Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7077 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: diploma fotokopileri artık alınabilecek  (Okunma Sayısı 2703 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2007, 11:35:10 ÖS »

Arkadaşlar, Mehmet'in demeye çalıştığı bu işin garanti ve sorunsuz bir şekilde sınav sonuç çevirisi ile yapilacagi ki bu konuda katılıyorum. Ancak şu da var, ben de önceden yazdigim gibi sinav sonuç çevirimle aldım diploma fotokopimi yalnız önceden yapılmış başvuruların olduğu dosyada sınav giriş belgesinin çevirisini de gördük, yani o başvuru zamanında kabul edilmiş ve kabul ettiklerine göre vermişlerdir de fotokopiyi. Çünkü zaten başvuruyu alan bölümle 1gün sonra size diploma suretini almak için yazıyı veren bölüm aynı(Saglık Bakanlığı ihtisas bölümü). Hatta aynı adam... adam siz başvuru yapamaya gittiginizde dokümanlarınıza bakıyor ve ona göre kabul ediyor, demekki önceden sınav giriş belgesi ile alınabilmiş, burdan bu sonucu çıkardım ben.
  Mehmet belki sana işten pek anlamayan bir adam rastgelmiştir ve bir Türkiye klasigi bilmedigi şeyi "yohhk, olmaaaz" diyerek geçiştirmiştir. Yani bence giriş belgesiyle de alınıyor da işte sorun çıkarabilirler muattab olduğun adamına göre...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #16 : Şubat 28, 2007, 02:08:39 ÖÖ »

Arkadaslar, lutfen gerilip birbirimizi kirmayalim.bu hassa bir mesele ve herkeste yardimci olmak icin yasadiklarini ve bildiklerini yaziyor.kimsenin yalnis ve yalan yonlendirme diye bir girisimini gormedim suana kadar.Su ayrintiyi unutmamak gerekirki orasi Turkiye...hicbirseyin standart uygulamasinin olmadigi bir ulke...kisilere gore birseylerin degisebilecegi bir ulke..Herseye ragmen benim ulkem ama Smiley
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2007, 04:22:02 ÖÖ »

şimdi bora demiş ki :
"önceden yapılmış başvuruların olduğu dosyada sınav giriş belgesinin çevirisini de gördük, yani o başvuru zamanında kabul edilmiş ve kabul ettiklerine göre vermişlerdir de fotokopiyi"
o zaman söylediğim sözler için ulaş başta herkesden özür diliyorum. umarım kimsenin canını sıkmamışımdır. peki o zaman şöyle anlatayım. nasıl diploma fotokopimi aldım.

hiçbirşey imkansız değildir
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2007, 04:24:37 ÖÖ »

bu anlatacağım yazıyı lütfen silmeyin
önce sağlık bakanlığı ihtisas şubesine gittim sıhhiyede c blokda 5. katta şube müdürünün adı heralde musa uğur.

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2007, 04:45:54 ÖÖ »

5. katta koridorun sonunda solda 6-7 kişinin çalıştığı memurların olduğu bir yer var. ordaki memurlarla gide gele ahbap olduk zaten. neyse ordaki memurların birinin yanına gittim dedim ki
-zorunlu hizmet yükümlüsüyüm yurtdışı sınavlarına gireceğim diplomamın fotokopisini almaya geldim.
adam dedi ki:- acceptance getirmen lazım acceptance getirmeden veremeyiz.
ben de dedim ki:- sağlık bakanının genelgesi var. sınava gireceğini ispatlayana veya acceptance getirene diplomanın fotokopisi verilecek orda adam hala acceptance olmadan olmaz falan derken
ordan bi adam dedi ki
- sen buraya gel. ben de adamın yanına gittim adam ne zaman gitsem aynı yerde oturuyor. odaya girince sağda en köşede. gittim tekrar durumumu anlattım ve step 2 sınavına gireceğimi gösteren belgeyi önüne koydum. dedim ki buyrun burda sınava gireceğim güne kadar yazıyor. elimde iki kağıt var biri orange paper(şimdi artık internetten gönderildiği için pek turuncu değil) diğeri sınav günü ve saatini belirten prometric den aldığım belge.
adam dedi ki. bunlarla alamazsın. ben de daha ne olsun burda herşey yazıyor dedim. adam dedi ki bak senin getireceğin şu diyerek bana bir dosya çıkarttı. içinde bizim sınıftan bir arkadaşın ismi lazım değil sınav sonucu vardı. orda yazıyor. geçti. .. puan falan diye step 1 sonucu var.
bunu tercümesiyle getireceksin dediler

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2007, 05:22:24 ÖÖ »

bende eve gidip sınav sonuç belgemi aldım. internetten noter onaylı tercüme diye gogle dan girdim. kızılayda bir tercüme bürosu buldum. telefon ettim noter onaylı tercüme yapıyor musunuz diye yapıyoruz dediler adreslerini alıp kızılaya sonuç belgemin fotokopisiyle gittim. fotokopiyi ellerine verdim. 2 saatte çevirdiler. onu alıp hemen notere gittim. notere onaylattım. noterden onaylı belgeyi yine aynı adama götürdüm. yanında da biri oturuyordu o sırada. adam belgenin önce tercümesini iyice okudu. iki haneli puanıma baktı. puanımızın yanında açıklaması oluyorya 75 geçme notudur falan diye ona baktı. alttaki üç haneli puana baktı. onunda açıklamasına baktı. sonra ingilizge belgeye baktı. onda yazan puanları geçme notlarını falan inceledi. sonra yanındakine dedi ki bak geçmiş. sonra bana bir dilekçe yazdırdılar. dilekçe de aynen şunlar vardı.
şu tarihte şurdan şu diploma numarasıyla mezun oldum. devlet hizmeti yük. tabiyim. amerikada şu branşta uzmanlık eğitimi alacağım için diplomamın temini diye
benden bunu istemeleri biraz tuhaf geldi ama hiç tartışmadım yazmam falan demedim. iç hastalıklarında diye yazdım. dilekçemi girişteki evrak kayıt bürosundan girişini yaptırdım. sonra aynı dilekçeyi zemin kattaki kayıt bürosunda girişimi yaptırdım. 5. kattaki aynı adama götürüp verdim.
sonra dediler ki sen bugün git yarın gel belgeni al. bende gittim. öbür gün gittim adamlar yine sen begün git yarın gel dediler. tabi dedim öbür gün yine gittim. bana bir yazı verdiler ben de diplomanın fotokopisi nerde diye sorunca bunu okuluna ver ordan alacaksın diploma fotokopisini dediler. tamam dedim okuluma tıp fakültesi öğrenci işlerine gittim. sağlık bakanlığından aldığım belgeyi gösterdim. adamlar baktılar dediler ki bununla ilgili bilgimiz yok. isterseniz diploma servisiyle bi görüşün. diploma servisini aradım. böyle böyle elimde sağlık bakanlığının belgesi var diplomasının fotokopopisi verilmesi diyor diye adam hocam o belgeyle gelin verelim dediler. ben de götürdüm belgeyi verdim adamlara onlarda diplomanın fotokopisini verdiler
yalnız dikkat edin sınav sonuç belgesinin aslını bakanlığa vermeyin fotokopisini verin sonra lazım olur

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2007, 06:21:26 ÖS »

neyse belgeleri yayınlıyorum

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: