Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7134 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Internship  (Okunma Sayısı 1234 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pedidr
Acemi
*

All good things to those who wait...

« : Mart 22, 2007, 08:23:04 ÖS »

Arkadaşlar merhaba,

Internship ile ilgili hem konu başlıkları hem de mesajlarda arama yaptığımda yeterli bilgiyi alamadım ve yeni konu açma ihtiyacı hissettim. Bu konunun tam olarak açıklığa kavuşmadığını düşünüyorum. Bazı sorularım olacak:

1.Amerika' da internship bildiğimiz anlamda bizdeki ile aynı mıdır? Sanmıyorum ama maaş alınır mı? Eğer maaş alamazsak daha sonra istediğimiz bölümlere geçmek için sıçrama tahtası olarak kullanacağımız bu internship yılında ne yer, ne içeriz, Ferrari' mize nasıl mazot koyarız? Grin Şaka bir yana ek iş için vaktimiz ve takatimiz kalır mı? Ek iş izni var mıdır?

2.Reha arkadaşımız bir mesajında bahsetmiş, şöyle diyor:

"Herneyse sonrada postgraduate years basliyo. Bu ihtisas demek ama bunun ilk yili internshiptir. bizdeki gibi normal egitim dahilinde degil, ihtisasin ilk yili olarak sistem icinde internluk.
Preliminary: belli programlarin ilk yili, yani preliminary surgery, preliminary medicine gibi... genelde preliminary bu branslarda olur. Ilk yili burda tamamlar sonra gecis yaparsin asil bransina. Yani internlugu ya cerrahi ya dahiliyede preliminary olarak tamamlayip ayrica basvurdugun ve kabul edildigin, radyoloji, radyasyon onkolojisi, goz, derma, neuro gibi branslara gecersin. Her bransta yok tabi bu. Bu saydiklarim haricindede bikac tane daha olmasi lazim, bir yil preliminary internluk isteyen.
Categorical ise programin asil ismi. yani categorical medicine veya categorical surgery; bu dahiliye veya cerrahide ilk yil sonrasindada devam edip ordan mezun olucaksin anlamina geliyor.
Transitional year: buda yapilabilecek secenekler arasinda ama girilmesi biraz zor. hem kolay diye hemde bu transitional ve preliminary yillar icin yarisanlar hep cok kompetitif branslarin ogrencileri diye (goz, derma, radyoloji vs). transitional'da secmeliler oluyo, bi ondan bi bundan geciyo iste rahat rahat. kisisel tercihlerine gore belirlersin ne istedigini. Mesela ben rahat gecirmek istiyorum diyen bi amerikali ogrenci transitional yapar ben dahiliye tecrubesi istiyorum diyen preliminary medicine yapar ben girisimsel radyolog olucam kardesim cok calismak umrumda dil diyen preliminary surgery yapar (girilmesi en kolay pozisyondur ve zaten categorical cerrahi isteyen yabancilar genelde burda bi sene oldurup yeniden basvuruyorlar sanslarini arttirmak icin).
iste boyle zaman gectikce okudukca anlarsin herseyi.
biraz karisik ama umarim birazcikta olsa anlamissindir.."

Bu mesajda anlamadığım kısım internship ve preliminary year aynı mıdır? Çünkü öyleyse maaş alınıyor demektir.

3.Preliminary year ya da internship ihtisas süresine dahil midir?

4.Reha' nın mesajında bahsedilen uzmanlık dalları dışında preliminary year isteyenler hangileri?

Teşekkürler.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #1 : Mart 23, 2007, 02:25:26 ÖÖ »

Sicagi sicagina aralara kisa kisa buyuk harfle yazmaya calistim.

Arkadaşlar merhaba,

Internship ile ilgili hem konu başlıkları hem de mesajlarda arama yaptığımda yeterli bilgiyi alamadım ve yeni konu açma ihtiyacı hissettim. Bu konunun tam olarak açıklığa kavuşmadığını düşünüyorum. Bazı sorularım olacak:

1.Amerika' da internship bildiğimiz anlamda bizdeki ile aynı mıdır?

HAYIR. BIZDE OGRENCILIGE DAHILDIR BURDA DEGILDIR. BURDA ASISTANLIGIN ILK SENESINE DENIR. MAAS ALINIR.

Sanmıyorum ama maaş alınır mı?

ALINIR.

Eğer maaş alamazsak daha sonra istediğimiz bölümlere geçmek için sıçrama tahtası olarak kullanacağımız bu internship yılında ne yer, ne içeriz, Ferrari' mize nasıl mazot koyarız? Grin Şaka bir yana ek iş için vaktimiz ve takatimiz kalır mı? Ek iş izni var mıdır?

HAYIR. ILK SENE EK IS FALAN YAPAMASSIN. ZATEN YASAL DEGIL. YASAL OLSA VAKTIN IZIN VERMEZ. YAKLASIK AYLIK 3000 DOLAR ALIRSIN J-1 ISEN, H-1 ISEN BIRAZ DAHA AZ, PROGRAMA GORE VE SEHRE GORE DEGISMEKLE BIRKLIKTE UC ASAGI BES YUKARI BUDUR MAAS.

2.Reha arkadaşımız bir mesajında bahsetmiş, şöyle diyor:

"Herneyse sonrada postgraduate years basliyo. Bu ihtisas demek ama bunun ilk yili internshiptir. bizdeki gibi normal egitim dahilinde degil, ihtisasin ilk yili olarak sistem icinde internluk.

REHA DA INTERNSHIP OLAYINI AYNEN ACIKLAMIS ZATEN.

Preliminary: belli programlarin ilk yili, yani preliminary surgery, preliminary medicine gibi... genelde preliminary bu branslarda olur. Ilk yili burda tamamlar sonra gecis yaparsin asil bransina. Yani internlugu ya cerrahi ya dahiliyede preliminary olarak tamamlayip ayrica basvurdugun ve kabul edildigin, radyoloji, radyasyon onkolojisi, goz, derma, neuro gibi branslara gecersin. Her bransta yok tabi bu. Bu saydiklarim haricindede bikac tane daha olmasi lazim, bir yil preliminary internluk isteyen.
Categorical ise programin asil ismi. yani categorical medicine veya categorical surgery; bu dahiliye veya cerrahide ilk yil sonrasindada devam edip ordan mezun olucaksin anlamina geliyor.
Transitional year: buda yapilabilecek secenekler arasinda ama girilmesi biraz zor. hem kolay diye hemde bu transitional ve preliminary yillar icin yarisanlar hep cok kompetitif branslarin ogrencileri diye (goz, derma, radyoloji vs). transitional'da secmeliler oluyo, bi ondan bi bundan geciyo iste rahat rahat. kisisel tercihlerine gore belirlersin ne istedigini. Mesela ben rahat gecirmek istiyorum diyen bi amerikali ogrenci transitional yapar ben dahiliye tecrubesi istiyorum diyen preliminary medicine yapar ben girisimsel radyolog olucam kardesim cok calismak umrumda dil diyen preliminary surgery yapar (girilmesi en kolay pozisyondur ve zaten categorical cerrahi isteyen yabancilar genelde burda bi sene oldurup yeniden basvuruyorlar sanslarini arttirmak icin).
iste boyle zaman gectikce okudukca anlarsin herseyi.
biraz karisik ama umarim birazcikta olsa anlamissindir.."

Bu mesajda anlamadığım kısım internship ve preliminary year aynı mıdır? Çünkü öyleyse maaş alınıyor demektir.

EVET HER IKISINDE DE MAAS ALINIR. PROGRAM TIPIYLE SENE NITELIGINI KARISTIRMAMAK LAZIM. PROGRAM TIPI , PRELIMINARY, CATEGORICAL VS GIBI ROTASYON ICERIGINE GORE TASNIF EDILIYOR. YIL NITELIGI ISE "POST GRADUATE YEAR 1, 2, 3 DIYE GIDER. PGY1 DIYE KISALTILIR. PGY LERIN TUMU PARA ALIR. CUNKU MAASLI CALISAN ELEMANSIN, PROGRAMIN TIPI AYRI BIR KONU, O REHANIN AYRINTILI ACIKLADIGI GIBI PROGRAMIN ILK SENESINDEN SONRA DEVAM OLANAKLARI ILE ILGILI BIR KONU.

3.Preliminary year ya da internship ihtisas süresine dahil midir?

PROGRAMINA GORE DEGISIR. KATEGORIK PROGRAMA GIRDYISEN DAHILDIR, SONRASINDA DEGISECEKSEN YA DA GECIS SENESI KULLANIYORSAN OLMAYABILIR.
INTERNSHIP GENEL BIR TARIF, ILK SENEYE GENEL TARIF OLARAK INTERNSHIP DENIR. COK NITELEYICI BIR KELIME DEGIL. O YUZDEN KAFAN KARISMIS OLABILIR. INTERNSHIP PGY-1 LERE VERILEN GENEL ISIM.

4.Reha' nın mesajında bahsedilen uzmanlık dalları dışında preliminary year isteyenler hangileri?

REHA O KONULARI DAHA IYI BILIYOR, ONU REHA CEVAPLASIN.

Teşekkürler.

Kolay gelsin
~ulas

mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #2 : Mart 23, 2007, 02:36:25 ÖÖ »

ulaş varya her derde devasın
bide ben teşekkür etmek istiyorum verdiğin bilgiler için

hiçbirşey imkansız değildir
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2007, 11:04:39 ÖS »

bu mesaja bende teşekkür edeyim ben cesaret edip soramadım preliminary year nedir neden ilk yıl preliminary diye ne diyelim her şeyi internette bulursun ama yanlış anlayabilir yorumlayabilirsin iyiki varsınız aslında mesajlarını okuyunca biraz sert biri gibi düşünüyo insan ama böyle açıklayarak bilgileri aktarıyosun sonra öyle düşündüğüm için sıkılıyorum tekrar teşekkürler
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #4 : Mart 25, 2007, 12:55:29 ÖÖ »

bu mesaja bende teşekkür edeyim ben cesaret edip soramadım preliminary year nedir neden ilk yıl preliminary diye ne diyelim her şeyi internette bulursun ama yanlış anlayabilir yorumlayabilirsin iyiki varsınız aslında mesajlarını okuyunca biraz sert biri gibi düşünüyo insan ama böyle açıklayarak bilgileri aktarıyosun sonra öyle düşündüğüm için sıkılıyorum tekrar teşekkürler

Huh Bu sert biri gibi dusundugun ben miyim acaba? Dogru mu anladim?
Nerden cikardin yahu? :-) Bak simdi uzuldum valla. Herkes boyle dusunmuyodur umarim.

Yuz yuze bakmayinca boyle anlasiliyor demek ki. Ne yazik ki yuzyuze tanismis oldugum cok az insan var forumda.

drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Mart 25, 2007, 01:00:42 ÖÖ »

Ulas abi hersey icin tesekkur...
sen bence su an icin bu forumun aortusun:)
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2007, 08:54:27 ÖÖ »

yok öyle demek değil(kıvırmıyorum Cheesy )ama kelimeler işte yüzyüze olmayınca böyle aksedebiliyor en azından bir kaç ikon eklemeliydim mesaja Smiley yani demek istediğim sorulan sorulara cidden değer verip uzun uzadıya detaylı açıklama yapıyorsun bize yardım ediyorsun inan bu forumun drdr ninde belirttiği gibi can damarısın preliminary year nedir diye ben soramadım soramazdımda herhalde ama cevaplamışsın hemde bilmediğim bazı ince nüanslarıda ekleyerek sertlik derken böyle major bilinmesi gereken soruda sormayın bunlarıda bilin gibi bir izlenim kalmış bunun için kullandım öyle bir ifade yani meyve veren ağacı taşlamak değil niyetim öylesine bir ifade
not:kabul ediyorum sert ifadesi biraz ağır bir ifade günlük konuşmanın dilime pelesenk ettiği bir ifade  Cry

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: