Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6445 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: pediatrics  (Okunma Sayısı 1221 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vagus
Ziyaretçi
« : Temmuz 06, 2006, 04:27:38 ÖS »

ABD de pediyatri yapmak istiyorum, ECFMG sertifikam elimde puanlar >90, mezun olali 5 yil oldu, bunun 3 yili pediyatride gecti.... sizce peds'e girmek benim durumumda mumkunmu??? genel olarak IM'den daha zor oldugunu duydum. goruslerinizi bekliyorum
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2006, 06:27:37 ÖS »

iki yil daha disini sikip bitirip gitsen daha da fazla olur ama bu durumunlada rahat olur bence.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2006, 09:17:40 ÖS »

ama 2sene sonra bitirip gidince ancak ustuzmanlik yapabilcegini bil.. yani amerikada kalirim orada pediatrist olurum diyorsan uzmanligi tekrardan amerikada alman gerekecek.. bu durumda da bence en mantıklısı simdi git ve uzmanliga 2007 yazında baslarsin, puanlarin pediatri icin gayet yeter puanlar

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
yeliz
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2006, 11:28:48 ÖS »

girebilme sansin cok yuksek...ki pediatri background in var
pediatri Amerikada en az para kazanan bolumlerden biri oldugu icin olsa gerek.malum ilk etapta IMG ler amerikalilarin tercih etmedikleri yerlere girmeleri daha kolay oluyor.
internal medicineden daha zor diil.en azindan ben oyle biliyorum.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2006, 12:41:17 ÖS »

bence pediatriye kolaylikla girersin. benim kuzenim hic tecrubesi olmadan amerikada pediatri ihtisasi yapti ustune de kardiyoloji fellowship. senin tecruben olduguna gore pek sorun olmaz bence.
Beryamderya
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2006, 12:02:38 ÖÖ »

Selam:

Aslinda 2 sene daha dayanip uzmanligini alinca fellowship icin gelip anlasip birlikte resdiency de yapabilirij belki..Boylece emeklerinin karsiligini 2 yonlu alirsin..Ancak tabii yeni duzenlemeler nedeniyle mecburi hizmet yukumlulugu bakimindan justify da etmeyebilir. Benim bir tanidigim KD yapiyor Turkiyede. Mecburi hizmet yuzunden yarim birakip Amerikada devam edecek. Malpractice  falan filan diye Turkiyede hekimleri iyice tacize baslayacaklar cunku..Secim senin tabii..Bir baska tanidik pediatriye girdi Oklahomada. Underserved yerlerde primary care'e girmek daha kolay..oralar da denenebilir..utahinda iyi oldugunu duymustum..kolay gelsin..

Berya
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2006, 01:46:43 ÖÖ »

Amerikada pediyatriye cok rahatlikla girersin. Heryere raziyim dersen garanti ederim sana cunku 400 ye yakin program var ve her sene mutlaka acik birakir. Acik birakan programlar sokaktan adam topluyorlar scramble eslesmesinden. Bir gunde dolduruyorlar kimi tuttularsa. Yani amerikada asistanliga girmek ozellikle dahili bilimlerde zor bir sey degil.Gereklerini uygun sekilde yerine getirirseniz girersiniz. Cok havali yerlere girmek tabii ki biraz daha zor ama o da olanakli. Ayrica ilk sene uyduruk bir yere girip ikinci sene tekrar ilk seneye basvursaaniz yine cok iyi bir yere goirme sansi artar. Senin ilk defada da iyilerinden birine girme sansin da cok cok yuksek. Ama gercekten istiyor musun ona bakmak lazim. Cunku skorlarin yuksek olsa bile isin cok, ugrasmak ister bu is, kovalamak ister herseyden onemlisi  sonucuna degecegine kendi kendini ikna etmeni ister. Degecek mi? Degmeyecek mi bunu dusunmek lazim. Bu ise girersen bu is olur. Ben bu isi girip de sonuna kadar ugrasip da basaramayan hic duymadim. Basaramayanlar yarida birakanlar ya da baska sebeplerden dolayi bu ise ikna olmayanlar. Zaten Amerikanin asistana ihtiyaci var. Ve ecfmg si olan basvurularin yarisi giriyor. Son eslesmede %50 yi de gecti. Yani bu isi buyutmeyin bence bu kadar. Burdaki tek olay standardizasyon ve sistem isleyisinin guzelligi. Insan kalitesinde kultur kalitesinde doktor kalitesinde biz bunlarin alayini yeriz. Benim dusuncem bu. [/b] Kolaygelsin
ulas
vagus
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2006, 01:13:05 ÖÖ »

hepinize tesekkurler sicak cevaplariniz icin... umarim olur. ben amerikada yasamak istemiyorum. amacim sadece ihtisas ve olursa gusel bide ust, sonra TR. J1 a raziim yani.... benim puanlar eski fakat.. 2001 ve 2002 ye ait. buarada hic boslugum yok ama hep pediatrideydim. sizce puanlarin yeni diil diye dusunurlermi? bu bi dezavantaj olurmu?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2006, 08:43:09 ÖÖ »

puan eski olmaz... 7senelik kullanım suresi var o puanlarin, 7seneden once bozulmuyorlar Wink ama eski bir mezuniyet tarihi problem olabilirdi ama sen bu donemi uzmanlikla gecirdigin icin bunu gostereceksin basvurular sırasinda yani o da bir dezavantaj degil hatta iş tecrubenin olmush olmasi cok guzel bir avantaj..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2006, 03:35:21 ÖS »

Punk hakli bence de. Lutfen devam et, istediginin pesinden git, j1 kotu degil zaten dedigim gibi verginin az kesilmesi gibi avantajlari da var.
gekenlerin buyuk kismi da j1 le geliyor.
cok da eski degil puanlarin.

Basarilar dilerim yolun acik olsun, biz hep burdayiz yardima haziriz.
ulas
aliturkay
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2006, 11:33:50 ÖÖ »

dostlar bende aynı durumdayım yani pediatri ihtisasının 4. yılındayım türkaiyede ve üsat ihtisas için amerikaya gitmek istiyorum. yani yolun başındayım
bu yıl step 1 step 2 yi halletmeyi planlıyorum bana nasıl bir yol planı çizersiniz ?

bir de ecfmg nasıl alırım.
yapmam gerekenler en baştan itibaren nelerdir  Huh

önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2006, 09:09:43 ÖÖ »

ust ihtisas icin girmeyi becerebilirsen iyi olur tabi. ECFMG sertifikani almak icin USMLE step 1, step 2 CK ve step 2 CS sinavlarini gecmen lazim. ECFMG'nin sitesine gir ordan okumaya basla. bu sitedekileri oku. Online sinava basvurunu yap, transcript ve diplomani filanda bu merkeze yollaman lazim bu arada tabi (onun detaylari ecfmg sitesinde yazar, prosedurel seylere girmiyorum). Kaplanin kitaplarini siparis et yada birinden cektir ve ilk once altini ciziyorum ilk once step 1'e girip sonra step 2'yede kaplan ve usmleworld sitesinin sorularini cozerek girip en son muayene sinavinida gecince sertifikan elinde.
aliturkay
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2006, 11:16:19 ÖÖ »

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim reha, ECFMG sertifikamı aldıktan sonra turkiyede yaptığım pediatri uzmanlığımı kabul edeceklermidir ?
üst ihtisas için bi zorlukla karşılaşırmıyım acaba?

"bu arada benim amacım üst ihtisası usa dan alıp türkiye ye dönmek"

piyasada birçok kaplan kitapları  var step 1 ve 2 için hangilerinim almalıyım, başka bi kaynağa gerek duyar mıyım?
cs sınavı döneminde amerikada bir observership lik ayarlayım o dönemde girmeyi planlıyorum , sizce nasıl olur?

ilgin için teşekkürler.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2006, 04:09:05 ÖS »

ust ihtisas konusunda ben iyi bi kaynak degilim iyi arastirman lazim zor olsada yapilabiliyor galiba ama zor gercekten. cerrahi branslara gore daha kolay sanirim.
kaplanin cok kitabi yok, step 1 ve 2 icin ayri setleri var, internetten bak yada cevrene sor mutlaka turkiyede biri bulursun fotokopi cektircek iyi arastiririsan. sadece kaplan yeter.
ihtisas bitirdikten sonra obsevership ne kadar isine yarar bilmiyorum bence bi 6 ay kadar research daha mantikli olabilir senin icin.
observership ile CS'in pek alakasi yok bence. bi miktar faydasi olur yani hastaya yaklasim ve ingilizce bazi kelimeler icin ama sart degil. observership referans mektubu alman icin ise yariyabilir
here I am
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2008, 10:33:17 ÖÖ »

Merhabalar!!!  Pediatriden konu açılmışken, sizlere bir soru sorayım))
TRden Pediatri uzmanlığını alıp fellowshipe USte girmek ne kadar mümkün? Son aldığım duyumlara göre artık bir mücize haline geldi:( nolur, yanıldığımı söyleyin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: