Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Soru - Insurance  (Okunma Sayısı 1987 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alperen
Acemi
*

« : Ocak 29, 2008, 10:53:25 ÖS »

Merhaba arkadaslar,

New York'da bir hastanede cerrahi stajimi yapacagim. Stajim 10 gun sonra baslayacak, bugun hastaneyi aradigimda bana "medical liability insurance" gerekli oldugunu soylediler. Turkiye'de sigorta sirketleri bu konuda bilgi sahibi degiller. ABD'deki sigorta sirketleri de arastirdigim ve gordugum kadariyla sadece calisanlar icin sigorta yapiyorlar, ogrenciler icin bir sigortaya rastlayamadim. Sorunu cozmem icin maalesef cok kisitli vaktim var. Bu konuda bilgisi olan arkadaslarimdan yardim rica ediyorum.

Hastane kendisinin sigorta yapmadigini, kendim ayarlamam gerektigini soyledi, okulumdan boyle bir belge de alamiyorum cunku ustunde 10000$'lik bir bedeli kapsayan bir yazi olmasi gerekiyor.

Tesekkurler,

Alperen
dollycan
Ast Üye
**

« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2008, 11:30:07 ÖS »

https://www.proliability.com/
Ben staja giderken buradan yaptirmistim.
Kolay gelsin.
alperen
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2008, 07:02:16 ÖS »

Cok tesekkur ederim,

Bir yerde takildim; sitede listelenen occupation listesinde Medical Student diye bir ibare yok. Sen oraya ne yazmistin? Student Medical Assistant, Student Surgical Technician, Student EKG Technician vs. gibi secenekler var..

Bir de islem sonunda cikan dokumanin ciktisini alip mi goturdun hastaneye?

Yardimin icin tekrar tesekkurler..

Alperen
dollycan
Ast Üye
**

« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2008, 07:57:37 ÖS »

Onemli degil Alperen. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana...
Ben Student Medical Assistant secmistim. En uygun secenek o gibi duruyor. Evet, islemleri bitirince cıktısını alıp gondermistim.
Kolay gelsin sana.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Mart 27, 2008, 10:39:49 ÖS »

Merhaba,

Bahsettiğiniz sitede, yani https://www.proliability.com da şöyle bir cümle var:

Only students attending colleges located in the United States are eligible for coverage.

Buna rağmen nasıl sigorta aldınız? Ayrıca profession olarak medical assistant yerine student (non-physician) seçmek daha doğru olabilir mi? Gerçi tam olarak neyi kasdettiklerini anlayamıyorum  Sad
alperen
Acemi
*

« Yanıtla #5 : Mart 28, 2008, 08:40:44 ÖS »

Ceylan merhaba,

Aslinda proliability.com, tip fakultesi ogrencilerine ve doktorlara sigorta saglamiyor. Ayrica, senin de yazdigin gibi ABD disinda okuyan ogrencilere zaten hizmet vermiyor.
Ancak ben yogun arastirmalarima ragmen Turkiye'deki bir tip fakultesi ogrencisine sigorta yapacak sirket bulamadigim icin, bu siteden, "medical assistant" secenegini secerek ve New York'taki adresimi girerek bir police aldim. (Kimse duymasin Smiley )
Stajim bitti, derin bir oh cekerek ulkemdeyim simdi:)
Bol sanslar, umarim her sey yolunda gider..

Alperen

eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Mart 29, 2008, 12:51:54 ÖS »

Gercekten ben de tesekkur ederim. Cornell' e secmeli staj basvurusu yapacagim. Kara kara dusunuyordum eger kabul olursam ben bu sigorta (malpractice) isini nasil halledecegim diye.
Tekrar tesekkurler "dollycan" ve "alperen"

Sevgiler

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Mart 29, 2008, 11:28:20 ÖS »

Eraserhkn, Cornell bildiğim kadarıyla malpractice insurance istemiyordu.
Alperen, ben de araştırdım Türkiye'de mümkün değil gerçekten. Senin aldığın poliçe malpractice durumunda muhtemelen korumazdı yani seni, okula göstermelik bişey gibi olmuş anladığım kadarıyla. Elective yaparken nasıl hastaya zarar verme ihtimalim çok az ama bir şekilde dava açılırsa da sonuçları çok kötü olabilir. Çok teşekkürler bilgilendirdiğin için.
dollycan
Ast Üye
**

« Yanıtla #8 : Mart 30, 2008, 12:27:07 ÖÖ »

Arkadaslar,
Onceki yil UC Davis'de staj islemlerini yuruturken universiteye malpractice insurance nereden yaptirabilirim diye sormustum. Bana verilen cevapta www.proliability.com adresinden online yaptirabilecegim soylendi, kendim arastirmadim yani. O yuzden sorun olacagini sanmiyorum, ama arastirmakta fayda var.
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Mart 30, 2008, 02:47:23 ÖS »

Eraserhkn, Cornell bildiğim kadarıyla malpractice insurance istemiyordu.
Alperen, ben de araştırdım Türkiye'de mümkün değil gerçekten. Senin aldığın poliçe malpractice durumunda muhtemelen korumazdı yani seni, okula göstermelik bişey gibi olmuş anladığım kadarıyla. Elective yaparken nasıl hastaya zarar verme ihtimalim çok az ama bir şekilde dava açılırsa da sonuçları çok kötü olabilir. Çok teşekkürler bilgilendirdiğin için.
"If possible (ya da available, tam hatirlamiyorum)" diye bir ibareleri var. En son Dianne E. Young denen aptal kadini aradigimda kabul edilirsen isteriz dedigi icin ben de arastiriyordum. Zaten kadin bana bir gerizekali muamelesi yapmisti 2 ay once aradigimda. "Google' a gir, malpractice yaz, cikan sayfalari tek tek kontrol et"
Kadina gicigimda kusura bakmayin Smiley

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Mart 30, 2008, 07:04:20 ÖS »

Sinir olmakta haklısın, ben de bazı visiting student coordinatorlaradan aptalca cevaplar aldım, bazı ne sorsam sitenin linkini verip burayı oku diye yanıtlıyor.
Bazı fakülteler 30-40 dolara coverage sağlıyor. Bazıları yapabiliyorsa hepsi yapabilir, neden işleri zorlaştırıyorlar anlamıyorum, hem de para kazanırlar.
drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2008, 12:18:27 ÖÖ »

arkadaşlar bu konu gerçekten önemli bence.. bende şu sıralar önümüzdeki senenin sonbahar dönemi için staj başvuruları yapmaya hazırlanıyorum.. hatta geç bile kalıyorum.. kan tahlili sonuçlarımın çıkmasını bekliyorum.. bu malpractice insurance olayında yeni bi gelişme var mı? sizlerde "dollycan" nikli arkadaşımız gibi abd de bi adres gösterip mi devam ediyorsunuz.. bu konuda başka görüşü ve bildiği olan var mı Smiley
drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2008, 12:21:11 ÖÖ »

dollycan peki bu malpractice insurance ne kadara mal olmuştu sana acaba?? onuda söylersen çok sevinirim... kolay gelsin!
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2008, 01:08:16 ÖÖ »

Arkadaşlar az önce yurt dışı staj konusunda bununla ilgili bir soru sormuştum bende. Cevabını az önce buldum. Ücreti ne kadar olur onu tam olarak bulamadım ama yakında onu da öğrenirim ve buraya yazarım. Malpractice konusunda ilk önce baş vurduğunuz okulun internet sitesinden yabancı öğrenciler kısmını açın. Orada okulla ilgili genel bilgilerden nasıl ev ayarlayacağınıza kadar bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Burada 'VIMS Aplication' ( visiting international student)formunu açın. Zaten orada ayarlamanız gereken belgeleri ve nasıl alacağınızı, o okulun şartlarını anlatıyor. Brown'un sitesindeki formda bir kaç link vermiş mesela sigorta için. İşin gerisi size kalmış. Adamlar sitede genel bilgileri veriyorlar ve sonra araştır, ayarla ve bize dön diyorlar. Öyle armut piş ağzıma düş olayı yok yani. Smiley Sigorta için verdikleri linklerden biri arama motoru mesela. Oradan adamların standartlarına göre bir şirket bulup sigortanızı yaptırmanızı istiyorlar.

Örnek olsun diye Brown'un sitesinden birkaç link veriyorum. Yine de her okulun kendisine göre standartları ve koşulları var. Ondan dolayı gideceğiniz okulun sitesinden bu tarz bir form bulup okursanız daha faydalı olur. Hepinize kolay gelsin. Başarılar.

Brown VIMS Application form:
http://bms.brown.edu/students/international/VIMS_App.pdf

Brown Alpert Medical School International Student Main Page:
http://bms.brown.edu/students/international/

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2008, 08:28:29 ÖS »

Öğrenciler için malpractice insurance çoğu şirket tarafından yapılmıyor bunu yapan çok az şirket var ve de çoğu sadece o eyaletteki öğrencileri sigortalıyor. Bunun yanı sıra bazı okullar rotasyona gelen öprencileri kendileri sigortalıyor, bazıları istemiyor, bazı okullar bu sigortayı kendileri yapıyor, bazıları ise bunu öğrencinin yapmasını istiyor. Bundan dolayı buradan genel bir site paylaşmak çok zor. Ülke çapında sigortayı yapan bir şirket bulamadım ben. Sigorta yapacak şirket bulamayan arkadaşlar gidecekleri okul ile temasa geçerlerse onlar o eyalette çalışan bir kaç şirket numarası veriyormuş.
    Ücrete gelince ise eyalete,şirkete ve de yapılacak rotasyona göre yıllık 1000-2000$ arası değişiyor. Cerrahi branşlar dahili branşlara göre doğal olarak daha pahalı. Aylık 100$ civarı genelde ücretler. Sigortayı kendisi yapan okullarda ise bu ücret aylık 25-35$ a kadar inebiliyor.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese başarılar.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: