Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: clerkship başvuruları???  (Okunma Sayısı 5210 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2007, 12:28:49 ÖS »

amerikadaki tüm clerkship programlarini bu adresten listeleyebilirsiniz... asil burdan yakin bakalim(zippo)  Wink
http://www.aamc.org/students/medstudents/electives/start.htm

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 4. sınıftayım ve bu yazın boş geçmemesini istiyorum. ABD de bir staj ayarlayabilir miyim? bunun için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ama anladığım kadarı ile 6. sınıf dışında ABD kabul etmiyor Sad

bu faydalı olur ama internken alıyor çoğu yer senior olmayı şart koşuyor yabancı uyruklu öğrenci alırken..

StjDrCas
Acemi
*

« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2007, 09:32:41 ÖS »

bende yeni kaydodum:) ancak bende aynı dertten yakınıyorum, 4snıftayım, bu yazımı boş gecirmek istemiyorum. ne yapmayı düşünüyorsunuz?! lütfen beni de haberdar edin

hipokrat bzim eski kanka:P
zynp
Acemi
*

« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2008, 01:49:40 ÖÖ »

Merhabalar,ben bi sey sormak istiyorum. İnternluk secmeli stajimi ABD'de yapmak istiyorum.Basvurdum ama health insurance ve malpractice istediler. Ankara'da bunlari nerde ve nasil yaptirabilirim? Bi de kendi okulumun gondermeme gibi bi durumu var. Secmeli staji Amerika'da yapmak kabul almak icin ne kadar gerekli? Yardim ederseniz cok sevinirim!!!  Boyle bir sitenin bulundugu icin de emegi gecenlere tesekkur ederim!
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2008, 02:11:13 ÖÖ »

bir saniye zeynep cevap vereceğim. ayrılma bir yere

Pardon, acele yazdığım için hitap şeklimden dolayı özür diliyorum.
Forumu dikkatlice incelerseniz bu konularda yazılan şeyleri büyük ihtimalle bulacaksınız. alttaki linkten ulaşabilirsiniz "zynp"

Sağlıcakla..
Dodo

http://www.usmleturk.com/forum/empty-t661.0.html
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2008, 08:28:13 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 4. sınıftayım ve bu yazın boş geçmemesini istiyorum. ABD de bir staj ayarlayabilir miyim? bunun için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ama anladığım kadarı ile 6. sınıf dışında ABD kabul etmiyor Sad

Hakan gecen sene basinda boyle soylerken, yaza Cleveland Clinic' teydi Smiley. Bu konuda yardim edeceginden eminim.

Amac mektubu "cover letter" ornegine ihtiyaci olan arkadaslar bana direk de yazabilirler ; gamzebalci@gmail.com.

Kolay gelsin,

Gamze
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2008, 04:13:18 ÖS »

Elbette Smiley Seve seve yardimci olurum. Aslinda ilk bos vaktimde buraya madde madde (zaten toplam 5-6 madde eder) nasil bir yol izledigimi yazacagim. Hatta soz veriyorum, bu haftasonu yazacagim.

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2008, 06:57:43 ÖS »

Bir konu hakkında görüş bildirmek istiyorum:
İnşallah uğraşan herkes, ABD'de yaz stajı ayarlamayı başarır; ama "yazı boş geçirmek istemiyorum" demek bence Türkiye'ye, okuduğumuz okullara ve kendimize haksızlık etmek olur.

Yazın kendi hastanemizde bir serviste ya da poliklinikte gönüllü çalışsak, ya da laboraturarlarda takılıp bir iki moleküler yöntem öğrensek, bana kalırsa ABD'yi görmek kadar önemli bir şey yapmış oluruz.

Amerıkan sistemini iyi tanıyan bir hocam, Amerikalıların gönüllülüğü çok önemsediklerini söylemişti. İleride başvurduğumuz kurumlardaki yetkililerin, cv mizde yada dekan mektubumzda belirttiğimiz gönüllü uğraşımızı dikkate alacağını düşünüyorum.
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2008, 10:13:25 ÖS »

Bir konu hakkında görüş bildirmek istiyorum:
İnşallah uğraşan herkes, ABD'de yaz stajı ayarlamayı başarır; ama "yazı boş geçirmek istemiyorum" demek bence Türkiye'ye, okuduğumuz okullara ve kendimize haksızlık etmek olur.

Yazın kendi hastanemizde bir serviste ya da poliklinikte gönüllü çalışsak, ya da laboraturarlarda takılıp bir iki moleküler yöntem öğrensek, bana kalırsa ABD'yi görmek kadar önemli bir şey yapmış oluruz.

Amerıkan sistemini iyi tanıyan bir hocam, Amerikalıların gönüllülüğü çok önemsediklerini söylemişti. İleride başvurduğumuz kurumlardaki yetkililerin, cv mizde yada dekan mektubumzda belirttiğimiz gönüllü uğraşımızı dikkate alacağını düşünüyorum.

"bu yazın boş geçmemesini istiyorum" cumlesini tamamen LOR alabilmek icin ya da en azindan LOR sozu alabilmek icin dusunerek sarfettigim bir cumleydi (gecen sene). Asla ulkeme ve kendime haksizlik etmiyorum. Etmem de. Bu ulkeye haksizlik eden bu ulkenin suyunu icmis ama degerini bilmeyen de ilk olarak karsisinda beni bulur.

Ama okudugum okul icin ayni seyleri soyleyemem Tongue Zonguldak Karaelmas Universitesi Smiley Nedenlerini isteyen olursa sanal ortamdan ziyade yuzyuze tartisabilirim (okul icin). Ama ben o ders kitaplarinin yazarlari kisminda yazan isimleri gordum, o insanlarin nasil bir ortamda calistiklarini gordum, ulkemize yeni teknikler yeni arastirmalar anlatmak icin tonlarca masraflari karsilanip 5 yildizli otellerde agirlanan insanlarla birebir tanistim. O dedigin gonullu calismalari da yapiyorum Wink Senin o hocanin dedigi gibi volunteer hos durur bir referans mektubunda, ama yurtdisinda stajini yapmistir, ve ya senin gidip yaptigin gibi 2.5 ay bir arastirmada yer almistir cumlesi bir cok tecrubeli kisiye gore o volunteer kelimesinden 10 kat daha sik durur. Ben de boyle dusunuyorum. 2,5 aylik arastirma gecmisin konusunda yanlis hatirliyorsam, ozur dilerim.

Sakin kisisel algilama, haklisin cumlelerinde ama sadece okul kismina katilmadigim icin cevap yazmak istedim. Belki sen Cerrahpasa ve ya Hacettepe' de okudugun icin (bilmiyorum) sen okuluna haksizlik etmis gibi hissedebilirsin, ama ben bana karsi okulumda yapilan haksizliklardan sonra (sozel olarak) okuluma da haksizlik yapma hakkini kendimde buluyorum Wink

Isteyen bencillik der, isteyen haklilik der, farketmez sadece yasayan bilir...

Sevgiler

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2008, 11:37:11 ÖS »

Ne Hacettepe ne Cerrahpaşa. İstanbul Tıp Fakültesinde okuyorum:)

Ben de mesajı sana özel yazmamıştım, yanlış anlama olmasın. Sadece hatırlatarak yardım etmek istemiştim. Bol şans herkese...
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #24 : Nisan 04, 2008, 12:08:34 ÖÖ »

Gereksiz ayrintilarla ugrasiyorsun Hakan'cigim. Yarin seni "Zonguldak mezunu" "Hacettepe mezunu" "Cerrahpasa mezunu" degil, "Turkiye' den bir IMG" olarak degerlendirecekler. Bunlari konusmustuk aslinda ama tekrar soylemek istiyorum; Turkiye' nin en iyi tip fakultesinden mezun oldugunu da soylesen ayni olacak, sinavlarina bakacaklar, mektuplarina bakacaklar, senin nasil biri olduguna bakacaklar! Senin mezun olman onemli, nereden mezun oldugun cok da bir sey degistirmiyor. O yuzden simdi elinden gelenin en iyisini bulundugun okulda yapmaya devam et ve okulunla baris artik, senin yararina olacaktir.

Sevgiyle,

Gamze
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #25 : Nisan 04, 2008, 12:16:26 ÖÖ »

Gamze abla selamlar,
ben sana mezuniyet yili ile ilgili bir sey sorucaktim...herkes baska soyluyor ama benım ogrenmek ıstedıgım bu 3-5 yıl kotası cok onemlımı..yanı bız turkıyede dahılıye yada kalp damar cerrahısı yapıp sonra abd de matche basvurdugumuzda gecen 6-7 yıl sorun olurmu?
ne yapmak gerekır bunun ıcın?bı de transıtıonal ve prelımınarye gırme durumları nasıl?zor mu?
cok tesekkurler..
Altug,
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2008, 06:36:40 ÖS »

Altuğ, sanırım uzmanlığın hem Türkiyede hem ABDde geçerli olsun istediğin için bu soruyu soruyorsun. Bildiğim kadarıyla, sen burda TUSla istediğin yeri kazanıp başladıktan sonra, örneğin iki sene sonra matche başvurup ABD'ye gidersen, burada ihtisastan ayrıldığın tarihle, orada ihtisasa başladığın tarih arasında 6 aydan kısa süre varsa, yurt dışında yaptığın ihtisasın süresini buradakine ekletebiliyorsun, yani burada denklik almanı böyle kolaylaştırabilirsin. Burada tamamlayıp ABDde sil baştan yapmaktan daha kısa sürer, matche başvurduğunda da mezuniyetinden sonra 2 3 yıl geçmiş olur.
Bunlar teorik öneriler tabi, uygulamasında ne gibi sorunlarla karşılaşılır bilemiyorum.
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #27 : Nisan 22, 2008, 06:58:46 ÖS »

Ceylan cok tesekkur ederım bılgılerın ıcın yanı burda bır kardıoya baslayıp sınavları verıp abd de matche kabul aldıgımızda orada dahılıye ve kardıo bıtırıp ulkeme kardıolog olarak sorunsuz donup doktorluk yapabılırmıyım devlette ya da ozelde?yanı denklık verırler mı?ben 2 yerı de garantılemek ısterım mumkunse...
tesekkurler yardımlarınız ıcın...
Altug,
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Nisan 22, 2008, 07:28:02 ÖS »

Doğrusu çok emin değilim, ama şunu bir oku istersen:

Tıpta Uzmanlık Tüzüğü

Türkiye'de başlanılan asistanlığın yurt dışında sürdürülmesi
   Madde 33 - Bu Tüzük hükümlerine göre Türkiye'de başladıkları asistanlığı yurt dışında sürdürenlerin, uzmanlık eğitimi görülen yabancı ülkelerin usullerine göre aynı dalın uzmanlık eğitiminde geçirdikleri süreleri, Türkiye'de asistanlıktan ayrılış ve yurt dışında uzmanlık eğitimine başlayış tarihleri arasındaki sürenin altı aydan fazla olmaması koşuluyla, yurt içinde asistanlıkta geçen önceki süreleri ile birleştirilir. Eksik olan süreler yeniden asistanlık geçiş sınavına girmeksizin bu Tüzük hükümlerine göre tamamlattırılır. Süreleri tam olanlar, tez verme şartı da aranarak, yeterlik ve uzmanlık sınavına alınırlar.

http://www.tus.com.tr/mevzuat.aspx?mvzEdID=63&baslik=T%C4%B1pta%20Uzmanl%C4%B1k%20T%C3%BCz%C3%BC%C4%9F%C3%BC
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2008, 11:19:52 ÖS »

Gereksiz ayrintilarla ugrasiyorsun Hakan'cigim. Yarin seni "Zonguldak mezunu" "Hacettepe mezunu" "Cerrahpasa mezunu" degil, "Turkiye' den bir IMG" olarak degerlendirecekler. Bunlari konusmustuk aslinda ama tekrar soylemek istiyorum; Turkiye' nin en iyi tip fakultesinden mezun oldugunu da soylesen ayni olacak, sinavlarina bakacaklar, mektuplarina bakacaklar, senin nasil biri olduguna bakacaklar! Senin mezun olman onemli, nereden mezun oldugun cok da bir sey degistirmiyor. O yuzden simdi elinden gelenin en iyisini bulundugun okulda yapmaya devam et ve okulunla baris artik, senin yararina olacaktir.

Hakancim, ben de tamamen katiliyorum Gamze'ye.  Smiley Bunlari seninle sen burdayken de uzun uzun konusmustuk. Turkiye'de hangi fakulteden mezun oldugunun bu yolda hemen hicbir onemi yok. Azicik onemi var desek o bile fazla olur.  Turkiye ici standart farklari kesinlikle karsi tarafin odaklanacagi bir ayrinti olamaz. Tum dunyadan mezun aliyorlar, birak Turkiye icini  ulkelere bile odaklanacak halde degiller. Tek bir durumda mezun oldugun fakulte bir avantaj yaratabilir -basvurdugun bolumde daha once ayni fakulte mezunu birilerinin girmis olmasi. Bu da Karaelmas ya da Hacettepe'nin Turkiye icindeki durumu ile yine ilgili degil. Hindistan'da ornegin 202 tane tip fakultesi var. Odaklanmak isteyecek olsalar ordan baslarlar. Gamze'nin soyledigi gibi "Turkiye'den mezun bir IMG" olacaksin. Ozetle, mezun oldugun fakultenin Turkiye icindeki yerinin kabul surecinde etkisi neredeyse kocaman bir sifir ! Bunu sayisiz ornek ile destekleyebilecegime inaniyorum.  Wink

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: