Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7134 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amerika'da tip ogrenciligi ile ilgili bir soru  (Okunma Sayısı 1890 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2008, 11:01:58 ÖS »

MERHABA BİR SORUM OLACAK TI USMLE YE OKUL ORTALAMASI FALAN ETKİ EDİYORMU
BEN GÖZ İSTİYORUM MESELA 200 KİŞİLİK SINIFTAN İLK KAÇTA OLMAM LAZIM BU KONUDA BİLGİ LÜTFEN
USMLE'ye okul ortalaması etki etmez. Kaçıncı olduğun BELKİ başvuru esnasında işine yarayabilir ama zaten adamın elinde standardize edilmiş bir sınavda kaç puan aldığın var. Göz assitanlığı için, sınıfta kaçınıcı olduna gelene kadar çok şey var. Forumda önceden yazılan yazıları oku bence. Forumu açtığında en üstte "Yeni bir soru sormadan önce okuyun" yazan bir bağlantı var, ondan başlayabilirsin.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2008, 06:48:11 ÖS »

MERHABA BİR SORUM OLACAK TI USMLE YE OKUL ORTALAMASI FALAN ETKİ EDİYORMU
BEN GÖZ İSTİYORUM MESELA 200 KİŞİLİK SINIFTAN İLK KAÇTA OLMAM LAZIM BU KONUDA BİLGİ LÜTFEN

Goz Amerika'da kadrosu cok az acilan, tum yabanci doktorlarin cok azini olusturduklari bir alan (bkz FREIDA). Okulda kacinci oldugunun cok az etkisi olur. Skorlarinin da cok az etkisi olur. Yabanci olman yeterince buyuk bir engel. Girebilen yabancilarin -Turk hic duymadik henuz- da cogu zaten goz uzmani olarak geliyorlardir.  Turkiye'den yeni mezun birisi olarak engelsiz goze girmen ne yazik ki cok cok zor gorunuyor. Bu durum senin ne kadar basarili ve istekli oldugundan cok karsi tarafin matematik gercekleri ile ilgili gorunuyor. Sonunda olsa bile cok sancili olacagi kesin, yillarini kaybetme ihtimalin cok yuksek. Onun yerine yan dal ya da uzmanligini aldiktan sonra arastirma ve diger tip seceneklere yonelebilirsin. Ya da once Turkiye'de uzman olup burda tekrar etmek uzere yeniden basvururabilirsin, eger bir sans varsa o sekilde olabilir diye dusunuyorum. Bir diger scenek de, genel cerrahi gibi girilmesi kolay olan baska bir uzmanliga girip onu bitirdikten sonra o alanda "board certified" olup goze basvurmak olabilir. O sekilde de bu yola girmek mumkun olabilir. Ama ciplak bir mezun olarak, kadrosu cok dar olan ve amerikan mezunlarinin sirada bekledigi goze onlarin uzerinde tercih edilmen icin siradisi bir seylerin olmasini beklemek gerekir herhalde. Benim goz ile ilgili yorumum bu. Iyi sanslar.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: