Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Form 186  (Okunma Sayısı 776 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selma
Ziyaretçi
« : Temmuz 14, 2006, 04:06:10 ÖS »

Arkadaslar,
Step 2 ck ye online başvuru yaptım. Sonra noter tasdikini yaptırdığınızda belgeyi türkçeye çevirmeniz gerekti mi?
Lütfen bana yardımcı olun. Sizlerden bir yanıt bekliyorum...

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2006, 05:30:39 ÖS »

Hangi belge?

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2006, 06:26:49 ÖS »

turk noter tasdiki yaptirma belgelerine bence. oncelikle sen hangi sehirdesin? eger istanbuldaysan ben su yolu izlemistim. formu doldur ama imzalama ve tarih kismini bos birak. yanina sanirim belge basina 30 dolar kadar bir para al ve amerikan konsolosluguna git. kapidaki gorevliye noter hizmetinden yararlanmak icin geldim de. noter hizmeti icin randevu almana gerek yok istanbul amerikan konsoloslugunda. sonra asansorle bir kat yukari cik, vize gorusmelerinin yapildigi odaya bitisik amerikan vatandaslari icin olan bir oda var,oraya git. gitmeden yine bir gorevliye derdini anlatacaksin ve sana numara verecek. o odada konsolosa ben usmle ck' ye girecegim formu imzalarmisiniz de. o da onun onunde once senin formu imzalamani isteyecek. nufus kagidin ya da pasaportun olmasi gerekir yaninda. henuz pasopart cikartmadiysan nufus kagidin da yeterli. konsolos fotografina bakacak ve formu imzalayacak. ben step 1 icin de step 2 icin de bu yolu izledim. hem kolay hem de guvenilir. cunku turk noterini saymama gibi bir ihtimalden soz etmislerdi bana.
selma
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2006, 11:13:51 ÖS »

Ben Iskenderun dayım ve ıstanbula gıtmem bıraz zaman alacak. Notere goturdugum bu formu noter turkceye cevırdıkten sonra onaylayabılecegını soyledı ama ben Temmuz sonunda amerıkada olacak sekılde yollamak ıstıyorum kagıtlarımı. Eger bır hata olursa ısım uzayacak. Daha once hıc notere tasdıkleten var mı aranızda?
Bu arada fahri konsolosluklar da tasdıkleyebılıyorlar mı? Sadece Amerıkan konsoloslugu  mu yapar bunu?
Sımdıden yardımcı olan ve cevap yazan herkese cok tesekkur ederım.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2006, 11:37:54 ÖS »

Diger konsolosluklar hic olmazda... Ben anlamadim niye okulunda imzalatmadigini. Form 186 okuldaki yetkililer imzalar eger okuluna ulasamiycak durumdaysan mesela amerikadaysan o zaman noter vs kullanilir... Ama illada istiyorsan Adanadaki amerikan konsolosluguda yapiyor ama yine hope'un dedigi gibi 50-60 dolar biseydi sanirim.
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2006, 01:01:36 ÖÖ »

selma sen hem noter hem okuldan imzalatman gerektigi kanisina kapildiysan oyle bisey yok.
birinden imzalatsan yeter...yani okul daha kolay.hic noterle ugrasma okulun ulasabilecek bi mesafedeyse...
selma
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2006, 07:40:43 ÖÖ »

okulum bursada ben ıskenderundayım. Adana dakı amerıkan konsoloslugu fıkrı su anda en kolay gelıyor. Ben step 1 e ve CS e gırdım. O zaman Kanada da oldugum ıcın problem yoktu ama sımdı nerden ne alacagımı sasırdım. Kendınıze ıyı bakın. Herkese teskkurler...
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2006, 09:43:00 ÖÖ »

step 1 ve CS'e girdiysen zaten hic gerek yok daha once yollamis olman gerekmiyormu bu belgeyi?
Ben sadece bir kere yolladim sonra step 2CK ve CS icin hicbisey yollamadim sadece online yaptim basvuruyu.
neyse kolay gelsin
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2006, 04:36:10 ÖS »

reha o yeni cikan bisey artik form 186 bi kere gonderince 5 yil gecerli oluyor tekrar gondermeye gerek kelmiyor.ama arkadas sanirim bu cikmadan once basvurdugu icin online form 186 si yoktur...
selma
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2006, 09:42:19 ÖÖ »

Evet Yelız.senın dedıgın gıbı oldu. Form 186 2006 da cıkan bırsey. Ben daha once form 183 ıle basvurmustum. Arkadaslar gercekten yardımlarınız ıcın cok saolun. Ben Reha´nın dedıgı gıbı Adana´da tasdıkletırım.
Kendınıze ıyı bakın.Bol sans...

Iyı gunler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: