Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kaplan Biochemistry 2004  (Okunma Sayısı 4760 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #15 : Eylül 13, 2007, 12:55:52 ÖS »

Webprep ile ilgili ayrıntılı bilgiye kaplan'ın internet sayfasından ulaşabilirsin.
Aklına takılan bir şey olduğunda önce forum içerisinde aratırsan cevaba daha çabuk ulaşırsın Wink

http://www.usmleturk.com/forum/empty-t33.0.html
http://www.usmleturk.com/forum/empty-t457.0.html
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2007, 05:25:33 ÖS »

Sevgili efx,yurtdısından tüm Kaplan Lecture Notes and Subject tests serisini getirtiyorum.Siparisimi verdim.Yakinda elimde olacak.TUS'a calısırken Lippincott Biochemistry'i bitirmis,hatta ozet cıkarmıstım.Bu durumu hesaba kattigimizda,yine de Kaplan Biochemistry'i okumali miyim?ikinci olarak da webprep hakkinda bilgi verebilir misin?Nedir,nasil ulasilir,ne derece faydali olur?

Sevgiler ve tesekkurler,
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2007, 10:29:17 ÖS »

Soru efx'e sorulmus gerci ama Wink, ben de ucundan tutsam ve faydasi olursa ne guzel.
Lipincott'u bitirmek cok guzel tabii ama yine de elinin altindayken Kaplan Biyokimyayi okusan fena olmaz. Zaten asina oldugun icin (Lipincott dolayisiyla) hizli biter. Tabii aslinda resimsel hafizani kullaniyorsan fazla kaynak iyi degildir ama daha isin basindasin madem (Kaplan'lara yeni basliyorsun), bence okumakta fayda var. Biyokimya Kaplan'in en iyi kitaplarindan biri, belki de en iyisi.
Kolay gelsin, iyi calismalar Smiley
Ahmet
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2007, 01:03:09 ÖÖ »

Sevgili efx,yurtdısından tüm Kaplan Lecture Notes and Subject tests serisini getirtiyorum.Siparisimi verdim.Yakinda elimde olacak.TUS'a calısırken Lippincott Biochemistry'i bitirmis,hatta ozet cıkarmıstım.Bu durumu hesaba kattigimizda,yine de Kaplan Biochemistry'i okumali miyim?ikinci olarak da webprep hakkinda bilgi verebilir misin?Nedir,nasil ulasilir,ne derece faydali olur?

Sevgiler ve tesekkurler,
Sınava girmemiş birisi olarak tavsiyelerimin pek de değerli olmayacağının altını çizerek şöyle diyeyim Smiley ;
Lippincot biyokimyanın kaplan biyokimyadan yetersiz olmayacağı kesin ama step 1 açısından bakılacak olursa kaplan daha uygun bir seçim gibi geliyor.
Webprep'lerin linklerini daha önce göndermiştim, forumda bulabilirsin. Dersleri dinleyebilmen için Realplayer'ın yüklü olması gerekiyor. Ses kayıtlarını indirerek internet bağlanatısı olmadığında da dersleri dinleyebilirsin, bunun için bir program kullanman gerekiyor, bunun nasıl yapılacağını da ayrıntılı olarak anlatmıştım forumda Smiley
Bunların dışında, Kaplan videolarının linkleri de var (torrent linkleri), onları da indirebilirsin istersen. Ben patoloji hariç hepsini indirdim, yaklaşık 25-30 gb falan tutuyor toplam boyut. Bunların dışında, patoloji için goljan ses kayıtları ve ulaşabiliyorsan Goljan Rapidreview pathology 2'yi önerebilirim.
Şimdiden iyi çalışmalar & başarılar
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #19 : Ekim 14, 2007, 09:29:41 ÖS »

Sevgili efx,

Sınava henuz girmemis olsan da ben senin dusuncelerini cok onemsiyorum.Tavsiyelerin icin cok tesekkurler.Ben sinava fellowship icin giriyorum.Asistanlik boyunca genel tıp bilgilerinden uzaklastigim icin sormak istedim:Bu gercekle birlikte sabah sekiz-aksam dort arsi calisan bir uzman oldugum hesaba katilinca sence step 1 icin ne kadarlik bir calsma suresi uygun olur?

Simdiden tesekkurler...
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Ekim 14, 2007, 09:43:46 ÖS »

Sevgili neuro,

Verdigin fikirler icin tesekkurler.Konu basligimiz biyokimya aslında ama aklıma geldigi icin ve yeri geldigi icin soruyorum kusura bakma:Robbins Pathology ve Jawetz Microbiology'i de daha once bitirmistim.Simdi hangisi daha mantıklı: gecmise sunger cekip bu dersleri Kaplan'dan calismak mı, yoksa okudugum kitaplari tekrarlamak mi?

Tesekkurler...
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #21 : Ekim 14, 2007, 10:11:06 ÖS »

Merhaba jerry,
Bu kitaplari ne zaman bitirdin ve sinava ne zaman girmeyi dusunuyorsun? Eger daha isin basindayim diyorsan (tam bir planini olusturmamissan) Kaplan'dan devam et derim. Tabii patoloji haric, onun icin Goljan kullanmalisin, Kaplan Patolojiye hic bakma. Kaplan mikrop guzel bir kaynak. Jawetz de elbette guzel ancak olaya daha ciddi ve profesyonel olarak yaklasirsan Kaplan tercih edilir. Hem tekrarlarini daha hizli yaparsin, zaten Jawetz'i okudugun icin ilk okuyusun bile hizli olacaktir.
Sonuc olarak;
Patolojide Goljan'dan sasma!! Robbins elbette iyi bir kaynak ancak sinava yonelik bir sey istiyorsan bu Goljan.
Mikrobiyolojide de Kaplan'i okumani oneririm.

Kolay gelsin, iyi calismalar...
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2007, 12:29:05 ÖÖ »

Sevgili efx,

Sınava henuz girmemis olsan da ben senin dusuncelerini cok onemsiyorum.Tavsiyelerin icin cok tesekkurler.Ben sinava fellowship icin giriyorum.Asistanlik boyunca genel tıp bilgilerinden uzaklastigim icin sormak istedim:Bu gercekle birlikte sabah sekiz-aksam dort arsi calisan bir uzman oldugum hesaba katilinca sence step 1 icin ne kadarlik bir calsma suresi uygun olur?

Simdiden tesekkurler...
Jerry, durumlarımız benzer aslında, ben de 8.30-18.00 arası çalışıyorum Smiley Sınav için gereken süre kişiden kişiye farklılık gösterecektir, www.USMLE.org 'dan 150 soruluk örnek testi incele bence, gerçi bu soruların gerçek sınavdailere kıyasla kolay olduğu söyleniyor ama yine de bir fikir vermesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
Bunların dışında, forum yazarı olan ve step 1'i veren arkadaşlarımızın hepsi gayet yüsek puanlar aldılar, onların tavsiyeleri gerçekten önemli ve değerli, onlara da tekrar teşekkür edeyim bunu fırsat bilerek Smiley
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2007, 04:58:29 ÖS »

Sevgili neuro,

Ben bu kitapları internken bitirmistim (yaklaşık beş yıl önce;komik gelebilir).Sınava fellowship icin girmeyi planlıyorum.Su anda uzman olarak çalısmakta oldugum icin nereden ve nasıl zaman tassarrufu yapabilirim;onu kolluyorum.Sorularımın nedeni de bu.Sınav tarihine henüz karar vermedim ama senin fikrini de almak isterim:bu sartlarda sekiz aylık bir calısma suresi sence kısa mı,uzun mu,uygun mu? Bir de patoloji icin neden ille de Goljan diyorsun?Kaplan'dan hangi acıdan daha avantajlı?Goljan'ı nasıl temin edebiliriz? Tam ismi nedir?Verdigin fikirler icin cok tesekkurler...
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #24 : Ekim 16, 2007, 05:08:51 ÖS »

Sevgili efx,

Sen benden daha uzun süre mesai yapıyormussun.Bence bu sitenin en önemli yararlarından biri de bu.Seninle aynı ideale sahip insanları tanımanın yanısıra seninle 'aynı sartlarda' bu ideale ulasmaya calısan insanları da tanıyorsun ve hayatta yanlız olmadıgını hissediyorsun.is hayatıyla Step 1 calısmalarını birlikte goturmek zorunda olmak bende bazal bir moral bozuklugu yaratıyordu cünkü daha dezavantajlı durumda oldugumu,geriden basladıgımı düşünüyordum.Sen bu konuda ne durumdasın?Tavsiyene uyarak deneme sınavını uygulayacagım.Tesekkur ederim...

jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #25 : Ekim 16, 2007, 05:14:20 ÖS »

Sevgili efx,

Webprep ile ilgili verdigin bilgiler icin de tesekkurler...

Jerry
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #26 : Ekim 16, 2007, 05:51:23 ÖS »

Smiley "fellowship"lik icin giriyorsan isin daha kolay olacak o zaman. 5 yıl once okuduysan sen direkt olarak Kaplan'dan basla Wink(anladın sen onu). Kaplan biyokimya ve mikrop gercekten guzel. Hem daha hızlı bitirirsin hem de tekrarları hızlı olur.
Goljan'ı patoloji altında anlatayım da konu baslıgına haksızlık etmis olmayalim Wink.
Sure konusu ise duzenli calistiktan sonra 8 ay fazlasıyla yeter. Guzel bir program yapıp ona sadık kalmak onemli tabii..
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #27 : Kasım 13, 2007, 01:03:06 ÖÖ »

First Aid for Step 1'i okuyorum.Sizce nasıl bir sistemle okumalıyım?örneğin biyokimyayı buradan okuduktan sonra Kaplan Biyokimya mı okunmalı ve sonra buradan örneğin mikrobiyoloji ve ardından Kaplan mikrobiyoloji diye mi gitmeli yoksa önce First Aid'in tamamı okunup sonra mı Kaplanlar'a geçilmeli???Karar veremedim.

Yanıtlarsanız sevinirim.

Determined?Senden de yanıt bekliyorum.

Jerry
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #28 : Kasım 13, 2007, 01:38:26 ÖÖ »

Herkesin First Aid "taktik"leri farkli oluyor. Ben nasil yaptigimi anlatayim: Once tekrarlarla beraber Kaplan'lari bitirmistim. Daha sonra, sona yaklastigimda, First Aid'e bakmistim. First Aid daha cok "review" kitabidir. O yuzden once Kaplan'i okumani oneririm. Hele biyokimya'da Kaplan kacirilmaz. Zaten once Kaplan'a baktiktan sonra First Aid cok ozet gelecek ama o zaman bile oradan ogrenilecek ufak tefek guzel seyler olacaktir...

Sonuc: Bence once Kaplan'i bitirmek daha mantikli (Ki siz "Once First Aid'e bakayim, sonra Kaplan'a zaten bakacagim" diyorsunuz.). First Aid'i, sinav yaklastigi zaman (1 ay kala) okursunuz.

Kolay gelsin... Smiley
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2007, 05:03:15 ÖS »

Sevgili neuro,

Çok teşekkürler.Sen Step 1'e girdin mi?Umarım girmiş ve kazanmışsındır...

Sana da kolay gelsin.

Jerry

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: