Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7134 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Askerlik ve USMLE  (Okunma Sayısı 3725 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« : Ekim 05, 2006, 12:35:22 ÖÖ »

Aşşağıdaki yazi Kirtok Forumdan "fi" tarihinde alintidir : ) Kimden alinti bilemiyorum sadece alip kaydetmişim işte...
Alıntı
Oysaki 2004 mezunu tüm tıpçı erkekler, ~2005 Ekim'e kadar bir öğrenime başladığını ispatlayamazsa Askere gitmek zorunda kalıyor.
   Waterpiper kardes sen de benim kocam gibi yapsana.. Su anda askerlik yapiyor, doguda. Rahat bir asker hastanesinde oldugu icin ders de calisabiliyormus. Step 1'e calisiyor bu aralar. Hem de askerlik olayini aradan cikarirsin rahat bi yere dusersen... Ama sen bilirsin tabii, rahat bi yere de dusmeyebilirsin yani.
Diger alternatifin, research, observership, externship ayarlayip buraya gelmek olabilir 2005 Ekim'den once. Externship bulmak bazen zor olabiliyor ama benim tanidigim Gurcistanli iki arkadas Ohio'da bir universitede externship yapiyorlardi, bulmak zor olabilir ama en azindan Ohio'daki hastanelerden baslayarak email atarak durumu anlatabilir, gelmek istedigini belirtebilirsin diye dusunuyorum. Ya da Tus'a girmeyi planlamiyoduysan bile, ornegin dusuk puanli, seni calismakta ve uzmanligin sirasinda fazla zorlamayacak bir asistanlik kazanabilirsin.
   Şaka bir yana, bildiğiniz gibi 3 yılını yurtdışında çalışarak geçirenlere 1 ay bedelli imkanı tanınıyor. Şu ECFMG sertifikasını ve olmulu bir matching sonucu alana kadar dişimizi sıksak yeter. Sonra asistanlık sonuna kadar bir daha askerlik derdi de kalmıyor..
   2 ayda bir rapor alirsin sen de. 3 senedir erteleten ortopedist arkadasimiz var.
Askerlik konusunda daha detayli bilgisi olan var mi? Ben yeni mezunum neler yapmam gerekiyor tecil ettirebiliyor muyum şuan sinavlara hazirlik sürecinde?

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2006, 12:40:53 ÖÖ »

bu güne kadar yoklama yaptırmadıysan hiç (muayene olmadıysan), hiç bir şey yapma. Muayene sonrası zaten bir sene tecil ediliyor. Türkiyede herhangi bir doktora programına kabul edilirsen askerliğin otomatik olarak tecil edilecektir. Hiç bir şey yapamazsan celp dönemlerinde (iki ayda bir) 10 günlük rapor alırsın Wink
Engin Muz
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2006, 12:48:33 ÖÖ »

mezun olunan tarihden (genelde haziran30) 2 ay sonra yani eylül ayında askerliğin tecil edilmesi gerekiyor askerlik şubelerine başvurarark 1 yıl tecil edebilirsiniz tusu kazandığınızda ösym bu işi sizin yerinize otomatik olarak  6-8 kadar tecil ediyor Wink bu süre içerisinde istifa ederseniz tecil edilen tarihde askere gidersiniz (eğer yeniden sınava girip bir uzmanlık veya bir doktora programına girmesseniz) 1 yıl tecil edip daha sonra raporlarla 6 ay daha idare eden arkadaşlar mevcut ama şartlar ne kadar zorlanabilir  :-\bilemiyorum bence askerde herhangi bir sınav çalışmak usmle ve ya tus veya başka bir şey riskli herkes aynı rahat ortamı bulşamıyabilir veya yeterli konsantrasyonu yakalayamayabilir.  Smiley  
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2006, 01:48:57 ÖÖ »

yani simdi ben 30 haziran mezunu olarak tecil ettirmem mi gerekiyor yoksa efx in dedigi gibi hicbisey yapmamam mi?? bi aranizda karara varsaniz  Grin bu arada ben TUSa girmedim ve 3ay geçti mezuniyetten sonra..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Engin Muz
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2006, 09:17:40 ÖÖ »

Eğer askerlik için çağrıldıysan yani posta kutuna kağıt geldiyse muayene olman gerekir ve bu durumda 1 yıl tecil ettirebilirsin ama şu ana kadar hiç bir kağıt gelmediyse ne kadar geç başvurursan (ki bence kağıt gelmeden başvurma) o kadar uzun süre idare edebilirsin Cool yani sonuçta 1 yıl tecil oluyor ekimde gidersen gelecek ekime aralık da gidersen gelecek aralığa genelde okul bittikten 2 ay sonra kağıt posta ile ulaşır nadiren gelmeme gibi bir şans olabilir 
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2006, 10:53:47 ÖÖ »

Bende bu şansla... matchleri kazanir gidecek olurum havaalanindan beni askere gonderirler.. Ben bu tecil işini araştirsam iyi olur, kağıt fln gelmedi belki de postayla ilgili bir sorun, sonra başıma bir iş gelmesin... Bahtsiz Bedevinin başına çölde ne gelmiş herkez bilir  Grin Grin

drsa
Genel Gözlemci

herşey hayal etmekle başlar

« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2006, 02:08:52 ÖS »

askerlik konusunda benim güzel bir fikrim
yada stratejim var
suan açıköğretim fakültesi 2. üniversite
olarak bir bölüm okumana olanak sağlıyor
ve sen bu bölüme kaydolursan 7 yıl öğrenci statüsünde kalıyorsun
dolayısı ile 7 yıl daha ögrencisin
bu yılki kayıtlar 26ekimde baslıyor
daha fazla bilgi icin

http://aofkayit.anadolu.edu.tr/menu.asp?sid=ec7d2d413056075a8e22e40c2ab04582
drsa
Genel Gözlemci

herşey hayal etmekle başlar

« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2006, 12:56:28 ÖS »

askerlik konusunda benim güzel bir fikrim
yada stratejim var
suan açıköğretim fakültesi 2. üniversite
olarak bir bölüm okumana olanak sağlıyor
ve sen bu bölüme kaydolursan 7 yıl öğrenci statüsünde kalıyorsun
dolayısı ile 7 yıl daha ögrencisin
bu yılki kayıtlar 26ekimde baslıyor
daha fazla bilgi icin

http://aofkayit.anadolu.edu.tr/menu.asp?sid=ec7d2d413056075a8e22e40c2ab04582

arkadaşlar ikinci üniversite olunca askerlikle ilgili hiç bir haktan yararlanamıyormuşuz

öss'ye girip aöf kazanılırsa o zaman tecil yapılabiliyormuş

o yüzden askerlikten bir süre kafasının ağrımamasını isteyen
mezun ve 6. sınıftaki arkadaşlar öss ye girerek
rahat baraj geçilir zaten ,
aöf'e kayıt yaptırarak 7 yıl kafaları rahat olabilir
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2007, 07:01:30 ÖS »

Neuro'nun sorusu üzerine Askerlik konusunda benim uyguladiğım taktik şöyleydi; Fakulte bitiminde Askerlik Şubesi size yasal olarak 1 sene tecil etme yani askerliginizi erteleme hakkı tanıyor. İşin püf noktasi bu 1 senelik peryot siz tecil işlemlerini yapar yapmaz başlıyor. Yani ne kadar geç yaparsaniz o kadar geç tecil süreniz bitecektir.
  Askerlik şubeleri 3er aylık peryotlarda "yoklama" yapıyorlar yani kimlerin askerlik zamanlari gelmis, kimler tecilde, kimler kaçak vs bunlari 3er ayda bir yapiyorlar. Siz hangi yoklama döneminde tecil ettirirseniz askerliginizi seneye yine "o yoklama döneminin başına" kadar tecil oluyorsunuz. Yoklama dönemleri Eylül, Aralık, Mart, Haziran olsa gerek. 
  Şimdi benim nüfusa kayıtlı olduğum yer Adana olduğu için benim mezuniyetimden sonra Adanaya yazi geldi, "Boranin zamani gelmistir en yakın Askerlik Şubesinde tecil yaptirmali ve ya teslim olmali" gibisinden. Tabi ben bunu yapmadim, Eylül yoklamasinda sorun cikmadi ama Aralık ayındaki diğer yoklamada bir baktilar ben ne tecil yapmişim ne teslim olmuşum dolayisiyla "kaçak" durumuna düştüm... İşte bu andan itibaren Polis amcalarla iyi geçinme zamani başliyor çünkü asker kaçaklarini bulup Askeriyeye teslim etme görevi Polis'in. Adanada karakoldan telefonlar acildi, kapıya polis geldi yine bana bakmak icin. Burda anne babanizin rol yeteneği de onem kazaniyor  Grin Kapıya gelen polise "yahu biz de bilmiyoruz bizim çocuk çıktı gitti 1 aydır görmedik bilmedik" gibi ciddi profesyonellik isteyen performans sergileyebilirler yada benim saf anne-babacigim gibi "yaa cocuk ankarada(nerdeyse adresi de verecekler) yurtdisi sinavlari var diploma fotokopisini alir almaz tecil ettirecek Polis bey, onun icin bekliyor" gibisinden dürüst cevaplarla da Polis Amcalarin yufka yürekleri fethedilebiliyor. Burdaki oyalamanin tek amaci bir sonraki yoklama peryodunda tecil yaptirip 3ay zaman kazanmak.
  Sonuc olarak ben tecili Nisan ayi basinda yaptirdim ve seneye Mart sonuna kadar tecil oldu Askerligim. Boylelikle usmle eşleştirme donemlerinde rahat rahat girip cikabilecem Turkiyeye, Mart 2.hafta da bir yere yerleşirsem o zaman yerleştigim yerden aldigim belgeyi Askerlik Şubesine sunup asistanlik boyunca askerlik sorunu yasamicam.
  Tamam riskli bir yol izlemiş olabilirim ama sonuçta Eylül ayindan eşleştirme sonuna kadar raporlarla askerliği tecil ettirmek çok daha baş ağrisi bence. Hem  hayatiniz da biraz heyecan istiyorsaniz da birebir, her hafta sizi arayan Polisler, Ankarada Polis gorunce kaldirimin diğer tarafina geçme içgüdüsü felan kendinizi bir süreligine "Dr. Kimball" rolünde bulabilirsiniz  Grin

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2007, 04:59:15 ÖS »

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/31/son/sonsiy34.asp

...
4 yıl veya daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından veya bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıla kadar, yüksek lisans eğitimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri ise 1 yıla kadar ertelenecek. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri halinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca 1 yılı geçmemek üzere sevk erteleme hakkı tanınacak.
...
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2007, 06:03:54 ÖS »

Tıp fakültesi mezunları yüksek lisans yapmış kabul edilir, bu durumda biz ikinci gruba mı dahiliz?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2007, 06:07:20 ÖS »

Su anki durumdan cok farkli degil gibi benim anladigim, yine 1 sene tecil ettirebiliyoruz biz.

doktorjivago
Acemi
*

« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2008, 12:53:42 ÖS »

merhaba arkadaşlar. ben 01.01.1979 doğumluyum ve bir sağlık bakanlığı hastanesinde asistanım. başlayalı 6 ay oldu ve bölümüm 5 senelik. istifa etmeyi düşünüyorum. bu yaz usmle step 1, 2 ve cs yi almayı düşünüyorum. sorunum askerlik. acaba askerlik sorun çıkarır mı? tecil için neler yapabilirim? öss' ye girsem ve aöf ya da başka bir bölüm yazsam? acaba öss' ye girene dek yani haziran sonuna dek sorun çıkar mı? ya da tus' a girip 4 senelik temel bilim yazsam? nisana dek sorun yaşar mıyım ve bu sorunları celp dönemlerinde rapor alarak aşabilir miyim? bu yaz 3 step' i de alsam sonuç açıklanmasıdır, match' tir 2009 mart' a hatta amerika' ya gitmesidir, başlamasıdır belki de temmuz ağustos' a dek türkiye' deyim. bu sorunu nasıl aşabilirim?
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2008, 02:02:21 ÖS »

merhaba arkadaşlar. ben 01.01.1979 doğumluyum ve bir sağlık bakanlığı hastanesinde asistanım. başlayalı 6 ay oldu ve bölümüm 5 senelik. istifa etmeyi düşünüyorum. bu yaz usmle step 1, 2 ve cs yi almayı düşünüyorum. sorunum askerlik. acaba askerlik sorun çıkarır mı? tecil için neler yapabilirim? öss' ye girsem ve aöf ya da başka bir bölüm yazsam? acaba öss' ye girene dek yani haziran sonuna dek sorun çıkar mı? ya da tus' a girip 4 senelik temel bilim yazsam? nisana dek sorun yaşar mıyım ve bu sorunları celp dönemlerinde rapor alarak aşabilir miyim? bu yaz 3 step' i de alsam sonuç açıklanmasıdır, match' tir 2009 mart' a hatta amerika' ya gitmesidir, başlamasıdır belki de temmuz ağustos' a dek türkiye' deyim. bu sorunu nasıl aşabilirim?
1- Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 1 senelik tecil hakkınızı kullanmış mıydınız?
2- Herhangi bir 4 (veya 5,6) yıllık bölümü bitirdikten sonra tekrar lisans eğitimine başlamanız(örneğin yeniden öss'ye girmek veya AÖF bölümlerinden birine girmek) askerliğinizi tecil ettirmez. Hatta, "normalde", tıp fakültesini bitirdikten sonra herhangi bir bölümde yüksek lisans yapmanız dahi askerliğinizi tecil ettirmez, zira askeriye tarafından zaten yüksek lisans yapmış olarak değerlendiriliyoruz. Anca doktora programlarına(ya da uzmanlığa) başvurursanız askerliğiniz tecil olur. Tabii, yüksek lisans yapıp da askerliği tecil olanlar yok değil Smiley
3- Rapor alarak bakaya kalmak uygulana bir yöntem, ama 2 ayda bir rapor almanız gerekir.
4- Sizin durumunuzda tekrar TUS'a girmek bana daha mantıklı geliyor. Bunların dışında bakaya kalan birisinin yurt dışı çıkışında sorun olup olmayacağını araştırmanız iyi olabilir.
doktorjivago
Acemi
*

« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2008, 10:08:40 ÖS »

evet, mezuniyet sonrası 1 senelik tecil hakkımı kullandım efx. diğer üye arkadaşlardan bakayalık ve yurt dışına çıkış konusunda bilgisi olan varsa sevinirim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: