip fazla zaman harcıyor. Moleküler biyolojiye gelince, yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla sınavda moleküler biyolojinin ağırlığı artıyor, bu yüzden detaylı da olsa okumakta fayda var bence Wink
xyuna
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2007, 09:02:41 ÖS »

arkadaslar webprepten nasıl dınlenır ben daha yenıyım hemdınleyım hemde okumak gereklı cok faydalı olur
hassah54
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2007, 07:18:42 ÖS »

Arkadaşlar düm fakültemin profesörlerinden biriyle konuşurken laf arasında usmle için ne tavsiye edersiniz dedim.Harper dedi. Lippincot öğrenci için süper ama usmle için biraz yetersiz kalabilir dedi. Ama Harper ında dili biraz ağır tabi. Bu hafta düzenli çalışmaya başlıyorum fizyoloji biyokimya anatomi histoloji patoloji yi birlikte götürmek sizce nasıl olur?

Int Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2007, 07:33:39 ÖS »

Sevgili Hassah
1-Birlikte goturmek diye birsey mantıklı olmaz.
2-USMLE kaynakları icinde Harper diye  bir kaynak yok.O  ozellikle  Biyokimyacıların Textbook plarak  kullandıkları bir  kitap.Biyokimya  icin  Kaplan  veya  Lippincott   yeterde artar bile.Zaten  altı ustu 10-15  soru  cıkıyor .Bunlarında  yarısını  azbirsey  okuyan  herkes yapıyor.
  Senin  profesor 1950-60-70  gibi  yıllardaki  tecrubelerini  paylasmıs  galiba Grin Grin.
Selamlar
Mehmet
hassah54
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2007, 10:10:22 ÖÖ »

Tesekkürler akcardio
Aslında haklısın hocalar usmleye biraz yabancı kalıyolar yada beni biyokimyacı yapmaya çalışıyolar Smiley
O zaman fizyoloji ile başalyalım bi yerden

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2007, 10:14:24 ÖÖ »

Tesekkürler akcardio
Aslında haklısın hocalar usmleye biraz yabancı kalıyolar yada beni biyokimyacı yapmaya çalışıyolar Smiley
O zaman fizyoloji ile başalyalım bi yerden

Çalışmaya yeni başlayacaksan ve kaynak olarak Kaplan'ı kullanacaksan, 500 küsür (tam hatırlamıyorum belki daha kalın) sayfalık fizyoloji notu okumaya hazırlan Smiley Kitabın kalın olması bazen motivasyon azalmasına ve dağılmaya sebep olabiliyor, peşin peşin söyleyeyim Smiley
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2007, 09:53:02 ÖÖ »

Ben de kesinlikle Kaplan Fizyoyu tavsiye ederim. Belki sayfa sayisi cok ve ne gerek var fizyoya bu kadar cok sayfa denebilir ama klinikte bazi seylerin oturmasi icin cok iyi. Eger imkan olur da webprep veya DVD lerden desteklersen daha da iyi anlasilir. Sonra pato calisirken baya kolaylik olur bence. Biokimya ise itiraf etmeliyim ki biraz sarsici. Zaten oldum olasi biokimyadan haz etmeyen biri olarak ozellile molekuler bioloji biraz zorluyor beni.( sonra bakarim kismindalar) ama genetik bolumu baya eglenceli ve anlasilir. Bunu da web prep veya DVD ile desteklemek akillica olur.
Herkese sevgi ve saygilar...
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2007, 10:29:10 ÖÖ »

kafana oturmuyor BRS fizylojiyide bitir veya ekstra soru kitaplarına çalış(pretest,board simulatroy series vs.) Sonuçta bu bir sınav ve doğrudan sınava direkt ilgili kitaplara yönelmek lazım. Nacizane fikirlerim bunlar.

Tabii tüm bu hazırlıklara ne kadar süre ayırdığınızla da doğrudan ilintili olmalı çalışma planınız. Son nefesinizi vermeden(!) step1 i vermeyi düşünüyorsanız zaman kullanımı konusunda da akılcı davranmak şart  Wink
hassah54
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2007, 06:00:58 ÖS »

Step 1 e sizce ne kadar çalışmka lazım? Yada çalışan arkadaşlarımız ne kadar çalışıp sınava girdiler?

Yerke
Acemi
*

« Yanıtla #14 : Eylül 13, 2007, 12:30:25 ÖS »

Tavsiyem, önce webprep'den dinleyip ardından notları okumak.

Webprep derken neyi kastediyorsunuz? Online kaynak mi?
Nasil ulasilir...

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: