Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6778 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1163 Üye - Son üye: ibaysal
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuECFMG/Amerika-Genel Sorular/Genel Cevaplar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ECFMG/Amerika-Genel Sorular/Genel Cevaplar  (Okunma Sayısı 950 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 23, 2006, 09:05:50 ÖÖ »

merhaba  Ulaş
Yazdıkların için  çok teşekkürler.Amerika yı  düşünen  herkes  için çok  faydalı  tavsiyeler.Senis  adına  çok  sevindim.Clevaland a  gittin  galiba.Sana  bazı  sorularım  olacak.Ulaş  be  Türkiye de 4. yıl  Kardiyoloji  asistanıyım.Seneye  uzman  oluyorum.Fakat  çalışma  hayatıma  Amerika da  devam etmek istiyorum.Orada  galiba  yeni  baştan Dahiliye(2 yıl) ve  Kardiyoloji(3 yıl) yapmam gerekecek.Benim  Kardiyoloji  uzmanı  olmam match te  avantaj sağlarmı?USMLE puanları çok önemli mi?PGY 1 yapmam gerekecek mi?Ve değerlendirebildiğin sence  Amerika  bunlara  değermi?
Ayrıca  2 ay  sonra  New Orleans ta  1  ay  süre ile  girişimsel  kardiyolojide  observer olarak  bulunacağım.Buralardan alacağım  referans mektupları  işe  yararmı?
Tekrar  tebrikler
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2006, 09:26:02 ÖÖ »

Ben senin yerinde olsam, madem bitiriceksin yakinda, bi fellowshiplik(girisimsel filan biraz zor olur tahminim ama elektrofizyoloji gibi bisey olabilir ilgilenirsen)  bul kendini begendir sonra sana burda kal calis desinler sonra ihtisas yillari kadar calisip (bu arada 2+3 degil 3+3) sonra board eligible ol. Tanidigim biri bu sekilde gitmisti ama Turkiyeye dondu cunku board eligible olana kadar normal kardiolog gibi calistiriyorlar seni ama asistan maasi aliyorsun. Yani uzmanligini bitirenler icin bence match (ki uzmanlik bitirmen cok avantaj saglayan bi durum) yerine girilebilen fellowshiplikleri ayarlayip oradan kendini begendirip kalma yolu daha makul. Hem bir nevi tum bu yorucu surecten gecmiyorsun ve genelde cok daha iyi merkezlerde kalmis oluyorsun. Ama bu yolun bi riski var: garantisi yok! bir avantaji var: kal demesler bile fellowshiplik yapmis oluyorsun ama amerikada ve referans mektubu cart curt aliyorsun bir yil oyle cok buyuk kayip olmaz madem bu kadar seyi goze alabiliyorsun.
Neyse bunlar benim fikirlerim, eminim ulas abininde sana guzel tavsiyeleri olucaktir.
Reha
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2006, 09:29:35 ÖÖ »

abi eger cok iyi bi yere kapagi atarsan ki, daha once bahsettigim kisi MGH'dan teklif almisti kal diye deger. 5 yil asistan maasiyla kasip kalicaksin (fellowshipligi sayiyorlar ve dusuyorlar sureden) mezun olunca kardiolog maasi en az 400bin...
ama aksi takdirde herseye yeniden baslamak icin pek degmez bence.
bide bu fellowship yolunun bi diger avantaji begenmeseler bile seni, basar donersin turkiyeye, bir yil amerika tecruben olur iste...
ama fellowship bulmak zor olabilir o da apayri bi mesele ve bu konuda hicbir bilgim yok, gelen cok turk duysamda gitgide daha zorlasiyormus galiba
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2006, 10:38:45 ÖÖ »

Teşekkürler Reha.Fellowship başvurusu için yine USMLE  gerekecek değil mi?Bakalım Ulaşın düşünceleri  neler  olucak.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2006, 06:47:51 ÖS »

usmle her turlu zaten sart
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2006, 05:38:47 ÖS »

BUYUK HARFLERLE ARALARINA YAZIYORUM. UMARIM FAYDALI OLABILIRIM. BUYUK HARFLER BENIM -ULAS-, KUCUK HARFLER AKCARDIO MESLEKTASIMIN :

merhaba  Ulaş
Yazdıkların için  çok teşekkürler.Amerika yı  düşünen  herkes  için çok  faydalı  tavsiyeler.Senis  adına  çok  sevindim.Clevaland a  gittin  galiba.Sana  bazı  sorularım  olacak.Ulaş  be  Türkiye de 4. yıl  Kardiyoloji  asistanıyım.Seneye  uzman  oluyorum.Fakat  çalışma  hayatıma  Amerika da  devam etmek istiyorum.

AMERIKA'DA YASAMAK MI ISTIYORSUN?
AMERIKA'DA MESLEGINE BIRSEYLER EKLEYIP DONMEK MI ISTIYORSUN?
HER IKI KAPIYI DA ACIK BIRAKMAK MI ISTIYORSUN?
BU SORULARIN YANITLARI DUSUNDUGUN HERSEYDEN DAHA ONEMLI, CUNKU HER SECENEK ICIN BAMBASKA YOLLAR MEVCUT.

Orada  galiba  yeni  baştan Dahiliye(2 yıl) ve  Kardiyoloji(3 yıl) yapmam gerekecek.

AMERIKA'DA DAHILIYE 3 SENE, KARDIYOLOJI 3 SENE TOPLAM 6 SENE YAPMAK ZORUNDASIN EGER AMERIKADA KARDIYOLOG OLARAK CALISMAK ISTERSEN.
RESMI (OFFICIAL) BIR YAN DAL (FELLOWSHIP) EGITIMI ALMAK ISTIYORSAN YINE AMERIKADA DAHILIYE YAPMAK ZORUNDASIN. BU ISLERIN DE ISTISNALARI MEVCUT ELBETTE.

Benim  Kardiyoloji  uzmanı  olmam match te  avantaj sağlarmı?

TABII KI SAGLAR. COK SAGLAR. AMA SEN DAHILIYE BASVURACAKSIN. MATCH E KADAR COOOK ISIN VAR. BASVURACAKSIN, GORUSME TEKLIFLERINI BEKLEYECEKSIN, GORUSMELER OLACAK, GORUSMELERIN SONUCLARI OLACAK. KARDIYOLOG OLMAN TABII KI BIR DASHILIYE PROGRAMINA BASVURUN ACISINDAN AVANTAJ SAGLAR. MUTLAKA SAGLAYACAK.

USMLE puanları çok önemli mi?

'COK' ONEMLI. AMA 'COK COK' ONEMLI DEGIL. BIR TANE 'COK' VAR. AMA IKI TANE YOK.

PGY 1 yapmam gerekecek mi?

TABII KI YAPMAN GEREKECEK. ASISTANLIGIN ILK SENESI PGY-1. BUNU AMERIKA ICINDE AKREDITE BASKA BIR PROGRAMDA TAMAMLAMADIGIN SURECE BUNU YAPACAKSIN. KARDIYOLOG OLMAN BUNU DEGISTIRMEYECEK.

Ve değerlendirebildiğin sence  Amerika  bunlara  değermi?

DEGIP DEGMEMESI KONUSU TAMAMEN SENIN KISISEL TERCIHLERIN YUKARIDA SORDUGUM SORULARIMA VERECEGIN NET YANITLARLA BELIRLENECEK.

MESLEKI HAYATINDA BIR SEKILDE AMERIKA BULASMISLIGI OSUN MU ISTIYORSUN? YOKSA AMERIKADA YASAMAK MI ISTIYORSUN? DONMEK MI ISTIYORSUN? DONDUGUNDE BURDAYAPTIKLARINI ORDA KULLANMAK VE MESLEGINDE TURKIYEDE MI YUKSELMEK ISTIYORSUN? AMERIKADA MESLEGINI SURDURMEK ISTMEMENIN GERCEK SEBEBI NEDIR? HIRS MI KOKUYOR? YOKSA IDEAL MI KOKUYOR? YOKSA HERSEYDEN BIRAZ VAR MI? YOKSA PARA MI ISTIYORSUN? AMERIKAN HAYATINI MI SEVIYORSUN? AMERIKA DOKTOR OLARAK YASAYACAGIN YILLARIN SANA VERECEGI SEKONDER KAZANCLAR MI SENI CEKIYOR? BUTUN BUNLARI KURDUGUN VE IDEALIZE ETTIGIN HAYALLERIN PESINDEN MI GIDEREK YOKSA BILDIGIN VE DUYDUGUN SOMUT GERCEKLER ISIGINDA MI YAPIYORSUN?

IYI DUSUN DOGRU KARAR VER -DOGAN CUCELOGLU-

Ayrıca  2 ay  sonra  New Orleans ta  1  ay  süre ile  girişimsel  kardiyolojide  observer olarak  bulunacağım.Buralardan alacağım  referans mektupları  işe  yararmı?

ELBETTE YARAR. TABII KI YARAR. SUPHESIZ KI YARAR.
SANA MEKTUP YAZACAK KISILERIN ADI PUBMED DE NE KADAR COK CIKIYORSA O ORANDA YARAR. 300 YAYINDA ADI GECEN BIRI SANA BIR MEKTUP YAZARSA , O ALANDAKI EN SOHRETLI YERLERI ZORLARSIN. HIC KUSKUN OLMASIN. ADI DUYULMAMI BIRI BILE SANA MEKTUP VERIRSE, AMERIKAN SISTEMI ICINDE OLDDUGU ICIN DAHA COK ITIBAR GORUYOR. CUNKU DISARDAN GELEN MEKTUPLAR GUVENILMEZ KABUL EDILIYOR BURDA, BENCE COK DA HAKSIZ SAYILMAZLAR. DOGU KULTURUNUN ZAYIF YONALRINDAN BIRI BU. COK DUYGUSALIZ, COK SAGLAM KULTURUMUZ VAR, COK SAGLAM GENETIGIMIZ VAR AMA GEL GOR KI IS DISIPLININI BAZEN DUYGULARIMIZA FEDA EDIYORUZ BUNUN DA FATURASI BIR SEKILDE BIZE BOYLE DONUYOR. AMA BIZ DE OGRENIYORUZ ISTE. ZATEN SU ADAMLARIN SU IS DISIPLINI BIZDE OLSA, DOGU KULTURUNDE OLSA - KI YAVAS YAVAS KAZANILIYOR- O DUNYAYI BATI DEGIL DOGU YONETIYOR OLURDU BENCE.

Tekrar  tebrikler

SANA DA BASARILAR
ULAS

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: