Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Askerlik ve USMLE  (Okunma Sayısı 3385 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2008, 11:29:34 ÖS »

bu konu http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/kanun_degisikligi.doc
sayfasında yer almaktadır.tıp mezunları mezun oldukları tarihten 2 yıl sonraya sevk tehir(tecil) yani erteleme haklarını bir sebep göstermeden kullanabilirler.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2008, 12:01:02 ÖÖ »

bu süre de geçerse, tıp mezunları yedek subay adayı olarak çift ayların ilk beş günü teslim olmak zorundalar. bu dönemde eğer hasta iseniz, [örn: 28 ocak-5şubat(çift ay Smiley)] çift ayın 5 i geçtikten sonra askerlik şubesine gider, o dönemin  raporunu gösterir(28i 5i arası, bir kağıda niye gelemediğinizi(örn: bu tarihler arası raporlu olduğum için sevke katılamadım) ifade olarak verirsiniz. bunu askerlik şubeniz savcılığa verir, savcılık dava açar ve size sadece suçsuz bulunduğunuz ile ilgili yazı gelir. bu yasalara göre uygulanan bir prosedür.
(bu bir öneri değil sadece bir örnektir.  Grin )
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Mart 14, 2008, 03:02:02 ÖS »

Doğancim, eline agzina saglik. Sayende ben de bugun gittim ve 2. defa tecil ettirdim askerligimi Smiley Bundan sonrasi da insallah Amerikadaki bir Türk konsoloslugundan tecil ettirecegiz.

Bu arada Doğan, askerlik subesinden bundan sonraki tecil islemlerimi yurtdisinda caslima izni ve vize almam durumumda yurtdişindaki konsolosluklardan yapabilcegimi söylediler. Senin durumununda acaba yine konsolosluklardan rapor ile sevki sonraki cift aya ertelemem mumkun olabilir mi diye dusunmeye basladim. Tabi bu mumkunse bile Amerikada bu tarz yalanci saglik raporlari Turkiyedeki gibi kolaylikla alinamiyor olabilir.

Dusunuyorum da senin icin diger bir opsiyon da Amerikada arastirma gorevlisi statusunde bir yerde calismaya baslaman olabilir mi acaba?

Son care birine askerlik subesi islemleri icin noterden vekalet vermen olabilir. 

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2008, 03:55:36 ÖS »

Boracım çok sevindim adına, artık rahat rahat dolaşabilirsin temmuza kadar Türkiye'de Smiley .
Bahsettiğin durumların hepsi birer seçenek ama benim asker tecili için vermem gereken bir ifade var, ve onu da vekalet verdiğim kişi(mesela babam): "yaw bu adam evde yatıyor, yerine ben geldim" gibi bir şekilde pişkinlikle yapması TSK tarafından pek hoş karşılanacak bir durum değil herhalde..Smiley
Dün konuştuğumuz gibi Amerika'da bir araştırma ayarlayarak buradan tecil ettirme yollarını arayacağım artık.
Bu arada o faksı çektikten sonra, askerlik şubeni ara ve faksın-elinde ok olsa bile- gidip gitmediğini öğren ve hatırlatmış ol, bir de belgeyi sakla, ne olur ne olmaz, şakaya gelmez.
sağlıcakla
vioxx
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Haziran 29, 2008, 03:19:28 ÖS »

Arkadaslar uzmanlik bittikten sonra tecil hakkimiz varmi biliyormusunuz? Bir sorumda eger zorunlu hizmete gidersek askerligimiz tecil oluyor, zorunlu hizmette istifa edersek tecil suremiz iptal olurmu?

I love my hakama!
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Haziran 29, 2008, 05:19:04 ÖS »

Merhaba,
Mezuniyetten sonraki ilk tecil, yani aralıkta çıkan yasa ile 2 yıla kadar olan erteleme, herhangi bir sebep sorulmadan yapılan bir prosedür. Zorunlu hizmetten istifa etseniz de etmeseniz de, evde otursanız da, 2 yıl boyunca askerlikle probleminiz olmaz.
Mezuniyet gününüzden 2 yıl sonrasına kadar askerliğiniz tecil edilir.
Bunun dışında eğer uzmanlık sonrasından bahsediyorsanız, yedek subay adayı olduğunuz için 2 ayda bir teslim döneminiz gelir(çift ayların ilk beş günü) bu dönemde belli bir mazeretiniz varsa bunu askerlik şubesine gider bildirir, bakaya kalırsınız, savcılık hakkınızda bir dava açar(bakaya kalma), mazeretiniz geçerli ise, o askerlik döneminde teslim olmanıza gerek kalmaz. Sonuç biraz geç gelir, örnek vermek gerekirse bir hastalık nedeni ile bir raporunuzu (gerekli bir mazeret) askerlik şubesine sunduğunuzda herhangi bir sorun yaşamazsınız(askerlik şubesi raporunuzla birlikte durumunuzu savcılığa bildirir, savcılık soruşturmayı yapar, gerekli sebebiniz olduğu için, suçsuz bulur, sonuçla ilgili bir kağıdı adresinize postalar), önemli olan bunu teslim döneminden hemen sonra yapmanız, lakin teslim döneminde bunu yaparsanız, raporunuzun geçerliliği bir askeri hastanede sorgulanabilir, süreç biraz karışabilir. Bu prosedür için bir yaş sınırı olup olmadığını ise bilmemekteyim. Öğrenmeniz de yarar var.

Eğer askerliğinizi uzmanlıktan sonra, mecburi hizmet nedeni ile erteletti iseniz, çalıştığınız yere ya da sağlık müdürlüğüne asker alma dan mecburi hizmetiniz sona erdiğinde askere gitmeniz gerektiğine dair bilgilendirici ve uyarıcı bir yazı gelir.
Sağlıcakla
DOdo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2008, 06:36:09 ÖÖ »

Merhaba,
Yedek subay adayları için askere alma işlemi ile ilgili olarak değişiklikler yapılmış, muayene ve test süreleri 5 günden 25 çıkarılmıştır. Ayrıntılı bilgi www.asal.msb.gov.tr adresinden edinilebilir.
Duyurulur..
Doğan

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: