Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuÖSS'den Yeni Çıktım.Kendime Yol Çizmek İstiyorum
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ÖSS'den Yeni Çıktım.Kendime Yol Çizmek İstiyorum  (Okunma Sayısı 655 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fenistil
Acemi
*

« : Temmuz 17, 2007, 12:14:09 ÖS »

Merhaba.Ben ÖSS'den yeni çıktım.Tercih dönemindeyim.

Tıpta karar kıldım.Ve kendime çizdiğim yol şu:

Türkiye'deki bir tıp fakültesini bitirip, ihtisas eğitimime amerikada devam etmek istiyorum.Daha sonra da amerikada çalışmak istiyorum.

Girmem gerekecek sınavları ve bu işin ne kadar süreceğini söylerseniz, çok sevinirim.

Teşekkürler
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2007, 12:40:40 ÖS »

Emin ol sana bu konuda yardimci olacak 1 numarali siteye geldin Wink Ancak bu foruma bastan sona bir goz atarsan istediginden fazla cevapla karsilasacaksin. Hatta anasayfada kisa kisa cevaplari gorebilirsin. Detayli cevap aradigin sorular icin o konuyla ilgili konu basliginda sorarsan (ki hemen cevap geliyor, ben hic gecikme yasamadim) mutlaka cevaplandirilir.

Tekrar hosgeldin der, tip hayatinda basarilar dilerim.

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2007, 02:46:04 ÖS »

Merhaba.Ben ÖSS'den yeni çıktım.Tercih dönemindeyim.

Tıpta karar kıldım.Ve kendime çizdiğim yol şu:

Türkiye'deki bir tıp fakültesini bitirip, ihtisas eğitimime amerikada devam etmek istiyorum.Daha sonra da amerikada çalışmak istiyorum.

Girmem gerekecek sınavları ve bu işin ne kadar süreceğini söylerseniz, çok sevinirim.

Teşekkürler

Hele bir başla, 3. sınıfa gel bakalım. O zamana kadar köprünün altından çok sular geçecektir Smiley
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2007, 02:47:33 ÖS »

Tebrikler Smiley
Aramıza hoşgeldin.
İdealist olamn çok güzel ama Amerikada ihtisas çok uzun ve karmaşık bir yol.
Ve belkide sen mezun oluncaya kadarda bazı şeyle değişebilir, ben birinci sınıftayken olan birçok şey değişti. Ama bence ecfmg listesinde adı geçen bir tıp fakültesi seçerek işe başlıyabilirsin...
http://imed.ecfmg.org/search.asp
Bu yolda bir adım oteye odaklanarak ilerle, unutma gunes isinlari bir noktaya odaklanirsa alev alabilir:)
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2007, 02:49:07 ÖS »

Vay be artik sitede takila takila artik ayni seyleri dusunuom diger uyelerle Grin
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2007, 03:50:56 ÖÖ »

Hayat böyle 10sene sonrasini planliyacak bir strateji oynu değil ne yazikki... Herşey degişecek, sen ve çevren ve düşüncelerin... Efx'in dediği gibi köprünün altindan daha ne sular geçecek.
  Ben tıp fakultesine başladim ve ilk senemde kesin bırakacaktim istemiyordum.. 2.senemde kesin Amerikaya gidip orda tipa devam edecektim bircok arastirmalar yaptim bu sirada... 3.senemde karar vermistim amcam gibi bir kalp damar cerrahi olup onun gibi Siyami Ersek'te okuyacaktim.... 4. sinifin ilk genel cerrahi stajimda karar vermistim Genel Cerrahi cok hosuma gitmis genel cerrahi yazacaktim taki genel cerrahi sinavinda hocalarim beni okul disinda da bir hayatim var diye uygun gormeyip cerrahiden "sorulari bilmeme" ragmen birakmaya karar vermelerine kadar. Ondan sonra emin oldugum birsey vardi cerrah olmiyacaktim!
  Neyse bu gibi ornekleri istersen ilkokul 5.sınıf Anadolu lisesi sinavlarindan basliyarak da genisletebilirim ama heralde demek istedigimi anlamissindir.. Yaşadıkça gördukce fikirlerin cok degisecek.
  Sonuc olarak; ÖSSden cikmissin gez dolaş kafa dağıt yahu!!
Amerikada ne kadar kaldin gordun de simdiden Amerikada yasamak istedigine karar verdin?! MTVde gordugun insanlarin bosbos gezip surekli cilgin partilerde dagittigi yer burasi degil, orasi MTV.
  Sana tavsiyem gercekten istedigin meslegi sec... Eger amerikada yeterince yasamis ve kendi gelecegini orda kurmak istiyorsan o zaman meslek, dolayisiyla fakulte, seçiminde seni Amerikaya tasiyacak bir fakulte secmek de bir kriter olacaktir senin icin. Eger sordugun buysa, evet, tıp fakultesinden sonra Amerikada calisma ve yasam sansin var, diplomani kabul edeceklerdir.. tabi senin bu zorlu 6senelik fakulte hayatinda 2 tane daha 9-11 saldirisi olursa orasini bilmiyorum, ingilterede doktorlarin yaptigi teror saldirilari burda iyi yanki buldu, TVde Amerikada calisan musluman ulkelerden gelen doktorlar tartisiliyor.   

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: