Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1255 Üye - Son üye: gkhn
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuBenim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim?  (Okunma Sayısı 1996 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammed Onur
Ast Üye
**

« : Mayıs 22, 2008, 03:56:12 ÖS »

Merhabalar,

Ben yeni açtığım konuda belittiğim gibi bu yaz 30 Temmuz'da 6.sınıf öğrencisi olarak New York'taki Columbia University Medical Center'da Clerkship yapacağım. Yapacağım clerkship, öğrencisi olduğum üniversitenin(Istanbul Bilim Üniversitesi) son stajı olacak.

Ulaş Abi'nin şu adreste J1 vize hakkında verdiği bilgiyi okudum fakat hala kafam karışık.

Ulaş Abi'nin J1 bilgileri

Kafamın karışık omasının nedeni bugün randevu almak için Amerikan Konsolosluğu görevlisiyle yapmış olduğum pin alınarak yapılan telefon görüşmesi.

Şahıs, senin durumun J1 vizesine uygun F veya B1/B2 alamazsın, bunlar için başvurursan red yanıtı alma ihtimalin çok yüksek olur ve stajın yanar, o yüzden hemen DS2019 belgesi isteyip J1 başvurusu yap yoksa alamazsın gibisinden şeyler dedi. Ayrıca J1 alırsam Columbia Universitesine 2 yıl boyunca tekrar observership için J1 ile gidemezmişim fakat başka bir üniversiteye gidebilirmişim. J1 ile gerçekten döndükten hemen sonra farklı bir üniversiteye gidilebilniiyor mu? Bunun için vizede ''years applies'' yazmamasi mi gerekir? Yazsa da gidilebilir mi?

Bense yapabilirsem 5 ay kadar sonra yine Columbia University'de bu kez mezun observershipi yapıp referans almaya çalışmayı düşünüyordum. J1e ''2 years applies'' yazarlarsa B1/B2 alıp durumu üniversiteye bildirip kabul edilirsem 'arkadaşıma gideceğim' bahanesiyle New York'a giderek observership yapabilir miyim? Böyle bir durumda yakalanma riski var mıdır? Yakalanılırsa ne olabilir? Böyle bir yol deneyerek observership yapan var mı?

Ulaş Abi linkte benim durumumun F vizesine de uygun olduğunu söylüyor. Acaba J1 dışında bir vizeyi kesin alabilir miyim? H1 vizelerden benim durumuma uyan var mı? F alabailir miyim? Bunlar için 20 Haziran'daki mülakatta konsolosluk görevlisine ne diyebilirim bahane olarak?

Mecbur kalıp J1 alırsam bana ''2 years rule applies'' yazarlar mı?

Bu arada stajım en az 4 hafta sürecek. 8-10 haftaya çıkma ihtimali de az da olsa var. Bu ''2 years applies'' olayını etkiler mi?

Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2008, 06:03:29 ÖS »

muhammed selam,

kisileri yanlis yonlendirmeyi kimse istemez. ben bizim yaptigimizi soyleyeyim sen oradan kendi cikarimini yaparsin:

esim (knvc) 1 kere mt. sinai'de, 2 kere columbia'da, bir kere de yale'de yazlari calisti. hepsinde de kullandigi vize B2 idi. giriste 3 ay ya da 6 aylik izin basiyorlar, ona gore ayarlamak gerekiyor her seyi o kadar. Eger okuldan maas alinmiyorsa, ya da okul j1i zorunlu kilmiyorsa b2 ile girmekte sakinca yoktur diye dusunuyorum. Ayni bu sekilde benim kiz kardesim ve knvc'nin kizkardesi yazin harvard'da bir lab'da gonullu olarak calisacaklar. (ayni sekilde baska bir tanidik da j1 ile geliyor, demek ki bazi durumlarda gerekedebiliyormus)  J1 vize alma sureci B2 dan uzun surecektir ayrica.

tek kisinin fikriyle hareket etme derim yine de.

bir de not olarak; stajini gelip guzelce yapip turkiye'ye donunce/ ya da donmeden gelme asamasi/ basvurma sureci/ kabul edilme sureci/ vize/ amerikada yasam/ universite & hastane ortami gibi basliklar altinda deneyimlerini anlatirsan senden sonra geleceklere bir fikir vermis olursun. ilerde ayni yoldan gececekler simdi senin ulas'a referans verdigin gibi senin yazilarina referans verebilirler boylece.

basarilar,

m.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2008, 09:24:23 ÖS »

muhammed selam,

kisileri yanlis yonlendirmeyi kimse istemez. ben bizim yaptigimizi soyleyeyim sen oradan kendi cikarimini yaparsin:

esim (knvc) 1 kere mt. sinai'de, 2 kere columbia'da, bir kere de yale'de yazlari calisti. hepsinde de kullandigi vize B2 idi. giriste 3 ay ya da 6 aylik izin basiyorlar, ona gore ayarlamak gerekiyor her seyi o kadar. Eger okuldan maas alinmiyorsa, ya da okul j1i zorunlu kilmiyorsa b2 ile girmekte sakinca yoktur diye dusunuyorum. Ayni bu sekilde benim kiz kardesim ve knvc'nin kizkardesi yazin harvard'da bir lab'da gonullu olarak calisacaklar. (ayni sekilde baska bir tanidik da j1 ile geliyor, demek ki bazi durumlarda gerekedebiliyormus)  J1 vize alma sureci B2 dan uzun surecektir ayrica.
Öncelikle çabuk cevabınız için çok teşekkür ederim. Doğrusu cevabınız yüreğime su serpti. Bugün konsolosluk görevlisiyle konuştuktan sonra ''her observership gidişi sonrası 2 yıl beklemek zorunda mıyım?''
diye karamsarlığa kapılıp ckerkshipi yaptıktan sonra belki de Amerika Uzmanlık olayından vazgeçme noktasına gelmiştim. Çünkü 2 yıl içinde ayarlayabilirsem en az 3 observership veya hands on yapmayı planlıyordum. Bu da 6 yıl beklemek demekti ki bu bir tıp fakültesi süreci.

Bilginize dayanarak bu clerkshipe J1 ile gitsem bile aynı yerde başka bir observership ayarlayabilirsem buna B2 ile gidebileceğim sonucuna ulaşıyorum. Bu da beni çok rahatlatıyor.

Eşiniz ve B2 ile Columbia ve benzer Universitelerde bulunan tanıdıklarınız, B2 vizesi başvuru formlarına bu vizeyi Amerika'da kalacakları yer ve kişiyi belirtip bu vizeyi turistik gezi veya ziyaret amaçlı,vs. nedenle aldıklarını yazmışlardı değil mi? Yani başvuru formuna B2 vizesini 3 ya da 6 ay boyunca eğitim, clerkship, observership gibi amaçlarla kullanacaklarını belirtmemişlerdi değil mi? B2 vizesini eğitim amaçlı kullanılacağı söylenince verilmiyor demişlerdi de.

Ben de bir kaç ay sonra tekrar gitme hedefime ulaşabilirsem benzer bir gerekçeyi sunarak(Amerika'daki falanca tanıdığımın yanına ziyaret amaçlı gidiyorum) deyip 3, 6 ya da daha uzun vizeyi alıp o tanıdığıma formalite icabı uğrayarak observershipimi yapmayı planlıyorum. İnşallah uygundur.

tek kisinin fikriyle hareket etme derim yine de.

bir de not olarak; stajini gelip guzelce yapip turkiye'ye donunce/ ya da donmeden gelme asamasi/ basvurma sureci/ kabul edilme sureci/ vize/ amerikada yasam/ universite & hastane ortami gibi basliklar altinda deneyimlerini anlatirsan senden sonra geleceklere bir fikir vermis olursun. ilerde ayni yoldan gececekler simdi senin ulas'a referans verdigin gibi senin yazilarina referans verebilirler boylece.

basarilar,

m.
Memnuniyetle.

NOT:
Bu kullanıcı hesabını öbür hesabımda bazı güncellemeler yapıp yanlışlıkla hatalı e-mail yazarak o hesabı aktivasyon mailine ulaşamaz hale gelip kullanılamaz hale gelince açtığım konulara cevap yazabilmek için mecburen oluşturmak zorunda kaldım. Belki efx gelince öbür hesabı açıp bunu kapatma ya da konuları kapatmadan silme konusunda bana yardımcı olur.

Bilginize,
Muhammed Onur
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2008, 11:12:09 ÖS »

muhammed,

esim ve kardesim belirtmemislerdi evet. (ayni zamanda ilk vize aldiklarinda kisa vadede okul ya da lab akillarinda yoktu).vize gorusmesinde yalan soylememeni tavsiye ederim. burada bir tanidigim var dedikten sonra bir adres veremezsen zor durumda kalirsin. karsindaki insan gunde yuz kisiyle muhatap oldugundan anliyor zaten.

ben vize konusunda yonlendirici bir bilgi vermekten cekiniyorum. baskalarinin da fikrini al kesinlikle.
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2008, 11:28:20 ÖS »

Muhammed,
Bence vize görüşmende Columbia'ya ne amaçla gittiğini belirtmelisin. Columbia'nın uluslararası öğrenci bürosunun, seni kabul eden hocanın vasıtasıyla , sana "bir vize mektubu" yollaması lazım, biz Muhammed'in B1/B2 vizesiyle gelmesini istiyoruz gibi şeyler yazan. Tam bilemiyorum, eğer en başından beri başvurunu öğrenci işleri üzerinden yaptıysan onlar bunu halletmeli. Konsoloslukta mülakat esnasında senden bahsettiğim vize mektubunu isterler.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2008, 08:44:32 ÖS »

Muhammed,
Bence vize görüşmende Columbia'ya ne amaçla gittiğini belirtmelisin. Columbia'nın uluslararası öğrenci bürosunun, seni kabul eden hocanın vasıtasıyla , sana "bir vize mektubu" yollaması lazım, biz Muhammed'in B1/B2 vizesiyle gelmesini istiyoruz gibi şeyler yazan. Tam bilemiyorum, eğer en başından beri başvurunu öğrenci işleri üzerinden yaptıysan onlar bunu halletmeli. Konsoloslukta mülakat esnasında senden bahsettiğim vize mektubunu isterler.
Columbia Üniversitesi'nden diyorlar ki bizim üniversiteyle Columbia Üniversitesi arasında student exchange agreementı olmadığı için ben orada 'student observer' sayılacakmışım. Yani resmi clerk değil. Bu yüzden visa assistance yapmıyoruz diyor. Bu durumda beim J1 vizeye ''2 years rule doesn't apply'' yazma ihtimalleri olabilir mi?

Bir de 'student observer' olamk 'resmi clerk' olmaktan daha mı kötü?
Benim IMG olarak başvurmda residencyye kabul edilme ihtimalimi düşürür
mü dersiniz? Ben mezuniyet sonrası bir observerlük daha yapmayı planlıyorum ama 'resmi clerk' sayılmayacak olmama çok üzüldüm.
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2008, 12:18:59 ÖÖ »

eğer b1/b2 e başvuracaksan, vize mektubuna ihtiyacın olacak. öğrenci bürosuna elinde durumunu belirten bir belge olmadan vize almanın imkansız olduğunu kesin ve ikna edici bir tarzda belirtirsen, sana yardımcı olacaklardır. "visa assistance" dedikleri j1 için geçerli olmalı, ben sizden sadece resmi bir yazı istiyorum demelisin.

"student observer" olmak "resmi clerk" olmaktan daha kötü yerine, ikinci birinciden daha üstün diye düşünmek daha uygun olur. sonuçta sen şöyle ya da böyle abd'ye gitme şansını elde ediyorsun. observer olmak senin meraklı ve çalışkan bir öğrenci olduğunu göstermene engel değil ki.

columbia resmi öğrenci olarak kabul etmeyebilir ama eden başka okullar var.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2008, 04:26:56 ÖS »

eğer b1/b2 e başvuracaksan, vize mektubuna ihtiyacın olacak. öğrenci bürosuna elinde durumunu belirten bir belge olmadan vize almanın imkansız olduğunu kesin ve ikna edici bir tarzda belirtirsen, sana yardımcı olacaklardır. "visa assistance" dedikleri j1 için geçerli olmalı, ben sizden sadece resmi bir yazı istiyorum demelisin.
Acaba konsolosluğa kabul mektubumu ve Columbia Üniversitesi'ne göndereceğim 'observership agreement', 'immunization' gibi belgerleri göstersem belge olarak kabul ederler mi?

"student observer" olmak "resmi clerk" olmaktan daha kötü yerine, ikinci birinciden daha üstün diye düşünmek daha uygun olur. sonuçta sen şöyle ya da böyle abd'ye gitme şansını elde ediyorsun. observer olmak senin meraklı ve çalışkan bir öğrenci olduğunu göstermene engel değil ki.
Galiba üstünlük olayı 'hands on' olayından geliyor değil mi? Mezuniyet sonrası hands on yapma imkanı var mıdır? Bir şekilde yapsam şu student observerlıktan kaynaklanan açığı kapatabilir miyim dersiniz?

columbia resmi öğrenci olarak kabul etmeyebilir ama eden başka okullar var.
İki üniversite arasında anlaşma olmadığı halde kabul eden okullar var mı? Bildiğiniz var mı?
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2008, 05:21:30 ÖS »

konsolosluktaki görevli senin columbia'ya gittiğin halde neden j1 vizesi almadığına kafayı takmış olacak. herkesin başına geliyor bu. o yüzden immunization letter vs bir işe yaramaz yalnız sana yollanan kabul mektubunu iyi incele belki vizeyle ile ilgili biraz bilgi içeriyordur işine yarayacak.

elimde clerk kabul eden okulların listesi gibi birşey yok ama bir çok üniversite uluslararası son sınıf öğrencilerine resmi bir staj imkanı sunuyor. hepsininin visiting student bölümlerini incelersen görürsün.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2008, 07:50:04 ÖS »

konsolosluktaki görevli senin columbia'ya gittiğin halde neden j1 vizesi almadığına kafayı takmış olacak. herkesin başına geliyor bu. o yüzden immunization letter vs bir işe yaramaz yalnız sana yollanan kabul mektubunu iyi incele belki vizeyle ile ilgili biraz bilgi içeriyordur işine yarayacak.
Elimde Columbia'dan gelen ''Observership Agreement'', ''Observer Information(Benim Okul Bilgilerimi İçeriyor)'', ''Observership Policy'' ve ''Visiting Student Immunization Record'' var. Kabul mektubunda da ''30 haziran 25 ağustos arası üniversitemize gelmesi onaylanmıştır yazısıyla onaylayan görevlinin imzası bulunuyor''. İletişim kurduğum görevli ısrarla biz 'student observerlara visa assistance yapmıyoruz'' diyor. Sanırım bunun için üniversitenin affiliation anlaşması yaptığı 28 üniversiteden birinden geliyor olmak gerekiyormuş. Yani vize için elimde bu belgelerden başka bir belge yok. Sorun çıkar mı dersiniz?

elimde clerk kabul eden okulların listesi gibi birşey yok ama bir çok üniversite uluslararası son sınıf öğrencilerine resmi bir staj imkanı sunuyor. hepsininin visiting student bölümlerini incelersen görürsün.
Gerçi artık çok geç ama incelerim. 30 haziran 25 temmuz arası son stajımız olduğundan mezun oluyorum. Sizce bu clerk kabul eden universitelerden birine şimdi başvursam 1 ayda ayarlanır mı?
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2008, 08:52:33 ÖS »

o zaman elindekilerle vize için başvur. eğer dediğim gibi olumsuz bir cevap alırsan öğrenci bürosuna bunu iletirsin, yardım etmezlerse stajına gecikeceğini belirtirsin. sorun çıkmazsa da bunları boşuna konuşmuş sayılabiliriz Smiley
demek istediğim şu: konsoloslukta bendeniz dahil bildiğim herkes "neden b1/b2, j1 değil?" sorusuyla karşı karşıya kaldı.

bu forumda başvurular hakkında daha deneyimli insanlar var ama dediğim gibi okulların sayfalarını hızlı bir şekilde inceleyip gerekli belgeleri sağlarsan neden olmasın...
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2008, 09:08:19 ÖS »

o zaman elindekilerle vize için başvur. eğer dediğim gibi olumsuz bir cevap alırsan öğrenci bürosuna bunu iletirsin, yardım etmezlerse stajına gecikeceğini belirtirsin. sorun çıkmazsa da bunları boşuna konuşmuş sayılabiliriz Smiley
demek istediğim şu: konsoloslukta bendeniz dahil bildiğim herkes "neden b1/b2, j1 değil?" sorusuyla karşı karşıya kaldı.
Aslında J1 vize benim için şart değil. Columbia'dakilerin de böyle bir talebi yok. Hatta konsolosluktakiler B1/B2 vize verseler daha iyi olur çünkü J1'e ''2 years rule apply'' yazmalarını istemiyorum. J1 olayı şu PIN nosu alınan vize yardımı hattındaki görevlinin J1 diye tutturmasından kaynaklandı. Gerçi kendisi  benim resmi Clerkship yapacağımı sandı. Observer olacağımı bilse ısrar eder miydi bilmiyorum. Şimdi hattı tekrar aramayı düşünüyorum ne yazık ki 20$ daha aram ücreti vereceğim Sad

bu forumda başvurular hakkında daha deneyimli insanlar var ama dediğim gibi okulların sayfalarını hızlı bir şekilde inceleyip gerekli belgeleri sağlarsan neden olmasın...
Bu konuyu araştıracağım.
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2008, 02:01:03 ÖS »

Bu konuyla ilgili benim başım baya ağrıdı sizlere de biraz bilgi vereyim.Davetiye mektubumla konsolosluğa randevuya gittim.Research elective gibi birşey ayarlamıştım.Görevli bana B1 için başvuramayacağımı J1 gerektiğini belirtti.Ben de adama dedim ki kardeş ben orada para kazanmayacağım,hoca da bana turist vizesiyle gel dedi.Adam da bana beni ilgilendirmez,amerikan yasalarını senin için çiğneyemem dedi.Ben de dedim ki bi sürü insan gidiyor bu şekilde onlar nasıl turist vizesi aldı peki dedim?Adam da bana başkası demek ki yanlış yapmış ben yanlış yapmayacağım kanun böyle dedi.Ben de hocaya geri döndüm.Durumu anlattım.Hoca da dedi ki ben sana bi mektup zaten yolladım,rephrase yapacak değilim,gerisi beni ilgilendirmez,nasıl alırsan al bi vize al,istersen ben seni international office e yönlendireyim.Oradan da bir cevap aldım bugün-diyor ki üniversitemiz visiting researcher ler için J1 sponsorluğu yapmıyor-sen hoca ile ayarladıysan bu vize olayı bizim sorumluluğumuz da değil,sana mektup da gönderemeyiz diyorlar.
Sonuçta herkes topu birbirine atıyor.Rezillik resmen.3. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz konsoloslukta-gerçekten çok lanet bir işmiş yani.
Benim vize başvurum on hold durumundaydı-adamlar benden sevis fee ve DS109 mu nedirr öyle bir form istemişlerdi.Ben şimdi ups le bu e-mail çıktısını yollayacağım ve turist vizesine başvurmak istediğimi açıklayan bir dilekçe göndereceğim.Artık bundan sonrası onlara kalmış-bana da fenalık geldi daha fazla da uğraşmayı düşünmüyorum.Eğer bir vize başvurusu yapacaksanız davetiye mektubunuzda en azından nasıl bir vizeyle gelmeniz istendiğinin belirtilmesine dikkat edin,yoksa başınız çok ağrır.Deniz'e kesinlikle katılıyorum.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2008, 12:45:25 ÖS »

Bu konuyla ilgili benim başım baya ağrıdı sizlere de biraz bilgi vereyim.Davetiye mektubumla konsolosluğa randevuya gittim.Research elective gibi birşey ayarlamıştım.Görevli bana B1 için başvuramayacağımı J1 gerektiğini belirtti.Ben de adama dedim ki kardeş ben orada para kazanmayacağım,hoca da bana turist vizesiyle gel dedi.Adam da bana beni ilgilendirmez,amerikan yasalarını senin için çiğneyemem dedi.Ben de dedim ki bi sürü insan gidiyor bu şekilde onlar nasıl turist vizesi aldı peki dedim?Adam da bana başkası demek ki yanlış yapmış ben yanlış yapmayacağım kanun böyle dedi.Ben de hocaya geri döndüm.Durumu anlattım.Hoca da dedi ki ben sana bi mektup zaten yolladım,rephrase yapacak değilim,gerisi beni ilgilendirmez,nasıl alırsan al bi vize al,istersen ben seni international office e yönlendireyim.Oradan da bir cevap aldım bugün-diyor ki üniversitemiz visiting researcher ler için J1 sponsorluğu yapmıyor-sen hoca ile ayarladıysan bu vize olayı bizim sorumluluğumuz da değil,sana mektup da gönderemeyiz diyorlar.
Sonuçta herkes topu birbirine atıyor.Rezillik resmen.3. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz konsoloslukta-gerçekten çok lanet bir işmiş yani.
Benim vize başvurum on hold durumundaydı-adamlar benden sevis fee ve DS109 mu nedirr öyle bir form istemişlerdi.Ben şimdi ups le bu e-mail çıktısını yollayacağım ve turist vizesine başvurmak istediğimi açıklayan bir dilekçe göndereceğim.Artık bundan sonrası onlara kalmış-bana da fenalık geldi daha fazla da uğraşmayı düşünmüyorum.Eğer bir vize başvurusu yapacaksanız davetiye mektubunuzda en azından nasıl bir vizeyle gelmeniz istendiğinin belirtilmesine dikkat edin,yoksa başınız çok ağrır.Deniz'e kesinlikle katılıyorum.
Peki sizi kabul eden hoca kabul mektubunda J1 ile gelmesi uygundur yazsa J1 alabiliyor muydunuz? Ya da B1 ile gelebilir dese B1 veriyorlar mıydı? Yoksa konsolosluktaki şahıs ille de DS 2019 diye tutturuyor muydu?
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2008, 01:59:45 ÖS »

Bir kere J1 ile hocanin alakasi yok-direk olarak gidecegin universitenin ogrenci isleri burosuyla alakali-onlar bu vizeyi sponsor etmek isterlerse-yani seni ozel olarak cagirmislarsa-o zaman gundeme gelebilir.Sonucta gitme talebi bizden kaynaklandigi icin adamlarin bizim icin extra para odemeleri biraz abes bir durum.J1 almayi unut o yuzden.Konsolosluk istese de sen alamazsin zaten-cunku bu DS 2019 formunu sana universitenin yollamasi gerekiyor-kafana gore bir yerden indirip doldurabilecegin bir form degil-ayrica universiteye de bir mali yuku var
Yapilabilecek en iyi is alacagin mektupta bu adam B1 ile gelsin-J1 almasina gerek yoktur ifadesinin acikca belirtilmesi-bu sayede B1 alabilirsin.Ya da davetiye mektubunda bu adam burda gozlemcilik yapacaktir falan denmesi-Sen de dersin ben observership yapacam-bu sayede turist vizesi alabilirsin.Bir de oradaki memurun o gunku ruh hali de belirleyici bir faktör
Fakat ben bu cumleyi hocadan talep ettigim zaman adamin tavri da su olmustu-Ben vize olayindan anlamam ve karisamam.Sen kendi basinin caresine bak.
Buradan da diyorum ki acaba keske turistik geziye gidiyorum mu deseydim-fakat o zaman da nereye gidiyon diye soracaklar-ispatlaman lazim falan filan..
Bu vize isi pis bir is yani ozetle-eger gidecegin universite bu konularda bilgiliyse sorun olmaz-yoksa ugrasirsin yani

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: