Azerbaijan State Medical University bu benim fakültemforumu kılı kırk yarana kadar inceliorum amapek bişey anlamıorum daha
bizim okulun temel bilimleri çok süper ancak klinik bilimleri yetersiz
bu nekadar etkiler
Surgerboy,
Aerbaycan'daki tıp fakültelerinin Türkiye'de denkliğinin olup olmaması USMLE'ye girmene engel değil. Önemli olan okulun IMED'de olması.
Bunun dışında, okulunuzun temel bilimlerinin/klinik bilimlerinin iyi ya da kötü olmasına fazla takılma bence. Önemli olan senin durumun. Tıp fakültesinin 6 yıl olduğunu varsayıyorum; 4. sınıfta olduğuna göre büyük stajları (dahiliye, pediyatri, kadın doğum ve cerrahi) ya da küçük stajları (geri kalanlar) alıyor olmalısın. Step 1 her ne kadar temel bilimler sınavı olarak bilinse de aslında klinik bilgi de gerektiren bir sınav. Bu yüzden -acelen yoksa

-en azından 5. sınıfa kadar beklemen iyi olabilir.
Ayrıca imkanın varsa en azından bir stajı ABD'de yapman iyi olabilir. Bu, hem sınav için iyi bir motivasyon olur hem de hands-on staj yapmış olursun. Mezun olduktan sonra, istisnaları yok sayarsak, gözlemcilik dışında tecrübe edinmek zor.
Bunun dışında,
www.usmle.org 'da örnek sorular var. Sınavda çıkan sorular bu sorulara benziyor -sınava giren bazıları gerçek sınavın çok daha zor olduğunu söylüyor ama benim ve konuştuğum birkaç kişinin tecrübesine göre gerçek sınav biraz daha zor-.