Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü  (Okunma Sayısı 15524 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #105 : Şubat 28, 2007, 07:38:30 ÖS »

Mehmet,
Forumda yaşadığım şeyler gerçekten çok tatsız. Senin amacının forum üyelerine yardımcı olmak olduğu apaçık ortada. Ayrıca herkesin burada yaşadığı tecrübeleri yazmaya hakkı var, aksi halde forumun bir anlamı olmaz. Bu tarz acımasız eleştirilere maruz kalman gerçekten çok üzücü. Hepimizin bildiği gibi, burada işler hiçbir zaman yazıldığı gibi yürütülmez. Bakanlık bir genelge yayınlar, ama görevliler başka şeyler ister. Elin mahkumdur isteneni yapmaya. Bu nedenle gerçekten konunun içeriğini tam bilmeden yorum yapmamak lazım. Burası sınav alanı değil, kimse de kimsenin hocası değil. O nedenle arkadaşlar lütfen üslubumuza biraz dikkat edelim.
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #106 : Şubat 28, 2007, 08:01:05 ÖS »

o zaman ulaş tekrar kusura bakma bir kaç konuya açıklık getireyim.

1-dün gece nöbetçiydim. tabi sık sık bilgisayarın başından kalkmak zorunda kaldım. o yüzden yazımı tam bitirmeden yayınladım.
2-elbette yazdığım tüm mesajları imkanım olsaydı. bütün olarak yayınlrdım. benim için mahsuru yok aynı konuyla ilgili mesajlarımı birleştirebilirsin üstelik memmun olurum. hatta saçma sapan mesajlarım da var onları da silebilirsin.
3- sen böyle yapınca ben özellikle mesajlarımı siliyorlar diye düşündüm. sinirlenmem bu yüzdendi.
4- başka bir forumda da belirttiğim gibi uygulmada bşıma böyle şeyler geldi. şu anda benim belirttiğim belgelerle gidilirse diploanın fotokopisi alınabilir. başka şekillerde de alınabilr mi bilmiyorum.
5- itiraz ettiğin konuda haklısın.sağlık bakanlığından sanki bir açıklama yapılmış gibi anlaşılacak ifadeler kullandım. o zaman burdan belrteyim. resmi olarak "sınvı geçmek zorundasınız" diye bir bilgiden haberdar değilim. 
(a lar için özür dilerim klavye iyi basmıyor)

hiçbirşey imkansız değildir
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #107 : Şubat 28, 2007, 08:16:14 ÖS »

özo tekkür ederim. birilerinin işine yaradıysa yeter bana . sonuçta biz hepimiz amerkya gitmek için stepleri geçmek zorundayız. 3 stepi de tamamlamak en azından 1 yıl alır ve burdaki diplomaya ihtiycı olnların hepsi de zten sınavları geçmiş durumda. yni kimseyi ümitlendirdiğim yok neyse ben yaptığım hatalar için zarar görmüş ve görebilme ihtimali olan herkesden özür dliyorum.
ve yine söylüyorum soruları oln vrsa cevplamaktan da gurur duyarım 

hiçbirşey imkansız değildir
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #108 : Şubat 28, 2007, 08:31:46 ÖS »

Sevgili Mehmet
Hic kusura bakilacak birsey yok. Rica ederim.  Ayrica boyle degerli bilgileri verdigin icin tesekkur ederiz. Silme konusunda yanlis anlasildigim icin uzgunum. Hicbir mesajin falan da silinmedi meraklanma. Sadece bir tanesi kopya idi yanlis yerde idi onu cikardim. Ben senin verdigim tum bilgileri senin izninle derleyip toparlayip ilgili baslik altinda toplayacagim. Bu degerli tecrubelere hic lafim yok, sadece yanlis anlasilmalari engellemek icin biraz daha dikkatli duyuru yapalim demek istemistim.

2311
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #109 : Şubat 28, 2007, 09:27:54 ÖS »

Kral çıplak ...
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #110 : Eylül 26, 2007, 05:19:33 ÖS »

Merhaba Arkadaslar:
Biraz cok konusulan bir mevzu  oldu fakat ben biraz  farklı bir  durumda  oldugum icin tekrar  soracagim.Cunku bugun saglik bakanligini aradim ve  kafam karisti.
Kasim  ayinda uzmanlik surem doluyor ve  Aralikta uzmanlik sinavina girmeyi dusunuyorum.Sonrasinda malum eger "interview" lerde de  sorun cikmazsa Amerika da Dahiliye ihtisasi  yapmayi  dusunuyorum.Amerika daki  ihtisas ta sonucta vize  gerekecek.Bu vize  icin tekrar Sagli Bakanligi ile  muhatap olmam gerekecek mi?J1 veya H1 islemleri icin bakanligin onayi  gerekiyor mu?
Bugun tlf da konustugum  bakanlik yetkilisi eger herhangi bir kagit  vs  gerekecekse  bakanligin  kesinlikle  boyle  bir belgeyi  vermeyecegini  soyledi.Mecburi hizmeti yapmadan ikinci ihtisasi yapmamin mumkun olamayacagini  ifade  etti.Ben diploma vs seyler  acisindan  degilde vize  acisindan  bilgilerinize danisma  geregi duydum.
Vizede  sorun cikar mi?
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #111 : Eylül 26, 2007, 05:58:02 ÖS »

Türkiye için evet, mecburi hizmeti yapmadan ikinci uzmanlığa izin vermiyorlar. Yurtdışı için böyle bir durum sözkonusu olmaması lazım, ama bakanlık hakkında düşüncelerimi yazmayacağım(!), herşeyi beklemek lazım.
vioxx
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #112 : Eylül 26, 2007, 11:17:06 ÖS »

Sevgili akkardio,
Bence bakanlik değil de eğer askerligini yapmadiysan askerlik acisindan sorun cikabilir,
tecil suren doldugunda yurtdisina cikis problemi yasayabilirsin.
J1 ve H1 icin bakanlik belgesi gerekecegini sanmiyorum, amerikan konsoloslugunu arayıp sorabilirsin teyit etmek icin.
IV'lerde basarilar...

I love my hakama!
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #113 : Mart 14, 2008, 04:49:46 ÖS »

Herkese Merhaba,
Forumu çok uzun süreden beri takip ediyorum(2006dan beri yanılmıyorsam...)
Kısaca bilgi vermek gerekirse, adım Doğan Emre Sert, Bora ve Gülden ile birlikte 2006 yılında Hacettepe'den mezun oldum; ve sistemin bende yarattığı hayal kırıklığı sebebi ile TUS yerine USMLE merkezli bir plan yaptım.

Bundan sonra, ilk sınavımı 8 eylül 2006 da aldıktan sonra, diplomalarla ilgili sorun tam çözülemediğinden Mecburi Hizmet kurasından sonra mecburi hizmete Van'ın Saray ilçesine gittim. Macera da burada başladı. Smiley Gittikten sonra diploma fotokopisi kolaylığı çıktı ama o dönemde geri dönmedim ve mecburi hizmet süremi tamamlayarak 10 aralık 2007 de Ankara'ya döndüm. Şimdi 11 Nisan'da Step 2 CK ve 17 Haziran'da Step 2 CS yi alarak yola devam etmeye çalışacağım.
Genel anlamda bakacak olursak, mecburi hizmetin kişiye verdikleri yanında götürdüğü de çok şey var. Özetlersek;
1. Yerine göre değişmekle birlikte yaklaşık 1 yıl. Bu dönemde çok çok farklı bir motivasyona sahip değilseniz ders çalışmanız nerede ise imkansıza yakın; çünkü şartlar sizi hayata alışmaya ve idame ettirmeye zorlarken, tüm enerjinizi bir anlamda sömürüyor. Buradan USMLE için çıkartacağımız sonuç, 2 sınav arasına böyle bir süre girmesi halinde, dönüp tekrar başladığınızda hem çalışma hızınızın hem de bilgi  temelinizin ciddi gerilemeye uğramış olduğunu görmek...
2. Erkekler için askerlik... Yeni yasa ile birlikte 2 yıl tecil hakkı olduğundan bunu efektif kullanmak çok önemli.. Mezun olduktan sonra böyle bir yola girdiğinizde (örn: 2008 temmuz mezunları 2010 a kadar tecil edebilirler. 2009 u, mecburi hizmette geçirdiğini varsayarsak bir adayın, 2010 da da hazırlık aşamasından geçtiğini düşünürsek bir kısıtlama ve planda esneklik kaybı ile karşılaşılabiliyor) bazı sıkıntılar çekebiliyorsunuz.
3. devlet prosedürleri: Çalıştığınız ortamda hiç alışık olmadığınız, ve bir diploma fotokopisi ya da başka bir işte bile ne kadar hantal olduğunu gördüğünüz devlet sisteminin içine düşüyorsunuz. Bu da hayli yıpratıcı bir faktör.
bir de görece avantajlarına bakalım
1. diploma: Bir insanın(doktor demiyorum) bir şeye başladıktan sonra, içinde bulunduğu olayın kurallarının değiştirilmesi insan hakları açısından tamamen kabul edilemez bir durum. Bunun baş kahramanı olmak, ve diploma için bu yerlere gitmek insanı hayretlere düşürüyor. Sonuç olarak evet, mecburi hizmetiniz bittiğinde bulunduğunuz sağlık müdürlüğü'nden sürenin bitirildiğine dair bir yazı ile Ankara'ya geliyorsunuz ya da onlar yolluyorlar, Sağlık Bakanlığı'ndan bu yazı karşılığında diplomasını alabilir yazısı ile de okulunuza gidip diplomanızı alıyorsunuz. Diplomamı aldım artık borçlu değilim Smiley
2.Maddi kaynak: Bu durum da önemli. bu sınavların maliyetinin yaklaşık olarak (1+2+2cs): 3000 dolar+ amerika'da kalacağınız süre için de bir miktar para ayırılacağını düşünerek bir hesap yapacak olursak 10000 dolar gibi bir miktar gerekli gibi durmakta. bu süre içinde böyle bir parayı biriktirebilirsiniz.
3. Kişisel gelişim: Öldürmeyen acı güçlendirir Smiley diyebiliriz kısaca...

Sonuç: Mecburi hizmeti bir USMLE adayı için, maddi konular dışında çok mantıklı görmemekle birlikte, eğer ailenizden bu katkıyı alıyorsanız; çok girişmemeniz gereken bir konu olarak görüyorum. Eğer bu konuda rahat olup benim gibi bir macera arıyorsanız, onu kendi vicdan ve mantığınıza bırakıyorum. Smiley

Sağlıcakla...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #114 : Mart 15, 2008, 05:20:35 ÖS »

Doğancim, senin izledigin yol hepimizinkinden cok daha zordu. Ben senin yaptigini yapabilcegimden korktugum icin mecburiye gitmedim. Devlete "borcu"nu ödemis olarak USMLE hazirliklarina geri donmem oncelikle beni cok sevindirdi, basarili olacagindan hic suphem yok. Dedigin gibi de insani öldürmeyen şey güclendiriyor ve sen bu kadar zorlu ve uzun bir tecrübeyi tamamladiktan sonra Amerika'da uzmanlik alman yolunda hicbirsey seni yildiramiyacaktir.

İyi calismalar, kolay gelsin!

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #115 : Mart 16, 2008, 10:07:54 ÖS »

Çok sağol Boracım, artık sen başardın sayılır, bizim de bu yolda devam ederek, bayrağı birlikte daha ilerilere taşımamız, ve bu yoldaki herkese küçük de olsa hem motivasyon hem de bilgi açısından destek olmamız ve bir anlamda bir "usmle türk lobisi" Smiley yaratmamız gerekiyor

Sağlıcakla...
Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

« Yanıtla #116 : Mart 17, 2008, 05:10:26 ÖS »

Arkadaşlar burada benim merak ettiğim bir nokta var. Dodo mecburi hizmetini bitirdi fakat uzmanlığını bitirdikten sonra bir daha mecburi hizmet yapması gerekecek mi? Bir ara bir yerde böyle bir tartışma okumuştum. Yasada yeni bir düzenleme söz konusuydu. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #117 : Mart 17, 2008, 09:00:49 ÖS »

Uzmanliklarini Turkiye de yapacaklar icin boyle bir duzenleme oldugu konusundan bizim gastroenteroloji profu da bahsetmişti,ben de böyle birşey okuduğumu hatırlıyorum.Ama son düzenleme nedir ondan haberim yok-çünkü sürekli değişiyor zaten
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #118 : Mart 17, 2008, 10:30:24 ÖS »

Merhaba,
1- 5371 sayılı kanuna göre(dhy kanunu) ek madde 3 der ki:
EK MADDE 3. — İlgili mevzuata göre yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini
tamamlayarak tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman tabip unvanını kazananlar, her eğitimleri için ayrı ayrı olmak kaydı ile .... diye devam eder

2- Yine aynı kanundaki ek madde 5 der ki:

EK MADDE 5. — Tabipler, Devlet hizmeti yükümlülüklerine başlamadan veya
tamamlamadan asistanlık veya yan dal asistanlık sınavlarına katılabilir ve uzmanlık eğitimine başlayabilirler. Eksik kalan Devlet hizmeti yükümlülüklerini, uzman tabip veya yan dal uzmanı olarak yapacakları Devlet hizmeti yükümlülüğüne ilave etmek suretiyle yerine getirirler. Ancak, birden fazla uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimine başlanabilmesi için Devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanması şarttır. Asistanlık, uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi ile askerlikte geçen süreler Devlet
hizmeti yükümlülüğünden sayılmaz.

Kanun böyle diyor; aşağıya da linki koyuyorum
Sağlıcakla...

http://www.bsm.gov.tr/mevzuat/docs/K_05072005_1.pdf
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #119 : Mart 21, 2008, 11:19:38 ÖÖ »

dogan
gittigin yol zorlu
ulastıgın amac super
yeni yolunda herseyin daha kolay olması dilegiyle