Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7132 Mesaj 640 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Acil cevap lutfen!  (Okunma Sayısı 769 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dr.phs
Acemi
*

« : Aralık 09, 2007, 01:36:17 ÖÖ »

Arkadaslar ben USMLE ye hazırlanma asamasındayım .Aslında 13 yıllık doktorum ama bu sınavdan ve Turkiye'den de katılınabıldıgınden son 1 yıldır haberim oldu.Ben bu sınava hazırlanmayı dusunuyorum.Kaplana devam etmeyı de dusunuyorum aynı zamanda.Kaplan bana yardımcı olabılır mı deneyımı olan bırı var mı? Bana ne onerebılırsınız Sınava ne kadar calısmalıyım? Baslamakta gec mı kaldım dersınız(13 yıllık pratisyenlik deneyimim var sadece daha once çok az sureler tusa çalıstım )yoksa bu sevdadan vaz mı geçmeliyim Sad ?
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2007, 02:04:27 ÖÖ »

Arkadaslar ben USMLE ye hazırlanma asamasındayım .Aslında 13 yıllık doktorum ama bu sınavdan ve Turkiye'den de katılınabıldıgınden son 1 yıldır haberim oldu.Ben bu sınava hazırlanmayı dusunuyorum.Kaplana devam etmeyı de dusunuyorum aynı zamanda.Kaplan bana yardımcı olabılır mı deneyımı olan bırı var mı? Bana ne onerebılırsınız Sınava ne kadar calısmalıyım? Baslamakta gec mı kaldım dersınız(13 yıllık pratisyenlik deneyimim var sadece daha once çok az sureler tusa çalıstım )yoksa bu sevdadan vaz mı geçmeliyim Sad ?
Öncelikle hoşgeldiniz. Sormak istediğiniz ve ileride aklınıza takılabilecek birçok soru muhtemelen önceden sorulmuştur veya cevaplanmıştır, forumdaki arama fonksiyonunu kullanarak veya önceden yazılan mesajları okuyarak süreci hızlandırabilirsiniz. Bunların dışında, spesifik sorularınıza cevap verecek tecrübeli arkadaşlarımız var, ama dediğim gibi önce eski mesajları okumanız maliyet-etkinlik açısından faydalı olacaktır Smiley

ABD'de hangi bölümde uzmanlık yapmak istiyorsunuz?
ibolly türk
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2007, 04:59:31 ÖS »

onlara baktım da... bi de 2007 istatikleri falan var onları anlamadım...genel bir fikir olarak benimkisi.. hani en iyiyle em kotusunu dusunerek karar verelim dedim...o yüzden yabancı oğrencilerin yüzde kacı match oluyo bide bunların puanları(step 1 ve 2 deki) ortalama kac civarı oluyo???yeni bi soru daha buldum...ordaki hayat standardımız ne olacak...10 000 dolar aldıklarını duymustum bu türkiye icin duper ama amerikada yetecegini zannetmiyorum...neyse en onemlisi benim için match oranları...referans mektubu yok sayabilirsin...
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2007, 02:05:49 ÖS »

onlara baktım da... bi de 2007 istatikleri falan var onları anlamadım...genel bir fikir olarak benimkisi.. hani en iyiyle em kotusunu dusunerek karar verelim dedim...o yüzden yabancı oğrencilerin yüzde kacı match oluyo bide bunların puanları(step 1 ve 2 deki) ortalama kac civarı oluyo???yeni bi soru daha buldum...ordaki hayat standardımız ne olacak...10 000 dolar aldıklarını duymustum bu türkiye icin duper ama amerikada yetecegini zannetmiyorum...neyse en onemlisi benim için match oranları...referans mektubu yok sayabilirsin...
ibolly foruma hoş geldin öncelikle. Sorularına cevap vermeden önce -aslında hepsinin cevabı var- sitede Türkçe kullanımına özen gösterdiğimizi ve herkesin de özen göstermesini rica ettiğimizi söylemeliyim.
İstatistiklerde anlayamadığın nedir? Salt istatistiklere bakarak karar vermek kolay değil, ama bu soruna en iyi cevabı daha önceden linkler gönderilmiş olan pdf dökümanlarında bulabilirsin.

Diğer sorularının cevapları forumda bir yerlerde, ama "araman" lazım.

Yeri gelmişken siteye yeni gelen kulanıcılarının büyük bir kısmının ilk heyecanla ard arda sıraladıkları ve genellikle de  neredeyse hepsi üzerinde konuşulmuş sorular hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum.

Öncelikle, bu sitenin amacı biraraya gelmek, paylaşmak, yardımlaşmak.  Bu yollardan geçmiş birçok forum yazarı ben de dahil olmak üzere herkesin önünü aydınlatıyor ve bunu tüm iyi niyetleriyle yapıyor. Bununla birlikte, haftada bir aynı sorulara cevap yazmak kimse için cazip gelmeyecektir. Bu yüzden soru sormadan önce lütfen forumda kısa bir arama yapın; "aramaya inanın" Smiley

İkinci olarak, sitenin kullanıcılarının hepsi doktor ya da yakında doktor olacak. Bana göre bir doktorda olması gereken özelliklerden birisi araştırma yapabilmeyi becermesi, araştırmadan kastım klinik ya da temel bilim araştırması değil, bilgiye ulaşabilme çabası. Diğer türlü, iyi eğitim almış teknisyenden farkımız kalmaz gibi geliyor. Lütfen araştırma konusundaki becerilerimizi forum için de kullanalım. Belki yazılar iyi organize edilmemiş, hatta tamamen dağınık olabilir. Belki yakın bir gecelekte yüm yazılardan kısa bir derleme yapılabilir.

Bu arada herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun Smiley
ibolly türk
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2007, 10:16:41 ÖS »

Öncelikle bu isi yaptığınız için hepinize tesekkurler.Yani süpersiniz.Bi de cok sıcaksınız. bi doktor gibi yani:)...Abi ben su ''2007 istatistikleri'' diye bi bolüm vardı oraya baktım.Ama ordan hic bi sey anlamadım.Cok karısık yaa.O yüzden match oranlarıyla ilgili soruyu tekrar soruyorum.Özellikle pediatri...                                      gecmis bayramınız kutlu olsun
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2007, 03:03:24 ÖS »

http://www.nrmp.org/res_match/tables/table6_2007.pdf

Bu tabloya göre 2007 yılında pediyatri programı için 2.328 pozisyon açılmış. Kota %98 oranında dolmuş ve girenlerin %73'ü ABD mezunu. Dahiliye asistanlığına kabul edilen yabancıların (daha doğrusu ABD dışında bir yerde mezun olanların) oranı ise %44, neredeyse yarı yarıya.
ibolly türk
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2007, 04:20:12 ÖS »

Yardımlarınız için çok tesekkür ederim.Belki bir gün biz de burda soruları cevaplamaya başlarız Smiley) .Neyse sanki artık çalışmaya başlasak iyi olacak...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: