Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CAF yardim lutfen  (Okunma Sayısı 695 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vagus
Ziyaretçi
« : Temmuz 02, 2006, 02:18:17 ÖÖ »

benim TRde uzmanlik tecrubem var
ERAS formunu doldururken bunu "previous residency" basligi altindami yoksa "experience" altinda yazmam gerekir???
tsk
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2006, 02:53:52 ÖÖ »

experience olurmu abi hic. Previous residency'e yazcan. Sonra bu adamlar ERAS doldururken direktiflere uymusmu dogru yere dogru seyi yazmismi ona bile bakiyorlar secimleri yaparken cok buyuk hata olur experience diye yazman...
Guzel guzel ihtisas yapmissin daha once ki bu cok buyuk avantaj iyi degerlendir.
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2006, 08:26:16 ÖÖ »

Uzmanlik egitiminiz "Previous Training" basligi altindaki kisma yaziliyor.

Uzman olduktan sonraki is hayatiniz/tecrubeniz "Experience" basligi altindaki kisma yaziliyor.
vagus
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2006, 10:24:41 ÖS »

cevaplar icin tesekkurler
fakat soyle bi durum var
Experience basligi altinda yaarsan calistigin saatleri, hastaneyi ve gorevlerini aciklaman icin bi yer koymuslar
Residency'nin altinda boyle bi bolum yok... e ben nerde acikliicam ve ovecem hastanemi? personal statement'dami??
bi sorum daha var...
yaw bi turlu begenecegim bi PS yazamadim... bunun icin yardim almayin cunku profesyonel birinin yazdigi anlasiliyormus.. yorumunuz nedir???
eturan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2006, 08:53:52 ÖS »

Konustugum program koordinatorlerinden ogrendigim kadariyla personal statement belkide USMLE sinav sonuclariniz kadar onemli bir nitelige sahip. Yine soylendigine gore, internetten kopyalan, sagdan soldan alinan personal statementler derhal goze batiyor ve anlasiliyormus.

Basvurdugunuz programlar sizin "sahsinizin" nasil bir insan oldugunuzu, motivasyonunuzu, ilginizi, kisiliginizi ogrenmeye calisiyor interview oncesi.

Bence personal statement'inizi ona gore KENDINIZ yazin ve kendize ait olsun. Baskalarininkini ornek bile almayin. Personel statement sahsinizi, kisiliginizi gostermek/tanitmak icin buyuk bir imkan. Bunu eziyet olarak degil, bir firsat bilerek ictenlik ile yazin.

Bizim kulturumuzde olmayan, ama Amerikan kulturunun (Ozellikle is interviewlerinde) cok onemli bir parcasi olan "Kendinizi OVMEK ve *...Ben bu isi en iyi sekilde yapabilirim...* demek" firsatini da kacirmayin.

Basarilar...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2006, 07:12:11 ÖÖ »

Personal Statement ' i USMLE skorlar kadar abartmaniza gerek yok ancak kendi basiniza yazmaniz da hatali olur. Mutlaka bir anadili ingilizce olan birisi tarafindan degerlendirilmesi  yerinde olur.  Yazacaklarinizin ozutunu iyi belirleyin onu kabaca yazin sonra o ozut uzerinden anadili ingilizce olan birine duzeltirin. En dogrusu bu sekilde olur. Personal statement onemli bir sey tabii. Ama dedigim gibi hicbir seyi gereginden fazla abartmaya gerek yok. Nihayetinde bir mektuptur ilk izlenim icin onemlidir tabii ama ne bir basariyi golgeleyebilir ne de alti bos bis basvuruyu goze batirabilir. Asistan alacak kisiler burdaki deyimle `residency director` lar genellikle yillardir bu isi yapan insanlardir. Cok nadir degisirler , degisseler bile onlarin yardimcilari basa gecer. Bu kadar tecrubeli insanlari personal statement gibi basvurunuzun kalitesini cok da yansitmayabilecek , tamamen baska bir yetenegin degerlendirilmesi olarakkabul edilebilecek bir kriteri gereginden daha fazla onemsediklerine inanmiyorum. Boyle olduguna inanmak cok amatorce olur.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: