Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cleveland Clinic ile ilgili bilgi  (Okunma Sayısı 234 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kısıl
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 29, 2008, 01:58:16 ÖS »

Ulaş sen cleveland clinikin hagi departmanındasın?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2008, 04:56:07 ÖS »

Ulaş sen cleveland clinikin hagi departmanındasın?

Psikiyatri :->

kısıl
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2008, 10:33:43 ÖS »

Ulaş,özelikle mi orayı seçtin?ben oranın kalp cerrahisi kliniğinin iyii olduğunu biliyorumç
psikiyatrisi nasıl?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2008, 02:07:02 ÖÖ »

Ulaş,özelikle mi orayı seçtin?ben oranın kalp cerrahisi kliniğinin iyii olduğunu biliyorumç
psikiyatrisi nasıl?

Merhaba Kisil

Biraz daha bilgi vereyim.

Ben ozellikle burayi sectim evet. Isin daha dogrusu gorustugum yerler arasinda burayi ilk tercihime yazdim. Secim surecinin nasil isledigini forumdan biliyorsunuz artik o kisma girmeyeyim. Yani elimizle Turkiye'den koyup da gelemiyoruz biliyorsunuz, uzun bir surec, basvurusu var, gorusmeye cagrilmasi var, sehir tercihleri var, var oglu var. Bir sekilde herkesin oncelikleri farkli olabiliyor. Benim onceligim egitimdi ve uluslararasi bilinirlikti daha cok.  Dogrudur, buranin kalp bolumu en iyisi. Ama hastane kalp bolumunun amerikada lider olmasi avantajiyla hemen tum bolumlerde amerika'nin en iyileri arasina girmis durumda.  Kalpte surekli birinci,  Noroloji ve sinir blimlerinde ilk 10, Psikiyatride Amerika'daki  en iyi ilk 20 egitim programi arasinda oynuyor surekli. Tum egitim bolumleri hersene  mutlaka ilk 20 de iner cikar.  Hastane olarak da  Amerika'da surekli ilk 3-4 arasinda oynuyor. Gecen yil 3. siradaydi, bu sene UCLA'ye kaptirdik 3. lugu.

http://health.usnews.com/usnews/health/best-hospitals/honorroll.htm

Cleveland Clinic, hastane olarak da psikiyatri bolumu olarak da  Turkiye'den buraya gelen yabanci bir vatandas olarak beni egitim beklentilerimin cok uzerinde bir standardi karsiladi. Psikiyatride cok daha iyi yerler oldugu muhakkak tabii, olmaz mi hic, iyinin de iyisi var bu dunyada.  Ancak butun bu listelerin 5000 hastane arasinda yapildigini dusunursek ilk 20 icinde olmak herhalde fena degil psikiyatri icin sanirim. Artik ne ne kadar iyidir kotudur bu isler biraz da kisiseldir, ona sen arastrip karar vereceksin.  Wink

Bu siralamalar USNEWS dergisinin yaptigi amerikadaki en populer istatistikler ama tabii cok da onemli degil, onemli olan cok fazla sey var bu iste. Yasayacagin sehir gibi, yasayacagin kisi gibi .  Wink  Bu kriterleri kisinin kendisi belirlemesi lazim. Ben senin sorunu sadece egitim acisindan yanitliyorum. Kisisel faktorler herseyin onunde gelir. Amerika'da genel olarak belli bir standart oldugu icin de cok da buyuk seyler kaybetmezsin/kazanmazsin. Bu listeler ve rakamlar isin biraz da eglencesidir.

Madem konusu acildi hastane ile ilgili baska bilgiler de vereyim. Madem burda calisiyorum , madem birisi sordu biraz reklam yapayim.

-Yeni acilan 400 yatakli kalp merkezi ile Amerikanin en buyuk yatak sayili hastanesi oluyor. (1500 yatak) Ozellikle Konsultasyon psikiyatrisi yan dal programinda ( 1 yil )  MGH, UCLA ile beraber en iyi 3 program arasinda gorunuyor. Kalp konusunda cok cok uzun suredir hic bir kriterde dunyada kimseye birinciligi kaptirmamasi nedeniyle olacak , hastane dunya capindaki sohretini ve pozisyon avantajini tum diger bolumlerinde de Amerika'danin en iyileri arasina girerek kullanmis gorunuyor.

-Su an gelinen noktada toplam 1500'e  yakin asistan sayisi ile  (Amerikadaki en buyuk 3.  Graduate medical education), yatak sayisinda 1. sirada olan bir hastane olarak en iyilerin arasinda yer almayan bolumu yok gibi.

-Isim olarak da uluslararasi arenada bolumden bagimsiz olarak Amerika'nin en cok bilinen 3. TIP markasi (Hopkins ve Mayo'dan sonra). (2007 .

-Cleveland Clinic' in hastane icine gomulu olan arastirma merkezi (Lerner Research Institute) ise tum Amerika icinde NIH'ten en cok para ceken 5. kurulus.(1. tabii ki johns hopkins) Yani korkunc bir arastirma faaliyeti var ki bundan da tum bolumler sebepleniyorlar.

-Psikiyatri Bolumu ile en son gelisme ise Clinic'teki enstitulesme surecinde, Psikiyatri "Neurological Institute" bunyesine baglandi. Yani Noroloji, Psikiyatri, Norosirurji ve Nororadyoloji tek butun oldular. Bunun uzun vadede hepsine faydasi cok fazla olacak gibi gorunuyor cunku hepsi guclerini birlestiriyorlar. Bundan daha simdiden bizim payimizi da 2 tane yeni arastirma unitesi ve 2 yeni yatakli unite dustu.

-Psikiyatri bolumu le bir baska tarihsel gercek de, su an antidepresan dunyasinin vazgecilmez ilaci olan Serotonin Geri Alim inhibitorleri , serotoninin ilk defa Cleveland Clinic Laboratuvarlarinda izole edilmesi ile mumkun oldu. O nedenle de bir sohreti var.

-Hastane akademik olarak da Case Western Reserve Universitesi'nin bir parcasi. Case tip fakultesi de en iyi 20 tip okulu icinde listeleniyor.

Sen psikiyatri ile ilgileniyorsan eger cok daha detay veririm. Hastane ve tum bolumleri ile daha detayli bilgi almak istersen verdigim kopruleri biraz inceleyebilirsin. (onceki mesajimdadan kes/yapistir yapiyorum asagidaki kopruleri)

Kolay gelsin...

Ulas

_________

http://en.wikipedia.org/wiki/Cleveland_Clinic

http://health.usnews.com/usnews/health/best-hospitals/honorroll.htm

http://www.usnews.com/listings/hospitals/6410670

www.clevelandclinic.org

http://www.lerner.ccf.org/

kısıl
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2008, 01:50:52 ÖÖ »

Ulaş,çok teşekkür ederim..
ben daha çok kalp cerrahisiyle ilgileniyorum.Biraz zor ama,observer olarak kabul ediyolar mı???

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: