Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6821 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuECFMG için transkript doğrulama işlemleri ne kadar sürer?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ECFMG için transkript doğrulama işlemleri ne kadar sürer?  (Okunma Sayısı 208 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 21, 2008, 11:19:51 ÖS »

Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Ben mezun olmadan ECFMG sertifikasyonu için gerekli tüm sınavları geçsem, temmuz 2010'da mezun olsam, diplomamın çıkması, fotokopisini almam, yollamam, transkript bilgilerimin doğrulanması gibi işlemler ne kadar sürer? Biliyorum başvuru için sertifika gerekmiyor ama olursa içim daha rahat edecek. Yetişir mi bu işler Eylül'e?
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2008, 07:17:17 ÖS »

Diplomalarin okul tarafindan hazirlanmasi, Saglik Bakanligi'nca onaylanmasi gerekiyor. Bu da okula gore degisir ama iki ayda yetismesi biraz zor.

Diplomani aldiktan sonra ECFMG ye ulastirman bir haftani gecmez, ECFMG' yi de arayip FedEx ucretini odeyerek okuluna bir an once gonderilmesini saglarsin. Okulla da irtibatta olursun devamli, hatta orada olursan daha bile kolay olur, onlar da aldiklari gun halledip, yine FedEx ile geri gonderirler. Yalniz bu belgelerin ECFMG tarafindan isleme konulmasi 4-6 hafta suruyor genelde.

Tum bunlar goz onune alindiginda, mezun oldugun sene icin sertifikasiz basvurman daha akilci gorunuyor. Bahsettigim islemler  de peyderpey hallolacaktir.

Sertifikani garanti etme istegini de anliyorum. O vakit, bir sonraki sene icin basvurabilirsin (Ortalama insan omrunde bir senenin  yaptirimi o kadar az ki). Bu arada da Amerika' da cesitli tecrubeler (klinik- arastirma) kazanip, basvuru icin elini daha da kuvvetlendirebilirsin. Dustugunu dusundugun anda bir avuc toprakla kalkarsin yerden.

Hangisini secersen sec, bu kadar derin dusunup, boyle temkinli davranmandan ileride ne kadar basarili olacagin belli zaten.

Iyi calismalar,

Gamze
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2008, 09:31:33 ÖS »

Mezun olduğum sene denerim, sonuçtan memnun kalmazsam sonraki yıl sertifikamla başvururum. Söylediğin gibi aslında pek birşey kaybetmiş olmuyorum. Bu kadar plan yaptıktan sonra artık çalışmaya başlasam iyi olacak. Smiley

Yardımın ve desteğin için çok teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: