Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kaynaklar  (Okunma Sayısı 2282 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« : Aralık 06, 2006, 04:33:53 ÖÖ »

:)Biyokimya  calismayi bitirmis ve bu calismanin verimli oldugunu dusunen arkadaslardan kaynak ve yonteme dair tavsiyeler duymak beni mutlu edecek...

Herkese iyi calismalar...

Gamze...
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2006, 08:34:09 ÖS »

Smiley oyle olsun...
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2006, 05:32:55 ÖS »

ben de kaplan biyokimyayi okumaya basladim. yorumlara ihtiyac duyanlardanim. gene okumaya baslamadan eksik gedik aradigimdan sunu sorayim: cok ince bu kitap, ben organik kimya fln bilmiyorum. biyokimya terminolojisi (deaminasyon??)fln da bilmiyorum. lippincottan fln ilk konulari okumak gerekir mi yoksa kaplan iyidir yeterlidir diyor musunuz? sanki kaplan okuyunca eksik kalacagim gibi atamadigim bir his var icimde.

buarada siteyi yeni kesfettim ben, (super olmus,elinize saglik:) milyon tane sorumla herkesin basini agritacagim. simdiden tesekkurler Smiley

knvc.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2006, 07:18:18 ÖS »

Allahim... OCD misin nesin -benim gibi Smiley-? Knvc, abartmissin bu sefer, terminolojide bir sey yok, ben de cok farkli sayilmam, mesela benim icin deaminasyon; "iste bir amin grubu varmis, artik yok" seklinde Smiley Tekrar soyleyecegim, ayrintilandirmaya calistikca bitmiyor -hayir ben denedim, oradan biliyorum- " Kaplan, tamamdir" denilmis  iste! Ayrintilarda bogulmak yerine - cunku ne yaparsak yapalim istedigimiz gibi olmayacak, bildiklerimiz arttikca bilmediklerimize farkindaligimiz artacak vs vs- , cok tekrar ve cok soru ile eksiklerin kapatilabilecegini dusunuyorum.

Hadi bakem, kolay gelsin bize....

knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2006, 09:50:34 ÖS »

ocd degilim de olurum yakinda, panik atak fln da gecirebilirim Smiley ya ben organik kimya bilmedigimden (keske diyo insan calissaymisim zamaninda) kaplani okurken de pek bise anlamiyorum. o yuzden elime aldim lippincottu,biyandan da ona bakiyorum,kaplani anlayabilmek icin yani. ayrica  genetik cok mu zor yoksa benim noronlarima mi bisey oldu buara? :)biyokimyayi bilen arkadaslar, yardim lutfen..

knvc.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2007, 02:54:05 ÖS »

underground clinical vignettes: biochemistry
95 tane vaka sunumu var. Çalışma sonrası konuların tekrarı için güzel bir kaynağa benziyor.
http://depositfiles.com/files/338696
şifre: www.AvaxHome.ru
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2007, 08:22:13 ÖS »

arkadaslar acilen ama cok acilen kaplan biyokimya sorubankası aranmaktadir! linkini duyan, bilen, gören varsa lütfen yardım etsin banaa:)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #7 : Mart 31, 2007, 08:24:35 ÖS »

arkadaslar acilen ama cok acilen kaplan biyokimya sorubankası aranmaktadir! linkini duyan, bilen, gören varsa lütfen yardım etsin banaa:)

kaplan'ın böyle bir kitabı olduğunu hiç duymadım.
cagilerenoglu
Acemi
*

« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2007, 10:03:30 ÖS »

arkadaşlar merhaba.. ben çağıl marmara tıp'ta 4. senemi bitirdim ve son tatiliimi yapyorum:( beni interlökinler konusu çok korkutuyor. il'lerin usmle'deki yeri ve kapsamı nedir bilen var mı?
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2007, 10:48:34 ÖS »

arkadaşlar merhaba.. ben çağıl marmara tıp'ta 4. senemi bitirdim ve son tatiliimi yapyorum:( beni interlökinler konusu çok korkutuyor. il'lerin usmle'deki yeri ve kapsamı nedir bilen var mı?
Korkutan tek şey IL'ler ise iyisin Cheesy Cheesy Cheesy
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2007, 11:54:26 ÖS »

Çağıl, herşeyi hallettim de bi IL'ler kaldi diyorsan bence onlari da bilmene gerek yok Wink Cheesy
Bu arada IL'lerin en az 1 soru olarak sinavda karşına çıkma olasiligi gayet yuksek, çok sık sorulurlar. Fakat FA'de anlatildigi kadar IL bilmen yeterlidir o soruyu da yapabilmek için.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2007, 11:59:51 ÖS »

Altı ustı  adam akıllı  12  tane  IL  mi  seni  cok korkutuyor?Eger  sorun buysa  bence  cok  calısmalısın cook.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2007, 04:29:40 ÖS »

Bu arada, interlökin demişken yazmadan edemeyeceğim. Az önce gördüm, en azından 5/12'si Smiley

Hot T-Bone stEAk”:

IL1 = ­ Temp: HOT
IL2 = stimulate T cells
IL3 = stimulate Bone Marrow stem cells’ growth & differentiation (GM CSF)
IL4 = stimulate IgE (& IgG)
IL5 = stimulate IgA (& eosinophils)
ariftolga
Acemi
*

« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2008, 12:21:10 ÖÖ »

Ben çok daha ilkel olarak muhabbetinize katılıcam. Kaplan ve Goljan kitaplarını hep yurtdışndan mı getirttiniz ben Ankara'da ve İstanbul'da bulamadım ya da doğru yerlere bakmadım. Netten bazı şeyler indiriyorum ama elimde halen bir kitap yok. Bu sene Step 1 işini bitirmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar     
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2008, 12:49:48 ÖÖ »

Hoşgeldin Wink

Goljan'ın kitabını (Rapid Review 2'yi kastediyorum) ben de Türkiye'de blamamıştım, yurtdışından getirttim. Onun dışında geri kalanları internetten bulabilirsin.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: