Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuTUS'a girdikten hemen sonra kayıt yaptırıp ABD'ye gitmek
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TUS'a girdikten hemen sonra kayıt yaptırıp ABD'ye gitmek  (Okunma Sayısı 1352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sermet
Ast Üye
**

« : Temmuz 04, 2008, 11:07:11 ÖS »

Arkadaşlar,
 Ben intörn olacağım bu sene. Uzmanlığa kayıt yaptırdıktan sonra çalışmaya(Kazandığım hastanede) geç başlayabilir miyim? Ben kayıt yaptırdıktan sonra birkaç aylığına ABD'ye gitmeyi planlıyorum da, bu mümkün mü? Uzmanlık kaydımı dondurabilir miyim?
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2008, 11:36:04 ÖS »

Arkadaşlar,
 Ben intörn olacağım bu sene. Uzmanlığa kayıt yaptırdıktan sonra çalışmaya(Kazandığım hastanede) geç başlayabilir miyim? Ben kayıt yaptırdıktan sonra birkaç aylığına ABD'ye gitmeyi planlıyorum da, bu mümkün mü? Uzmanlık kaydımı dondurabilir miyim?
TUS'da bir yere yerleştiğini varsayarsak bile başlaman bayağı vakit alacaktır. Yani sonuçlar açıklandı 2 hafta sonra gel demezler Smiley
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2008, 11:48:55 ÖS »

selam sermet,
uzmanlığa kayıt yaptırdıktan sonra bazı klinikler eğitiminin 3 veya 6 ayını yurtdışında yapmana izin veriyorlar o tamamen  devlet hastanesini kazandıysan  kliniğin  şefi veya üniversite hastanesini kazandısan ABD başkanın insiyatifiyle ilgili.sen yurtdışında bir klinik ayarladıysan ve bölüm kabul ediyorsa problem olmuyor.ben belçikada ve hollanda da 2 yıllığına veya 1 yıllığına asistanlık eğitimi almaya gelmiş yabancı asistanlar ile tanışmıştım.bu tamamen kliniğin insiyatifine bağlı.
uzmanlığa başladıktan sonra dondurma diye bi şey yok ama 6 aylık ücretsiz izin alabilirsin.bu arada da istediğin yere gidersin.a
kısıl
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2008, 10:34:47 ÖÖ »

6 aylik ucretsiz izin konusunu ben daha once akademik isler burosu ile konusmutsum. Sanirim yonetmelikte boyle bir madde yok. Yani Tipta Uzmanlik Yonetmeligi'ne gore egitim araliksiz devam etmek zorundaymis. Bir de kazanilmis hakkin kullanilmasi icin sure tebligat (kazandiginiz yerin akademik isler burosunun size gelin baslayin dedigi tabligat) tarafiniza yapildiktan sonra 15 gun icinde gelip baslamaniz gerekli.

Mesela soyle bir durum var. Bu sene Nisan TUS'u 13 Nisan' da yapildi. Zonguldak Karaelmas Patoloji' yi kazanan asistana tebligat 1 Temuz' da yapildi. Ben neden arada boyle bir sure var dedigimde, kendisi devlette calistigi icin pratisyen hekim olarak evraklarin gelmesi, yazismalarin surmesi uzun surdu denildi.

Yani aslinda bizden bagimsiz olarak 2,5 bekleyebiliyoruz Turkiye' de uzmanlik egitimine baslayabilmek icin.

Bu dedigim surec Universite hastaneleri icin gecerli, tabi buyuk huyuk universiteler de bu sure biraz daha kisa olabilir demisti akademik isler burosu.

Egitim arastirma hastanesi icin "kısıl"in dedigi uzere, klinik sefinin iznine bagli gidip gitmemen, tabi is yuku cok olan bir yeri kazanip ben 1-2 ay gec baslasam demeni kabul ederler mi, bence kesinlikle hayir Smiley

Egitim & arastirma hastaneleri icin soyle guzel bir durum var, onlarda insiyatif tamamen klisik sefinde oldugu icin asistanligin herhangi bir bolumunde arastirma yapmak ve ya observer olarak Amerika' ya gitmek icin o kisiyle iliskilerin iyi ise cok kolay, hatta ucretli izin bile olabiliyormus diye sorusturmustum.

Son olarak yasanmis bir ornek, Cerrahpasa Tip Fakultesi Genel Cerrahi bolumunde 2. sene asistani yillik 20 gunluk iznine 10 gunluk mazeret izni alip 1 ayligina Amerika' ya observer olarak gitmek ister. A.D. Baskani ve kendisinden sorumlu ogretim uyesi ile gorusmeye gittiginde, konuyu detaylica anlatir, gelecek hakkinda planlarindan bahseder ve 10 gunluk mazeret izni (kendisi bana boyle bir kavram oldugunu soylemisti ama detayini bilmiyorum) ister. Hoca(lar) bakar bakar ve, "sen gideceksen 20 gunlugune git evlat, simdi sana 10 gun veririz, baskasi ister, hem bu bir mazeret degil ki, burda bir suru is var, cark donuyor surekli, hatta sen iznini 20 gun kullanma, cok, 15 gun yeter" der...

Kissadan hisse, kas yapayim derken goz cikabilir; fikirleriniz eylemleriniz Turkiye' nin ve sizin yarariniza olsa bile ve bundan %100 emin olsaniz bile, karsinizdakinden %200 emin olmadan konuyu acmayin Smiley

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2008, 11:24:56 ÖÖ »

Arkadaşlar ben bir lab.a gitmek istiyorum. Şöyle bir beş-altı aylığına... Hacettepe ya da Ankara Üniversitesi'ni yazmayı düşünüyorum. Bu iki okulda böyle birşey yapabilir miyim? 
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2008, 04:41:18 ÖS »

Arkadaşlar ben bir lab.a gitmek istiyorum. Şöyle bir beş-altı aylığına... Hacettepe ya da Ankara Üniversitesi'ni yazmayı düşünüyorum. Bu iki okulda böyle birşey yapabilir miyim? 
Aslında hangi uzmanlık alanını istediğini yazarsan Hacettepe ve Ankara'da okuyan/okumuş olan arkadaşlar daha sağlıklı verebilir.
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2008, 06:13:26 ÖS »

Dahiliye, düşük bir olasılıkla pediatri...
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2008, 09:00:37 ÖS »

Sevgili Sermet,

Hacettepe Dahiliye şu anda asistan sayısı bakımından rahat. Birlikte çalıştığım bir asistanın da ,yanlış hatırlamıyorsam, beş ay kadar geç başladığını biliyorum, fakat o, yabancı kadrosundaydı. En doğru bilgiyi edinmek için, çünkü hedeflerin önemli ve büyük, Dahiliye Başasistanlığı ile konuşmanı öneririm.

Kolay gelsin, umarım her şey gönlünce olur..

Melike

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2008, 09:44:29 ÖS »

Melike,
 Gerçekten çok teşekkür ederim. Hacettepe dahiliyedesin, sanırım.
Seninle yazışsak, "e-mail" ya da MSN'de çok iyi olur.
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2008, 09:48:33 ÖS »

eraserhkn,
6 aylık ücretsiz izin olduğunu daha önceden alanlardan biliyorum.benim tanıdığım 2 kişi almıştı.
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2008, 09:53:51 ÖS »

Hacettepe'den yeni mezun oldum, Dahiliye ile bitirdim okulu, bu yüzden biraz hakimim. Sen Ankara'da değilsen, Başaistanlık'la konuşabilirim, fakat senin sormak istediğin, kafana takılan daha çok sorun olabilir.

MSN kullanmıyorum, mail adresim; melike2008@yahoo.com

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2008, 09:54:47 ÖS »

eraserhkn,
6 aylık ücretsiz izin olduğunu daha önceden alanlardan biliyorum.benim tanıdığım 2 kişi almıştı.

Universitede mi? Bana akademik isler burosu yok demisti, ben ondan oyle yazdim Smiley
Bir de gercekci olmak lazim, simdi hoca banane der ki, zorluk cikarir, tehdit eder..
Ama bu bizim boyle bir talepte bulunmamizi engeller mi? Bence engellemez. Bu hakkimizi kullanmamizi engeller mi bence onu da engellemez. Smiley

Saygilar

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2008, 09:57:13 ÖS »

Kısıl,
 Başlar başlamaz bu izni alabilir miyim?

kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2008, 09:59:23 ÖS »

bu işler tamamen üiversitede abd başkanın insiyatifinde.hocayla ter düşmediğin süre bir problem olmaz.
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2008, 10:00:54 ÖS »

Melike,
 Benim için bu soruyu baş asistanlığa sorarsan çok memnun olurum, şimdiden çok teşekkürler.
 İkinci sorum: Uzmanlık kayıtlarında kendimiz gitmek zorunda miyiz kayda ya da vekalet verdiğimiz birisi gidebilir mi?
 "E-mail" adresim: can_sermet@yahoo.com

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: