Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü  (Okunma Sayısı 15508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #45 : Kasım 27, 2006, 09:55:40 ÖS »

Tesekkuler muyo, umarim NY'da gorusuruz ben de ozledim oralari... 99-00de AFS programiyla NYdaydim ve gercekten guzel hatiralarla dondum  Cheesy
  Genelgenin bir kopyasi suanda hacettepe dekanligindan alinabiliyor, ben de yok ama bir arkadas aldi hacettepeden. Tahminen diger fakulte dekanliklarinda da olsa gerek.. Duydugum kadariyla prosedur soyle isliyormus; sınav sonuc belgesinin fotokopisini saglik bakanligina veriyorsunuz(muhtemelen bir dilekceyle, TR'nin kacinilmaz gercegi, kamu binasina girerken bile isticekler nerdeyse "iceri girmek istiyorum, bilgilerinize arz ederim" Smiley... daha sonra saglik bakanligi da dekanliginiza vermeniz icin size bir yazi veriyormus (iste bu ogrencinin diplomasinin fotokopisinin verilmesi uygundur.. gibisinden) sonra o yazıyla gidip dekanliktan aliniyormus diploma fotokopisi.
  Size ve esinize kolay gelsin, gorusmek uzere...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #46 : Kasım 28, 2006, 11:07:58 ÖS »

punk verdiğin haberle su aciz insanı oyle mutlu ettin ki anlatamam, tam da karalar bagladıgım bir andı.
peki noter onaylı fotokopi ecfmg sertifikası için ya da ozetle match olup bir programa baslamak için yeterli mi ya da bizim illaki o diplomanın aslına bir sekilde ihtiyacımız olucak mı
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #47 : Kasım 28, 2006, 11:28:16 ÖS »

punk ile konustum haberler iyi Smiley

yanilmiyorsam diploma kopyasi olduktan sonra herhangi bir sorunla karsi karsiya kalinilmiyor sertifikayi alip match olmak dahil.
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #48 : Kasım 28, 2006, 11:46:23 ÖS »

ya inanamıyorum soru soruyorum ve 15 dakika sonra cevap alıyorum!!!!

sizleri seviyorum yol arkadaşlarım...

vanın bir dag koyunde cok duygulandım su anda...
sevgiler...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #49 : Kasım 29, 2006, 01:36:47 ÖÖ »

evet aynen oyle, bizi saglik bakanligina baglayan tek sey 2 adet diploma fotokopisi Wink Yine de biraz temkinli olmak gerek arkadaslar, hemen karalari atip beyazlari da baglamayalim yani burasi Turkiye sonucta Wink.. 2saat sonra tekrar bir antigenelge ile durumu iptal fln ederler alim allah.. bi de çok sevinmiş gorunmemek lazim Saglik Bakanligina gidince yoksa durumdan şüphe eder doktorlara mecburi az geldi der yeni bir bela sararlar basimiza  Grin .. aman!! Biraz daha sabır gosterelim, temkinli olalim, kesin haberleri yakında aliriz.. herkeze iyi calismalar

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #50 : Aralık 01, 2006, 01:04:40 ÖÖ »

evet dogru diyorsun punk su 2 aylık memuriyet hayatımda(  Grin ,soylemesi bile komik) bu devletten ogrendigim belki de tek sey her an herseyin degişebildigi. ama soyle de bir faktor var: secim geliyo artık ocaktan sonra herhalde bize bir antigenelge cıkarmakla ugrasmazlarmıs gibi geliyo ya da ben boyle dusunmek istiyorum Roll Eyes
defolsunlar islerine baksınlar artik bizle ugrasmasınlar Angry
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #51 : Aralık 11, 2006, 06:08:24 ÖS »

ecfmg ve university of pittsburg medical center IMG bölümünden aldıgım direkt bilgidir:
-evet diploma fotokopisi ile tum sınavlara girip sertifikanızı alabilirsiniz
-match asamasında bazı universitelerin bazı bolümleri diplomanızın aslını isteyebilir
-mecburi hizmet yukumlusu olarak kayıt altında iseniz konsolosluk vize islemleri asamasında  arastırıp bunu ögrenecektir. bu nedenle özellikle h1 vizesinde olmak uzere vize işlemlerinde sorun cıkabilir.

aklım karıştı iyice Roll Eyes
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #52 : Aralık 11, 2006, 08:30:08 ÖS »

Match asamasinda diplomanin aslini isteyen program var midir bu konuda match tecrubeli arkadaslardan yorum bekliyorum.. ulas reha yeliz sozum size  Grin Sizden diploma aslini isteyen program oldumu olduysa bu cok sık karsilasilan bir durum mudur??
   Vize islemlerinde sorun cikabilir mi..hmm.. burasi Turkiye, vize kuyrugunda 2gun bekliyip dehidratasyondan da olebilirsin  Wink Evet, dogrusu bu da bir ihtimal, ve ne yazikki yasayip gormemiz gerekecek.. Peki sevgi poturcugu, ECFMG'den aldigin direkt bilgiler nedir acaba?? Yani h1 konusunda??

Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #53 : Aralık 11, 2006, 09:33:48 ÖS »

Smiley Smiley Smiley
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #54 : Aralık 11, 2006, 09:54:18 ÖS »

acıkcası vise ile ilgili olan kısmı univ.of.pitt.'dan ogrendim.onlara sordum sonucta onlar h1 e sponsor oluyorlar bilgileri vardır diye.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #55 : Aralık 12, 2006, 03:54:02 ÖÖ »

diplomanin asli ecfmg sertifikasi icin isteniyor. son asamasi sertifikayi almanin. bircok program ise, dediklerine gore, "rank order list" yapilirken sertifikayi almis olman gerektigini belirtiyor. sizin icin nasil olucak bilmiyorum.  ulas abiye sormak lazim. belki programlara ayri ayri bunu acikliyarak bu kuralin onune gecilebilir.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #56 : Aralık 12, 2006, 04:06:59 ÖÖ »

Reha, hoca, bitirdin bizi... ECFMG sertifikasi icin diplomanin 2 fotokopisi isteniyor deniyor her yerde.. yazilan yazilarda.. bu konuda emin misin?? Ben ECFMG ile konustugumda da benden diploma fotokopileri istemislerdi tabi bu mezun olduktan sonra sinavlara kayıt amaciylaydi, sertifika asamasinda aslı isteniyorsa olay bitecek.. ben Kaplanlari atip TUSEMleri calismaya gececem  Grin

sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #57 : Aralık 12, 2006, 01:40:54 ÖS »

bu konuda ecfmg den aldığım mail su sekildeydi:

Dear Doctor,

Please be advised that if you have already graduated from medical school when you submit your first application to ECFMG®, you must include copies of your final medical school diploma with your application. If you have graduated from medical school but your final diploma has not yet been issued you must submit with your application a letter signed by your Medical School Dean, Vice Dean or Registrar which confirms you graduated from medical school, have met all requirements to receive your medical diploma and states the date (month and year) your medical diploma will be issued.

If you do not submit a photocopy of your final diploma (with an English translation if applicable) or, if your diploma has not been issued and you do not submit a letter as described above, your application will be rejected and returned to you.

Please note that ECFMG will currently accept a letter from your medical school stating that you have met all requirements for receiving your diploma in lieu of your actual diploma for registration purposes only. According to new ECFMG policy, ECFMG will only submit your final medical school diploma to your medical school for verification. ECFMG no longer sends Dean’s letters to medical schools for verification.

When ECFMG sends the verification of your diploma to your medical school, we will request your medical school to include your final medical transcript when the school returns the verification to ECFMG.

Therefore, since one of the requirements for ECFMG Certification is verification of your final medical school diploma with your medical school, you cannot complete the certification process until you graduate and receive this document.

I hope this information is helpful to you.

ayrıca ecfmgde yonetim kademesındeki bir kadına da sordurdum bu durumu fotokopinin sertifikayı almak için yeterli olucagını soyledi.

biraz daha mı arastırsam napsam?

muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #58 : Aralık 12, 2006, 07:41:01 ÖS »

kalp krizi gecirecegim bu basligi okurken...

sevgi poturcugu emailde ECFMG sertifakasi almak icin diploma kopyasinin yeterli oldugunu ya da olmadigini yazmiyor gibi geldi bana. Tamam onceki asamalarda (sinava girmek, kayit olmak vs vs) diploma kopyasi veya okuldan su tarihte mezun olacagina dair bir kagit gerekiyor ama ya ECFMG sertifikasini almak icin ??
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #59 : Aralık 12, 2006, 07:58:42 ÖS »

Smiley  Cheesy holey!

001 (215) 386-5900 tu$lanir..

- hi, I would like to learn if you will ever need the original diploma for ECFMG certificate? I know that copy of the diploma is good enough for taking the steps&exams&registration, but will it be enough to get the certificate?

+ "we will never need the original diploma", only copy of the diploma will be needed.however we will check the verification of your diploma copy with your school.

bu guzel haber punk ve knvc icin gelsin  Wink  kolay gelsin...

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: