Merhaba Muhammed Onur,
Oncelikle Columbia'dan kabul almana cok sevindim. Cok iyi bir yer. Ben NY da yasamiyorum. Ama sana kabaca birkac bilgi vermek istedim.
Kalacak yer konusunda craiglist.com dan rental apartments veya shared room'a bakabilirsin. Shared room bolumunde genelde odasini paylasacagin evler veya senin gibi yanina arkadas arayanlar olur. adresleri de google veya yahoo map'ten hastanenin adresi ile kiyasla ve mesafeyi ogrenirsin.Ayrica sana studio daire yeter.bence 1 veya 2 bedroom gereksiz.
Diger bir oneri orbitz.com veya hotels.com dan otel odasi bulabilrsin. Yani sen otelin kabaca yerini verip ucretini yaz, mesela Manhattan ..cadde ve gunluk max 40 dolar gibi. Bazen normal fiyati cok daha pahali olan odalaro uygun fiyatlara bulursun.Ayrica senin hastanene uzakligi nasil bilmiyorum ama Brooklyn'de cook turk var. Oralarda Turk lokantasi, ne bileyim kahvesi, camisi vs gibi yerlerde de oda arkadasi arayan birilerini bulabilirsin.
Internet icin kutuphaneler, starbucks'lar ucretsiz yardim edebilir.
Ny'un en guzel tarafi subway yani tren sistemi. Yani kalacagin yer okuluna yakin olmasa bile uygun bir trenle 45 dakika 1 saatlik mesafelerde olmasi kabul edilebilir. ama tabi ki hastanenin lokalizasyonuna bagli.Dedigim gibi ben Newyorker degilim.
Simdilik bunlar aklima geldi. Gecenin bir yarisi yazayim dedim. Aslinda benim cocuk calisiyor olmam lazimdi.

Kolay gelsin..