Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: profesyonel yardım  (Okunma Sayısı 1219 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
seda
Ziyaretçi
« : Temmuz 05, 2006, 05:48:45 ÖS »

merhaba..bn usmle sınavı hakkında yeni yeni bilgi edinen çömez bir tıp öğrencisi olarak:) merak ediorm: Türkiye de profesyonel bir kurum/kişi/grup var mı kişileri bu sınava dolu dizgin hazırlayacak?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2006, 09:23:55 ÖÖ »

İstanbulda kaplan kurslarini videodan izleyebiliyorsun ama cok mu gerek dersen hic gerek yok.. kaplan serisini al, otur evine guzel guzel sonra usmleturk sana yeter ihtiyac duydugun bilgileri edinmen icin..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
argent
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2006, 01:28:15 ÖS »

hoca nerden alcaz kaplan serisini?Huh? Smiley

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2006, 07:59:39 ÖS »

Arkadaslarima katiliyorum. Bu is oyle profesyonel bir kurumla falan olmaz. Arastiracaksin, ogreneceksin, bu isi niye istedigini bileceksin, bak bu forumcok guzel biz sana yardim ederiz cevap veririz. Seni profesyonel olarak hazirladigini iddia edenlere de cok guvenmesen iyi olur, Tus dersaneleri cok prof hazirliyorlar da ne oluyor. Hele bu is bu kadar az bilinen ve az kisi tarafindan hedeflenen bir iste prof yardim hem astronomik ucretlerle olur hem de ise yarayacagi cok suphelidir. Amerikada bu isi yapan bir suru kurum var cunku bu is amerikanin isi. Turkiyenin isi degil. Cok para harcmak istersen kaplan kurslarina gel burda.  Ama bence bu forumda bizlerden ogrenecegin bilgileri sana hicbir kurs veremez.
www.ecfmg.org
www.usmle.org
 sitelerine girip ordaki bilgileri satir satir okuyacaksin. Bu ise hepimiz boyle basladik.

Ulas

seda
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2006, 03:58:00 ÖS »

teşekkür ediorm!!bu adamların belli uzmanlık alanlarına yol verdikleri,mesela cerrahiye kolay kolay kabul etmedikleri doğru mu?
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2006, 06:16:15 ÖÖ »

family practice<dahiliye<=pediatri=patoloji<kadindogum<anestezi<acil hekimligi<cerrahi<radyoloji<imkansizlar lisetesi (ortopedi, goz, beyin cerrahisi, plastic ve en imkansizi derma)
benim su ana kadar ki tecrubeme duyduklarima gore yaklasik olarak dogru bi liste.
cle
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2006, 07:56:17 ÖÖ »

Bir isi ' bir ' kisi basardiysa sen de basarabilirsin.Imkansiz diye birsey olduguna inanmiyorum. Inanmakla basliyor bence hersey.

Cerrahi olsun radyoloji olsun birsuru Turk Hoca var, arastirin, bakin,onlar nasil basardilar?Dermatolojide de Turk taniyorum.

Imkansiz diye birsey yoktur , ben inanmiyorum.

reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2006, 09:04:05 ÖÖ »

ben bu yoruma pek katilmiyorum.
tabiki olmiycak bisey yoktur ama bikac seyi degerlendirmek lazm.
buraya gelip buranin ortamini bilmeden bosa turkiyeden hayal kurup insanlara umut vermek yanlis.
burda cok yuksek seviyede olan doktorlar ya eskiden gelmisledir ki o donemlerde cok daha kolaydi yada burda egitim gormuslerdir yada bi ihtimal daha var buraya research/fellowship icin gelip isin sans ayaginida kirip kendini begendirip kalmislardir (tabi ihtisasi tekrarlamak kaydiyla)
dermatolojiye 200 tane kadar filan yer var toplam amerikada ve amerikada egitim alanlardan puan olarak en az 250-260 ustu alan, PhD yapmis researchu olan siniflarinin ust tabakasinda bitiren ve iyi okul mezunlari giriyor (Harvard, Yale, Duke, UCSF, UCSD, John Hopkins, Cornell, Columbia gibi..l)
Yabanci giren her yil bikac kisi oluyormus dogru ama bu girenler ulkelerinde uzmanligi bitirip buraya gelip 2-3yil research fellow olarak calisip bicok yayin yapip kritik yerlerde adam taniyip mukemmel altyapisi olan insanlar oluyor genelde. Bu kadar yorucu bi yoldan gecmeyi herkes goze alamaz, genelde kaybedicek biseyi olmayan tek caresi amerika olan hintliler, cinliler vs yapabiliyor. Ben turkiyede uzmanlik yaptiktan sonra boyle uzun ve ozveri gerektiren bi yola girebilecek pek kisi tanimiyorum... ki daha once soyledigim branslardan uzmanlik alip burda kendi branslarinda devam etmeyi basaramayip en son care dahiliye yapan cok ama cok kisi var....
Bu branslar reserve branslar kimse heves etmesin bosuna... Yukarda yazanlari goze alip (ki yine garanti degil) deneyebilecekler haric....
Ben oyle aman amerika zor gelmeyin etmeyin filan diye insanlarin hevesinin kiran tiplerden degilim ama bazi gercekler var.
Diger branslara gelince, genel cerrahi, kadin dogum girilmesi daha kolay branslar radyolojiye biraz daha kasmak lazim...
Dahiliye pediatri patoloji ise cok rahat tabi yinede adi sani duyulmamis hastalarin yuzde 50sinin aids oldugu turkiyedeki en kotu egitim kurumundan cok daha kalitesiz egitim alinacak hastaneler degilse hedefiniz yine asgari bi basari gostermek lazim, yani ortalama USMLE sinav notlari falan filan...
Onceden ihtisas bitirmek cok buyuk arti burda direk USMLE sinavlari filan ikinci plana atilir oyle bir durumda ama bu kadar yil kaybi herkesin goze alicagi bisey degil.
Neyse bunlar benim goruslerim gozlemlerim farkli fikirler mutlaka olur ama buyuk oranda dogru olduguna inaniyorum
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2006, 05:03:40 ÖS »

Reha cok gercekci bilgiler vermis ama benim de ekleyeceklerim var. Kendime gore ozgurce atip tutacagim izninizle, ona gore , sonra demedi demeyin  Cheesy

Girilmesi cok zor branslar var evet. Yazdigin listeye katiliyorum ama imkansizlar listesi diye adlandirmana katilmiyorum.

Kime gore imkansiz kime gore imkanli bunu bilemessin. Isim vermeden soyleyeyim, daha birkac sene once esi burda doktor olan bir bayan kompetitif bir derma programina yerlesmis, yasi ileri olmasina ragmen, puanlari dusuk olmasina ragmen. Yani seni imkansiz dedigin herseye ben bir istisna bulurum. Ve istisnalar hic tukenmez. Ve bu istisnalar birseyleri isteyenler arasindan heyecani ve hevesi olanlar arasindan cikar. Rezerve brans diye birsey yoktur. Burda en baba yerlere eskiden degil cok yakin zamanda giren bir suru ornek taniyorum.

Ben bu yolda ilerlerken sayisiz palavra duydum. Cok azinda gercek payi vardi. Bazilarini paylasayim :

Tabii bir bransa ILLA GIRECEGIM YER SECMEYECEGIM, NERESI OLSA OLUR DIYECEGIM DERSENIZ :

Cerrahi cok zor [yalan, her yere girmeye raziysaniz sokaktan adam toplayan yerler var, bos birakan en az 20 tane program var kaynak nrmp + scramble raporlari -mayo clinic sokaktan toplamiyordur herhalde, lafimi yanlis anlamayin !]
Dahiliye eskiden kolaydi artik degil [kuyruklu yalan, pediyatri ile beraber her zaman kolaylardan biriydi hala da oyle. 450 ye yakin program var iki bransta da o nedenle daha kolay, tekrar ediyorum her yere raziysaniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]
Psikiyatri icin super dil olmasi lazim, yoksa mumkun degil [geciniz, yalana bak, psikiyatri de girilmesi zor olan branslardan biri degil bence !her yere raziysaniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]
Kadin dogum gibi kucuk cerrahiler olanak disi [kadin dogum rahatlikla girebileceginiz branslardan biri, ozellikle new york da]
Derma imkansiz ! [son 5 sene icinden ornekler veririm]
Beyin cerrahisi mumkun degil [mumkun efendim, oklahomada baslarsan mumkun, oklahomada new mexico da beyin cerrahisi kadrolari icin derma kadrolari icin milletin kuyrukta mi bekledigini saniyorsunuz ! Yaniliyorsunuz !!!, herkes Mayo Clinic e Mass General a basvuruyor. Herkes usnews sitesini acip ilk 5 hastaneye basvurmasini biliyor. O herkesin bildigi bir is. Herkesin bilmedigi bir isi yapip, tercih edilmeyen bir yere basvurun, oraya asilin. Illa Mayo istiyorsaniz , illa MGH istiyorsaniz, sabrediceksiniz, bekleyeceksiniz, vazgecmeden, gozunuzu orda ayirmadan o belirsizlik icinde bir sure suruneceksiniz. Bunu amerikali icin de boyle. Onune gelen MGH e Mayo klinige giriyor mu saniyorsunuz da, siz ordan kalkip tereyagindan kil ceker gibi bu isi bitiresiniz ! Biraz sabir, kadro daraldikca, sabir tasiniz daha cok eriyecek. Bunu goze alin. Ya da Reha nin dedigi gibi unutun bu isi. ]
Amerikada research yapmadan girmek cok zor [palavraaa...]
Usmle skorlarin 85 in altindaysa unut [alakasi bile yok]
Radyoloji olacak is degil vazgecin [bu nasil bir yalansa , kac tane radyolog turk taniyorum,oyle eski cagdan kalma falan degiller, son 10 sene icinde giris yaptilar, isimlerini ozel isteyenlere ozel yazarim, bir tanesi benim bulundugum hastanede calisiyor, hele NewYork hastaneleri adeta yabancilarin her alanda dolustugu cok da rahatlikla hemen her alana girdigi bir hastaneler grubu, zor branslar icin new york tan baslayin. New York da yuzlerce turk doktor var, 50 den fazla kadin dogumcu turk var, yuzlerce dahiliyeci 100 lerce pediyati uzmani var. Yani saymakla bitmiyor o kadar coklar ki. Bunlarin hepsi 50 sene once mi geldiler. Geciniz yani geciniz. Illa ki zor olacak, dahiliye kadar sans olmayacak, kadrosu dahiliyeden az bir kere, esyanin tabiatina aykiri ayni zorlukta olmasi, ama kimse bana imkansiz demesin. ]
vs vs

(Branslarla ilgili yukaridaki degerlendirmelerim baslangic icin herhangi bir yere raziysaniz icin gecerlidir.)

Ona gore attik tuttuk.  Grin Grin Simdi sakin ' adama bak amma da atmis tutmus' demeyeseniz. Hani deniliyor ya 'bu imkansiz, su imkansiz' , kulaktan kulaga dolasiyor ya, ona gonderme yapiyorum. Bir sey imkansizsa heryerde ayni zorluktaymis gibi anlasiliyor.  Yok her yere razi degilim en krallarina layigim derseniz, yukaridakiler arasinda kolay bir lokma yok bence. Iyi yerlere girmek her zaman zor. Turkiye'de kolay mi sanki?

Benim en onemli sey diyebilecegim tek bir kombinasyon var ve herkese her yolu acacagina inaniyorum :

AZIM, ISTEK, HEYECAN, HEVES, ISRAR VE INSAN ILISKILERI [SOSYAL MUHENDISLIK]

Bu kombinasyon icin imkansiz diye bir sey yok. Bu liste icine ne usmle skorlarini aliyorum ne de amerika tecrubesini.

Isim vermeyeyim, bugun benim bulundugum hastanedeki cok unlu turk doktorlarindan birisi dahiliye ihtisasini burda yapmadan turkiye ihtisasini burda saydirmistir. Nobel falan almadan ustelik.

Insan iliskileri en onemli anahtardir, akademik basari kadar o insan iliskileri agina onem verdiginiz takdirde elde edemeyeceginiz hicbir imkansiz yoktur.

Istatistikler bize yardimci olacak seylerdir. Ama istisnalari gozumuzden kacirirlar. Hep yaygin olani yol diye gosterirler.Istisnalar da istatistikleri takmayan insanlar tarafindan yaratilir. Yalan mi yahu ? Oyle olmuyor mu ?Yalansa yalan deyin !

Ayrica bu isin eskisi yenisi olmaz. 'O eskidendi' geyigi tum caglarda her zaman doneminde vardi. Herzaman da olacak. Dunyadaki zorluklar oyle 10 senede 20 senede bu kadar oynamaz. Goreceli olarak ayni kalirlar. Eskiden uzmanlik yapmak isteyen cok yoktu, 10 tane ihtisas programi vardi Turkiyede. O zaman uzmanlik yapmak istegi bir secim kriteriydi. Bunu istemek bir fark yaratmakti o zaman. Simdi herkes uzmanlik yapmak istiyor, noldu bu defa ihtisas programlarinin sayisi artti. Adaylar cogaldi. Bu defa elemek icin baska faktorler devreye girdi. Zorluk goreceli olarak degismedi bence.

Dunyada surekli birseyler olup bitiyot zaman geciyor, ' o eskidendi' diyen bir kisinin bu lafinin ciddiye alinmasi icin bu dunyada 200 yildir yasiyor olmasi lazim ki en azindan , biz de diyelim ki ' a evet o eskidendi diyor adam bu isin 200 yillik gecmisini biliyor' diyelim.
Ama Dunya uzerinde 25 senedir yasayan bizler - kendim de dahil-  boyle uzun soluklu bir kavram icin ' o eskidendi' dersek bu dunya zaman skalasinda biraz olayin genelini kacirmak oluyor.

Eskiden meskiden yok. Her zaman isteyenler istediklerinin pesinden kostular. Her zaman isteklerinin bedelini odeyenlerin cogu  istediklerini aldilar. Bu hic degismedi. Zorluklari da goreceli olarak ayni kaldi.

Bugun Amerikaya basvuran 100 yabanci doktorun 52 si  giriyor. Elini kolunu sallayn giriyor demektir bu. Turkiyede de aynisi vardir. Kadro dar olunca zorluk artar. Iddia ediyorum bedelini odeyenler icin amerika daha kolaydir cunku insan iliskileri faktorunu kullanabilirsiniz, bunu Turkiyede TUS nedeniyle yapamassiniz.

Herkes imkansizlar listesini (!) unutsun ve istediklerinin pesinden gitsin, ama bedelini odeyecekse. Reha su konuda cok hakli, ben 'derma' istiyorum diye sadece istemekle kalirsaniz unutun, hayal kurmayin, Herseyin bir bedeli var. Kadro yoksa bedel artar. Burnunuzdan kan gelene dek ugrasacaksaniz ve buna degecegine inanacaksiniz,kendiniz dermada bilin. Ama bedelini odeyeceksiniz. Bir noktadan sisteme giris yapmak icin her yolu deneyeceksiniz. Iste o zaman yollar tukenmez sizin icin ve  mutlaka istediginize kavusursunuz.

Yanlis yapilan noktalardan biri , amerika deyince illa ki harvard, mayo, yale bilmem ne dusunulmesi. Amerikada yalniz bu okullar yok arkadaslar. Amerika buyuk bir yer. Sizin bilmediginiz super yerler var, sizin duydugunuz isimlerin bir suru dokuntu yerleri var, devlet hastanesinden beter. Acip da usnews world report tan ilk 10 hastaneyi gozunuze kestirip butun ideallarinizi oralara gore sekillendirmeyin. Cunku oralarda kadrosu zaten dar olan bir yere yerlesmeniz gercekten cok zor. Cunku Amerikali da ayni yeri istiyor. Ama amerikali olkahomayi istemiyor, arizonayi istemiyor, oralardan baslayip sonra iyi yerlere terfi edebilirsiniz. Istediginiz uzmanliga girersiniz. Ama daha uzun bir yol olur. Kalkip da ankaradan mezun olup kut diye mayo clinic dermaya yerleseceksiniz diye umuyorsaiz reha hakli. Hayal kurmayin. KAdro ne kadar az ise, o kadar suruneceksiniz. Ne kadar surunmeniz gerektigini nrmp sitesindeki match istatistikleri kismini inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz  Grin Aslinda Reha da ayni seyi soylemeye calismis anladigim kadariyla. BU kadar yorucu yolu goze aliyor musunuz almiyor musunuz? Ne icin neyi goze aliyorsunuz onu iyi dusunmek lazim. Sahsen ben derma icin bu tip zorluklari bir yana birakin 'gel kabul ettik seni johns hopkins derma' ya deseler, gitmem o ayri mesele. Yani bir dirhem hevesimin olmadigi bir brans. Ne icin ne feda edersiniz? Masaya ne koyarsiniz? Budur isin ozu aslinda bence.

Tabii ki oklahoma icin bu k adar cileye deger mi dersiniz haklisiniz, ben zaten ordanburayagelip de kotu bir seye razi olun demiyorum, ama baslangic icin arkadaslar, sabirli olmak lazim, once ordan baslarsiniz sonrasi cok daha kolay oluyor. Direk iyi bir yere girmek biraz zor onu da denersniz ama , sisteme giris yapmak icin citalarinizi dusurun. O zaman imkansizlar listesi bir anda imkanli hale gelir.

Benim fikirlerim bunlar.
Herkese basarilar
Ulas

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2006, 11:23:40 ÖS »

SEvgili Ulas,
  Herkezin kullandigi bu "sistemin bir yerinden gir sonrasi gelir" tam olarak nedir.. Oklahoma dedin ornegimiz Oklahomadan gitsin, ben diyelim Oklahoma da kimine gore dandik bir goz ihtisasina girdim. Sonra benim ordan ranki daha yuksek egitimi daha saglam olan hastanelere gecebilmem nasil oluyor bunun pratikte uygulanabilirligi nedir? Yani benim Oklahomada asistanligimin 2.senesinde gidip Mass Eye&Ear da rotasyon gibi bisey yapabilmem ve sonra orda devam edebilmem mumkun mudur??
TEsekkurler
Bu arada Oklahoma yazmak bile yordu beni, ne bicim eyalettir, telaffuz bile etmek zor.. umarim sonumuz orasi olmaz Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
cle
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2006, 02:51:04 ÖÖ »

Bence USMLE karari cok onemli bir karar.Ne istediginin tam olarak farkinda olmadan, neyi ne icin istedigini bilmeden, ideallerin ugruna feda ettiklerini iyice tartip bicmeden verilmemesi gereken cok ama cok onemli bir karar.

ABD ye geliceksin, saglik sistemi nasil isliyor goreceksin, sokakta yuruyeceksin, yemek yiyeceksin , alisveris yapacaksin, otobuse bineceksin, yabanci insanlarla vakit gecireksin,kultur farkinin farkina tam anlamiyla varacaksin, burada yasayabilir miyim diye kendine soracaksin.Sonra kararini vereceksin.(Ben oyle yaptim en azindan.)

' buraya gelip buranin ortamini bilmeden bosa turkiyeden hayal kurup insanlara umut vermek yanlis '  Huh

ABD ye de geldim buranin ortamini da gordum.Ameliyatina da girdim, poliklinikte yaptim,nobetine de kaldim nobet ertesi gununu de gordum.Konferansta dinledim, toplantilarina da katildim.Asistan derslerine de girdim, sunumda yaptim.Turk hocanin yaninda da bulundum yabanci hocanin yaninda da. Ben buranin ortamini gayet iyi biliyorum,sosyal hayatinin icinde de vardim hastane hayatinin icinde de,yani oyle oturdugum yerden konusmuyorum, birseyler yazmis olmak icin yazmiyorum ben.

USMLETURK te  olsun KIRTOK ta olsun 99 alan kisiler varsa bu sitede olan herkes neden alamasin bu skoru?Herkes tip fakultesini kazanabilmis olduguna gore ortalama ayni araliklarda IQ sviyesine sahip sonucta.Azim, istek , kararlilik' kendine guven,aradaki  farki yaratanlar.Cerrahiye , dermatolojiye, radyolojiye vs ye.. girmis bircok Turk varsa buradakiler neden giremesin, ben neden giremeyeyim? Ama cileli  olur ama yillarimi alir ..Ama OLUR. Zaten ben butun bunlari goze almadim mi en basinda bu karari verirken..

Hickimse kimsenin konumu durumunu bilmeden buraya birseyler yazmasin..

Eger BIR tek kisi yaptiysa ben de yaparim, buradaki herkeste..Ben ne oturdugum yerden ahkam kesiyorum, ne de BOSA hayal kuruyorum, ben kendime bu kadar guveniyorum.
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2006, 03:59:59 ÖÖ »

ulas abi bide bana telefonunu ozelime atarmisin yada mailime bisey sorcam sana
sagol
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2006, 04:44:30 ÖÖ »

SEvgili Ulas,
 Herkezin kullandigi bu "sistemin bir yerinden gir sonrasi gelir" tam olarak nedir.. Oklahoma dedin ornegimiz Oklahomadan gitsin, ben diyelim Oklahoma da kimine gore dandik bir goz ihtisasina girdim. Sonra benim ordan ranki daha yuksek egitimi daha saglam olan hastanelere gecebilmem nasil oluyor bunun pratikte uygulanabilirligi nedir? Yani benim Oklahomada asistanligimin 2.senesinde gidip Mass Eye&Ear da rotasyon gibi bisey yapabilmem ve sonra orda devam edebilmem mumkun mudur??
TEsekkurler
Bu arada Oklahoma yazmak bile yordu beni, ne bicim eyalettir, telaffuz bile etmek zor.. umarim sonumuz orasi olmaz Wink

Sistemin bir yerinden gir demek su demek :

amerikan sistemi icinde akredite olan egitim programlarina giris yapman demek, amerikan sisteminde hasta muayene edebilme hakki gibi sana yasal bir takim imkanlar saglar ve , ilk giriste o en cok basina dert olan 'amerikada hastaya dokunma hakkinin olmamasi nedeniyle yol alamama' zulmunden kurtulursun yolunu acarsin. O saatten sonra programlar arasi degisme de mumkun olabilir , tekrar ilk seneye basvuru da mumkun olabilir, hatta vasgecip baska programa baslama sansin da olabilir. Goz ihtisasi icin bilenmen lazim. Oyle kut diye girebilecegin bir sey degil. Bence bu tip zor branslar icin zor kadrolar icin once dahiliye gibi, internship gibi boyle sonradan her yere gecilebilecek yerlere basvurup , amerika tecrubesi yapip, birseyler yapmak lazim. Yani simdi turkiyede de goze girmek icin oturup deliler gibi calisip tusta ilk 100 e grmen lazim deigl mi? cunku cok talep var kadro az. Ayni mantik burda da gecerli. Farkli olman lazim. Ben goz istiyorum dersen oklahomada da giremessin. Bu isler biraz uzun vadeli bilenme isi. deger mi degmez mi iyi dusunmek lazim. ne yapicaksin amerikada goz doktoru olup da? Bunu iyi dusun? Ne yapicaksin dermatolog olup da? Colun ortasinda kovboylarin sedef hastaligini mi tedavi ediceksin? Smiley Saka bir yana  iyi dusunmek lazim , bence cok iyi planlamak lazim. Oben sansliydim ki benim idealim psikiyatriydi, cok sukur ki psikiyatri kadrosu dar olan meraklisi goz kadar olan bir brans degil. Meraklisina kiymetli birsey. Ben de meraklisiyim. Bu da benim sansim.

Ama sunu da soylemeden gecemeyecegim. Goze merakli olsaydim da, beni kimse tutamazdi. Hic kimse. Istisnalar sahiplerini bekler bir kosede.

Sevgiler punk , basarilar, biz burdayiz vaktimiz oldukca yardimci oluruz. Arada celalleniriz, atar tutariz, ileri geri konusuruz, ama niyetimiz iyidir merak etme. Iyi cocuklariz biz , di mi Reha  Grin

reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2006, 04:57:06 ÖÖ »

abi yazdiklarimi sildim gerci o kadar da uzun yazmistim ha guzel bilgilerde vardi ama simdi tartismaya gerek yok luzumsu olurdu, acikcasi birazda fazla reaksyon gostermistim neyse...
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Temmuz 25, 2006, 05:59:05 ÖÖ »

Bence USMLE karari cok onemli bir karar.Ne istediginin tam olarak farkinda olmadan, neyi ne icin istedigini bilmeden, ideallerin ugruna feda ettiklerini iyice tartip bicmeden verilmemesi gereken cok ama cok onemli bir karar.

ABD ye geliceksin, saglik sistemi nasil isliyor goreceksin, sokakta yuruyeceksin, yemek yiyeceksin , alisveris yapacaksin, otobuse bineceksin, yabanci insanlarla vakit gecireksin,kultur farkinin farkina tam anlamiyla varacaksin, burada yasayabilir miyim diye kendine soracaksin.Sonra kararini vereceksin.(Ben oyle yaptim en azindan.)

' buraya gelip buranin ortamini bilmeden bosa turkiyeden hayal kurup insanlara umut vermek yanlis ' Huh

ABD ye de geldim buranin ortamini da gordum.Ameliyatina da girdim, poliklinikte yaptim,nobetine de kaldim nobet ertesi gununu de gordum.Konferansta dinledim, toplantilarina da katildim.Asistan derslerine de girdim, sunumda yaptim.Turk hocanin yaninda da bulundum yabanci hocanin yaninda da. Ben buranin ortamini gayet iyi biliyorum,sosyal hayatinin icinde de vardim hastane hayatinin icinde de,yani oyle oturdugum yerden konusmuyorum, birseyler yazmis olmak icin yazmiyorum ben.

USMLETURK te olsun KIRTOK ta olsun 99 alan kisiler varsa bu sitede olan herkes neden alamasin bu skoru?Herkes tip fakultesini kazanabilmis olduguna gore ortalama ayni araliklarda IQ sviyesine sahip sonucta.Azim, istek , kararlilik' kendine guven,aradaki farki yaratanlar.Cerrahiye , dermatolojiye, radyolojiye vs ye.. girmis bircok Turk varsa buradakiler neden giremesin, ben neden giremeyeyim? Ama cileli olur ama yillarimi alir ..Ama OLUR. Zaten ben butun bunlari goze almadim mi en basinda bu karari verirken..

Hickimse kimsenin konumu durumunu bilmeden buraya birseyler yazmasin..

Eger BIR tek kisi yaptiysa ben de yaparim, buradaki herkeste..Ben ne oturdugum yerden ahkam kesiyorum, ne de BOSA hayal kuruyorum, ben kendime bu kadar guveniyorum.

Tamam kardes kimse sana yapamassin demiyor zaten. Ne yaptiysan , yaptiklarini da soyle bizlerle paylas, burdaki insanlarla paylas ki biz de faydalanalim. Yaptigini yazarken nasil yaptigini da yaz, paylasalim. Burasi bunun icin var. Benim en buyuk keyiflerimden birisi , yurudugum yollarda cektigim guclukleri arkadan ayni yoldan yurumek isteyen dostlarima daha az yasatmak . Cunku ben bana yardim edenleri hic unutmuyorum. Ben de onlara olan borcumu ihtiyaci olanlara yardim ederek oduyorumdur herhalde.
Yani sen de sakin ol , kimse sana birsey demedi. Burdaki oturdugu yerden ahkam kesen kimse de yok. Ben Cleveland Clinic'te PSikiyatri Asistaniyim. Bu sene yerlestim. Bu ECFMG meselesiyle de yaklasik 5 senedir bulasik vaziyetteyim. Bir cok hastanede observer oldum. Senin yazdigin seyleri biz de yaptik, fazlasini da yaptik. Burda yardim etmeye calisan arkadasla da kendi yasadiklarina gore konusuyorlar. Kimse bilgidignden fazlasini konusmuyor. Sen ters turs yargilayici yazilar yazmadan bu yardim cemberine dahil ol bence. Ben de ne tecrubem varsa paylasiyorum, bugune kadar da paylastim. Basarisizliklarimi da paylastim basarilarimi da paylastim. Yani bol keseden atiyor degiliz. bilmedigimiz bir seyi de soylemiyoruz. En azindan bildigimize inandigimizi soyluyoruz. Baska da secenegimiz yok zaten.

Kendine guven cok guzel birsey, seni cok takdir ediyorum. Ancak kendine guven dereceni ayni duzeyde icraatla birlesirerek sozcuklerinin degerini artirabilirsin. Muhtemelen de bunu basaracaksin, ya da basariyorsun, bizle paylasmadigin icin bilmiyoruz. Bu basarilarindan ve parlak gorunen geleceginden cikacak onemli tavsiyelerden lutfen bizleri mahrum birakma.

Basarilar.

ulas

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: