Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7134 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: clerkship başvuruları???  (Okunma Sayısı 5287 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mud
Ast Üye
**

« : Ağustos 08, 2006, 05:59:44 ÖS »

'clerkship' lik için başvurularda,eğitim dili ingilizce olmayan fakültelerde okuyanlardan,bildiğim kadarıyla toefl  sınavında yeterlilik istiyorlar.Acaba doğru mu biliyorum?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2006, 01:28:24 ÖÖ »

Egitim dilinin ingilizce olup olmamasi ile ilgisi olmamasi lazim. Toefl i isterler cunku isteyebilecekleri baska bir sey yok tip ogrencilerinden. Isteyebilecekleri baska seyler olacagi duruma geldiginde toefl in esamesi okunmaz.

Benim yasadigim tam olarak buydu. Baska turlusunu yasayan varsa o da katkida bulunsun.

Sevgiler

mud
Ast Üye
**

« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2006, 12:44:29 ÖS »

teşekkür ederm
Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2006, 01:04:15 ÖÖ »

her yer toefl istemiyor araştır biraz daha Smiley ben de bakıyorum
mesela harvard

burdan yakın
http://hms.harvard.edu/hms/home.asp

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2006, 09:43:06 ÖS »

amerikadaki tüm clerkship programlarini bu adresten listeleyebilirsiniz... asil burdan yakin bakalim(zippo)  Wink
http://www.aamc.org/students/medstudents/electives/start.htm

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2006, 10:05:29 ÖS »

helal punk.. saol:)
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2006, 10:47:29 ÖS »

abi süpersin

amerikadaki tüm clerkship programlarini bu adresten listeleyebilirsiniz... asil burdan yakin bakalim(zippo) Wink
Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2006, 11:48:07 ÖS »

amerikadaki tüm clerkship programlarini bu adresten listeleyebilirsiniz... asil burdan yakin bakalim(zippo)  Wink

teşekkür punk

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2006, 12:13:08 ÖÖ »

rica ederim...  Cool

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2006, 01:33:01 ÖÖ »

bu externship olayı nedir?

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2006, 03:14:17 ÖÖ »

clerkship: sadece öğrenciyken yaptigin hands-on staj, hasta alirsin, hastadan sen sorumlusundur, aynı bizim fakultelerdeki stajlar gibi

externship: mezun olduktan sonra zamaninda yapmadigin clerkshiplere yanaraktan sehirsehir hastanehastane aradigin ama muhtemelen bulamiyacagin "hands on" staj. Yani mezun olmana ragmen bir amerikan hastanesinde ögrenci gibi hasta alip ondan sorumlu olma durumu ki kim bulduysa bana haber versin Wink

observership: nam-i diğer "shadowing". Üstünde önemi konusunda değişik forumlarda birçok spekülasyon yapılan, "bişey yapamadik, başvuru boş görünmesin bari bi observership yapiim" şeklinde başlanıp yine kabızlığa sebep olabilcek yollardan ayarlanan "hands-off" bir staj. Zaten LOR kapabilme kapılarina yakınlığı dışında pek bir anlami olmayan bu stajlar birkaç sene once getirilen HIPAA uygulamalariyla iyice yokuşa sürüldü ve bu olaydan sonra programlar ve başvuranlar arasinda interviewlar öncesinde ve sonrasinda komik diyaloglar gelişmeye başladi.. şöyleki;
Interview öncesinde; "sevgili program sizde observership yapmak istiyorum".."hayır yapamazsin, HIPAA'a göre senin gizli tutulmasi gereken hasta dosyalarina ulaşımın olur, olmaz yani"
Interview sirasinda; "sevgili başvuran, USCE var mi".. "yok".."aaa niye yok?! çok ayıp!".. "Hoca, deli etme adami, yapalim dedik de yaptirdin mi?! programini dağıttırma bana, yakarım burayı... manyak misin len sen??!" şeklinde... : ) Bilmem anlatabildimmi  Grin

Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2006, 12:08:09 ÖS »

neredeyse hepsi son yılda olmayı şart koşuyor bu seferde bir türlü bulamadım.istemeyende yok toefl istiyor usmle 1 istiyor.ben onları seneye vericem inşallah.ama bu yaz birşeyler yapmak lazım(4 sınıf yazı)arkadaşlar yardım..canım çok sıkkın.

punk bu ara çok sağol aamc sitesi gerçekten işimi çok kolaylaştırdı da ben yine sonuca gidemedim o ayrı..

Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2006, 01:48:31 ÖS »

arkadaşlar
ben bir türlü senior olmadan yapılacak clerkship,elective bulamadım
ben de mi hata var acaba?

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2006, 11:52:25 ÖÖ »

İstek üstüne bi elektif staj basvuru örnegi.. bunu daha önceden koydugumu saniyordum ama aradim bulamadim  Roll Eyes
Alıntı
Dear Sir/Madam,

I am an International Medical Student from Hacettepe University English Medical School, Turkey. I am attending my last year(6th year) studies and I am interested in your XXX clerkship program in the XXX School of Medicine as my elective clerkship. My medical school requires elective clerkships to last for a month. I would appreciate if you inform me whether I can attend this program or not for the period May 1st,2006 till May 31st,2006. Thank you.

Best regards,
Bora Toklu

eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2007, 10:23:49 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 4. sınıftayım ve bu yazın boş geçmemesini istiyorum. ABD de bir staj ayarlayabilir miyim? bunun için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ama anladığım kadarı ile 6. sınıf dışında ABD kabul etmiyor Sad

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: