Bu konu hakkında heralde hepimizin kafasında değişik düşünceler vardır.. Bu başlıkta işin felsefi kısmını konuşalım biraz.. İlk olarak ben başlayayım;
Tabi herşeyden önce daha kaliteli bir eğitim arıyoruz hepimiz.. Bilimde ilerlemek konusu tarihi süreçleri olan birşey. Yani nasıl geçmişte birbirinden bağımsız,etkileşimsiz topluluklar hep sırasıyla taş devrini,demir devrini vs yaşadıysa aynı şekilde bu tarihi süreç devam ediyor.. Ama yine geçmişe baktığımızda bazı medeniyetler varki değişik medeniyetlerle etkileşime girerek bazı devirleri atlamışlar.. Yine aynı şekilde bir durum mevcut.. Eğerki biz başka bir ülkeden atıyorum 50 yıl gerideysek, ya onun geçtiği bu dönemleri hızlı yada yavaş geçeceğiz, yada gidip onlardan bu geçtikleri 50 yılın özetini öğrenip 51. yıldan devam edeceğiz.. Benim fikrime göre tabiri caizse "Amerika'yı yeniden keşfetme" nin anlamı yok.. İşte bu yüzden gidip oradaki bilimsel gelişmeleri, eğitimi alıp içime sindirip 51. yıldan devam etmek istiyorum.
Diğer bir konu rahat çalışma imkanı; Öncelikle şunu söyleyeyim, Türkiye'de kalsam bile özel muayene açıp, hatta biraz daha doğu illerine doğru hem hastanede, hem özel muayenesinde doktorluk yapan, devlet hastanesinde işini bitirip koşa koşa özel muayenesine giden, yine hastanede utanmadan sıkılmadan hastaya kartını verip özeline gelirse daha iyi ilgileneceğini söyleyen bir doktor tipi olmak istemiyorum.. Belki benim karakterimden de kaynaklanan bu konudaki fikrim, sistem insanı olmak.. Yani sistem ne yapmamı gerektiyorsa onu yapmak, karşılığı neyse hakkım oranınca maddi karşığını almak, tatil vaktimde kafam rahat bir şekilde tatilime gitmek,aileme vakit ayırmak, gereksiz ayrıntılara boğulmadan eğitimini aldığım konuda gerekeni yapmak ve yine bu yolda kendimi geliştirmek istiyorum.. Şimdi Türkiye'de ki doktorlar bu yaptıklarını yapamıyorlarmı diyebilirsiniz; evet yapabilenler var ama % 1 civarındadır bence.. Yada benim çevremde bu şekilde.. Ben liseden mezun olupta ÖSS tercihleri yapma sırasında Tıp yazma konusunda henüz tam karar vermemişken bir kaç doktorla görüşmüştüm.. İsim vermeyeceğim ama güney illerinden birinde ilçede kadın doğum uzmanı olan birisiydi.. Kendisi hem devlet hastanesinde çalışan aynı zamanda özel muayene açmış ikisini beraber idare etmeye çalışan birisi.. Bana ayda 70-80 milyar geliri olduğunu yazın muayenesinin kapısını kapatıp gidemediğini çünkü mesela 15 gün tatile gitse 30-40 milyar kaybının olacağını söyledi

..
Bir diğer konu araştırma; Yani tamam araştırma aşkıyla yanıp tutaşan biri değilim ama yinede bir bilimsel konuda araştırma yapmak istesek, karşılacağımız tablo az çok belli.. Yine bu konuda bir olaydan bahsetmek istiyorum, Şizofreni ile alakalı ama genetik kısmıyla yani sadece laboratuarda geçen bölümüyle alakalı bir proje yapıyordum..(PCR ile polimorfizm araştırma) Yani bırakın primelerleri kullanmayı,genetik metaryeli pcr a koymak için kullandığımız küçük tüpcüklerin hesabını vermek zorunda kalıyorduk.. Sonunda sıkıldım yayın olmasına az kalmasına rağmen bıraktım projeyi..
Yanlış anlaşılmasın burada Türkiye'yi kötüleyip, Amerika'yı göklere çıkarmak gibi bir niyetim yok.. Ülkemi çok seviyorum.. Ülkemin doktora çok ihtiyacı olduğunuda biliyorum. Ama birilerinin oralara gidip geriye düştüğümüz 50 yılın hesabını sormasının gerektiğine inanıyorum.