Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: diploma-mecburi hizmet-step 1  (Okunma Sayısı 752 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet taşcı
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 16, 2007, 05:41:48 ÖS »

Öğrenci olarak step 1'e başvuru yapmıştım. Başvuru sırasında ağustos ayında mezun olacağımı ve eylülde diplomamın düzenlenebileceğini yazmıştım.

şimdi mezun oldum. ve kasım'da step 1'e girmeyi düşünüyorum.
mecburi hizmet yüzünden zaten diplomamı almam mümkün değil.

şimdi mezun olduğum için diplomamı sınavdan önce mutlaka ECFMG'ye ulaştırmam mı gerekiyor?

Information Booklet'de mezun olup diplomanız düzenlenir düzenlenmez göndermelisiniz gibi bir ibare var. Ama sınavdan önce elimizde olmalı gibi birşey vurgulamıyor. Bu konuda kafam karışmış durumda  Huh

şu durumda ben ancak step 1'in sonucunu aldıktan sonra diplomamı alıp gönderebilirim.

bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 10, 2008, 04:11:23 ÖÖ »

Bu konuya cevap verebilecek biri yok mu? Ben bu yaz mezun oluyorum ve mecburi hizmet yapmayı düşünmüyorum. Bu durumda USMLE'ye diplomasız girmek durumundayım.Bu mümkün mü?Çıktı belgesiyle girebiliyor muyum?
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 10, 2008, 05:55:35 ÖÖ »

Evet girebilirsin. Sinava ogrenciyken basvurunu yapman gerekiyor. Ogrenciyken en azindan bir sinava basvurunu yap. Mezun olduktan sonra da girersin. Onun kazandi belgesi ile de diploma fotokopini alirsin.

Kolay gelsin...
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 11, 2008, 09:05:32 ÖS »

Evet girebilirsin. Sinava ogrenciyken basvurunu yapman gerekiyor. Ogrenciyken en azindan bir sinava basvurunu yap. Mezun olduktan sonra da girersin. Onun kazandi belgesi ile de diploma fotokopini alirsin.

Kolay gelsin...

Cevabınız için teşekkürler yanlız aklıma bu cevabınızla alakalı yeni sorular geldi.

1.Öğrenciyken başvuru yaptığım sınavı kazanamazsam ne olacak?(şu anki bilgi potansiyeliyle mümkün görünmüyor sanırım kazanacak seviyeye ancak 1,5 yıl sonra gelebilirim)

2.Yaptığım başvuru bana sınava tekrar tekrar girme hakkı verecek mi yoksa her başvuruyla sadece 1 kez ve sadece başvurulan sınava mı giriliyor?(Bu yaz mezun oluyorum ve mezun olduktan sonra mecburi hizmet yapmayacağımdan diplomasız olacağım)

3.Başvurduğum sınavı kazanamazsam mezun olduktan sonra USMLE sınavına diplomam olmadan tekrar başvuramıyor muyum?

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: