Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7149 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuNew York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: New York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?  (Okunma Sayısı 1591 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2008, 09:30:49 ÖS »

Muhammed,

Manhattan icinde turklere ait erkek ogrenci yurdu yok.

Mezunusa.com da forum ya da ilanlar kismi olmali  , google dan aramayla bulabilirsin eminim.

International House un verdigi fiyatlar $1000a kadar uygundur bence. Normalde kiralik bir odayi 600-1000 arasina bulabilirsin. Craigslist’te genel bir arama yaparsan (“ny-manhattan- house-room for rent- sublet” ) genel bir fikrin olur zaten.

Peki elektrik, su, yemek, metro, internet gibi masraflar dahil edilince kaç civarı olur dersiniz? New York'taki elektrik, su ve internet ücretleri hakkında pek bilgim yok da.

Windcity’nin verdigi bilgiler de cok yararli.

Katılıyorum. Teşekkürler windcity.

NOT:
Bu kullanıcı hesabını öbür hesabımda bazı güncellemeler yapıp yanlışlıkla hatalı e-mail yazarak o hesabın aktivasyon mailine ulaşamaz hale gelip kullanılamaz hale gelince açtığım konulara cevap yazabilmek için mecburen oluşturmak zorunda kaldım. Belki efx gelince öbür hesabı açıp bunu kapatma ya da konuları kapatmadan silme konusunda bana yardımcı olur.

Bilginize,
Muhammed Onur
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2008, 11:03:46 ÖS »

elektrik: yurt gibi yerlerde dahil olur, birisi ile paylasacaksan kisi basi $20-$25 civari duser.
su : amerikada su cogu zaman kiraya dahildir. hatta "heat+hot water" dahil evler tutmak her zaman daha iyi bir secimdir. ben hic vermedim ama verilse bile 12-20 dolar olur sanirim.

internet: $50 civari aylik. paylasinca (yurt ya da sublet olmasi durumunda) azalir buyuk ihtimal.

metro karti: aylik 80-90 civarinda sanirim, metro ve otobus sinirsiz kullanabilirsin. www.mta.info

not :genelde google ile bulamayacagin sorulari (internet/metro karti mesela) sormani tercih ederim Smiley
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2008, 08:46:48 ÖS »

elektrik: yurt gibi yerlerde dahil olur, birisi ile paylasacaksan kisi basi $20-$25 civari duser.
su : amerikada su cogu zaman kiraya dahildir. hatta "heat+hot water" dahil evler tutmak her zaman daha iyi bir secimdir. ben hic vermedim ama verilse bile 12-20 dolar olur sanirim.

internet: $50 civari aylik. paylasinca (yurt ya da sublet olmasi durumunda) azalir buyuk ihtimal.

metro karti: aylik 80-90 civarinda sanirim, metro ve otobus sinirsiz kullanabilirsin. www.mta.info

not :genelde google ile bulamayacagin sorulari (internet/metro karti mesela) sormani tercih ederim Smiley
Kusura bakmayın bu benim Kuzey Kıbrıs dışında ilk yurt dışı deneyimim olduğundan googleda bulunabileceğini söylediğiniz basit dediğiniz şeylere bile sizin yardımınız olmasa ulaşamazdım. Sublet terimini bile sizin sayenizde öğrendim.
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2008, 12:00:18 ÖS »

Merhaba Muhammed Onur,

Oncelikle Columbia'dan kabul almana cok sevindim. Cok iyi bir yer. Ben NY da yasamiyorum. Ama sana kabaca birkac bilgi vermek istedim.

Kalacak yer konusunda craiglist.com dan rental apartments veya shared room'a bakabilirsin. Shared room bolumunde genelde odasini paylasacagin evler veya senin gibi yanina arkadas arayanlar olur. adresleri de  google veya yahoo map'ten hastanenin adresi ile kiyasla ve mesafeyi ogrenirsin.Ayrica sana studio daire yeter.bence 1 veya 2 bedroom gereksiz.

Diger bir oneri orbitz.com veya hotels.com dan otel odasi bulabilrsin. Yani sen otelin kabaca yerini verip ucretini yaz, mesela Manhattan  ..cadde ve gunluk max 40 dolar gibi. Bazen normal fiyati cok daha pahali olan odalaro uygun fiyatlara bulursun.Ayrica senin hastanene uzakligi nasil bilmiyorum ama Brooklyn'de cook turk var. Oralarda Turk lokantasi, ne bileyim kahvesi, camisi vs gibi yerlerde de oda arkadasi arayan birilerini bulabilirsin.
Internet icin kutuphaneler, starbucks'lar ucretsiz yardim edebilir.
Ny'un en guzel tarafi subway yani tren sistemi. Yani kalacagin yer okuluna yakin olmasa bile uygun bir trenle 45 dakika 1 saatlik mesafelerde olmasi kabul edilebilir. ama tabi ki hastanenin lokalizasyonuna bagli.Dedigim gibi ben Newyorker degilim.
Simdilik bunlar aklima geldi. Gecenin bir yarisi yazayim dedim. Aslinda benim cocuk calisiyor olmam lazimdi. Wink
Kolay gelsin..
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2008, 04:18:13 ÖS »

Merhaba Muhammed Onur,

Oncelikle Columbia'dan kabul almana cok sevindim. Cok iyi bir yer. Ben NY da yasamiyorum. Ama sana kabaca birkac bilgi vermek istedim.

Kalacak yer konusunda craiglist.com dan rental apartments veya shared room'a bakabilirsin. Shared room bolumunde genelde odasini paylasacagin evler veya senin gibi yanina arkadas arayanlar olur. adresleri de  google veya yahoo map'ten hastanenin adresi ile kiyasla ve mesafeyi ogrenirsin.Ayrica sana studio daire yeter.bence 1 veya 2 bedroom gereksiz.

Diger bir oneri orbitz.com veya hotels.com dan otel odasi bulabilrsin. Yani sen otelin kabaca yerini verip ucretini yaz, mesela Manhattan  ..cadde ve gunluk max 40 dolar gibi. Bazen normal fiyati cok daha pahali olan odalaro uygun fiyatlara bulursun.Ayrica senin hastanene uzakligi nasil bilmiyorum ama Brooklyn'de cook turk var. Oralarda Turk lokantasi, ne bileyim kahvesi, camisi vs gibi yerlerde de oda arkadasi arayan birilerini bulabilirsin.
Internet icin kutuphaneler, starbucks'lar ucretsiz yardim edebilir.
Ny'un en guzel tarafi subway yani tren sistemi. Yani kalacagin yer okuluna yakin olmasa bile uygun bir trenle 45 dakika 1 saatlik mesafelerde olmasi kabul edilebilir. ama tabi ki hastanenin lokalizasyonuna bagli.Dedigim gibi ben Newyorker degilim.
Simdilik bunlar aklima geldi. Gecenin bir yarisi yazayim dedim. Aslinda benim cocuk calisiyor olmam lazimdi. Wink
Kolay gelsin..
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2008, 04:45:24 ÖS »

Alıntı
Kusura bakmayın bu benim Kuzey Kıbrıs dışında ilk yurt dışı deneyimim olduğundan googleda bulunabileceğini söylediğiniz basit dediğiniz şeylere bile sizin yardımınız olmasa ulaşamazdım. Sublet terimini bile sizin sayenizde öğrendim.

onurcum dogrudur, baska sorun olursa cekinmeden sor lutfen. kolay gelsin
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #21 : Haziran 05, 2008, 12:07:51 ÖÖ »

onurcum dogrudur, baska sorun olursa cekinmeden sor lutfen. kolay gelsin
Muyo Abi yahoo veya hotmailden mail adresin varsa mahsuru yoksa bana atabilir misin? Benim mail şu: onurthecourageous@hotmail.com

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: