Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6090 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
Sayfa: [1] 2 3 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü  (Okunma Sayısı 13808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 19, 2006, 07:06:30 ÖS »

http://personel.saglik.gov.tr/5.donem_DHY/5.%20dhy%20%DDLAN.htm
Alıntı
....
11-Devlet hizmeti yükümlülüğüne başlamadan veya Devlet hizmeti yükümlülüğü görevini yapmakta iken yurtiçinde veya yurtdışında tıpta uzmanlık eğitimi yapmaya hak kazananların veyahut tıpta uzmanlık eğitimine yurt dışında devam etmek isteyenlerin talepleri karşılanacak, bu personel Bakanlık Onayı ile kayıt altına alınacak ve takip edilecektir.
...
Görüldüğü gibi uzmanlık eğitimine yurtdışında devam etmek isteyenler,n talepleri karşılanacaktır deniyor. Şimdiye kadar böyle bir başvuruda bulunan birisi olduğunu zannetmiyorum ama metinden anladığım kadarıyla diplomayla ilgili bir sorun çıkartmayacaklar.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2006, 01:49:15 ÖÖ »

yalniz dikkat kabul geldikten sonra ancak ertelerler ama diploma olmadan kabul alamazsiniz.... Bu konuyu en iyi camsarim biliyor ona bi sorun derim ben
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2006, 12:51:13 ÖS »

Arkadaslar,

Mecburi hizmet konusunu, Saglik Bakanligi'na sordum. Yurt disinda egitim almak isteyenlerin kabul belgesi almalari halinde, diplomalarinin verilecegi yonunde bir genelge hazirlanmaktaymis. Ancak dedim ki gorevliye , kabul belgesi almak icin once ECFMG almak gerekir, onun icin de diploma bir sarttir. O da tersi durumun da olabilecegi konusunda israr etti. Bu isi biz biliyoruz, uzun uzun konustuk bu boyle, kabul alirsaniz diploma verilecek falan diye inat etti. Ben de ustelemedim bir sey biliyor dedim. Her neyse sonuc olarak diyecegim sudur :

Mecburi hizmet yasasi ANAYASAYA AYKIRI DEGILDIR. dAVAYI BU NEDENLE ANAYASA MAHKEMESI IPTAL ETTI. CUNKU DAVA BU SEKILDE ACILMISTI. MECBURI HIZMET YAPAN COK MESLEK GRUBU VAR, OGRETMENLER , HUKUKCULAR.

DIPLOMAYI VERMEMELERI ANAYASAYA AYKIRIDIR. DIPLOMA ANAYASAL HAKTIR. DUNYADA OKULU BITIRENE DIPLOMA VERMEMEK DIYE BIR SEY TURKIYEDEN BASKA BIR YERDE YOKTUR. ARASTIRIN GORURSUNUZ. BU DAVA YUZDE YUZ KAZANILACAK BIR DAVADIR. "DEVLETTE CALISMAYACAGIM AMA DIPLOMAMI -YANI OKULU BITIRDIGIME YONELIK KAZANILMIS HAKKIMI ISTIYORUM"  SEKLINDE ACILACAK DIR DAVA 6 AYDA IDARI MAHKEMEDEN SONUC ALIR. BEN ZAMANINDA BU DAVAYI ACMAK UZEREYKEN YASA IPTAL OLDU. SIZLERDEN BIRISI BU DAVAYI ACIN. OTURUP AGLAMAYIN. BURASI BIR HUKUK DEVLETI VE BIRAZ AGIR DA OLSA MUTLAKA SONUC ALINIR. VE KESIN KAZANIRSINIZ. BU IS EN KOTU IHTIMALLE 2 SENE ICINDE AVRUPA INSAN HAKLARI MAHKEMESINDEN GELIR. BU ISI BIR KISI YAPSA DIGER DAVALAR EMSAL GOSTERILECEGI ICIN 2 AYDA GORULUR. SIZ BU SINAVLARI ZATEN 1 SENEDEN 2 SENEDEN ONCE ALAMASSINIZ. BU ISIN SONUCA GELMESİ 2 SENEDEN ONCE OLMAZ. AGLAYANLARA SESLENIYORUM. AGLAMAK YERINE MAHKEMEYE BASVURUN BIR AVUKAT TUTUN, YASAYI ONA GOTURUN, USMLE SINAVLARINA VERECEGINIZ PARANIN YARISINI AVUKAT MASRAFINA VERSENIZ BU ISI 1 SENEDE COZULUR. ACIKTAN SUC ISLIYORLAR, CUNKU GUVENDIKLERI BIR SEY VAR :

HAKKINI BIR KISNIN BILE ARAMAYACAGI INSANLARLA MUHATAP OLDUKLARINDAN EMINLER. YANILDIKLARINI DA HIC GORMEDILER.

ZAMANINDA DAVA IPTAL OLMASAYDI BEN ONLARA GOSTERECEKTIM. UCUZ KURTULDULAR BENDEN. BASLARINA BELA OLACAKTIM. SU ANDA DAVAYI KAZANMISTIM. HERHANGI BIR AVUKATA YASAYI GOTURUN, DIPLOMA VERILMEDEIGINI SOYLEYIN, BU DAVAYI KESINLIKLE ALACAGINIZI AMA BIRAZ ZAMAN ALACAGINI SOYLEYECEKTIR.

DIPLOMANIN VERILMEMESI SUCTUR !
MECBURI HIZMETE GITMEYENLERIN DEVLETTE CALISMASININ ENGELLENMESI SUC DEGILDIR.
DIPLOMA ANAYASAL HAKTIR.
DIPLOMANIN VERILMEMESI ANAYASAYA AYKIRI OLDUGU GIBI INSAN HAKLARINA DA AYRKIDIR. TURK YARGISINDA YOLLAR TUKENIRSE - KI MUMKUN DEGIL- AIHM DEN KESINLIKLE DUZELTILECEKTIR.

KONUSMAK AGLAMAK YERINE, MAHKEMEYE BASVURUN DERIM BEN.
MAHKEMEYE BASVURMADIGINIZ SURECE TURKIYE MUZ CUMHURIYETI OLARAK BIRILERININ KAFASINA GORE AT KOSTURDUGU BIR YER OLARAK KALACAK.

KOLAY GELSIN

yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2006, 01:03:21 ÖÖ »

merhaba arkadaslar
evet gercekten cok cansikici bir olay su mecburi hizmet.anayasanin kazanilmis haklar kaybedilemez ilkesinede tamamen aykiri.
bir arkadasim suan bu yuzden CS e giremiyor,basvurusunu yapamadigi icin.ama suan dava acti avukat umitli konusuyor en azindan gerekli olan fotokopisini alabilme adina ama orasi Turkiye.herseye ragmen sonuc alana kadarda pes etmeye niyetli degiliz.umarim temmuza kadar yetisir.bu senenin matchina yetisebilmek icin.eger bir sonuc alabilirse bu durumda olan hepiniz icin dava emsal ozelligi tasir.sonucunu burdan mutlaka bildiririm.
umarim bu engeli asabilirsiniz.hakliyiz ve elbet cikis yoluda bulunacaktir.yeterki vazgecmeyelim...
durden
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2006, 11:43:45 ÖS »

Selam Arkadaslar,
  Ben 2008 matchine katilmak istiyorum. Sitede yazilanlar icimi cok rahatlatti. Camsarim yazin icin cok sagol.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2006, 05:03:27 ÖS »

Dün İTO yetkilileri ile mecburi hizmet konusunda görüştük. AİHM ile ilgili kısmı şöyle:
Alıntı
İTO’nun avukatı (AİHM konusunda doktora yapmış birisi) mevcut durumda AİHM’e gidildiğinde davanın büyük ihtimalle reddedileceğini söyledi. Bildiğimiz gibi gerekçeli karar daha çıkmadı, ama tek sorun bu değil. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı ile Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği dava esas üzerinden değil bazı maddeler üzerinden açılmış. Bu durumda Anayasa Mahkemesi vereceği nihai kararda sadece bu maddelere atıfta bulunarak kanunun esasıyla ilgili görüş bildirmeyebilir. Sonuçta kanunla ilgili dava açmanın önü kapanmamış olduğu için (Anayasa Mahkemesi esasla ilgili bir yorumda bulunmayacağını varsayarsak) iç hukuk yolları tükenmemiş oluyor. Mevcut durumda (gerekçeli karar açıklandıktan sonra) AİHM’e başvurduğumuzda bu sebepten dolayı davalar reddedilebilir, AİHM’e bireysel olarak aynı konuyla sadece bir kere başvurabileceğimizi de belirtmek gerekli sanırım (avukatın yalancısıyım)

Yazının tamamını www.mecburihizmet.com 'da okuyabilirsiniz.
durden
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2006, 10:15:31 ÖS »

diplomamizi kurtarmak icin dava acsak bu bireysel mi olmsli yoksa birkac kisi birlesip mi acmaliyiz? Lutfen dusuncelerinizi yazin
argent
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2006, 01:01:31 ÖS »

valla onu bunu bilmem ben diplomamı istiyorum ya Sad

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2006, 04:41:18 ÖS »

Arkadaşlar, www.mecburihizmet.com 'da bu konular enine boyuna tartışıldı ve tartışılıyor, bir bakın derim.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2006, 09:12:05 ÖS »

arkadaslar ben protesto icin eylul tusuna girip adimi "hani benim diplomam" diye kodlamayi dusunuyorum..  Grin esprisinin yanında belki dikkat de ceker bizim durumumuz.. Ayrıca gecen haftalarda ÖSS sınavını protesto edip en dusuk neti almaya calisan lemanyak grubu gibi biz de hicbir secicilik ozelligi olamayan TUS sinavini protesto etmis oluruz.. yani mana bol..  Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2006, 01:13:46 ÖÖ »

O tabip odasi avukati kimse AIHM uzerine doktora yapmis olan , satilmis bir avukat galiba. Bu TTB ye ben hic guvenmiyorum zaten , gaza getirip doktorlari haklarini aramalari icin provoke edeceklerine `buyuk ihtimalle sonuc alinamaz` demis. Demis mi bilmiyorum ama boyle bir seyi bana dese kufrederdim suratina , eger demisse serefsizin tekidir kulak asmayin. Diyelim ki cok umutuz bir vaka bu ona ragmen hekimlerin tarafinda olan bir kimsenin onlari bu yola surmesi haklarini aramalari konusunda desteklemesi ve yonlendirmesi gerekir. 'sonuc alinamaz ugrasmayin' demek hainliktir, serefsizliktir, kotu niyetliliktir. Simdi adam gitmis birini soymus herseyini calmis ortada birakmis avukat ona diyor ki 'bosuna ugrasma kardesim ortada delil yok, kimin caldigini da hatirlamiyorsun, kanitlaman da zor bosver sen bu isten vazgec evet sana yazik oldu ama  naparsin sonuc alma sansin cok az' derse ben bu avukat hakkinda ne dusunurum. Soyulan adamin avukatligini yapmadigini tam tersine hirsizi korudugunu dusunurum. Hatta hirsizla isbirligi icinde oldugunden bile suphelenirim. Sonuc alma ihtimalin az bile olsa - ki oyle olmadigi cok cok bariz-  sana yapilan haksizliga, zulme, ahlaksizliga, serefsizlige karsi tavir almamak, mucadele etmemek, pisirikca yerinde oturup kaderine razi olmak yonunde sizi yatistirmaya calisan bu avukatin -eger boyle bir sey dediyse ve eger bunu bir tabip odasinin avukati olarak soylediyse-  yuzune tukuruyorum. Kimse erkekse gelsin burda yazsin bakalim neden sonuc alamazmisiz bizi bir ikna etsin, bizi cok dusunuyorsa. Baska bir sey kastettiyse orasi baska tabii.

Bu isi anlamak icin AIHM uzerine doktora yapmaya gerek yok. Bu is AIHM ye kadar bile gitmez zaten dogru durust organize bir mucadeleyle.

Arkadaslar hukukun temel felsefelerinden birisi sudur :

Mantiga aykiri olan sey hukuken kabul olamaz. 

Kanun ile Hukuk kavramlarini karistirmayalim. Cunku bir kanun hukuka ayrkiri olabilir. Kanunu koyan kisi hukuka aykiri hukuksuz haksiz bir kanun koyabilir. Hukuk kural koyucunun sadik kalmasi gerekn bir kavram. Sadik kalmiyorsa kanuna karsi mucadele hukuka basvurarak olur. Onun yolu da mahkemedir.

Adam okulunu bitirmis, diplomasini alamiyor. Boyle sey olmaz. Olamaz. Bunlar mucadele edilmedigi icin boyle yapabiliyorlar. Mantiksiz bir seyi hukuk savunamaz. . Simdi `hukuk bagimsiz mi ki hersey mantikli mi ki` gibi bir polemige girmek yerine bu avukat kimse ona kulak asmadan mantiginiza yatmayan bir konuyu mahkemeye tasiyacaksiniz ve yilmayacaksiniz. Paradan da sakinmayacaksiniz. Hukuktan ekmek yemek icin once ona yedirmek lazim bir ikincisi israr etmek etmek sabirli olmak lazim. Siz ki USMLE maceralarina cikmis doktorlar zaten sabir tasiniz bin kere sinanacak, anaciginizdan emdiklerinizi burnunuzdan getirecekler , hazir sabir tasinizi eritirken bu isle de ugrasmanizi, birilerinina actigi davaya guvenmeyip bireysel olarak bu ise kalkismanizi tavsiye ederim. Bu is benim basima gelse ben boyle yapardim, yapiyordum da, kapisindan dondum mahkemenin cunku seve seve (ss1) verdiler diplomami , seve seve vermeselerdi de ss2 vereceklerdi. Vakit kaybederdim ama hakkimi alirdim. Zaten nelerle vakit kaybediyor insan. Bunlari alismislar coban gibi koyun guduyorlar, size birsey soyleyeyim bu sene mezun olan tum doktorlar ayni anda mahkemeye basvursalardi bunlar altlarina ederlerdi. Ama biliyorlar ki boyle  bir sey olmayacak. Ne yazik ki bu nedenle 'gelismekte olan ulke' sinifindan cikamiyoruz. Gelismis ulkelerde bu mucadeleler yillar once yapilmis. Birileri kendini bir zamanlar paraladigi icin... Bosver demeyin. Bir avukat tutun dava acin.

Sevgilerimle

efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2006, 09:06:30 ÖÖ »

Tekrar selamlar Smiley

ITO veya TTB veya diğer birlikler konusunda ben de pek farklı düşünmüyorum. Avukatın söylediği, henüz ;
a- Gerekçeli karar açıklanmadığı için dava açsak ve %100 haklı olsak (ki öyleyiz) bile dava AİHM tarafından reddedilebilir.
b-  Anayasa Mahkemesi gerekç.eli kararda kanunun esasına ilişkin yorumda bulunmaz ise dava yolu kapanmamış oluyor(muş). Yani tekrar İdari Mahkeme -> Danıştay -> Anayasa Mahkemesi. Bu durumda, zaten iç hukuk yolları tükenmediğinden yine dava reddedilir dedi.

AİHM dışında yurtdışındaki hekim örgütleri ve ILO (uluslararası çalışma örgütü) ile iletişime geçerek problemi halledebiliriz belki ama onun için bir sendika ile iletişime geçmemiz gerekiyor. Hangi sendika bizi temsil edebilir bilemiyorum, hepsi siyasi parti gibi.
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2006, 12:09:21 ÖÖ »

ya benim cok yakin arkadaslarim dava acmak icin ugrasiyorlar.avukatda tutuldu ama adam dava acamayiz diyor neymis bunun hukuku yolu yokmus
zaten bir inanabilsem Turkiyenin bir hukuk devleti olduguna
aciklamasini net bilmiyorum ama net olarak varilan sonuc su ki...bunun hukuku yolu kapanmismis TR de nasil oluyor anlayamasamda
simdi ECFMG den randevu alip ust duzey bir yetkili ile gorusmeyi dusunuyoruz.yani burdan bir cikis yolu olabilirmi nihayetinde herkesin okulu diplomayi almaya hak kazandigina dair bi belge veriyor...
sonuna kadar mucadeleye devam elbet bir gun hak yerini bulacak diye umit ediyoruz...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2006, 03:54:17 ÖS »

Kim bu avukat  ya ismini versene. Ne demek hukuk yolu yokmus? Tirsiyor galiba bu ise girmekten. Ismini ilan et lutfen.

Hukuk yolu durup dururken olmaz tabii. Bir aksiyon yapmak lazim. Ornegin durup dururken dava acamassin mecburi hizmet yasal degildir diye. O avukata  soyle hukuk yolu soyle acilir mesela:

Diplomani bir dilekceyle istersin, noter kanaliyla. O zaman dilekceye  cevap vermek zorunda kalir. Su sebepten dolayi diplomani veremiyoruz diye. Onun uzerine o aldigin cevapla mahkemeye basvurursun. Hukuk yolu boyle acilir. Yok yere donkisot gibi yasaya dava acilmaz. Bir gerekce yaratman lazim. Soyleyin o avukata hukuk yolu nasil acilir bilmiyosa ogrensin. O korkmustur. Onun derdi baska. Hukumete karsi bir hareket bu ve basari kazanacagi net  bir hareket o yuzden boyle kuyruklarini bacaklarinin arasina aliyorlar.

Neden bu butun gerizekali avukatlar doktorlari buluyor ben anlamiyorum. Yani bana mi kaldi bu isin hukuk yolunu gostermek.

Haksizliga hic tahammulum yok ya. Vallaha deliriyorum haksizlik yapildiginda. Bak nasi da sinirlendim yine su avukata ya  Shocked
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2006, 05:44:31 ÖS »

senmi benmi...
bende tahammul edemiyorum bu sacmaliga.
dedigin yapildi saglik bakanligina dilekce verip diplomanin fotokopisini istedik oda cvp verdi...ve onunla mahkeme acilacakti hersey ok.di basta
avukat da cok umitli kesin 3 aya kalmaz aliriz diyordu.
ama sonra ne olduysa oldu biz mahkeme beklerken bide baktik ki henuz acilmamis bile...sonrada bunun imkansiz oldugu muhabbetleri.
su memlekette korkusuz cikarsiz bir hukuk adami bulmak ne zormus..
hic pesini birakma niyetimizde yok...bi yolu elbet olmali
Sayfa: [1] 2 3 ... 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: