Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6820 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü  (Okunma Sayısı 15547 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #120 : Mart 23, 2008, 01:33:35 ÖÖ »

Çok sağol Mehmet, umarım her şey hayırlısı ise, hepimizin planladığı ve istediği şekilde gelişir.
Sağlıcakla...
drcolakoglu
Ast Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

Salih Colakoglu

« Yanıtla #121 : Nisan 14, 2008, 12:22:09 ÖÖ »

slm! mecburi hizmetle ilgili bi soruda ben sormak istiyorum:) arkadaşlardan biri arada sormuş ama altındaki yazılara baktım cevap yoktu. diyelim pratisyenlik mecburimizi yaptık.. abd ye gittik.. uzman olduk geldik.. aynı turkiyede uzmanlık yapmış gibi uzmanlıgın mecburisinide ayrıca yapıyormuyuz..Huh
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #122 : Nisan 14, 2008, 12:42:19 ÖÖ »

Turkiye'de nasil hem fakulte sonrasi hem de ihtisas sonrasi ayri ayri yapman gerekiyorsa Amerikada ihtisasini tamamladiktan sonra - TR'de fakulte sonrasinda yapmis ol ya da olma - uzmanligin icin de ayriyeten yapman istecektir.

Bugunku yasalar geregi bu is boyle. Yarin nasil olur bilinmez. 

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
drcolakoglu
Ast Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

Salih Colakoglu

« Yanıtla #123 : Nisan 14, 2008, 12:46:52 ÖÖ »

çok teşekkür ederim!!!
penumbra82
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #124 : Nisan 15, 2008, 07:28:50 ÖS »

Slmlar
Acaba mecburi hizmetini yaparken yurtdışıda uzmanlık kazananlar sağlık bakanlığından ne şekilde ayrıldı istifa  mı ettiler yada muvafakat mı aldılar?
Sağlık Bakanlığından çelişkili cevaplar aldım her konuda olduğu gibi ... bu konu gerçekten önemli bence trye geri dönme durumumuzda 3 yıla yakın mecburi hizmet yapma durumunda kalabiliriz:)
Konu hakkında tecrübesi olan varsa bu tecrübelerini paylaşırsa sevinirim...
simplelife
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #125 : Nisan 15, 2008, 07:32:44 ÖS »

Merhabalar, ben 2007 mezunuyum. Step lere basvurum 2 defadir reddedildi sebebi ise diplomam olmadigi icin mezun olduguma dair okuldan aldigim belgenin kabul edilmeyisi.

Belgede mezuniyet tarihim, diplomamin hazirlanma tarihi yaziyor. Mecburi hizmet yukumlusu olduguma dair de bir ibare yeraliyor.

Sorun nerede anlamiyorum.

Benim durumumda olan ( mecburi hizmet yukumlusu, sinav basvurusunu mezuniyetten sonra yapan, basvurdugu tarihte coktan diplomasi hazirlanmis olan ) ve okulundan aldigi belge sinav basvurusunda rededilmemis olan arkadaslar varsa aranizda eger ornek belge icin bana yardimci olabilirler mi acaba?

Tesekkur ederim.
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #126 : Nisan 15, 2008, 07:41:45 ÖS »

penumbra82 merhaba,
Diploma fotokopisini Sağlık Bakanlığı sağladıktan sonra ECFMG'ye bu belge gönderilir ve bu konuda bir problem kalmaz. Forumda bunla ilgili tartışmalar da mevcut. (derken yeni bir mesaj atılmış!!)

Bunun dışında Amerika'da uzmanlık kazanma döneminde yurtdışında olma teorikte olabilirken pratikte zor bir durum. IV ler ve match derken, mecburi hizmetin birinci yılında, üstelik bir devlet memuru olarak yurtdışına çıkma izne bağlı iken, ve sadece 10 gün mazeret izni mevcutken bunu yapmış biri var mıdır pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Bunun yanında pratisyenlikte yapılmayan mecburi hizmetin uzmanlık sonrasına ekleneceği muhakkak, ama bu miktarın ne kadar olacağı konusunda yine mükemmel Sağlık Bakanlığı'mızın genelgesinde eksik var. Pratisyenken gidilmeyen mecburi hizmet kurasında size çekilen yer kadar mı eklenecek yoksa uzmanlık kurasında çıkan yer mi iki ile çarpılacak bu konu hakkında Sağlık Bakanlığı'nın önceden attığım resmi yazısı dışında bir yazısına rastlamadım.

Cevabım tam olarak yeterli değil ise, lütfen belirtiniz.
Sağlıcakla
DOdo
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #127 : Nisan 15, 2008, 07:42:06 ÖS »

http://www.usmleturk.com/forum/empty-t561.0.html
Sağlıcakla.
DOdo

not: ayrıca forumun dhy bölümünü inceleyin lütfen.
simplelife
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #128 : Nisan 15, 2008, 07:52:23 ÖS »

Sorun su ki; step 1 sonucunu alabilmek icin sinava girmek gerekli. Ben basvuru asamasinda reddediliyorum. Sinava giremiyorum yani.

Saglik bakanligina gittigim taktirde onlara sunabilecegim ne sinav sonucu belgesi elimde ne de sinava giris belgesi.

Vermis oldugunuz linki coktan okudum, mecburi hizmet yukumluleri ile ilgili tum iletileri okudum ve daha sonra ileti gonderdim. Kimsenin vaktini gereksiz yere calmak istemem yoksa.

Tesekkur ederim.
penumbra82
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #129 : Nisan 15, 2008, 08:19:24 ÖS »

Ben sorum  diğer insanlara da faydalı olsun diye genelleme yaparak sordum.
Özele inecek olursam çifte vatandaşlığım olduğu için bulgaristandaki uzmanlık sınavlarına hazırlandım ve psikiyatriyi kazandım.En geç 1 hazirana kadar başlamam gerekiyor ancak mecburi hizmetimin 5. ayındayım yaklaşık 300 günüm var birmek için...İstifa edersem x2 600 gün mecburi artı uzmanlık mecburisi artı askerlik yaklaşık 5 yıl çalışmam gerekiyor dönersem kısacası bakanlık dönmeyin ne haliniz varsa demek istiyor.
Halbuki söz konusu genelge mi desem duyuru mu desem bilemiyorum yurtdışına giden hekimlere her türlü kolaylık sağlanacağı yazıyo ancak ayrıntılara girilmediği için bu genelge senin taleplerini kapsamıyo denip her türlü talep geri çevriliyor. 
Çalıştığım kurumdaki sağlık müdürüyle görüştüm ve o bakanlıkla bağlantı kurdu  bakanlıktan bakanlığa baş vurmamı bir yazı yazıp bana izin verileceği mecburi hizmetim de ikiye katlanmadan dönmem durumunda uzman olarak tamamlayacağımı söylemişler.Bunun üzerine kalktım Ankaraya gittim ancak ihtisas şube müdürü 'meşhur Hamza Bey' tamamen ağız değiştirdi  beni neredeyse dövecekti istifa et nereye gidiyosan git dedi.Ben de muvafakat talebimi bildiren bi dilekçe yazıp bıraktım kendilerine red ederlerse dava açıcam.
Ben de daha önce böyle bir tecrübesi olan var mı die sormak istedim sadece...
penumbra82
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #130 : Nisan 15, 2008, 09:18:45 ÖS »

Mrb
Tavsiyem sana gelen yazıyı sağlık bakanlığına bir dilekçe ile sun yazıya istinaden diplomanın onaylı bi fotokopisini talep et,kabul etmezlerse dava aç mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alırsa 2-3 ayda diplomanın fotokopisini alırsın.
Ancak dilekçenle de diploma fotokopini alırsın diye düşünüyorum olay tamamen ihtisas şube müdürlüğündeki adamların mooduna bağlı...Seni her şekilde yıldırmaya çalışacaklar ama yılma sakın...Şaka gibi ama  gerçek ...
simplelife
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #131 : Nisan 16, 2008, 09:31:50 ÖÖ »

Merhaba, malesef saglik bakanligi benim rededilme belgemle yardimci olamayacagini soyluyor. ( bu arada ECFMG bana rededilme sebebine iliskin bir belge yollamadi henuz. ben kendim telefonla ogrendim, boyle bir belge yollaniyor mu? )

Benim durumumda olup sinava basvurmus hickimse yok mu? Bakanlik bircok kisiye bu belgeyi verdiklerini soyluyor. Ama onun icinde sinav sonuc kagidi istiyorlar.Bense sinava bile giremiyorum.

Okuldan aldigim belgede 'issue date' kisminda yazan tarih coktan gecti. ECFMG de o zaman neden halen diploman elinde degil diyor.

Eminim benim durumumda olup bu asamayi gecebilmis birileri var.

Yardimlarinizi bekliyorum.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #132 : Nisan 16, 2008, 12:07:17 ÖS »

Dava acmakla ve Saglik Bakanliginin kaliplarinin disina cikmakla bir sonuc alinacagini sanmiyorum.

Simdi senin yapman gereken aslinda cok basit. Guzelce bir "devlet hizmeti yukumlulugu" basligini okumalisin, burda ECFMG'nin bana gecmiste gonderdigi bir yaziyi ilistirmis olmam gerek. Ki senden de ayni seyleri istedi ECFMG ama sen ECFMG'e sundugun ingilizce rapor yanlis, iste bu sebeple 2 defadir reddediliyorsun. Kisaca ECFMG senin okulundan soyle bir yazi istiyor "Dr Simplelife, mezun olmasi icin gereken herseyi tamamlamistir ve su tarihte X universitesi tip fakultemizden mezun olmustur. Dr Simplelife'in diplomasi su tarihte(Temmuz 2008) diplomasini alabilcektir"

Simdi burda senin okulunu bu INGILIZCE yaziyi yazmaya ve KASELEMEYE ikna etmen gerekecek, tek hassas olan ve ikna kabiliyetine kalan nokta iste burasi... Okulundaki yabanci ogrenciler dairesine ve eger burasi kabul etmiyecek gibiyse de yuzyuze gidip dekanina diyeceksin "Sayin hocam, ben ancak bu sekilde diploma olmadan bu sinava girebilirim ve sinav sonucumla da yurtdisinda uzmanlik icin gereken diploma fotokopimi alabilirim. Bu konuda diger tip fakulteleri ogrencilerine bu anlayisi gosterebilmekte ve benim sizden de ricam budur. Saglik Bakanligi da konuya olumlu yaklasip sinav sonucumuz ile basvurmamiz karsiliginda bize diploma fotokopilerimizi vermektedir.(Burda Recep Akdag'in Eylul-Ekim 2006 genelgesini gosterebilirsin kanit olarak.) Ayrica sizi sorumluluk altina alacak herhangibir durum olmadigina dair size garanti verebilirim. DHY yasasindan bu yana yurtdisi uzmanlik proseduru ne yazik ki bu sekilde yurumekte ve diger fakulteler de ogrencilerine bu ufak anlayisi gostermektedirler. Benim hedefim olan yurtdisinda en guzel fakultelerde uzmanlik alip gelip vatanima en iyi sekilde hizmet etme yolumda bu ufak anlayisi sizin de diger fakulteler gibi gostereceginizden eminim." gibi...

Senin diploman coktan "issue" edilmistir ama iste burda gercegi degil de ileri bir tarihi yazdiracaksin okuluna "issue date" olaraktan, yoksa bu is olmaz! Saglik Bakanligi sana bu konuda hicbir sekilde yardimci olmiyacaktir, ister ECFMGden belge getir istersen de dava ac sonuc alamazsin. Tek yapman gereken hepimizin de yaptigi gibi okulundan bu yaziyi kopartmak. Kolay gelsin, gelismelerden haberdar et...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
simplelife
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #133 : Nisan 16, 2008, 12:23:13 ÖS »

Okulunuzdan aldiginiz ornek belgeyi kendi okuluma sunabilmem icin bana yardimci olabilir misiniz peki?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #134 : Nisan 16, 2008, 12:31:55 ÖS »

Ne yazik ki ben bu asamalari geceli 1 seneyi gecti ve elimde herhangibir belge kalmadi. Simdi bence oncelikle okulunuza gidip durumu guzelce anlatin onlara. Eger israrlardan sonra da kabul etmezlerse belki bu forumda bu yaziyi okulundan almis bir arkadasimiz size fax ile yollayabilir.

Eger hicbir sekilde "olmaz" derlerse, son olarak bizim Hacettepedeki yabanci isler burosundan sorumlu Ümit bey'in numarasi ogrenilip okulunuza bu numaradan Hacettepedeki bu uygulama hakkinda bilgi alabileceklerini ve bu uygulamanin Hacettepede 10larca defa yurutuldugu ve herhagibir sorun cikmadigi, dekanligi herhangibir yukumluluk altina almadigi ogrenilebilir.

Genellikle dekanliklar su noktada kitleniyorlar; acaba bu "yalan beyan" ilerde bizim basimizi agritir mi?!

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: