Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6100 Mesaj 560 Konu- Gönderen: 1051 Üye - Son üye: tqrL
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: clerkship başvuruları???  (Okunma Sayısı 3578 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2008, 11:37:17 ÖS »

Ceylan cok tesekkur ederım bılgılerın ıcın yanı burda bır kardıoya baslayıp sınavları verıp abd de matche kabul aldıgımızda orada dahılıye ve kardıo bıtırıp ulkeme kardıolog olarak sorunsuz donup doktorluk yapabılırmıyım devlette ya da ozelde?yanı denklık verırler mı?ben 2 yerı de garantılemek ısterım mumkunse...
tesekkurler yardımlarınız ıcın...
Altug,

Altugcum selamlar,
Bu tip sorulari surekli yanitlamaya calisiyoruz bilgimiz yettigince, daha once de cok defa yazmaya calismistim. Bir kez daha bildigim kadariyla yazayim.

Turkiye'de ve ABD'de uzmanlik sureleri farkli, bunu hepimiz biliyoruz, uzmanlik suresi ABD'de daha az ise Turkiye bunu kabul etmiyor. Turkiye diyor ki, eksik kalan yilini Turkiye'de yapacaksin. Yani yeniden TUSa gireceksin, ayni uzmanliga gireceksin, eksigini tamamladiktan sonra uzmanlik sinavina girip denkligini oyle alacaksin diyor. Sure ABD 'de daha fazla ise (cok nadiren olan birsey) o zaman direk uzmanlik sinavina giriyorsun.

Bu isleyisin canli orneklerine ben tanik oldum, babam universitede calisiyor oldugu icin , bire bire sayilan ve sayilmayan ornekler biliyorum. Bizzat tanik oldugum bir ornek :,

Amerika'da "board certified" nefrolog Turkiye'ye gelirse ne olur?
Turkiye der ki , amerikada dahiliye 3 sene, nefroloji de yan dal o da 2 sene, toplam 5 sene egitim almissin ve nefrolog olmussun. Ama Turkiye'de dahiliye 5 sene, yan dali nefroloji de 3 sene. Burda ayni egitim 8 yil suruyor der, sonra sana TUS'a girmen gerektigini ve egitimini tamamlaman gerektigini soyler. Bunu duyan nefrolog tabii ki TUS'a girmez ve der ki bu sekliyle neye denk oluyor der, Turkiye de der ki bu halinle sadece dahiliye uzmani sayilirsin, cunku 5 yil dahiliye egitimin var der. Boylece ABD'de nefroloji uzmani iken Turkiye'de diyaliz sertifikasi olmadan diyaliz bile acamassin.

Bu yasanmis ornekten yola cikarak kardiyoloji yenitini vermeye calisayim. Turkiye'de kardiyoloji 5 yil, ve direk giriliyor. Ileride yeniden dahiliyeye baglanacagina dair duyumlar almis olsak da su an icin boyle. Amerika'da direk girilmiyor, dahiliye uzerine yan dal , o halde dahiliye 3 yil, yan dali kardiyoloji de 3 yil. Toplam 6 yilda kardiyolog olunuyor. Kardiyolojinin de yan dallari var, ornegin girisimsel 3 yil daha. Yani girisimsel kardiylg olmak icin Amerikada toplam 9 yil gerekiyor. Elektrofizyoloji ve kalp yetmezligi gibi baska 2 ser yillik yan dallari da var. Ozetle, Amerika'da kardyioloji yaparsan Turkiye'de ek bir egitim almadan bu tahsil sayilir. Kolaylikla denkligini alirsin.

Genel olarak, amerika'da tahsil almak isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka egitim surelerini detayli bir sekilde incelemek gereklidir. Sonrasi kesinlikle husrandir. Nasil olsa hallederim demek intihardir.   Turkiye'ye geri donme ihtimalini ortadan kaldirmak istemeyen arkadaslar icin hayati olan bu sure meselesi isin en basindan dikkatle dusunulmesi lazim. Bu konuda sayisiz defa aciklama yapmistim  bildiklerimi yazmistim, bir kez daha firsat oldu yine yazmis bulundum. Kolay gelsin Altug.
Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 23, 2008, 10:14:35 ÖÖ »

Merhaba Ulaş Abi,

"Turkiye diyor ki, eksik kalan yilini Turkiye'de yapacaksin. Yani yeniden TUSa gireceksin, ayni uzmanliga gireceksin, eksigini tamamladiktan sonra uzmanlik sinavina girip denkligini oyle alacaksin diyor."

Benim bildiğim kadarıyla, yurtdışında uzmanlık belgeni almışsan ve uzmanlık süren Türkiyedekinin 3/4ünden uzunsa ve ya uzmanlık belgeni almamışsan ama süreler eşitse TUSa girmen gerekmiyor, eksik süreyi tamamlayıp ya da tez yazıp bitirme sınavına alınıyorsun. TUSa girip aynı bölümü kazanmanı gerektiren durumlar şunlar:
1) Yurtdışında yapılan uzmanlık süresi buradakinin 3/4ünden kısa olması, örneğin iç hastalıkları uzmanlığı
2) Yurtdışında yapılan uzmanlığın belgesi alınmamış olması ve uzmanlık süresi buradakinden kısa olması

Dahiliye uzmanlığı yapmak isteyenler baştan TUSa girip kazanırlarsa, sonradan döndüklerinde süre eklenebiliyor, tekrar girmeleri gerekmiyor TUSa diye anladım ben, lütfen yanlış bildiklerimi düzeltin, önemli bir konu.

Denklik başlığına mı yazsaydım acaba, konu buraya hiç uymuyor Smiley
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 04, 2008, 04:34:40 ÖS »

Elbette Smiley Seve seve yardimci olurum. Aslinda ilk bos vaktimde buraya madde madde (zaten toplam 5-6 madde eder) nasil bir yol izledigimi yazacagim. Hatta soz veriyorum, bu haftasonu yazacagim.
Merhaba arkadaşlar. Bu sene 4. sınıftayım ve bu yazın boş geçmemesini istiyorum. ABD de bir staj ayarlayabilir miyim? bunun için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ama anladığım kadarı ile 6. sınıf dışında ABD kabul etmiyor Sad

Hakan gecen sene basinda boyle soylerken, yaza Cleveland Clinic' teydi Smiley. Bu konuda yardim edeceginden eminim.

Amac mektubu "cover letter" ornegine ihtiyaci olan arkadaslar bana direk de yazabilirler ; gamzebalci@gmail.com.

Kolay gelsin,

Gamze

Merhaba arkadaslar, yazacagim demistim iste yaziyorum.

Gerci bu yazdiklarim gerek ustu kapali gerekse de acik bir sekilde forumda cok yazildi konusuldu, hatta yzyuze usmleturk toplantilarinda da gundeme geldi. Ama olsun bir mesaj fazlanin kimseye zarari yoktur.

Simdi oncelikle istekli olacaksiniz. Herseyin basi istek. Smiley

Ben gecen sene aynen Ulas abi ve Gamze ablanin forumda yazdiklari uzere Amerika' daki hastanelerin doktorlarinin ozgecmislerinin egitim hayatlarinin bulundugu internet sayfalarini gezmeye basladim.

Ardindan tesadufi bir sekilde, daha once kimseden duymamistim, Cleveland Clinic' te iki Turk hocanin oldugunu gordum. Ulas abiyi biliyordum ama baska kim vardir asistan ve ya hoca bilmiyordum.

Ardindan bu hocalarin e-posta adreslerine "Turkce" olarak gozlemci olarak gelmek istedigimi bunun icin yardimci olup olmayacaklarini soran bir e-posta gonderdim biri bana 2 gun icinde digeri 15 gun icinde olur cevabi gonderdiler.

Simdi diyeceksiniz ki hocalarin e-postasina nerden ulastin. 3 yol var (genel olarak). 1) Hastanenin internet sayfasinda doktorun e-posta adresi vardir 2) Doktorunn yayinlarini pubmed' den arastirirsiniz (en fazla 10 dk nizi alir), birinci isim oldugu yayinlarda  muhakaka e-postasini bildirmistir, yayin ile ilgili herhangi bir soru olabilecegi icin. 3) Ulas abi, Gamze abla, Bora abi ve ya forumdaki tecrubeli insanlardan yardim istersiniz.

Ucuncu yolu denemeden once LUTFEN 1 ve 2 yi deneyin. Arastirmaci yonunuz sonucsuz kalirsa 3. yolu deneyin. Ben 1. yolu deneyip 3e atlamistim  Tongue 

Sonra karsi taraftaki doktor (ve ya hoca nasil hitap etmek isterseniz size kalmis) ile davet mektubu ve kalacak yer konusunu gorusursunuz. Kendisi muhakkak ki sizi bolum sekreteri ve ya uluslararasi gozlemciler ile ilgilienen bolum yetkilisine havale edecektir. Cunku cok yogunlar. Sizin davet mektubunuz ve kalacak yer konunuz ile ilgilenecek durumda degiller. Ama havale ettikleri kisi cok da guzel ilgileniyor. Wink

Cleveland Clinic gozlemcilik icin B1/B2 vize alabilmem icin bana 1 sayfalik davet mektubu gondermisti, ve o fazlasiyla yetti. Ayni metinle arkadasim 10 yillik vize alirken ben 6 aylik aldim o da sans artik.

Sonra is ucak biletinizi alip gitme vaktinizi beklemeye kaliyor.

Benim gozlemci ogrenci olarak gitmeden yasadigim surec kisaca boyle. Sorusu olanlar (daha detayli) e-posta adresimden bana ulasabilirler.

Sevgiler

Hakan
NA 8
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2008, 12:14:34 ÖÖ »

USMLETURK'e yeni uye olan biri olarak oncelikle burada tavsiyeler verip zaman ayiran ve bilgilerini paylasan herkese tesekkur ederim, gercekten cok iyi ve ogretici bir site olmus.
Ben cerrahpasa'da 4.sinif ogrencisiyim, bu yaz amerika'da staj yapmak istiyorum fakat bildiginiz gibi cogu okul son sinif olmanizi istiyor. Sirayla butun okullara girip sartlarini okumaya basladim ama ya yabanci kabul etmiyorlar ya da son sinif olmani istiyorlar.
"Son Sinif Olmali" sarti olmayan okul biliyor musunuz diye soracaktim cunku hem zamanim cok daraliyor hem de gercekten napacagimi sasirdim.
Kafama takilan diger sey de staj basvurusu herhangi bir hasteneye yapilabilinir mi? yani illa universiteye bagli bir hastane mi olmali? ornek verecek olursam, haseki gibi sadece hastane olan bir kurum stajer aliyor mu yoksa illa Istanbul Universitesi Tip fakultesi, Cerrahpasa vb. gibi mi olmali?
Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olursa gercekten cok cok sevinirim.
Simdiden tesekkur ederim,

Nermina

Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2008, 06:28:58 ÖS »

Merhaba,
Benim bildiğim son sınıf şartı olmayan okullar şunlar:
Mount Sinai School of Medicine
State University of New York Downstate Medical Center
University of Connecticut School of Medicine
University of Vermont College of Medicine
NA 8
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2008, 03:47:37 ÖS »

Merhaba Ceylan ,
Verdigin okul isimleri icin cok tesekkur edrim, bukadar okul arasinda bu sarti istemeyen sayili okullari bulabilmek gercekten zor, tekrar tesekkur ederim.

Nermina,
Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mayıs 07, 2008, 04:07:59 ÖS »

Aldığın sonuçları bizimle de paylaşırsan seviniriz, iyi haberlerini bekliyoruz.
youngdr
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 16, 2008, 03:59:21 ÖS »

Slm Observershiplik için rastgele hocalara yazıp duruyorum şimdiye dek hiçbir olumlu yanıt alamadım ancak birkaç tanesi research istersen belki demiş.Sizce observership aramaya devammı yoksa researh de olurmu?Yada hangi şartlarda?Tskler.....
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: