Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Soru  (Okunma Sayısı 961 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
barismd
Acemi
*

« : Temmuz 27, 2007, 11:52:24 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,
ben barış hacettepe tıp dönem 6dayım,intornlüğe başlayalı bir ay kdar oldu aslında usmle aklımda yoktu ama şuanki türkiyenin ve doktorların saygınlık kaybetmesi veya kaybettirilmeye çalışılması beni bu alana itiyor.Ama daha tam karar verebilmiş değilim ve şuan tus dersanesine devam ediyorum ikisini bir arada götürebilirmiyim bilemiyorum.Aslında nerden ve nasıl başlayacağımı da bilmiyorum.Bu yolda yürümüş arkadaşlarımın bana yardımcı olmasını fikir vermesini dilerim.
Kafamda birçok soru var mesela;ilki kpdsden 80 aldım ingilizcem fena sayılmaz bu yeterli olurmu hem sınav için hemde orda yapmayı düşündüğüm asistanlık için yada daha da geliştirmem gerekli mi ve bunu nasıl yapıcam?
İkincisi kaynak,herkes kaplan diyor bu kaynagı nasıl elde edebilir?
Üçüncüsü step 1 sınavları nezamn oluyor başvuruları nasıl yapılır step2 ye girebilmek için en az kaç puan gerekli?
Dördüncüsü;yurtdışında yapılmış bir klinik deneyime gerek var mı yada refansa diyelim yoksa bu bir dezavantaj olabilirmi?Sadece sınavları vermek yeterli mi?
Acaba gec mi kaldım?
Teşekkürler
ylmzzz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2007, 02:17:07 ÖÖ »

bu sorularin aynisini bende yazicaktim Smiley ama tek fark ben tip2 yim cokmu erken diycektim Smiley) simdiden tesekkurler cevaplara ...
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2007, 05:09:39 ÖÖ »

İngilizcen yeterli olur zaten mecburen ingilizce kaynaklardan çalışacaksın ilk başta zorluk çekersin belki ama başlangıç için yeterli olacaktır.

Kaplanı internetten pdf olarak indirebilirsin sitede linkler var birkaç link veriyorum aşağıya:
http://ahmedhakim.125mb.com/diploma/index.html
http://www.rapidsharelink.com/(bu sitede istediğin kitabı ve ek olarak da dizi,film,mp3 vb. şeyleri bulabilirsin) Grin
Bunların dışında sitede başka linkler de var. Ya da internetten kitapları satın alabilirsin.

Step 1 için minumum 185 yapman gerekiyor. Step 1 ve step 2 ck ya ankarada girebilirsin. Nasıl başvuracağın ile ilgili bilgileri forumdan(step1 başlığından) ve www.usmle.org sitesinden öğrenebilirsin.

Yurtdışı tecrübesi elbette çok önemli forumda bunun üstünde çok duruldu. Zamanın varken bu yıl bir stajını orda yapabilirsin. Senin için çok büyük bir artı olur. Ama ayarlayamazsan da uzmanlık olmayacak diye bir şey yok. Kısaca olmazsa olmaz değil ama olursa çok iyi olur. Wink

ABD'de uzmanlığı kafana koyduysan bence hiçbir zaman geç değil forumda senden daha sonra karar verip hazırlanmaya başlayanlar da var ve çok güzel puanlar aldılar.

Forumda soruların ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler var.Bu konuların üstünde çok durulmuştu. Biraz göz atarsan kafanda bazı şeyler daha da netleşecektir. Ben de forumdan öğrendiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
barismd
Acemi
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2007, 04:01:17 ÖS »

teşekürler:)
sinemmanga
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2007, 08:01:38 ÖS »

doktor oluyum mu tavsiye edio musunuz?
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2007, 09:24:36 ÖS »

Tabiki  HAYIRRRRRR!!!!!!!!!!!!
ylmzzz
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2007, 10:45:08 ÖS »

benim kanaatimce bu soruyu  soran biri doktor olmamali , doktor bu isi gercekten isteyen , kafasina takan kisi olmali Smiley gonul bagi yani Smiley ask gibi birsey Smiley
ylmzzz
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2007, 10:48:35 ÖS »

bide oluyummu ne demek ? turk dili ve imla kilavuzu kullanalim lutfen ihtiyac varsa ! yozlasmaz ve dilimizide populist akimlara sehit vermezsek daha iyi olur diye dusunuyorum !!!

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: