Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7160 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Fellowship olmak için yardıma ihtiyacım var  (Okunma Sayısı 571 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ariftolga
Acemi
*

« : Aralık 16, 2007, 12:00:07 ÖÖ »

Öncelikle herkese selam

Bu siteyle yeni tanıştım ve çok mutlu oldum. Forumları karıştırdım ama bulamadım, yardım ederseniz çok sevinirim.

Hacettepe 2001 mezunuyum ve Ankara Eğ. ve Arşt. Hastanesi'nden Nöroloji ihtisasımı aldım ve şu anda mecburi hizmetimi yapıyorum maalesef.

Elektrofizyoloji (EEG-EMG) üzerine fellowship ya da observership olarak Amerika'ya gitmek istiyorum. Öncelikle böyle birşey mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl?

Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkürler 
jerry
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2007, 12:05:33 ÖÖ »

Sevgili Arif,

Observership için yazışma yapman yeterli olur,ben daha önce Amerika'da observer'lık yaptım,oradan biliyorum.Bu şekilde gittiğinde ücretsiz kalacak yer,yemek ve maaşın olmuyor normalde ama özellikle mektubunda belirtirsen (kabul edildikten sonra) hastanedeki bir doktor nöbet odasını ayarlayabiliyorlar sürekli kalman için,ama ne kadar rahat edersin bilemem.Fellowship için ise (clinical fellowship) USMLE'yi geçmen ve lisans alman gerek.Eğer research fellow olarak gitmeyi düşünüyorum diyorsan USMLE'ye gerek yok ama her üniversitenin kendine göre farklı sınav ve mülakatları var,bunlarda başarılı olman gerekli.Umarım fikir vermiştir,

Jerry
ariftolga
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2007, 07:48:58 ÖS »

Teşekkür ederim, cevabın yeteri kadar açıklayıcı oldu. Saygılar sevgiler

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: