Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6445 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Soru- TUS/USMLE  (Okunma Sayısı 2852 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alperen
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2008, 11:36:21 ÖÖ »

Once katkida bulunan tum arkadaslara tesekkur etmek istiyorum, Balzamin'in de soyledigi gibi cok guzel bir fikir alisverisi oldu..

Ilk gonderdigim mesajimin celiski koktugunu simdi tekrar okuyunca daha iyi gordum.. Bu celiskiyi, bu yolu secen, bircok arkadasimin yasadigini ve yasayacagini dusunuyorum. Sonu, Ulas Abi'nin maddeler (sorular) halinde ozetledigi, hayatimizin kalan kismina tamamen etkili olacak olan bir sinavi seciyor olmanin verdigi yuk basta el titretebiliyor. Mesajimdaki "TUS-USMLE" celiskisi aslinda bu tedirginligin bir urunu olmus, bunu simdi daha iyi goruyorum. Ve aslinda bu soruyu sorarken sisim de yanmasin kebabım da diye dusunmusum galiba, itiraf etmeliyim:)

Ulas Abi, yazdigin sorulari neredeyse her gun kendime soruyorum aslinda, tabi cevaplarini kesin olarak verebildiklerim var, veremediklerim de.. Ihtisasimi ABD'de yapmak istiyorum, ama hekimlik hayatima ulkemde ve akademisyen olarak devam etmek istiyorum. Zaman zaman kararsizliga dustugum anlar yine oluyor. Bu karasizlik, ihtisasimi orada yapmali miyim diye degil, sadece once burada bir uzmanliga baslayip birkac yonden (maddi, teknik vs.) olgunlastiktan sonra mi gitmeliyim kararsizligi.. Subat ayinda Long Island Jewish Hospital'de Cerrahi Elective yapacagim, dondukten sonra da birkac ay icinde Step 1'i almak icin ugrasacagim.

Destekleriniz, cevaplariniz ve fikirleriniz icin tekrar tesekkur ediyorum.

Hepimize iyi calismalar Smiley

Alperen

ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2008, 01:50:30 ÖS »

Öncelikle herkese merhabalar..Benim aklıma uzun süredir takılan bir konu var onu burada sormak istedim.Konu başlığı ile de ilgili olduğunu düşünüyorum.Şimdi biz tıp fakültesinden 6. sınıfın haziranın da mezun olacağız.Tüm Steplerimizi almış olsak ve başvurumuzu en erkenden yapsak bile,en iyi ihtimalle o senin ekim-kasım matchlerine yetişme şansımız var,match olursak o zaman da işe bi dahaki senenin temmuzunda başlayabiliriz.Yani bu plana göre aslında biz bir sene kaybediyoruz,yanlış mı düşünüyorum?Çünkü eğer hemen mezun olduktan sonra tusa girersek ve kazanırsak o zaman o sene işe başlamış oluyoruz,ve Amerika da uzmanlığa başlamamız gereken zamanda aslında buradaki uzmanlığımızın bir senesini çoktan doldurmuş olacağız.Aslında bir sene boşluk var dedim ama,o aranın da başvuru ve interviewler ile geçeceğini biliyorum.Peki sorum şu:Madem bir sene boşluğumuz var-bu arada finansmanı nasıl sağlayacağız?Pratisyen hekimlik yapmak için zorunlu hizmete mi gitmeliyiz?Yoksa hemen mezun olduktan sonra usmle bilgilerimizin yettiği kadarıyla tusa girip hasbel kader bir yere girip öyle mi para kazanmalıyız?Başka bir alternatifte bir research veya observership ayarlamak,hem bu sayede interviewler falan da daha kolay halledilebilir,ama sanıyorum böyle yaparsak para kazanma ihtimalimiz yok,yani kendi birikimlerimizden harcamak zorundayız.Başka bir soruda,mesela uzmanlığa başladığımız zaman türkiyede-bizim arada interviewler için falan amerikaya gitmemize izin verecekler mi?Yani tatil süresi zaten kısıtlı-amerika işlerini hangi araya sıkıştıracağız?Ya bi sorum daha var biraz komik olacak belki ama:)Şimdi okuldan hemen sonra uzmanlığa başlamak için,5. sınıf bittikten sonraki eylülde matchlere başvurup-6. sene başlarında interviewlara falan girip hemen o senenin sonunda bir uzmanlık programına girmek mümkün olabilir mi?Yani biliyorum başvuru için ECFMG belgesi gerekiyor-onun için de diploma-ama biz diplomayı zaten mezun olunca da alamıyoruz-o yüzden sanki (bu arkadaş şu tarihte mezun olacaktır belgesi)diploma yerine geçen belge ile  bu işlemler halledilebilirmiş gibi geldi bana..Düşünce biraz fantastik olabilir,ama teoride sanki yapılabilir gibi duruyor..Neyse umarım çok saçma olmamıştır:)Herkese cevap için şimdiden teşekkürler
ozz
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2008, 05:30:20 ÖS »

selam..sitenizi tusa calıstıgım bugunlerde depresif bıgunumde kesfettım..soru ve cewaplar cok kalıtelı ve acıklayıcı..tesekkurler sımdıden site icin..2ay sonra mezun olcam malum tusa hazırlanıyorum..dersaneye gecen sene gıttım bu seneyı kendıme ayırdım..usmle hakkında hıcbır fıkrım yoktu..sıtenız sayesınde az cok bılgı edındım..ıng tıp okumama ragmen usmle hıc dusunmedım muhtemelen bu konuda bılınclendırılmedıgımızden..bende ugrasmadım ne yalan soleyım..ama sona yaklasınca ınsan baska yollarıda denemek ıstıyo ee tabı gelecek ve karıyer soz konusu..benım sormak ıstedıgım sızce baska bı yola sapmak ıcın gec kalmıs sayılırmıyım??
sade
Genel Gözlemci
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2008, 05:38:59 ÖS »

Ozz merhaba, hoşgeldin..  Smiley

Çok beylik olacak, fakat "hiçbir zaman geç değildir." Sen şu vakite kadar birikimini oluşturmuşsun zaten. Karar ver ve iste.. Forumda, kafana takılan soruların cevaplarını bulacaksın.

Yardıma ihtiyacın olursa haber ver mutlaka..

Başarılar dilerim, kolay gelsin.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2008, 10:27:41 ÖS »

selam..sitenizi tusa calıstıgım bugunlerde depresif bıgunumde kesfettım..soru ve cewaplar cok kalıtelı ve acıklayıcı..tesekkurler sımdıden site icin..2ay sonra mezun olcam malum tusa hazırlanıyorum..dersaneye gecen sene gıttım bu seneyı kendıme ayırdım..usmle hakkında hıcbır fıkrım yoktu..sıtenız sayesınde az cok bılgı edındım..ıng tıp okumama ragmen usmle hıc dusunmedım muhtemelen bu konuda bılınclendırılmedıgımızden..bende ugrasmadım ne yalan soleyım..ama sona yaklasınca ınsan baska yollarıda denemek ıstıyo ee tabı gelecek ve karıyer soz konusu..benım sormak ıstedıgım sızce baska bı yola sapmak ıcın gec kalmıs sayılırmıyım??

Siteye hosgeldin , baska bir yola sapmak icin gec kalmis olmak bir yana, bence erken bile. Tam zamani diyelim ! Zaten bu noktalarda baska yollar dusunulmeye baslanmasi lazim. Benim sana anlik tavsiyem, TUSa calismaya devam et, bir yere gir, Amerika isi uzun surer, en az 2-3 yil surer is basi yapman su anda basladigini, sinavlari almaya basladigini bile varsaysak. TUS gibi cabuk sonuc veren bir yol degil. O nedenle bayagi bir maratona cikacaksin. Bu isin her asamasini forumda bilen arkadaslar var, bu yolda ilerlemis ve yardim etmeyi seven cok insan var aramizda, ben de onlardan biriyim. Her turlu yardima haziriz, zaten bu nedenle burdayiz. Bu uzun soluklu bir sey, boyle hemen ben yolumu degistiriyorum diyebilecegin bir sey degil, direksiyonu yavas yavas cevireceksin, dumeni bir anda cok kirarsan alabora olursun. Agir agir. Once dusunmekle basla, ki baslamissin, bizler her turlu sorularina yanit veririz, zaten aklina gelecek yaklasik ilk 200 soru zaten sorulmustur ve cevabi forumda hali hazirda vardir, 200 den sonraki detay sorular icin bizler buralardayiz. Su anda gitmekte oldugun yolda devam et, dumen kirma, yapacagin ilk is www.ecfmg.org sitesinden 2008 bultenini indir ve oku. Once sinavlar nedir, sistem nedir onu ogren, sonra onumuzdei yil USMLE icin bir gun belirler ve ilk sinavi cabucak almaya bak, ayni anda TUSa da calis, bir yere girmeye bak. Sonrasi gelecektir.

Bir diger konu da foruma yeni geldigine gore belki bilmiyorsundur, Turkce'mize oldukca duyarli bir topluluk icine girdin. Lutfen imlana ve kullandigin dile dikkat et. Ingilizce tip okuyor olman "V" yerine "W" yazmak gibi dejenere Turkce kullanmani takdir edersin ki mazur gosteremez, yoneticilerden biri olarak ben ozellikle biraz daha ozen rica ediyorum. Arkadaslar da mutlaka bana katilacaktir. Bu uyariyi dikkate alacagindan eminim simdiden tesekkur ederim.  Smiley

Iyi sanslar. Wink
sade
Genel Gözlemci
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2008, 10:31:37 ÖS »

Bizlere destek verdiğiniz için çok teşekkürler Ulaş abi..  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: