Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7158 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: lütfen cevaplayin  (Okunma Sayısı 1408 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dr.J
Acemi
*

« : Ekim 06, 2007, 10:12:59 ÖS »

arkadaşlar merhabalar. öncelikle herkese bu yolda başarılar. ben birşey sorcaktım. ben intörn öğrenciyim. daha önce hiç amerikaya observer falan olarak gitmemiştim. yani tecrubem yok. şimdi öğrendim ki onlar usmle sinav sonuclarla birlikte usa tecrubesi de istiyormus. bu demek benim amerika düşüncem başlamadan bitmiş mi demektir? sizce ne yapmaliyim??
bir de başka bir sorum var. benim 10 yillik amerikan turistik visam var (h1/h2). bu benim için ileride uzmanlık için gerekli visa yi almamda engel olur mu?? Sad  şimdiden teşekkürler
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2007, 10:56:51 ÖS »

US tecrubesinin ustune basila basila istendigi en kompetitif branşlar sadece. Senin istedigin uzmanlik dali nedir?
Vize konusunda sahip oldugun "b1b2" turist vizesi ilk asamada sana yardimci olacaktir, uzmanliga baslarken j1 ve ya h1'e gecmen de sorun olmiyacaktir

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Dr.J
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2007, 09:00:46 ÖS »

BORA cevap için teşekkürler. ben aslında dahiliye istiyorum, ama sonrasında yan dal yapabilirmiyim bilemiyorum o yüzden biraz şüpheliyim. orada yan dal gibi birşey mümkün mu? USA tecrübe en çok isteyen dallar hangisi?
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2007, 10:49:08 ÖS »

Yan dal yapman tabi ki mümkün, tabi ki ilk önce usa'da uzmanlık yapman lazım. Dahili branşlara girmen de o kadar zor olmayacaktır. Tecrübeye ihtiyacın olan bölümler;(aslında ne yazacaksan yaz tecrübenin olması çok çok daha iyi olur ama bazı bölümlerde o kadar da önemli değil) genelde cerrahi branşlar, ya da göz gibi maddi getirisi yüksek olan bölümler.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Dr.J
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2007, 09:53:32 ÖS »

peki ben mezun olduktan sonra 1 sene falan observership falan yapsam iyi bir tecrube olur mu sizce??
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2007, 02:43:30 ÖÖ »

peki ben mezun olduktan sonra 1 sene falan observership falan yapsam iyi bir tecrube olur mu sizce??

Ne cevap verelim guzel kardesim bu soruya?  Huh Yani cok seviyoruz hepinizi, yardim etmek istiyoruz nolur yanlis anlama ama anliyorsun degil mi beni? Cry

Dr.J
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2007, 11:06:36 ÖS »

biraz yanlış sormusum kusura bakmayin. benim demek istediğim hiç usa  tecrube olmayan post graduate bir oğrenci observership 1 sene falan yapsa ve sonra bir yere başvursa yararlı olabilir mi
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2007, 12:02:03 ÖÖ »

Dr.J,

Elbette ki olur.. Yani olmaması için tek bir neden bile yok. Burda bence önemli olan, senin orada match olman için gerekenlerle, sana bu yolda vakit kaybettirecek olanlar arasındaki dengeyi sağlamak. Ne eksik ne fazla..
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2007, 04:36:06 ÖS »

sevgili Dr. J,
sen doğru sormuşsun, Ulaş Abi de haklı yere sitem etmiş sana:)

[Not: genelde burada forumda bulabileceğin şeyleri forumu arayıp tarayıp bulmak yerine soru olarak sorunca tepki çekiyor. Önceden de olmuştu. Baştan söyleyim kırılma hiç kimseye. Çünkü bu insanların bir çoğu benim sorduğum bir çok soruya çook uzun ve çok açıklayıcı yanıtlar yazmışlardı. Sen forumu oku, araştır, yine de aklında soru kalırsa herkes bildiğince yardım eder sana.]

Sevgiler
Dr.J
Acemi
*

« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2007, 07:22:49 ÖS »

hiç kimseye kırgınlığım yok. foruma daha yeni yeni üye oldum. doğru eleştirilere herzaman açığım. dediğin gibi bu forumu ilk önce iyice okumak taramak benim içinde çok yararlı olur. Herkese başarılar! Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: