Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6726 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1139 Üye - Son üye: aercek
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü  (Okunma Sayısı 14875 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #60 : Aralık 12, 2006, 08:05:02 ÖS »

ayrica universitelerin yabanci ogrenci servisleri hic bir zaman olaylara pozitif acidan bakmazlar, varsa yoksa olabilecek sorunlardan bahseder dururlar...burada universite ogrencisinizdir, vize yenilemek icin turkiyeye gidersiniz " bak gidersen vize alamayabilirsin, vermiyorlarmis bu ara" derler vs vs. siz sinavlari alin, match olun, da tek sorun vize almak olsun...ayrica h1 vizesi farkli bir vizedir, konsolosluk size vizeyi nerdeyse vermek zorundadir cunku h1 onayini oncelikle amerikadan almis durumda olursunuz.  yani turist veya ogrenci vizesinden farkli bi proseduru var. ayrica....doktorsunuz, amerikada bir yerden kabul aliyorsunuz, ingilizceniz var, size vize vermeyecekler de kime verecekler ? kendinize guvenin gerisi gelir.
sevgi_poturcugu
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #61 : Aralık 12, 2006, 08:53:40 ÖS »

tesekkurler muyo bu guzel haber icin

unıversitenın ımg servisindeki kadın cok yakın tanıdıgım bırı ve bana yardımcı olmak ıcın herzaman elinden gelenı yapacagını soyleyen bırı. ama tabıkı bunlara guven olmaz Tongue

soyledıgın seyler cok mantıklı. zaten kadın da bana sertifika için sadece fotokopinin yeterli oldugunu soylemıstı ama vise konusunda biraz abartmıs herhalde

Wink gelişmelere gebe şu gunlerde herkese iyi calışmalar....

reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #62 : Aralık 12, 2006, 09:09:21 ÖS »

pardon ya haklisiniz. fotokopi yeterli. transcript orjinal isteniyor. diploma fotokopi. sonra okula geri yolluyorlar, okul muhur vurup yolluyo geri ve is bitiyo.
pardon kusura bakmayin. o kadar karisikki hersey.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #63 : Aralık 12, 2006, 10:35:08 ÖS »

Muyo tesekkurler bizlere direkt ECFMGden taze haberler verdigin icin Wink ... tamam ben de Tusemleri kaldirip tekrar Usmle calismasina donebilirim Tongue .. nereye atmistin ben onlari?!  Grin
NOT: Rehacim nedir match'lerde son skor?? Smiley ERAS konusuna uzun zamandir yazan yok ara ara bilgilendirin bizi olup bitenlerden de biz de gelecek sene basimiza gelebileceklerden haberdar olalim  Wink hem yol da yakınken ...  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #64 : Aralık 12, 2006, 11:11:10 ÖS »

pek ic acici dil su anda. radyolojide 2 interview. dahiliye hala 0. sittin tane rejection aldim. bakalim nolucak. bu sene olmazsa, bi yerde cerrahi internlugu yapip, nukleer tip yapmayi daha sonra ordan radyolojiye gecisi dusunuyorum.
siz peki fotokopiyi programlara kabul almadan nasil alicaksiniz? sertifika almadan programdan kabul almak zor biraz. prematch usulu ile olabilir tabi. kotrati imzalar daha sonra sertifikayi alirsiniz. ama bunu onceden kabul edicek program az olur. hepsiyle ayri ayri konusup anlatmak gerekir. zorunlu hizmet filan deyince tedirgin olabilirler, hadi aksilik cikarsa diye.
neyse ben yine her zamanki gibi pesimist oldum, pardon.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #65 : Aralık 13, 2006, 04:32:08 ÖÖ »

hmm radyolojiden 2 interview baya iyi gibi kulaga geliyor sonucta competitive bir bolum ama dahiliyede niye gelmemis daha ilginc.. tabi bilemiorum ben sen boyle deyince biraz canım sıkıldı yaf, senin o puanlarla ve research vs ile... bi de vize sorunu da yoktu senin yanlis hatirlamiorsam.. Ben kendi adima biraz korktum simdi ama daha belli olmaz heralde senin guzel haberlerini bekliyoruz hepimize moral olur umarim  Grin
   Fotokopileri Saglik Bakanligindan alabilecegimiz seklinde haberler var da bunu kısa bir sure sonra kesinlestirecegiz...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #66 : Aralık 14, 2006, 08:20:13 ÖS »

Arkadaslar,  hepimizin derdi ayni   Cry  Punk' in bahsettigi durumu takip ediyoruz biz de. Bir dilekce hazirladik bakanlik icin. Yalniz diplomalarin bakanlikta oldugunu sanmiyorum ben, muhtemelen onaylanmanin ardindan okullara gonderilmistir ( keske verseler de derdim bu olsa, ben de ne diyorum!). Neyse bakanliktan akli selim bir Turk evladi, "He" derse - ben fotokopiyi elden alabilecegimizi dusunmuyorum- beeelki o fotokopiler bize cok gorulmeyip okul araciligiyla ECFMG' ye yollanaBILIR. Ust duzey bir bakanlik yetkilisi ( yok canim bakan degil  Wink ) amaclarinin bize eziyet cektirmek olmadigini soylemis, yardimci olmaya calisacaklarmis... Bakalim...

Ve evet, diplomanin FOTOKOPISI bir kez ECFMG tarafindan " aldim, kabul ettim" durumuna geci mi, bir daha kimse size diploma sormuyor...

Herkese iyi calismalar ve iyi sanslar  Wink...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #67 : Aralık 14, 2006, 10:34:17 ÖS »

Evet, diplomalar okullarimizda suanda.. Saglik Bakanliginin yaptigi sizden sinav sonuc belgesini(muhtemelen fotokopisini ve belki baska bir belge??) alip size okulunuza vermek uzere bir yazi veriyor.. "Dr.Balzamin'e diplomasinin 1 adet suretinin verilmesi uygundur, bilgilerinize arz ederiz" gibisinden.. siz de okulunuza gidip bu yaziyla aliyorsunuz.. Bana anlatilan bu, teorikte boyle ama pratikte gormek icin biraz beklicez ya da biri benden once gidip alsin cunku ben bu gidisle 2 sene sonra hala "tamam kesin bu ay alacam step1i" seklinde bir mesaj gecebilirim siteye  Grin

yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #68 : Aralık 19, 2006, 12:02:26 ÖÖ »

merhaba punk
senden once benim arkadaslarim yeni cikan yasa ile ilgili saglik bakanligindaki sube muduru ile gorusmus sinavlari gectigimize dair belgelerin getirsem diploma verilmesi konusunda yeterl olurmu diye sormus onlarda ECFMG den resmi olarak diplomasi gerekmektedir ifadesi iceren bir mektup alinip bunun noter tasdikli turkcesinin gerekli oldugunu soylemisler hatta step 1 ve 2ck alan bir arkadas bunlarin noter tasdikli turkce cevirisi ile gittiginde ECFMG den gelecek mektubun onlar icin onemli oldugunu soylemisler.boyle her sinav sonucu ile gelene diploma verecek olsak biz bu isi nasil kontrol edebiliriz demisler.komik ama durum boyle.
suandaki asama ecfmg den boyle bir mektubun alinmasi bu nasil olabilir bilemiyorum... Huh
yani bu sorunun sonu nereye varacak merakla ugrasmada ve beklemedeyiz.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #69 : Aralık 19, 2006, 01:20:34 ÖÖ »

Bu karisik bir yol, karsilikli algilama ve uygulama yanlisliklari olabiliyor. Ama ben "akla" inanan biri olarak, bu sorunumuzu cozebilecegimize de inaniyorum -inanmaliyim-. Moralimizi yuksek tutup onumuze bakalim derim arkadaslar, "kim ne yapmis da olmamis"lardansa "ne yapalim da olsun"lari tartisalim. Devinimi cok yuksek bir konu bu, her yeni gun bir yenilik getiriyor. Artan talep, uygulamayi degistirebiliyor... Cok "pembe" goruyor gibi gelebilirim ama bu islere harcayacagim enerjinin bir kismini -oldukca buyuk bir kismini hatta- karamsarliga ayirmak da bir fayda getirmez ki...  Smiley

Gamze...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #70 : Aralık 19, 2006, 01:22:31 ÖÖ »

Sevgili Yeliz, eger "sadece" bunlar gerekiyorsa yine bence sansliyiz... ben daha derin bir sorun cikmasindan korkuyordum. Sonucta diploma fotokopisini alan insanlar mevcutlar demek ki bisekilde alinabiliyor.. ECFMGden mektup degil de belki sertifika icin ne gerektigini yazili bildiren bir belge alinabilir bence.. eger bu asamaya geldikse bence durum yine gayet iyi, hatirlarsan daha birkac ay oncesinde diplomanin fotokopisinin kesinlikle verilmeyecegi soyleniyordu... verecekler verecekler de iste çin işkencesi yollariyla isimizi zorlastiriyorlar... Ama yapsinlar! Onlar benim isimi zorlastirdikca ben de o kadar hirslaniyorum!! Sonra gel bu insanlara doktorluk yap... "kivilcim olarak git de alev olarak don".. sonra senin alevini 2 kova suda sondurmeye calisirlar.. Ataturk zamanindaki insanlar ve toplum kalmadi ne yazikki.. ne alevi ne kıvılcımı.. herkez kendi cikarina calisiyor bir yandan da cevresindekilerin kuyusunu kaziyor.. ummetcilik var artik.. toplum faydasi-cikari fln bos laflar.. Sanki canim turkiyemin insanlari vatan icin kendi zamanlarini senelerini harcadilar didindiler de bana da bu "toplumsal sahlanista" -mecburi hizmet- yaparak dietimi odemek dustu! Aman neyse yine bi yerden girdim ve herzamanki gibi mecburiden ciktim   Smiley
   2 hafta kadar sonra ben de diploma konusunun ustune gidecem o zaman daha detayli yazarim ogrendiklerimi.. simdilik sadece soylentiler var, bakalim.  Roll Eyes  

yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #71 : Aralık 19, 2006, 02:05:50 ÖÖ »

bende bu meselenin illaki cozulecegine inaniyorumda sabir ve kararlilik suzgecinden geciriyorlar adeta...
neyse ecfmg yle irtibata gecip boyle bir talepte bulunacaklar bir sonuc cikarsa buraya yazarim.Umarim hepiniz adina bu mesele enkisa zamanda cozulur.Buarada yol almak gerekiyor.yani siz sinavlari halledin cozum ardindan gelecektir.
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #72 : Aralık 21, 2006, 07:50:20 ÖS »

arkadaslar, gecen gun ECFMG'yi arayip konustugumu soylemistim size..o gun konustuklarimin hepsini gecirmemistim buraya, adam bana diploma kopyasi yeterli deyince isi garantiye almak icin (turkiye tarafini hic dusunmemistim acikcasi) bunu yazili olarak alabilir miyiz diye sormustum, o da sitede faq icinde yazili olarak oldugunu belirtti.
ben girip ararim ama useniyorum..

dedim ama sonra girip aradim , siz o vakitlerinizde ders calisin  Wink

http://www.ecfmg.org/2007ib/ibmec.html#provisionofcredentials

Final Medical Diploma

ECFMG requires all medical school graduates to submit copies of their final medical diploma.

You must send two photocopies of your final medical school diploma to ECFMG. The exact name of the final medical diploma you must provide is listed in the Reference Guide for Medical Education Credentials. The Reference Guide lists these medical credential qualifications by country of medical school. Although this Reference Guide is based upon information that was current at the time of publication, this information is subject to change.

The photocopies of your medical diploma must be 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in). If these documents are larger than 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in), you must send reduced photocopies that are 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in). You must send the copies of your diploma to ECFMG by mail or courier service. ECFMG does not accept these documents by fax or e-mail. You must send one full-face color photograph with the copies of your medical diploma. The photograph that you send must be current; it must have been taken within six months of the date that you send it. A photocopy of a photograph is not acceptable.

You must submit the copies of the final medical diploma in the original language, containing the issue date and all of the appropriate signatures of the medical school and/or university officials. Documents that are not in English must be accompanied by an official English translation. ECFMG will not accept copies of a medical diploma that is not in English without an official English translation. Likewise, ECFMG will not accept an English translation of a diploma without copies of the original language document from which the English translation was prepared. (See English Translations.)

Do not submit professional evaluations of your final medical school diploma. ECFMG does not accept such evaluations in lieu of your final medical school diploma.

You must also complete and submit with your medical diploma the ECFMG Medical Education Credentials Submission Form (Form 344) and two copies of the Medical School Release Request (Form 345).
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #73 : Aralık 22, 2006, 02:33:16 ÖS »

certifika icin sadece diplomanin fotokopisi gerekiyor...
ama Turkiye bunu vermek icin ECFMG nin sayfasindaki yaziyi kabul etmeyip onlardan imzali kagit istiyor...
tabi ecfmg de boyle birseyi neden versin.TR den gelinmese bile dunyanin dort bir yanndan gelenler ona yetiyor ve artiyor bile...ama yinede bir cikis yolu elbet vardir onu bulmak lazim.
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #74 : Aralık 22, 2006, 04:57:52 ÖS »

olumsuz seyler dusunmeyi bir kenari birakin Smiley tek sorun ECFMG den onu almak olsun yeter ki. amerikali adam sen turkmussun o italyanmis bakmaz, isini yapar, bunun onayli bir kopyasini almanin isi oldugunu anlatabilirsen guzelce sorun olmaz. ki zaten birisi bir kere yapsa gerisi gelir.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: